Seriál The Vampire Diaries je u konce. Strávil s námi krásných osm let plných nadpřirozených padouchů a milostných trojúhelníků. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Obecná diskuze
Obecná debata o seriálu The Vampire Diaries. Nepište zde spoilery z aktuálních epizod!
Konec The Vampire Diaries
Nejlepší epizody
Reklama
Nejoblíblíbenější postavy
Fotografie hlavních postav
Narozeniny
-
Ian Somerhalder
8.12.1978 | 8.12.2024 -
Joel Gretsch
20.12.1963 | 20.12.2024 -
Randy J. Goodwin
24.12.1967 | 24.12.2024 -
Elizabeth Blackmore
6.1.1987 | 6.1.2025 -
Lauren Cohan
7.1.1982 | 7.1.2025
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#6199 Goodies: možno bude rozdiel v tom, že Gregor naovládal na 100% Mattove telo .. tak preto si to Matt nepamätal .. ale možno urobia opäť nejakú nelogickú „chybu“ a Elena si to bude všetko pamätať, pretože to by bolo podľa mňa pre celý seriál oveľa zaujímavejšie :-D a keď to príde scenáristom vhod :-D
#6210 millay24ify#6193 millay24ify: Já se v tom taky snažím najít něco pozitivního :D Jako třeba to pouto… Celou čtvrtou sérii jsem ho nemohla rozdýchat, myslela jsem, že se scénáristé zbláznili, a nakonec se to ukázalo celkem romantické :) Už proto, že Elena milovala Damona ještě před přeměnou… A taky jim to pěkně umožnilo dát je rychle dohromady, což jsem uvítala :D
#6193 millay24ify: Když jsem si četla ten koment, tak jsem vážně začla věřit, že by 5. serie nemusela být zastak špatná :) Kdyby to tak udělali tak by to bylo super :) Přece jen scénáristi v tych rozhovorech říkali, že 5. serie se bude podobat té 1. (a samozdřejmě to byl záměr) a v 1. serii se Stefan snažil nesníst Elenu ;)
#6209 millay24ify#6191 ksandinka: No, to máš určitě pravdu, že kdyby se Damon vzmužil a nespustil se, určitě už by přišel na to, že Elena není Elena. A taky bych dovedla pochopit, že ostatní ještě nepřišli na to, že Elena není Elena, ale nesouhlasím s tím, že Katherine jde to přetvařování tak dobře, je sice pravda, že neudělala ještě vyloženě nic tak špatně, aby to bilo do očí, ale v jením chování je evidentní taková správná příměs „divna“ a někomu to dříve nebo později snad musí dojít. JInak jak jsem psala výše Nina to hraje podle mě úplně skvěle.
#6206 Goodies#6200 Wolfka123: Ale zamilovaná Elena se teď chovala trošku jinak, než v době, kdy ho nenáviděla a viděla v něm akorát vraždící monstrum. A taky nemluvím o poslední scéně, ale když Elena (Kath) ještě nevěděla nic o Aaronovi a Jeremym, tak nad Damonem moc emocí a lítosti neprojevila. Nevidím důvod proč by měla reagovat tak, jak to Kath hrála ;) Caroline si myslela, že je taková protože předstírá, že je v pohodě (alespoň si uvědomila, že se chová nestandardně) a Stefan řekně Caroline, že je Elena šťastná, a nechce ji kazit náladu. A to mu jako divné nepřišlo, jo? :D
#6211 Wolfka123#6204 millay24ify: Ono špatným věcem se vždy věří jednodušeji ;) Těžko se může „vzmužit“ sám od sebe. Kdyby tenkrát Elena nad Stefanem zlomila hůl, když byl ripper, tak by třeba taky ztratil motivaci a utrhnul se úplně. Damon je ale v situaci, kdy o Elenu přišel…
#6208 millay24ify#6191 ksandinka: Co se týče toho, že Damon byl schopen uvěřit tomu, že se s ním Elena rozchází, napovídá tomu, jak nízké mínění o sobě má (ne že by to bylo úplně neprávem:-) ) To zase nasvědčuje tomu, že tak úplně bezpáteřní nebude. Jen jsem tím chtěla vyjádřit, že on sám pomalu tepve začínal věřit tomu, že ho Elena opravdu miluje a že vlastně je schopný žít trochu spořádaně a že mu tak vlastně ani nic nechybí. Tohleto byla ale svým způsobem „zrada“, opět od ženy kterou nade všechno miloval. To, že se chová jak rozmazlené děcko je samozřejmě pravda a nijak nadšená z toho vývoje rozhodně nejsem, ale nemyslím si, že Damon je schopný být dobrý jen s Elenou. Myslím si, že když by třeba Elena čistě hypoteticky umřela, nekopal by kolem sebe takhle hodně, tím myslím, že by ten vztek nenamířil na ty, které ona sama měla ráda. A někdy za hodně desítek let by třeba znovu někoho našel, už by si ale odnesl to vědomí, žeho může někdo opravdu milovat a že tak může být šťastný. Teď ten vztek zamířil opět na Jeremyho, protože to je pomsta Eleně a taky protože i on sám ho má rád, je to taková zvrácená ochrana sebe sama, když prostě zničím vše co miluji, už mě nic z toho znovu nezklame. No zrovna chvályhodné to není, ale asi až tak úplně mimo Damonův charakter to taky není…
#6216 Goodies#6206 Goodies: Jasně já to cítím podobně, akorát jsem chtěla trochu objektivně vyjádřit, že se opravdu chová nevyspěle, ale samozřejmě je to moje oblíbená postava, takže s ním velmi cítím:-D
#6203 sisi2000: Jéé, to jsem ráda, že jsem někomu zvedla náladu:) Neboj se, zbývá mi ještě 14 dní do dalšího dílu, takže určitě vytvořím ještě mnoho dalších teorií:-) a po zhlídnutí dílu budu opět nadávat co s tím seriálem provádějí:-D …
#6201 Wolfka123: No taky doufám, že to nakonec udělají nějak tak, že si to Elena bude pamatovat. Ale co tam bylo ukázané, tak když se probrala na té posteli v poutech spíš než, že by si něco pamatovala, jí došlo, co se děje a Katherine, když se probrala u Damona v objetí, tak se taky chvíli trochu rokoukávala, kde se to ocitla. A taky když Elena chtěla volat, tak teprve zjistila, že má změněný pin, což by věděla, pokud by si vše pamatovala. Nehleděna to, že Matt si jak píšeš taky nic nepamatoval. Ale doufám, že to nějak zaonačí, aby si to pamatovala, ale zas bych chtěla aby to dávalo aspoň trocu smysl to jejich vysvětlení.
#6214 Wolfka123#6205 Goodies: noo ten rozchod bol divný, lebo po tom akú lásku si prejavovali a riešili spoločné problémy to bolo rýchle a ani jeden sa nesnažil to nejako zachrániť .. po tom ako Stefan presvedčil Damona, aby za Elenu bojoval, som myslela, že urobí niečo viac ako len pár viet .. aj keď nie som Delena fanúšik a som aj celkom rada, že už nie sú spolu, priznávam, že ten rozchod bol od veci a nezaslúžili si len taký koniec no … takže to bola asi jediná chvíľa keď si mohli uvedomiť, že to sa na Elenu nepodobá, ale teraz si myslím že keď Kath/Elena vidí čo robí Damon, tak preto si Stefan myslí, že sa sa jej Damon „zhnusil“ a preto sa nad ním už netrápi…
inak čítala som viacero rozhovorov s J. Plec aj C. Dries a obe sa vždy vyjadrili, že bude trvať dlhšie kým niekto príde na to, že Elena nie je Elena, ale Kath … niečo v tom zmysle že „všetci dobre vieme, aka je Kath dokonalá a úžastná v hraní sa na Elenu, takže tí okolo nej nebudú mať šancu si to všimnúť“ … takže to vyzerá tak, že obe scenáristiky su presvedčené o tom, že kath je v tom taka dokonalá, že si to nemá kto všimnúť :-D asi len divákom sa to zdá očividné :-D
#6215 Goodies#6194 ksandinka: Jasně, rozumím ti, kopírování taky nemám ráda, ale tady se na něho vyloženě těším!!! Tady navíc bude rozdíl v tom, že Damon to podle mě opravdu zvládne, aniž by měl pokaždé panický strach, že ji urve hlavu:-D Takže by to krmení mohli třeba i nějak hezky zakomponovat do nějakých milostných scén, ale tím jsem tě teď asi vůbec nepotěšila, že:-)? Ne, opravdu se omlouvám za rýpnutí, ale to dělá to nenaplněné očekávání Delena fanouška.
#6210 millay24ify: to som tým aj myslela, že hoci je to skoro tá istá situácia ako s Mattom, tak scenáristi to určite trošku nelogicky urobia tak, že Elena si to bude pamätať aby to bolo zaujímavejšie :-D … neviem si predstaviť ten vývoj, až z nej Kath dostanú a ona si nič nebude pamätať … to by bolo asi trošku viac od veci :-D
#6217 millay24ify#6212 Wolfka123: A to jsou obě na drogách? :D :D :D To snad ani nemůžou myslet vážně, že by všechny postavy v TVD a hlavně teda Elenini přátelé byli tak natvrdlí :D No tak ať to ta Kath alespoň opravdu hraje tak, jak by se chovala Elena… A že by někdy nějak dokonale hrála Elenu, se mi teda nezdá… Nikdy to nebylo víc jak pár minut a stejně ji někdo prokouknul a teď jí to všechno žerou, jo? No to mě poser :D
#6218 Wolfka123#6207 millay24ify: No já to tedy vidím úplně stejně ;) Takhle přesně si myslím, že to Damon má… Souhlasím asi s každým slovem :D
#6220 millay24ify#6214 Wolfka123: No ono by se to dalo i svést na to, že je rozdíl v tom, když ovládáš to tělo 100procentně a když jenom zčásti, to máš určitě pravdu, ale je to právě takové nic moc vysvětlení, jak ale říkáš nic jiného jim nezbude, protože souhlasím s tebou, že nechat ji nic si nepamatovat by bylo asi víc od věci než vymyslet nějaké vysvětlení.
#6219 Wolfka123#6215 Goodies: noo nepamätám si presne tie stránky, ale len som si tak po každej novej epizóde hodila do google Julie Plec interview a v angličtine je pár rozhovor, kde hovorí o tom,že Kath je v hraní Eleny najlepšia a tak teda bude trvať dlhšie ostatným kým na to prídu a že napácha ešte dosť škody .. takže scenáristky sú naozaj o tom 100% presvedčené :-D … keď sa odosobníme od toho aké ksichtíky hádže a jej telefonáty s Nadiou a zameráme sa len na to ako sa správa keď je pri priateľoch keď ich chce oblbnúť, tak má podobné správanie … teda napr. záchrana Jeremmyho alebo ten ples, alebo ten tragický výraz keď zistila čo Damon robí .. ale na druhej strane ten rozchod alebo to lepenie po Stefanovi to im dôjsť mohlo, a Car to aj dôjde lebo celú časť sa na ňu tak zvláštne pozerala .. mne sa ale to lepenie páči, lebo by som ich dvoch chcela opäť vidieť spolu :-( :-D .. podľa mňa je ale zlaté, ako by chcel každý to svoje :-D
#6222 Goodies#6217 millay24ify: možno nakoniec prídu s nejakou treťou alternatívou, z ktorej spadneme na zadok a už tomu vôbec nebudeme rozumieť! :-D
#6221 millay24ify#6216 Goodies: Jéé, ani nevíš, jak já jsem taky ráda, že to vidíš stejně:-)