Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Michael Condron
28.11.1985 | 28.11.2024 -
Brian Fortune
28.11.1965 | 28.11.2024 -
Ben Crompton
28.11.1974 | 28.11.2024 -
Stephen Dillane
30.11.1956 | 30.11.2024 -
Essie Davis
30.11.1970 | 30.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#3600 Smooth: ještě jsem zapomněl – byla to Tyrionova první…
#3600 Smooth: Jojo, o tom, co bylo řečeno v seriálu vím, ale zajímala mě ta scéna, která byla teď vynechaná, přesně to, cos popsal ve spoileru. Dává to dost smysl. Dík moc.
#3603 Smooth#3602 trollproblem: Jo přesně to vysvětluje chování Tyriona teď… a má to vliv na chování Tyriona a Jamieho v budoucnu… teď se budou místo toho nejspíš vzpomínat, proč ten jejich retardovaný bratranec mlátil ty brouky KHOO! KHOO! KHOO!
jakpa to vypadá s Ohařem? napište pls do spoilerů jestli přežije tuhle bitku nebo jestli se vůbec bitkoval s Brienn
#3605 Engeneer#3604 tynej1:
V knize se s Brienne vůbec nepotkal, byl zraněn už v té bitce v hospodě a když už nebyl schopen jízdy, Arya ho nechala ležet a odjela. Později v Hostině se dozvíme, od jednoho mnicha, že Sandora našel a pohřbil.
#3613 Mycroftmožete mi povedať kde v knihach je asi teraz ukončenie štvrtej serie ?
#3607 Engeneer#3606 gbxyó: Jsou to dvě hodiny, co se na to někdo ptal, můžeš si to najít.
Tyjo, proč jsou tady všichni s prominutím posraný že se nejede přesně podle knihy? Nečetl jsem to a spoilerům se vyhýbám, ale nechápu vás. Nějaký věci jsou zřejmě navíc, nějaký zase chybí – a co? Zfilmovat knížku slovo od slova je strašná srabárna. To vám fakt vadí, že i jako znalci knížek jste občas seriálem překvapeni? Jako pouhý divák musím říct, že tento díl i celá série mě nadchli. Některé epizody byly zdlouhavější, ale tahleta byla zatraceně nabitá a přitom vůbec nepůsobila odbitě. Překvapilo mě, kolik linek stihli dotáhnout k další sérii. Těším se na Starkovic děti, ze všech se očividně stanou epičtí hráči ve hře o trůny :)
#3610 Smooth #3611 ZouZojaTak finále série bylo parádní ve všech ohledech … o to více zamrzý nudnost a roztahanost celé 4té série, ve které se v podstatě nic moc nestalo… V samotném finále se stalo minimálně dvakrát tolik věcí co za celou sérii. :/
#3608 T.T: Hele v téhle sezóně jsem se těšil na tři momenty – Purple wedding (člověk se prostě těší až Joffrey zařve :). Souboj Oberyna a Gregora (hlavně jeho konec) a tenhle moment, který vynechali. Prostě tvůrci minuly příležitost na perfektní cliffhanger a velký WTF moment. A stačilo by jim na to i necelých 5 minut.
Jedna citace z jednoho fóra, s kterou naprosto souhlasím: „These guys have an amazing story, amazing dialogue, amazing twists to use as cliffhangers, and yet they choose to write long winded speeches about people smashing beetles with a rock and make nonsense choices like having The Hound and Arya roll up to the bloody gate, announce themselves, and just saunter off unimpeded“
#3612 T.T#3608 T.T: No a já zas nechápu, jak nečtenář, který vůbec netuší, co vynechali a že to např. mohlo být něco opravdu zajímavého nebo důležitého pro další děj, může tohleto vyčítat čtenářům. Jak jsem psala, není nutně problém v tom, že dělají změny, ale že např. vynechávají věci, které jsou naprosto skvělé a nahrazují je zbytečnýma blbostma, případně úplně mění motivaci postav .
#3614 T.T #3615 kutas#3610 Smooth: Takže jsi zklamanej, že nějakou hustou scénu prostě uvidíš až za rok? Když něco znáš předem, těžko je pro tebe cliffhanger cliffhangerem. GoT prostě na cliffhangery nesází a je to jedině dobře, protože těma jsou v dnešní době seriály přesycené (právě vzpomínám na Sherlocka).
#3618 Dragon94#3605 Engeneer: ! Ten mnich ve skutečnosti řekne, že „Ohař“ odpočívá v pokoji, což spousta fanoušků ze strany čtenářů považuje za takovou metaforickou dezinformaci, že Sandor se ve skutečnosti zotavuje ze zranění v jeho kláštěře a rozhodl se opustit svoji agresivní stránku – Ohaře, který je tím pádem mrtvý. Stačí si na netu najít Hound gravedigger theories. A trochu to naznačuje i seriál, protože jsme ho vlastně neviděli tak docela zemřít…
#3617 Engeneer#3611 ZouZoja: Je tady prostě spousta brekotu, kterému vůbec nerozumím a měl by podle mě patřit do obecné diskuze. Nepřijde mi, že by se v seriálu dělo něco co jako čtenář nechápu, a to je pro mě důležité. Jaké zbytečné blbosti ti vadily?
#3619 Smooth #3624 Smooth #3628 ZouZoja#3611 ZouZoja: je dobře že tam jsou nějaké změny jinak by to čtenáře moc nebavilo to sledovat když už si to přečetli, takhle je seriál překvapí a to je dobře :)
zdravim, mohl by mi nekdo pripomenout o co se jedna s tou minci nakonci? co to arye rek ze ma ta mince delat? vysvetloval ji to nejak?
#3621 T.T #3622 iNstinkt-#3613 Mycroft:
O těch teoriích vím a doufám v ně, jen jsem vyložil oficiální verzi událostí :-) A jsem si docela jistý, že tam říká, že ho vlastnoručně pohřbil a jeho přilbu položil na hrob :-)
#3639 Mycroft#3612 T.T: Nesází a zrození draků v první sérii bylo co ? … útok bílích chodců v té druhé taky nebyl Cliffhanger??
#3621 T.T#3614 T.T: Podle mě zase diskuze k aktuální epizodě není jen diskuze pro nečtenáře ;) Kvůli tomu tady jsou taky pravidla se spoilery, které se snažím dodržovat :) Jinak samozřejmě ten moment doufám na začátku příští sezóny, ale tady prostě propásli příležitost. Ten moment patří ještě do téhle sezóny :)
#3623 T.Tmám otázku kde bylo tech 100 000 týpku za zdí ? To co bylo ukazaný je jako všechno co maj ? odpověd ano nebo ne nechci žádný spoilery
#3626 kiso1561