Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Michael Condron
28.11.1985 | 28.11.2024 -
Brian Fortune
28.11.1965 | 28.11.2024 -
Ben Crompton
28.11.1974 | 28.11.2024 -
Stephen Dillane
30.11.1956 | 30.11.2024 -
Essie Davis
30.11.1970 | 30.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#3537 xDzambar: 1. hodím sem vetu z knihy ktorú do seriálu aj tak nedajú lebo sú to hajzli :D
„Lord Seaworth is a man of humble birth, but he reminded me of my duty, when all i could think of was my rights. I had the cart before the horse, Davos said. I was trying to win the throne to save the kingdom, when I should have been trying to save the kingdom to win the throne.“ Stannis to Jon Snow
#3545 xDzambar#3539 Pouty: Mimochodem, nevíš kam má namířeno ta loď, na které je Tyrion?
#3548 Firefly621 #3552 segovesus#3537 xDzambar: Jo byla to nejspíš ta bedna – speciální edice lodní bedny určené k pašování čarodějů, trpajzlíku, prasat a dětí lesa, která má tu speciální vlastnost, že je pro každého děsně nenápadná. Davos v takové bedně pašoval proviant pro Stanise ;)
#3546 xDzambar#3537 xDzambar: Stannis není uchvatitel ale právoplatný dědic po Robertovi, bylo mu řečeno, že pokud nic neudělá říše lidí zaniknou, takže to má pro něj význam naprosto zásadní jako pro ochránce říše.
Ary a Ohař, to jsou právě ty změny v seriálu, nechaly vyznít ten vztah skoro jako kamarádský a pak moc nedává smysl, že by ho tam nechala. Ale Arya Ohaře nenávidí za to, že zabil řezníkova syna, a má ho na svém seznamu. V knize mu tuším i řekla, že si rychlou smrt nezaslouží.
#3550 xDzambar#3541 kiso1561: Každopádně Stannis je docela férovej, že se vydal zachránit Zeď… když to srovnám s Cersei, která řekla něco v tom smyslu, že si stateční muži noční hlídky určitě poradí sami :D Zajímalo by mě, co za okulty bude Stannis s tou svou ohnivou kněžkou na Zdi vymýšlet :D
#3543 Smooth: :D haha hezky řečeno :D
#3530 Smooth: To mi nepřijde jako vysvětlení, ty postavy tam rozhodně nijak nezacláněly – na Černém hradě pobíhat někdo musí tak proč ne Pyp a Grenn. Talisa tam mohla být zmíněná, např že se vrátila k rodině a už se s ní dál nemuseli zabývat a Jojen
se stejně tak někam vytratil a Bran ho neviděl. Dokonce se spekuluje, že ho snědl. :D
#3549 Smooth#3542 xDzambar:
Podle knihy do Pentosu, ale v seriálu kdo ví.
#3547 Firefly621:
Jo, hned jak jsem viděl Jojena umírat, tak jsem si říkal: „a teorie o Jojenově pastě je pryč“ :)
#3544 Firefly621: JJ já říkám uchvatitel každému, kdo se snaží vecpat svůj zadek na Železný Trůn :D De Jure má ještě větší právo na trůn Danerys nebo Gendry, ale myslim, že ve Westerosu stejně něco jako Zákon a Pořádek neplatí a o tom, kdo bude králem stejně rozhodne jenom krev a válka…
No s tim Psem mě to právě překvapilo, protože to už vypadalo, že Arya začala Psa respektovat… On jí konec konců pomáhal dostat se zpátky k rodině… Mohl jí třeba dovést na Zeď, ale teď dostal poměrně slušnou sodu… I když možná má aspoň miniaturní šanci na přežití…
#3555 Firefly621#3494 Engeneer: To znie dobre :D
#3542 xDzambar: Určitě do
Pentos, tamní palác Varysova kamarada Illyrio Mopatise už v knize byl, tak jej určitě využijí.
#3556 xDzambar#3537 xDzambar: 1.Těch žoldáků měl Stannis určitě míň, tak 10tis nanejvýš bych řekl. Divokých je 100tis ale počítá tam i ženy, děti, dědky atd a i v knížkách bylo že bojeschopných je tak 15–30tis, a hlavně ho vůbec nečekali takže určitě chrápali ve stanech když je přepadl a podle toho co říkal Mance tak se jim do boje moc nechtělo asi byli vyčerpaní nebo vyhladovělí. 2.To se taky divím, navíc když ho měla na seznamu :) 3.No jasnéé, Varys je starý lišák přece by takovou bedýnku nevyhodil, nikdy nevíš co se ti bude ještě kdy hodit :D
#3507 Smooth: #3509 ZouZoja: Já zase nesouhlasím.
Představ si jako nečtenář, že postava, kterou jsi na vlastní oči viděl, jak jí podřízli od ucha k uchu, je naživu. Prostě by to spousta diváků odradilo, že už to moc přetahujou. Takhle aspoň, pokud už jí tam musí dát (já osobně bych se bez ní obešel), dají v příští sérii pořádné vysvětlení. Třeba by to mohla být úvodní scéna v prvním díle.
#3575 ZouZoja#3550 xDzambar: Gendry nemá jako bastard právo žádné a jestli Stannis nebo Dany to je otázka diskuze, ale jo máš pravdu stejně se to nakonec podle všeho rozhodne silou a ne právem.
Mně třeba nedává smysl, že by nešla Arya s Brienne, mohla jí požádat aby jí vzala za Jonem, když tak dlouho trpěla jako eskortu Ohaře tak proč ne jí.
#3558 xDzambar #3559 xDzambar#3552 segovesus:
Aha, to je to město ze začátku seriálu, kde začínala svou pouť Danerys, že?
BTW… by mě zajímalo, kdo nakonec sežral toho vlka, kterého dal Hot Pie Brienne, protože Arya to tedy určitě nebyla....... aneb jak tvůrci točí zbytečné scény bez rozmyslu …
#3555 Firefly621: No podle toho jak zněla poslední vůle Krále Baratheona, tak možná Gendry právo na trůn má ne? V té vůli odkazuje trůn svému právoplatnému synovi (sice nic nevěděl o tom, kdo je jeho syn a kdo není), ale podle těch slov by se o tom dalo spekulovat…
#3560 Smooth #3561 Riegorn #3562 Firefly621 #3564 Pouty#3555 Firefly621: On jí asi odradil ten Lanisterský meč ne? Kdybych si prožil to co Arya, tak bych asi s Lannisterem taky nešel a ona nemohla vědět nic o tom, že Brienne je vlastně na straně Lannisterů i Starků současně…
#3563 Smooth #3565 Firefly621#3558 xDzambar: To by musel být Gendry legitimizovaný – jako to udělal Roose Bolton s Ramseyem..