Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Hodooor

#3671 Annie27: Cooo, vždyť útok kostlivců byl možná nejlepší část pouštěl jsem si to několikrát (i já sám tam mám dobrou bojovou scénu:) myslím že je udělali perfektně každý kostlivec je i trochu jiný a mají i různé zbraně…když si místo toho představím další dlooouhé rozjímání v kobce o broucích nebo courách :P toho tam podle mě už bylo ažaž, a že Tyrion neměl motivaci zabít Šae nebo Tywina je blbost, vždyť ho zradila, svědčila proti němu u soudu a lhala tam, Tywin ho odsoudil k smrti i když věděl že je nevinný, navíc ho spolu podvedli, jestli se vám to nezdá jako dost motivů tak nevím..

#3705 Annie27
16.6.2014 | 22:15:07
pajajs

Třeba se ten příběh o Tashe (co mu měl povědět Jaime) nakonec řekne Varys za Úzkým mořem ;)

16.6.2014 | 22:26:32
RSvitnic

Takže akruálna epizóda:

Kedže som čital knihu som trocha (zaujaty) velkostou Stannisovej jazdy, ale cast na severe sa skoncila super, az na to, že asi bude Brandon vynechany z 5 serie. Tyrion bol Naj, ako ho vsetci pozname a som velmi rad, ze je este väcsi dobrak ako v knihe + som rad za suboj „o Ariu“ velmi ma potesil a spestrilo to cele finale.

A ako zhodnotit 4. seriu?

Na to ze sa stale len cestovalo a dejove linie sa posuvali pomaly to bolo velmi dobre natocene a tesim sa na dalsiu seriu

PS: Nevie niekto kedy vide dalsia kniha??? :)

#3708 Engeneer #3715 Smooth
16.6.2014 | 22:27:14
marki87

#3700 Nerro: Že by měl Varys zůstat v Králově přístavišti? Myslím, že ani ne, že byl nějakou dobu nezvěstný a objevil se nečekaně zase až na konci poslední knihy. Ale jistá si tím úplně nejsem, mám hodně mezer. To bylo tím, že jsem četla v porodnici a tam se na to člověk asi moc nesoustředí :-P Ale osobně mám za to, že zmizel a že i v knize ho podezřívali z nějaké spolupráce na Tyrionově zmizení.

#3706 Nerro
16.6.2014 | 22:27:53
Annie27

#3701 Hodooor: Jo to máš recht :) Jen mi přišli tak nějak srandovní, ani nevím proč :D … Jako ano, určitě jako nečtenáři mi to přijdou dost pádný důvody, ale spíš by se mi líbilo to, že k tomu byl v tu chvíli vyprovokovaný a přijde mi škoda, že tam tento dialog chyběl, určitě bych si tu pomstu ještě více užila – alespoň takhle jsem to myslela :)

16.6.2014 | 22:28:24
Nerro

#3704 marki87: Tak to jsem asi blbě pochopil nebo jsem blbě četl tady ty příspěvky :-D

16.6.2014 | 22:32:22
Rampa_McKvak

#3699 Annie27: No to já taky :-) musím říct, že je to jedna z mých nejoblíbenějších příběhových linek a tak nějak celou 3. a 4. sérii jsem si říkal, kdy už se do Braavosu vydá :-)

16.6.2014 | 22:33:27
Engeneer

#3703 RSvitnic: Podle nejnovějších informací, které Martin zveřejnil, bude až bude :-)

#3709 YgritteAnna
16.6.2014 | 22:35:43
YgritteAnna

#3708 Engeneer: Jednou pravil, že pokaždé, když se ho někdo zeptá na novou knihu, zabije dalšího Starka :D

#3710 kutas
16.6.2014 | 22:50:07
kutas

#3709 YgritteAnna: jo tak to jích tam moc nezůstane :D jinak díl byl parádní nejvíc se mi líbil příjezd Stannise já věděl že je to postava která to má v hlavě srovnané a pomáhá slabším. Za to z Tyriony se vyklubal pořádný psychopat nejdřív zabije svojí lásku a potom vlastního otce. Jak se mi líbil první tři série všechno řešil hlavou ale teď u mě dost klesl. Líbil se mi souboj Sandora s Brienne ikdyž se mi zdá že v knize se vůbec nepotkali. To znamená že rod Cleganů vymřel. Pěkný byl souboj s kostlivci a záchrana od dítěte ikdyž to v knize taky nebylo. Dost věci pozměnili ale mě se to prostě líbilo :-)

16.6.2014 | 23:02:21
mojmira

#3654 Orea: můžeš mi jako nečtenářovi něco vysvětlit o tom posledním spoileru? otázka radši do spoileru

jaký k tomu měl Joffrey důvod? Mě osobně to totiž nedává žádný smysl, jedině že by věděl že je incestní synek a že Bran je viděl a tak ho chtěl umlčet, ale jiný důvod mě prostě nenapadá.

#3721 Orea
16.6.2014 | 23:33:56
vintason88

tahle série byla až na pár dílů slabší, první díly a poslední tři díly byly dobré, prostředek se táhl velmi pomalu, některé věci byly natahovány, jiné zase přeskočeny, to se dalo čekat, ale jelikož při preview všichni tvůrci tvrdili, že tohle byla zaručeně nejlepší série, kterou zatím natočili (s čímž nesouhlasím) tak jsem celkově zklamaný, člověk má oblíbené postavy a pokud se jim nedá takový prostor jako v knize, logicky je zklamaný… od páté a šesté série toho tolik nečekám, jelikož mé oblíbené postavy tam nebudou hrát výrazné role… takže nezbývá než doufat v poslední knihu, aby dopadla zajímavě a dal se zajímavý prostor všem dobrým dějovým liniím, takže zase až za rok :P

16.6.2014 | 23:39:14
vintason88

tahle série byla až na pár dílů slabší, první díly a poslední tři díly byly dobré, prostředek se táhl velmi pomalu, některé věci byly natahovány, jiné zase přeskočeny, to se dalo čekat, ale jelikož při preview všichni tvůrci tvrdili, že tohle byla zaručeně nejlepší série, kterou zatím natočili (s čímž nesouhlasím) tak jsem celkově zklamaný, člověk má oblíbené postavy a pokud se jim nedá takový prostor jako v knize, logicky je zklamaný… od páté a šesté série toho tolik nečekám, jelikož mé oblíbené postavy tam nebudou hrát výrazné role… takže nezbývá než doufat v poslední knihu, aby dopadla zajímavě a dal se zajímavý prostor všem dobrým dějovým liniím, takže zase až za rok :P

16.6.2014 | 23:39:20
Bobr von Bobrovic

Mno já to vidim jako slabota díl. Začátek: Jon ujde pár set metrů a potká Mance, mmmkay. Počítačová jízda z ničeho nic obklíčí les vjede do něj a zastaví se u Mancova stanu, do minuty je po bitvě, mmmkay. Ohař a Brienne se potkaj uprostřed pustiny a rozdaj si to v boxerským stylu ze 70-tých let a týpek jako Ohař prohraje, mmmkay. Brandon po tý dlouhý cestě najde dědu a pravděpodobně převezme strom. No super to je teda bomba. Tyriona chytne rapl a v ninja stylu kuchne svou ex a Tywina. Varys odjíždí s ním i když v knize nejel. Arya neřekne Ohařovi ani polib si a zdrhá směr Bravos. Mno a mother of dragons přijme každýho sedláka ke slyšení, protože venku jich čeká jen pár tisíc a vona to všechno zvládne. Prostě LOL x3.

#3716 Smooth #3717 vintason88 #3719 Hodooor
16.6.2014 | 23:39:48
Smooth

#3657 HenryTheEight:

vzhledem k tomu že je Davos na zdi, tak mám obavu, že vynechání White harboru je reálné. Na druhou stranu se těším na vzájemnou interakci Jon Snow X Stanis X Davos – hlavně interakce dvou čestných a upřímných můžu Davose a Jona.

#3660 T.T: o to bych se nebál. Tam je prostor pro hodně postav a velkých událostí ;)

#3671 Annie27: místo kostlivců tam měla být standardní verze nemrtvých s modrýma očima alá freemeni z Duny :)

#3694 Rampa_McKvak: k Jaqen H'gharovi

v knihách se nejspíš objevil. Určitě se ale nepředstavil jako Jaqen H'ghar a SoIaF nejsou obrázková knížka, takže ho ani nemůžeme poznat, ale jsou teorie o jeho dalším působení a jedna z postav by se s ním měla setkat. Arya to ale nebude, protože se do Braavosu nevrátil.

#3703 RSvitnic: další kniha by snad měla vyjít někdy v první půlce roku 2015 – takže současně s další sérií

[smazáno] taky do spoileru

Robert říkal Nedovi, o Branovi v komatu něco v tom smyslu, že být kripl není dobrý život a že by bylo lepší ho nechat ho zemřít. A Joffrey se svému „otcovi“ chtěl zalíbit a nechat dát Branovi „dar“. Je to docela blbý důvod, ale Joffrey byl prostě mimoň :)

#3723 Annie27
16.6.2014 | 23:41:17
Smooth

#3714 Bobr von Bobrovic: Kdybys orodoval u Dany, s tím, že ti draci zabili psa, a vysypal před ní kosti z kuřete, co jsi měl k večeři, tak by ti Dany dala kupu peněz na výstavbu nového kurníku – takhle prostě Dany panovala. Nesnaž se pochopit její logiku – v knize je jí 16 ;)

16.6.2014 | 23:47:30
vintason88

#3714 Bobr von Bobrovic: ale notak, nebreč, je jasné, že seriálové adaptace se vždy trochu změní, mě to nevadí, pokud máš dost fantazie, stačí ti určitě kniha, já beru seriál na obrazovce jako zpestření ;)

16.6.2014 | 23:56:43
vintason88

pokud je celou sérií proplétáno slovo Valar Morghulis, tak bych se nedivil, kdyby byly všechny hlavní postavy do jedné zabity… :D

17.6.2014 | 0:00:17
Hodooor

#3714 Bobr von Bobrovic: Bobr asi si u toho současně sledoval Americký ninja 8 a popletlo se ti to v hlavě nevím o jakém ninja stylu hovoříš Tywina normálně střelil kuší, a Šae uškrtil řetězem co měla na krku :D A jak dlouho si čekal že Jon půjde k Mancemu, to měli natáhnout jak jde na další dva díly? Vždyť chvíli předtím útočili na zeď tak asi nebyli na druhém konci světa :D Někdy fakt žasnu co se tu objevuje za „kritiky“ :D

17.6.2014 | 0:01:01
Frk124

Fajn epizoda, jen by mě zajímalo kam ten Braavoský kapitán strčil tu minci, když Arye salutoval :)

#3722 mauvais-ange
17.6.2014 | 0:59:05

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama