Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Michael Condron
28.11.1985 | 28.11.2024 -
Brian Fortune
28.11.1965 | 28.11.2024 -
Ben Crompton
28.11.1974 | 28.11.2024 -
Stephen Dillane
30.11.1956 | 30.11.2024 -
Essie Davis
30.11.1970 | 30.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#3580 Oveckoun: Nie je to ten chlapík Valar Morgulis?
#3584 kujuluZačátek se mi líbil moc, i jak přijel Stannis, ale pak to bylo všechno jak z rychlíku… to tomu myslím uškodilo – je to tak dějově nabitý, že deset dílů je asi málo, i když teď přidali 12 minut… Strašně se tam skáče z jednoho na druhý…
#3585 LumickoNejlepší byl dneska souboj Tyrion versus Shae, to jsem se opravdu za břicho popadal :D Trial by Combat 2 jak se patří :D
#3581 Rall: Neni. Byl to ten chlapek co se staral o Jaimieho useklou ruku u Boltona, pak s nim jel do Kings Landing a pripravil mu tu kovovou nahradu.
#3582 vašti: Hovoril som ze +12 minut nestaci… Minimalne este to chcelo dalsiu epizodu… cize 11… Mohli fakt urobit vynimku aspon aby to rozvinuli viac atd…
#3597 segovesusNazdar :) ve které části knihy respektive ve které knize se aktuální příběh nachází? Rád bych začal číst trochu dopředu a přečetl si ještě tuhle serii :)
#3587 xDzambar #3589 kujulu#3586 Headcliff:
Já jsem ve čtení teprve u druhé knihy, ale někde jsem slyšel, že 3. a 4. sezóna pokrývala 3. knihu – Bouři mečů. Taky se prý ve 4. knize (Hostina pro Vrány) nebudou vyskytovat nějaké hlavní postavy (Tyrion, Danerys, Jon Snow)… údajně proto, že Martin jejich příběhy odsunul až na Tanec s Draky (5. kniha), tak nevím co si o tom myslet…
#3588 Headcliff #3654 Orea#3587 xDzambar: Díky :) tak já to nějak proletím :) škoda že je to takové rozhrkané :D
#3586 Headcliff: Tato řada byla podle druhe casti Boure mecu. Ale ne vsechny dejove linky jsou v serialu stejne jako v knize. U nekoho je serial napred u nekoho pozadu. Nektere casti v knize vubec nejsou (napr. boj Hound vs. Briene) a nektere veci jsou naopak ze serialu vypustene. Doporucuji cist od prvni knihy, protoze se ti bude na dej tezce navazovat. V knihach je mnohem vice postav a v serialu jsou budto sloucene nebo vypustene a mohl bys byt dost zmateny. Pokud nechces zacinat od prvni knihy tak zacni od ctvrte tj. Hostina pro vrany. Podle te by mel byt serial pristi rok.
#3591 xDzambarMuze mi nekdo objasnit co byla zac ta mince co dala Aria tomu kapitanovi. Vim ze ji dostala od toho chlapka bez tvare. Zajima me proc byl ten kapitan tak prekvapeny a udelal co mu porucila? Je to nejaka kouzelna mince?
#3595 Smooth #3598 segovesus#3589 kujulu:
A jak je to tedy s tou Hostinou pro Vrány? Opravdu tam nebude pokračovat Tyrionův a Jonův příběh?
#3593 Isthovarn #3594 BortasDíky všem za odpovědi :)
#3591 xDzambar: bude normalne pokracovat v Hostine pro vrany jsou kapitoly z pohledu Sama
#3591 xDzambar: Hostina a Tanec na sebe nenavazují časově, ale probíhají přibližně ve stejnou dobu, přičemž v každém vystupují jiné postavy (až na pár výjimek). Hostina se zabývá předevšim děním v Králově přístavišti, na železných ostrovech a v Dorne (+ je tam celá linka Brienne, kterou už v seriálu odvysílali). V Tanci pak čteme hlavně o Daenerys, Jonovi a Tyrionovi. Ke konci se děje obou knih spojí.
#3590 kujulu: Tak představ si, že je třeba druhá světová válka, ty jsi nádražák, příjde k tobě chlápek, že se potřebuje dostat tam a tam. Ty ho pošleš do prdele. Načež on ti ukáže ID gestapa. Pak bys mu taky vyhověl. Akorát že místo gestapa tu máš faceless men a míst ID tu máš tu minci :)
#3580 Oveckoun: amen.
#3585 Lumicko: Spise mohli radu veci vynechat nebo jinak seradit.
#3590 kujulu: V ten okamzik to ani Arya presne nevi :) takze …
Dost lidí tady píše, jak jim vadilo, že vynechali povídání o Tyshe. Mohl by mi někdo ve stručnosti do spoileru napsat, o čem daná scéna v knize byla? Nechci to hledat na netu, z pochopitelných důvodů, že si nechci vyspoilovat ještě něco víc. Tak pokud by byl někdo tak hodnej a hodil jsem tohle, pokud je to do dál do budoucna neškodlivý? Díky.
#3600 Smooth#3599 trollproblem: Tak už v seriálu bylo řečeno, že Tysha byla Tyrionova manželka. Tywin pak řekl Tyrionovi, že to byla děvka zaplacená Jamiem, a na důkaz toho ji nechal ošukat hromadou vojáků – každý dal nějakou minci. A nakonec ji měl ošukat Tyrion a zaplatit dvojnásobek, protože Lannisteři jsou dražší – to bylo řečeno už tuším v první sérii. A teď měl…
Jamie při osvobozování Tyrionovi říct, že to nebyla děvka, Že si ty Tywin vymyslel, aby ji dostal od Tyriona. Jamie o tom celou dobu věděl. A Tysha byla prostě jen dívka, která jako jediná (o Shae to neplatí) Tyriona skutečně milovala. A tohle teprve Tyriona naštvalo natolik, že Jamiemu zalhal, že zabil Joffreye, prozradil, že Cersei šuká s kdekým (v seriálu jen Lancel) a rozhodl si to vyřídit s Tywinem. Shae v posteli byla jen taková třešnička na dortu.
#3601 Smooth #3602 trollproblem