Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Michael Condron
28.11.1985 | 28.11.2024 -
Brian Fortune
28.11.1965 | 28.11.2024 -
Ben Crompton
28.11.1974 | 28.11.2024 -
Stephen Dillane
30.11.1956 | 30.11.2024 -
Essie Davis
30.11.1970 | 30.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
Jinak po tom rozhovoru Cersei a Tywina si teď říkám, že teď, když je Tywin po smrti, tak aby se Cersei utnula spekulace o svatbě s Lorasem, tak by ho konečně mohla zařadit do Kingsguard. Myslím, že vzájemná interakce Lorase a Jamieho nabízí hodně prostoru :)
Bolo to fajn akurát zase raz zbytočne pomenili nejaké veci. Rozhovor medzi Jaime a Tyrionom o Tyshe nikde, LSH nikde a Bloodravena som si trochu inak predstavoval, už len to že mal obe oči ma nasralo. :D
Souhlasí tu někdo se mnou, že Cerseiin geniální trumf proti Tywinovi ( veřejné přiznání incestního vztahu s bratrem ) byla jeden z těch nejhloupějších nápadů, který i sami tvůrci ve videu „Inside the Episode“ vydávají za geniální?
Nicméně epizodu jsem si skvěle užil, při úvodních titulcich jsem šátral po inhalátoru a ten pocit mi vydržel po celou dobu. Akorát mi bylo dost líto, že vynechali jakoukoli poznámku o Tyshe. Tuhle scénu jsem měl vždycky z knih nejradši.......
#3524 Pouty #3525 Smooth#3523 Mycroft: Ono tím vůbec, jak linku Jaimeho pozměnili tak jsem upřímně ani nečekal, že udělají jejich rozhovor,
přitom jak mu Jaime řekl o Tyshě a on pak nasranej mu zase řekl, že Joffreyho zabil, to byla opravdu jedna z nejlepších scén v knize
#3523 Mycroft: Jako Cersei má hromadu „geniálních“ nápadů, takže z tohohle pohledu je tenhle „geniální“ nápad perfektně doplňuje.
Vynechání zmínky o Tyshe na jednu stranu chápu – backstory, které nečtenář moc nepochopí. A tak jeji roli vzala Shae. Na druhou stranu když už tam dali ten nesmyslný dialog o bratranci mlátícím brouky, tak tohle tam taky mohli nechat.
#3526 Mycroft#3525 Smooth: Máš pravdu, ale přišlo mi, že ten fakt, že Tyriona nakonec svým způsobem zradil i Jaime bylo to, co Tyriona dohnalo k tomu, co udělal. Ale na druhou stranu jsem možná i trochu rád, že Kingslayer brothers jsou vlastně jedni z největších slušňáků v seriálu, i když mají svoje mouchy :D
A já osobně příběh o debilním bratranci zbožňuju, asi za to může především Peter Dinklage, ale přišlo, že to skvěle doplňuju následující scény ze souboje.
#3401 kiso1561: Dík :)
Někdy nechápu mentalitu tvůrců, postav tam umírá požehnaně, ale jim to prostě nepřijde dost asi. Rudá svatba jim přišla málo krvavá tak museli vymyslet nenarozené dítě aby ho mohli i s matkou zavraždit – při tom byl uplný nesmysl tam Talisu vodit (taky pro mě nepochopitelně změněná postava) potom Pyp a Grenn a teď Jojen.
#3529 Mycroft #3530 Smooth#3528 Firefly621: Spíš mi přijde, že to dělají proto, aby překvapili i nás, kteří díky knihám víme už i pár let dopředu, co se má stát. To se mi na knížkách vždycky líbilo, a sám Martin to v pár rozhovorech přiznává, že miluje, když může lidi šokovat. Řekl bych, že proto se může seriál v jistých ohledech a osudech dost odlišovat.
#3528 Firefly621: … prostě museli osekat seriál o některé postavy, které by zatěžovaly casting a neměly by už tolik prostoru. Příští sezónu přibyde Dorne, snad Greyjoyové a nové postavy okolo Boltonů, v Meerenu a Bravosu.
#3547 Firefly621Takže o SH jsem měl pravdu. Se Stannisem jsem si to představoval mnohem odlišněji (už jen kvůli Melisandře a jejím ohnivém nástupu :D ). A o Tyshe, kam chodí děvky a dalším detailům rozhovoru radši pomlčím… ach jo
#3534 kiso1561K cestě Tyriona…
Myslíte si, že bude mít na cestě a pak v Pentosu dialogy s Mopatisem, nebo jeho roli zaujme Varys, který je oproti knize také na té lodi?
Tak ten souboj Ohaře byl sakra drsnej. Věděl jsem podle knih jak to asi bude, ale stejně mi je pejska líto :D valar morghulis
#3535 Smooth#3531 Oveckoun: Nato že D&D nemajú Stannisa radi to bolo celkom fajn, horiaci orol a Stannis, Stannis Stannis! chýbalo, ale dalo sa to prežiť :D navyše ten pohľad Melisandre a Jona keď sa na seba pozerali cez oheň uf, k nezaplateniu :D
#3538 Oveckoun#3533 Wolfinator1: Jo v knihách se mi taky líbila ta neexistující pasáž souboje mezi Brienne a Sandorem :)
#3536 Wolfinator1#3535 Smooth: To samozřejmě,:D spíš mi bylo jasný, že ho nechá umírajícího a jestli už měl smrtelnou ránu zasadit kousač, nějaký voják, nebo Briane mu je celkem jedno ve výsledku :D
Vynikající epizoda. Jenom bych si chtěl ujasnit pár věcí.
#3534 kiso1561: Yeah, ten pohled byl jako naznačení budoucích událostí parádní. No co. Jdeme zase rok čekat :D
#3537 xDzambar: V poslední epizodě 3.série Melisandra řekla Stannisovi, poté co mu došel vzkaz od mistra Aemona, kde žádá o pomoc, že na severu číhá nebezpečí, které on musí zastavit nebo něco takového, pletla tam ještě toho svého R'hllora
#3540 xDzambar #3542 xDzambar#3539 Pouty: Aha. Díky.