Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

T.T

#3616 carllooss: Tu máš http://www.youtube.com/watch?… #3618 Dragon94: Pokus o cliffhanger byl akorát v druhé sérii a byl fakt chybý, takže jsem rád, že to opustili.

16.6.2014 | 17:23:47
iNstinkt-

#3616 carllooss: tu minci jí dal ten týpek jak mění tváře a že když jí dá komukoliv z bravosu, tak jí pomůže.

16.6.2014 | 17:24:05
T.T

#3619 Smooth: Tak sorry, ale když máte vlastní diskuzi pro čtenáře a já tady nerozumím 80% obsahu tady, moc mě to nebaví.

#3629 Smooth
16.6.2014 | 17:25:57
Smooth

#3614 T.T: Zbytečné blbosti – opět připomenu diskuzi o broucích, romantická linka eunucha a Missandrei, dnešní rozhovor Cersei a Tywina (to že Cersei nesouhlasí se svatbou víme a teď, když je Tywin mrtvý, tak to stejně k ničemu nevede), scéna Brienne s Hot Pie (už se nikdy nedovíme, kde skončil pečený vlk), dnes i minulý týden připomenuté, že Jon miloval Ygritte (nejsme natvrdlí, stačilo to jednou),…a dalo by se pokračovat i dál

#3627 T.T
16.6.2014 | 17:27:56
Markoman96

Jednoznačně nelepší díl série… :-) 2. a zároveň 3. (nevím, který byl lepší) – 7. a 8. díl… Tak a k dnešnímu dílu… 2× husina – příjezd Stannise a Arya na konci. Taky se mi moc líbil souboj Brienne s Houndem. Líbilo se mi všechno. Bran taky strašně potěšil… nevím, ale hodně lidí ho nemá rádo, ale byl to on, koho jsem si v seriálu jako prvního oblíbil. Dětičky byly fajné, akorát spíš je na místě jednotné číslo a to mě trošku naštvalo :-( Daenerys se tuto sérii moc neprojevila. Já chci zpátky Khaleese… přímo jsem ji zbožňoval, teď je to horší, ale palec nahoru – konečně jsem se ji viděl zase usmát. A Tyrion – to jsem věděl, co se stane, takže mě to ani moc nepřekvapilo, jenom ta Shae byla drsná. Jsem zvědavý, kam ho Varys poslal. Něco jsem slyšel, že na východ :D to dává logiku, když vyplouvali na moře :D :D Každopádně teď čekat dlouhý rok, nicméně si přečtu knihy… Do týdne začínám s Clash of Kings, takže ještě asi 2 000 stránek, než se dostanu do současnosti :-( ale aspoň si osvěžím GoT. Ale pro fanoušky, kteří nemůžou bez GoT: Nevěšte hlavy, v říjnu má vyjít World of Ice and Fire (podobné Silmarillionu). VALAR MORGHULIS / All men must die !!!

16.6.2014 | 17:29:38
kiso1561

#3620 iNstinkt-: Z tých 100 000 ani polovica neboli bojovníci a tí čo boli, boli prepadnutý Stannisom a zabitý/uväznený.

16.6.2014 | 17:33:25
T.T

#3624 Smooth: Nesouhlasím s tebou v názoru na většinu zmíněných scén, ale děkuju za odpověď.

16.6.2014 | 17:34:12
ZouZoja

#3614 T.T: Nemůžu to moc konkretizovat, když nečteš spoilery. Prostě jenom podle mě vynechali např. pár moc dobrých okamžiků na konci série, které měly líp osvětlit jednání Tyriona. Někteří lidi tvrdí, že to tam nešlo vmáčknout, protože by to vyžadovalo delší vysvětlování a na to není v seriálu prostor. Přesto si ale najdou místo na ty rozhovory typu mačkání brouků… tak proč ne zcela zásadní rozhovor Tyriona s Jaimem? Pak je to třeba vztah Aryi a Ohaře, který dost pozměnili a pak tady už někteří lidi píšou, že moc nechápou, proč ho takhle hnusně opustila. Čemuž rozumím, protože tak, jak to udělali, to opravdu moc nedává smysl. A to jsou jenom příklady z posledního dílu. JInak se mi seriál pořád líbí, ale některé věci mě prostě dokážou naštvat. Změny můžou být, ale ne takové, které jsou na úkor logiky celého seriálu

#3630 T.T
16.6.2014 | 17:34:43
Smooth

#3623 T.T: To proto, že čtenáři se těší, na oblíbené momenty z knih, chtějí vidět díly co nejdříve, a pak jsou naštvaní, že někdo ty scény zprasil, zatímco nečtenáři si vklidu pustí díl a koukají se, co jim autoři tenhle týden přinesli :) Já viděl první dvě série, pak začal číst knihy a už tehdy jsem narážel na věci, které jsem v seriálu neviděl a vědět o nich před viděním seriálu, tak bych byl z jejich zpracování taky naštvaný :)

#3630 T.T
16.6.2014 | 17:36:07
T.T

#3628 ZouZoja: Díky za vyčerpávající odpověď. Jak říkám, nepřijde mi, že by se v seriálu dělo něco co jako čtenář nechápu. Tyrionovo i Aryino jednání mi přišlo naprosto pochopitelné a symbolizovalo hlavně vývoj postavy.
#3629 Smooth: Chápu. Oproti neslavným zpracováním knih (Hobit, Harry Potter) mi přijde GoT úplně v pohodě, žádné vyložené nelogické blbosti se v seriálu (zatím) nedějí. Díky za zajímavé odpovědi, už je mi to hned víc jasné.

#3635 Smooth
16.6.2014 | 17:41:06
Methius

ach ten závěr..to bylo něco a ted další rok čekat… vždycky vím že to potrvá dlouho ,ale vždycky to na mě padne až na finále :D

16.6.2014 | 17:45:07
Dark Angel

Uplne že TOP seria určite najlepšia!!! Stalo sa tu toľko udalostí ako v žiadnej serií! Nechápem tých ktorí tu píšu že sa tu nič nestalo. No ak máte prečítane knihy tak to pre vas je nuda lebo viete všetko dobredu no spusta ludí čo knihy nečíta seriál chváli lebo ich tu čaká mnoho prekvapení a pre vas je to iba frflanie nad tym čo je inak ako v knihe čo vynechali kto sa tu neukazal koho zabudli a bla bla bla dristy :D :D Mne tu nechýba nik nič mi nevadí jednoducho sklanam sa lebo lepší seriál som nevidel! Seriál nieje kópia knihy a to si uvedomte a žiaden serial knihu nekopiruje niektore sa jej držia len veľmi málo a GOT sa SOIAF drží podľa mňa dosť. Toľko k vam trapoši! Dnešná epizóda fakt bravúrna príchod Stannisa. Jon ako pochoval Ygritte… Bravúrna Cercei :) Celá pasáž s Branom bola epická veľmi sa mi to páčilo. Taktiež Dany a draky ktoré zbožnujem :) Tyrion a Arrya samozrejme hviezdili. Súboj Brienne a Psa… už som čakal že to bude tak nechutné ako smrť Oberyna no nakoniec sa to celkom ukľudnilo :D To ako Tyrion zabil Tywina na toalete heheh no smiech :) Topka neviem sa dočkať 5 serií!!!!!

16.6.2014 | 17:47:12
Smooth

Jinak tvůrci měli možnost si s tím seriálem vyhrát a nějak ho rozvíjet. Stačilo aby přidali do rozhovoru Tyriona a Oberyna větu…

.. kdy Oberyn říká Tyrionovi, že ani jeho otec nemusí žít věčně..

potom zmínit o Oberynovi (možná to bylo zmíněno)…

.. že chvíli zkoušel dělat Maestra v Citadele a že je expert na jedy..

… u soudu při výpovědi Pycella o jedech…

… by Pycelle popsal mezi ztracenými jedy například jed, který zablokuje močový měchýř, střeva a vylučovací systém, a jejich obsah tak postupně zabije oběť..

.. potom dneska při scéně s Tyrionem a Tywinem na záchodě by byl přidán nepatrný detail…

.. kdy se po smrti Tywina uvolní jeho vylučovací systém a je cítit strašný smrad, který pak v následující sezóně …

… je pak cítit i na pohřbu Tywina – a rázem tu máme spekulaci, že krom Gregora otrávil Oberyn i Tywina – BTW: všechno toto v knihách bylo ;)

A důraz na takovéhle detaily by seriál obohatil + nejedná se o detaily, které by byly nějak náročné na provedení :)

#3642 Omilis
16.6.2014 | 17:49:52
Bobr von Bobrovic

Jednim slovem slabota.

16.6.2014 | 17:50:01
Smooth

#3630 T.T: Vidíš – Hobita jsem viděl, knihu jsem nečetl, a film se mi líbil :)

#3661 Firefly621
16.6.2014 | 17:51:43
Bobr von Bobrovic

Ta boxérská bitka Ohař vs Brienn to sem chcal smíchy. Je vidět, že seriál je vážně reálný ;) lol.

#3651 KhunKhun
16.6.2014 | 17:55:13
Methius

jo a když to ještě tak čtu tak chci říct že samozřejmě tam není všechno a určitě divákovi by pomohli i drobné maličkosti po kterých by jednaní postav pochopili, ale myslím že si to lidi nějak domyslí popř. dohledají … podle mě to nemá cenu moc řešit… je naivní si myslet že za 600 minut za rok to bude mít úroven jako kniha …

16.6.2014 | 17:57:57
Omilis

Poslední epizoda byla spíše průměr. Celkem se mi líbil Stannisův útok. Mohli ho sice udělat ve větším měřítku (pokud neměli peníze, mohli ušetřit na 9. díle, který se mi vůbec nelíbil), ale jinak to bylo zpracované dobře. Linka s Aryou bylo zpracována perfekně (ikdyž úplně jinak než v knize), ale neměla to být poslední scéna seriálu. V poslední scéně měl Tyrion vystřelit z kuše, otočit se k odchodu a střih. Tohle by bylo naprosto úžasné zakončení. Branova linka byla sice méně nudná, než jak to bylo v knihách, ale i tak nijak zábavná. Ti kostlivci mmě připadali jako ze špatného hororového filmu. Jsem zvědav, jak bude jeho linka pokračovat, vzhledem k tomu, že se dostali skoro na konec Branovy linky v Tanci.

#3640 Smooth
16.6.2014 | 17:58:43
Mycroft

#3617 Engeneer: ! Ano, máš pravdu.Už je to dlouho, co jsem to četl a ještě navíc v angličtině, takže si přesně vybavuji jen části – „Hound is dead“ a „Sandor is at peace“ :D A škoda, že tu přilbu někde ztratil, byla hrozně cool s tou otevírající tlamou. Myslím, že byla jen v úplně první epizodě…

16.6.2014 | 18:01:04
Smooth

#3638 Omilis: To nebyli kostlivci ale normální nemrtví (ti přicmrndávači Bílých chodců), ale leželi tam strašně dlouho, takže jim asi vrány vyklovali modré oči a ohlodali kosti. Vrány to jsou zrádný svině – Mance může vyprávět ;)

ale vážně… ti kostlivci byli divní…

#3641 Omilis #3654 Orea
16.6.2014 | 18:03:46

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama