Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!
Konec The Walking Dead
Další seriály
Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Chelle Ramos
24.11.1991 | 24.11.2024 -
IronE Singleton
30.11.1975 | 30.11.2024 -
Nadia Hilker
1.12.1988 | 1.12.2024 -
Margot Bingham
6.12.1987 | 6.12.2024 -
C. Thomas Howell
7.12.1966 | 7.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#8030 zztopik:
#8033 Eleanor05: No osobně si myslím, že je docela možné, že Daryl bude převychované štěně… ale byla by docela šok bomba pokud by to bylo doopravdy. Neříkám, že biologicky by nešlo zlomit i člověka jako je Daryl, (i tak by to bylo náročné vymytí mozku), ale pokud se tak stane, budu prostě čekat, že to Daryl hraje. Jemu nikdy nedělalo problém rozlišit vyšší dobro. Takže si umím představit, že bude dělat peklo, protože bude vědět, že tím předejde většímu peklu. (Viz. když všichni mluvili o tom, že Dwight postřelil Daryla záměrně, aby ho zachránil před neganem)
A ještě k Neganovi a jeho dodržení slova ano či ne… Negan je prostě sadista a pán (všeho a všech v blízkém i dalekém okolí). Pokud řekne, že se má něco stát tak se stane. Pokud řekne, že něco udělá / nechá udělat / tak se stane, ale pouze pokud mu to v daný okamžik bude připadat jako dobrý nápad a bude na to mít náladu. Neočekávala bych od něj žádné otrocké držení svého slova. Ne od tohohle filmového. Rozmlátit někomu hlavu je přecijen pořád jednodušší než mu dloubat očičko a nedejbože pak někoho nutit to očičko papkat.
No jestli to není v tom že nápaditost tvůrců je na konci a tak se snaží seroš udržet na brutál notě
#8044 StardosZa tohle bude Negan trpět ideálně mu vyříznout jazyk když se tak rád poslouchá a potom ho umlátit tou jeho dementní pálkou.
#8042 zztopik: Tvůrci mají dost předlohy, která jim vydrží i do desáté série
#8036 Lilu: WTF? Můžu se zeptat, kolik ti je let? Ano, považuju scénu s Glennem spíš jako plus, protože byla velmi realistická. Nikde jsem nepsala, že jí tleskám, ale vyhřezlé oko jsem u člověka ve filmu ještě nikdy předtím neviděla, takže to byl na WD i docela novátorský postup. Je to scéna, která byla už možná i trošku za hranou, ale o které teď většina lidí diskutuje, takže byla dostatečně kontroverzní a šokující, aby zaujala. Vyplatilo se tudíž ji do onoho dílu zařadit. Nevím, jestli sis všiml (všimla?), že lidé obvykle vnímají věci jinak ve filmu a jinak v realitě. Viděl's například někdy nějaký Tarantinův film? Třeba Pulp Fiction? Tam se lidé obvykle dokonce smějí vraždám, protože jsou podány směšně. V realitě by ses ale asi neřechtal, kdybys byl v autě, kde někomu vystřelí mozek z hlavy, ale tam to prostě směšné je. A takových situací je ve filmech nesčetně. Mám uvádět další příklady? Protože o mě píšeš, že jsem asociál a psychopat, hádám, že máš velmi malou zkušenost s kinematografií jako celkem a to přičítám tvému věku (odhaduji tě na teenagera maximálně). Já taky nedokážu zabít ani pavouka, jak už tu psal dameo, ale kvůli již zmíněným důvodům považuji tuto brutální scénu za plus pro celý díl. Dále nechápu, proč se díváš na hororový seriál, kde už byla spousta brutálních scén včetně zabíjení lidí kvůli jídlu – kanibalismus, kousání do krční tepny apod., když ti to dělá tak zle? Můžeš sledovat sitkomy nebo telenovely a tam nic takhle ohavného mít nebudeš.
#8072 Lilu#8040 Sheela: Souhlasím, že reakce skupiny na smrt jak Abrahama, tak Glenna moc realistiký nebyly. Přičítám to hlavně faktu, že ve Walking Dead neúčinkují zrovna nejlepší herci. Pokud jste vnímali jednotlivé postavy, tak herečky Rosity a Sashy se neuměly ani pořádně rozbrečet. Jejich postavy sice chodily obě s Abrahamem, ale ony neuronily ani slzu? Lauren Cohan (Maggie) se snažila z dam tak nejvíc, no a válcoval to Andy Lincoln (Rick). Bylo skoro až směšný, jak je o několik tříd někde jinde, než všichni ostatní herci. Výbornej citlivej výkon. Ostatní víceméně seděli v kruhu a čuměli, žádný emoce se z jejich obličejů vyčíst nedali. Ale to je Walking Dead. Má jedno z nejslabších obsazení současných seriálů.
#8047 ULRYLUC #8070 Schary#8046 Eleanor05: Přesně tohle jsem si říkala taky. Jedinej Rick byl zahranej věrohodně.. Ještě Maggie, od té jsem sice čekala víc breku nebo zhroucení nebo cokoliv, když jí umřela celá rodina plus manžel, ale i ta to zahrála dobře. Rositě jsem to ale vůbec nevěřila :D potom ke konci tam jenom seděla, ani se netvářila, že je v šoku, ani nebrečela, nic… to já bych se asi třepala nebo sesypala nebo něco, kdyby mně před očima umlátili někoho milovanýho.. ale Andrew Lincoln to zahrál úžasně, nad tím smekám.
Já jen souhlasím, Andy prostě nejlepší výkon a jestli ani tento rok nedostane nominaci na cenu Emmy, tak já už nevím :D
#8049 ZvacA #8054 Eleanor05#8048 Stardos: Leda tak Malinu.
Rick mi na konci dílu připomínal malé dítě, které něco provedlo, dostalo na zadek, rozbulelo se a slíbilo, že už to nikdy neudělá. Jaký kontrast oproti sebevědomému Rickovi pár dílů zpátky…
#8053 oneill88 #8055 Eleanor05Kde je, nebo co se vlastně stalo s tím Rickovým dítětem?
#8052 pajajs#8051 komcus: Hlídá ho kněz.
#8050 hoolio88: Však se neboj teď má plné právo na pomstu a Negan bude trpět.
#8048 Stardos: On už na pár cen i za Ricka nominovanej byl, ale jako asi ne na moc prestižní. Jeho nejprestižnější nominace byla BAFTA, ale zas ne za Walking Dead, jenom tak pro doplnění. :) Každopádně, pokud na Emmy může být nominovaná Emilia Clarke a Kit Harington z GoT (nejslabší herci tam), tak Andy Lincoln by mohl mít nominaci v pohodě, protože hraje daleko líp, než oni.
#8057 Stardos#8050 hoolio88: Částečně bych se zase odvolala na špatné scénáristy. Nejen Rickova postava, ale hodně postav ve Walking Dead náhle mění svoje chování. U Ricka se to i v minulosti projevovalo tím, že mu tak nějak „hráblo“ – slyšel, jak mu volá Lori, viděl ji (bylo to mimořádně otravný). V Předminulé sérii tam měl ten výstup na ulici, jak se popral s manželem té baby, kterou balil (myslím, že se jmenovala Jessie). Něco podobnýho jenom v menší míře zažívá Carol, která je v jednu chvíli super postava, pak upálí lidi, protože maj chřipku, pak je zas super, pak odejde, protože jí najednou vadí zabíjení atd. Jo, je to nelogický. U Ricka si člověk řekl, že je tak nějak od začátku trošku labilní, u Carol to nedává ale smysl vůbec. Abych se ale zastala toho, jak se Rick choval v posledním díle, tak neměl moc na výběr, když jeho skupina nebyla ozbrojená a Negan chtěl, aby jeho vlastnímu synovi bez oka ještě useknul ruku. Nevíc jsi v průběhu dílu viděl, jak Rick myslí na jednotlivé členy skupiny a zhroutil se nejvíc ze všech, protože sám sebe vnímá jako člověka, kterej za ně má zodpovědnost. Zřejmě to má i souvislost s tím, že býval zástupcem šerifa. Teď mu zabili dva lidi, dost brutálním způsobem a on to vnímá tak, že za to v podstatě může, že je tam přivedl atd. Alespoň tak si to vykládám já. Ostatní, kteří zůstali pospolu, nezažili to, co v té epizodě zažíval Rick. Byl tak blízko sekeře a pomstě na Neganovi, ale nemohl nic udělat. Jinak samozřejmě mám taky radši silnýho Ricka, kterej vymýšlí plány, jak přežít (úplně nejradši jsem ho měla v Terminu), ale zrovna v tomhle díle se dalo ještě jeho chování vysvětlit. Mimochodem, kdo si taky všimnul toho dobře vzdornýho chování Corala vůči Neganovi. Coral zabil vlastní mámu a úplně cizího nevinnýho kluka. Bylo by dobrý, kdyby Negana nakonec zabil on, protože Negan neví, s kým má tu čest. Až trochu povyroste, bude z něho dost pravděpodobně nejnelítostnější zabiják z celé Rickové skupiny.
Já si všiml. Coral bude jednou pořádnej badass, možná už brzy. Doufám, že vymyjí Darylovi mozeček, jinak bude nudnější a nudnější. Mimo to, na konci sedmé série má být skupina ještě víc zlomena, než je aktuálně. Jelikož spárovali Ricka s Michonne, můj typ je, že na konci série umře právě Michonne. Což zničí ještě víc jak Ricka, Carla, celou skupinu tak i diváky.
#8058 Eleanor05#8054 Eleanor05: Právě i proto doufám, zvláště fakt, že tu nominaci dostal Kit :D
#8056 MichaelMyers: Mě Michonnina smrt teda vadit nebude. Nemám ji ani ráda s Rickem v páru. Byly doby, kdy byla Michonne jedna z mých oblíbeným postav (třetí série), ale postupem času se mi zdá, že je čím dál víc namachrovaná, a pomalu si ona hraje na to, že je šéf skupiny. A jak flákla Ricka po hlavě kamenem v předminulé sérii, když to, co říkal, byla pravda, bylo hodně WTF. Pak už scénáristi nevěděli, co s její postavu, tak ji dali dohromady s Rickem, přestože pár dílů předtím umřela Jessie.
#8059 dameo#8058 Eleanor05: Věděli co s její postavou, dali jí dohromady s Rickem. V komiksu se dali dohromady Rick a Andrea krátce po smrti Jessie. Andrea je v seriálu už po smrti, tak ji v tomto zastoupila Michonne. A Michonne praštila do hlavy Ricka proto, protože jí na něm záleží a nechtěla tedy, aby udělal něco, čeho by později litoval. Také, že ji Rick za to později poděkoval.
#8060 Eleanor05#8059 dameo: Andrea by se k Rickovi hodila líp. :) Jo, on tam jenom řval na ty blbce z Alexandrie, neudělal nic, za co bylo nutný způsobit mu otřes mozku.
#8061 dameo