Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Riegorn

#3558 xDzambar: V jeho vůli, kterou napsal Ned stálo právoplatný dědic a ne právoplatný syn. Takže v právu je Stannis.

16.6.2014 | 10:34:25
Firefly621

#3558 xDzambar: Eddard replaces „My son Joffrey“ with „my heir“ – svému dědici, takže Stannisovi

16.6.2014 | 10:34:50
Smooth

#3559 xDzambar: Právě proto jsem doufal, že zatímco se budou Brienne a Sandor řezat, tak zabije Podricka… stejně, jako Sandor není jen černý, tak Arya není jen bílá..

16.6.2014 | 10:35:34
Pouty

#3558 xDzambar: Gendry, ač syn Roberta, nemá jako bastard žádný nárok na trůn, Ned to věděl, proto když psal tu závěť nenapsal syn, ale dědic (Stannis)

#3571 xDzambar
16.6.2014 | 10:35:36
Firefly621

#3559 xDzambar: No Brienne se asi mohla lépe vyjádřit, ale řekla, že jí poslala Catelyn.

16.6.2014 | 10:36:55
Riegorn

Příchod Stannise na Zeď bylo pro mě dost zklamání. Boje o Zeď jsou v knize výborné a v seriálu z toho udělají jednu malou bitku o pár lidech a pak Stannis s 1000 mužů věe vyřeší…

#3567 Smooth #3568 Pouty
16.6.2014 | 10:37:39
Smooth

#3566 Riegorn: no já jsem spokojený… po minulém díle jsem to čekal i horší.. :)

16.6.2014 | 10:40:11
Pouty

#3566 Riegorn: Uvědom si, že kdyby udělali celou bitvu podle knihy, to by dalo na 2 díly, nejde prostě dát vše do seriálu

16.6.2014 | 10:47:34
segovesus

Seriálová adaptace bude vždy muset něco vynechat. Prostě to chce hodit knížku za hlavu a užívat si to, co pro nás tvůrci seriálu připravili. Osobně si často užiji až druhé shlédnutí, kde nepřemýšlím o tom, jak to mohli udělat jinak a všímám si detailů. http://blog.segovesus.net/…hildren.html

#3570 Firefly621
16.6.2014 | 10:54:31
Firefly621

#3569 segovesus: Vynechávání mi nijak nevadí to je nutné rozčílí mě až ve chvíli, kdy vynechají něco na co se těším a jinde si vymyslí něco navíc, co mi přijde nesmyslné.

16.6.2014 | 11:00:37
xDzambar

#3564 Pouty: Pravda. Teď jsem na to koukal a je tam napsáno Heir nikoliv Son… ale defakto je ten dokument padělanej Nedem…

#3572 Smooth
16.6.2014 | 11:02:15
Smooth

#3571 xDzambar: … a tak byl ten dokument tuším roztrhaný Cersei, ne? :)

16.6.2014 | 11:03:23
Faramir15

se stannisem me pekne nastvali… cekal jsem bitku aspon na 10 minut a ono prd… tyrion byl uzasnej jako vzdy… a ty deti… no asi to chce opravdu čist… páč po tomhle dilu mi přišlo ze to co je v knize epický v seriálu takrka vubec neni… tak… hold zase za rok no :D doufejme ze příští rok bude lepší

16.6.2014 | 11:19:42
Menec

Pro mě se Arya dostává pomalu ale jistě na první místo v oblíbených postavách. Ta herečka jí ztvárňuje fakt skvěle :-) Taky je to hodně dáno tím, že všechny moje oblíbené postavy jsou systematicky vyhlazovány :D Na druhém místě je teď Jon Snow, a třetí je Tyrion. Vypadl mi v téhle sérii Ohař, kterýho jsem měl rád a taky Oberyn, který se v seriálu bohužel moc neohřál.

16.6.2014 | 11:54:03
ZouZoja

#3554 Menec:

Nevím, jaký je rozdíl vidět v televizi, že ji podřízli a číst to v knize. Já osobně z toho mám ten pocit, že LS už nebude a pokud ano, tak už je pozdě, prošvihli svou chvíli. V knize se LS objevila ne zas tak dlouho poté, co Catelyn umřela a dávalo to smysl. V seriálu, kdyby ji vytáhli o dvě série později, tak to bude působit jako že vymýšlí další věci, čím dál víc přitažené za vlasy, jenom aby šokovali.

#3577 Menec
16.6.2014 | 11:54:22
ZouZoja

Vím, že je zbytečné fňukat nad tím, že v seriálu jsou oproti knížce změny. Jenomže mě na GoT začíná trochu štvát, že tvůrci dělají čím dál víc změn, které nedávají smysl, zejména pokud se týče motivace postav. Arya a Hound velcí kamarádíčci a ona ho pak takhle opustí, rozhovor Jaimeho a Tyriona před útěkem, který se vlastně nekonal. Přitom to bylo to, co Tyriona rozzuřilo, ta poslední kapka.

A Tysha. Nechápu, proč ji teda v seriálu několikrát zmiňovali. Nejenom v první sérii, ale i později do něj s tím Cersei rýpala a Bronn se o tom několikrát zmínil. Skoro mi přijde, jako kdyby celou dobu budouvali seriál takovým způsobem, že ji zahrnou a na poslední chvíli se ji rozhodli vypustit.

Oproti tomu mi nevadi třeba smrt Jojena, nebo skutečnost, že Varys bude nejspíše cestovat s Tyrionem. To mi přijde jako logická volba.

#3578 Smooth
16.6.2014 | 12:06:41
Menec

#3575 ZouZoja:

No takhle nějak jsem to myslel, jak píšeš :-) Že LSH a Catelyn byly obě ve stejné knize (3.), zatímco rozdíl v seriálu bude 2 roky, co ji uvidíme. Také TV diváci asi nebudou přiliš v obraze, jak je to s tím obživováním R'hllora, však se to v seriálu mihlo myslím jen jednou. A to ani Beric nemusel být mrtvý, třeba ho jen ten kněz tou ohnivou magií vyléčil. A také tvůrci už pravděpodobně od Martina vědí, jak má celá show skončit, tak jestli LSH bude mít nějakou vlekou roli, tak jí tam určitě šoupnou, ale zatím co vím (četl jsem všechny knihy), tak by se podle mě v pohodě dala nahradit třeba tím jejím strýcem, Černou Rybou, který se šel těsně před těma jatkama na svatbě vymočit.

#3579 Smooth
16.6.2014 | 12:12:51
Smooth

#3576 ZouZoja: přesně tak… podobně to bude asi u Jamieho a Cersei, kteří budou nadále blízcí milenci…

zatímco v knize je už mezi nimi docela velká propast..

.. místo toho máme vycpávací dějové linky alá http://unrealitymag.bcmediagroup.netdna-cdn.com/…-500x500.jpg

16.6.2014 | 12:17:06
Smooth

#3577 Menec:

nevěřím, že Lady Stoneheart bude mít velkou roli na dění ve Westerosu, ovlivní leda tak životy Brienne a Jaimieho. Ale tady spíš jde o to, kdo ta postava je a nemrtvá Catelyn Stark prostě big deal je.

16.6.2014 | 12:20:33
Oveckoun

Základní problém je v tom, že lidi zapomínají. I tady to jde dobře vidět. Lidi neví proč ten a ten člověk dělá to co dělá nebo je tam kde je. Nechci tvrdit že jsou lidi hloupí ale jsou nepozorní (při tom počtu seriálů atd. se nedivím). Vůbec by mě nepřekvapilo kdyby za rok 3/4 diváků netušila kdo je Beric Dondarrion, co udělal a proč by tam LS měla vůbec být. Schválně … Kdo z diváků dnešní epizody věděl kdo je ten „chlápek co pečoval o Horu“. Když se do toho ještě započítá to kvantum nových postav, lokací a příběhů, diváci a scénáristi budou rádi když to vůbec bude dávat smysl (i když bude půlka věcí vypuštěna nebo sloučena dohromady:D )

#3581 Rall #3596 segovesus #3724 blacken
16.6.2014 | 12:36:42

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama