Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

Hodooor

Podle mě nic přichystaného nemá a mělo to znamenat jen něco ve smyslu že to ještě nevzdávají. Přece nemohli ukončit sérii tím, že všichni ve vagonu koukají na Ricka a ten pronese: ‚Tak, a teď jsme v pi.i‘ :-) Ještě mě zaujalo, jak ten kanibal Derylovi říká Archer, a ne Bowman. A jak Joe v jednom dřívějším díle řekl, kdo drží pušku mohl být před nákazou fotograf nebo fotbalový trenér, ale člověka s kuší respektuje protože je takový skrz naskrz. Takže když kanibalové pletou kuši s lukem zřejmě byli před nákazou něco jak říkal Joe, a udělají nějakou chybu. Myslím že až jim ponesou jídlo nebo něco, tak se jednomu podaří utéct, a pak jim se zbraněma venku (o kterých kanibalové neví) pomůže.

31.3.2014 | 16:45:52
Faramir15

podle me dil nic moc nebýt tech flashbacku… ale rick byl v tomto dilu podle me super… zaver nic moc… takovej o nicem driv ty závery byly lepši… ale tak za týden bude hra o truny takze to skoncilo akorát :D

31.3.2014 | 16:53:16
anushka

Nechápu, jak může někdo napsat, že dříve ty závěry byly lepší. Když si to tak zpětně promítnu, tak jediný drastický a mega napínavý závěr byl pro mě konec 2. série, jak chodci prošli přes Hershelovu farmu. Jinak v podstatě většina konců byla celkem podobná a ne tak dramatická. To i tak přestřelka s Guvernérem v 3. serii nebyla tak úžasná. Myslím, že poslední díl byl celkem standard v rámci TWD. Nějaký to vzrůšo, zde v podobě Ricka prokousávajícího krční tepnu, dále přestřelka v Terminusu a běh kolem hromady lidských kostí (to se mi fakt líbilo) a nakonec rádoby happy-end. Samozřejmě nesmí být zapomenut nějaký ten cliffhanger na další serii v podobě poslední Rickovi věty. A my budeme zase do října přemýšlet, jak to sakra myslel. S posledním dílem jsem spokojena a těším se na říjen :)

webmaster
31.3.2014 | 17:15:53
Hodooor

Ještě jak se zastavili před tím vagonem tak si Rick všiml těch krabic od jídla, tak mu došlo že je nezabijí hned ale budou jim chvíli nosit jídlo…takže na to nejspíš teď spoléhá že se jim nějak podaří dostat ven až jim přinesou jídlo.

31.3.2014 | 17:20:16
Rick21

Vytvořil jsem časovač http://www.odpocetcasu.cz/IFdcrfw/

31.3.2014 | 17:24:54
Moucha13

Jinak.. nezdá se Vám, že všichni tam všechny vykusují nějak podezřele lehce? Kůže s masem jak máslo.. Já si teda nedovedu představit, jestli je to tak lehký nebo těžký, ale v zápalu boje na to asi člověk nemyslí..

#3047 hwejdika
31.3.2014 | 17:30:20
hwejdika

presne nad tymto som sa minule zamyslala ze ci maju ludia resp ked uz su z nich zombie take silne tesaky ze im ide kusanie tak lahko… inak sa mi diel pacil, lepsi zaver bol podla mna iba v druhej serii. andrew lincoln je boh :-) #3046 Moucha13:

31.3.2014 | 17:47:33
janky82

Pokial daju ten vagon do pohybu, vyzera to ako v celku slusne OT k ceste na utek a… na spodu su fosne. Skvela cast, plna napatia, hlavne sa mi lubil ten Rickov hrdelny chmat, ten som teda necakal Divne sa mi zdali tie casove useky z veznice, tie si mohli odpustit.

#3052 Hodooor
31.3.2014 | 18:06:55
janky82

Este by som spomenul, ze z Ricka sa stava tak trochu psychos, pred ktorym su v bezpeci asi len ti najblizsi a Carl tiez od toho daleko nema.

31.3.2014 | 18:11:09
rockyzz

Tak, podle mě fakt super finále, fakt skvělé, ale taký cliffhanger, wow, fakt se nemůžu dočkat co se stane, na TWD sem se teprve začal koukat na začátku Února a ted jsem poslední pár epizode (e12-e16) čekal a prostě mě štve že už je zase konec, ach jo, ted čekat 194 dní na další sérii, bohaaaa.

31.3.2014 | 18:16:26
hulmihoukoleen

Díl za mnou a jedním slovem paráda. Rick opět nezklamal jeho rage scéna jedna báseň, ale co to musí být za vůli a odhodlání aby člověk dokázal prokousnout krk jiné osoby. Daryl mě mile překvapil svoji reakcí po dopadení Ricka. Rick mi přišel jako jedinej kdo smýšlel racionálně ohledně terminusu (nebo termina? :D ) i když s tím odhalením měl chvíli počkat a zkusit toho prozkoumat o trochu víc. Sice nám, jak všichni avizovali, nikdo z hlavních dějových postav nezemřel i přesto řadím tento díl k nejlepším a konfrontaci Ricka s Joeovou partou považuji za nejlepší scénu. Teď si konečně mohu počíst v diskuzi :D

31.3.2014 | 18:17:49
Hodooor

#3048 janky82: Ty flashbacky z věznice byly dobré, vysvětlili tam že farmaření nebyl Rickův nápad, ale že ho do toho uvrtal Hershel. Což se ukázalo jako chyba, nemůžou odložit zbraně a chovat se jako by jim žádné nebezpečí nehrozilo, doplatili na to ztrátou věznice a Heshel životem :-( Bylo i vidět že se tomu Rick docela bránil a nechtěl dát zbraň pryč, ale Hershel ho nakonec ukolébal takže ztratili ostražitost a doplatili na to. Z toho se Rick poučil a schoval si aspoň zbraně jako rezervu a to jim teď možná ještě zachrání život.

31.3.2014 | 18:49:23
hulmihoukoleen

teď po pročtení diskuze nechápu, jak to že to nepovažujete za FINÁLE 4.série byla o zničení a vyhnání z vězení, kde se postupně sešli „všichni“ dohromady v Terminu (děj ukončen) 5. série se bude věnovat útěku z Termina a nejspíš i zničení. O místnosti se svíčkami a podpisy: podle mě půjde o nějakou poslední místnost, kde už dotyčný ví že bude sněden a tak si tam něco napíše a dostane možnost zapálit svíci. Pravě pro velkou skupinu by byl kanibalismus z rituálních důvodů problém, ovšem jako jediný snadný zdroj potravy a přežití to i velké skupině může šlapat. Tot mé názory.

#3054 hulmihoukoleen
31.3.2014 | 18:50:01
hulmihoukoleen

#3053 hulmihoukoleen: nehledě na to že Terminus nacpat do jednoho dílu nejde a Beth je kočka :D

31.3.2014 | 18:55:18
davemankl

konec byl skvělej, 4. série šla mírně nahoru oproti třetí, bavila mě víc, tady jsem vždy co nejdřív zapínal díl za dílem a to hlavně v druhé části vysílání.

31.3.2014 | 18:58:44
DolceGabbana

takže díl TWD za sebou.. a jedna básen:) Rickovo Rage mod nejlepší .. potom Daryl , mega borec:) a Terminus.. pěkný svinstvo.. ty lebky a lidi zavřený..to je v hajzlu.. Kanibalové 100% podlě mě jak tam Rick zakopal ty zbraně tak si je terminus vezme , viděli ho určitě.. každopádně chci videt jak se odsad' dostanou ven a jeslti Daryl a michonne dostanou svojí kuši a katanu.. a doufám že Abraham a rick něco vymyslí :)

31.3.2014 | 19:12:46
Cermb0

Takže. Zprvu jsem byl z dílu nadšený, scénka kde Ricka přepadl Joe a to co se stalo potom, to byla vážně síla.. Rick opět prochází změnou, uvidíme co to pro něj v budoucnu bude. Tenhle styl flashbacku se mi moc líbil. Možná ho tam bylo trochu moc ale atmosféra díky tomu byla super. A rád jsem opět uviděl Hershela. Vůbec by mi nevadilo takhle vidět třeba Shana.. Neříkám, že bych to takhle chtěl v každém díle ale líbilo se mi to. Zklamaly mě reakce celé skupiny, když se opět setkávájí. Samozřejmě, když se setkal Daryl s Rickem nebylo to moc příjemné setkání a bylo moc hezké jak mu řekl, že ho považuje za bratra :) Ale na konci to bylo suchý. Rozhovor Michonne s Carlem byl také hezký. Stejně tak se mi líbilo, jak Rick předpokládal, že to nebude ráj a poschovával zbraně. Také Rick odhalil jejich skutečnou tvář.. Otázkou jak by se k nim chovali, kdyby nezačali panikařit a utíkat. Nejdřív jsem si říkal, že střílejí jak idioti ale uvědomil jsem si, že mířili na nohy a vlastně je ani trefit nechtěli. Díky Bohu ( Kirkmanovi) nikdo nezemřel.. Dost jsem se bál o Ricka a v té scéně, kdy tam zůstal Carl stát tak i o něj.. nebo spíš kvůli Rickovi protože ten by byl úplně v hajzlu..No ale ty extrémy přijdou možná v 5×01.. Nejspíš si je tam přes zimu nechají, hezky vykrmí a postupně si je budou podávat.. Ikdyž pravděpodobnější je, že pátá sezóna začne, ještě jakoby na podzim, vyhladí Terminus a přežijí v něm zimu.. Mám pocit, že další díl je taky natočen ale bude vysílán až jako první díl páté řady.. To by zapadalo to mé teorie, že pátá řada bude začínat ještě na podzim

31.3.2014 | 19:15:12
Marushka

Tak to mám za sebou a můžu říct, že to bylo dost dobré. Jsem ráda, že nikdo nezemřel a líbí se mi, že neukázali co se stalo s Beth, Carol a Tyreesem. Potom co všude rozhlašovali jaký to bude napínavý jsem tomu nevěřila, takže to nakonec předčilo moje očekávání.

Jen pár osobních poznatků: Scéna kdy Daryl zjistí, že je to Rickova skupina koho hledají a vidí Joea jak míří na Ricka tak mě v prvním momentu napadlo: „Proč sakra neřekne zamluveno ?“ nevím jestli by to nějak výrazně pomohlo, ale rozhodně lepší než se nechat zmlátit. Já být v jeho situaci tak řeknu že Ricka znám, že to je hajz a chci si to sním vyřídit. Pokud by mi to nedovolil tak si zamluvím Michonne nebo Carla. Prostě lžu jak když tiskne.

Rickovo prokousnutí hrdla mě nepřekvapilo protože se to vyloženě nabízelo a já bych jednala stejně a jeho rage mode – pro svoje dítě bych udělala i horší věci.

Flashbacky měli význam, ale nebavili mě.

Moc se mi líbí Terminus a Gareth mi příjde jako dobrej záporák.Už se těším na podzim, ale není to vyloženě tak, že bych se nemohla dočkat.

31.3.2014 | 19:24:41
MatusBeres

Pre nas ktory ocakavali aj nieaku serialovu uroven to bol biedny diel a nie to este finale serie ak by som mal epizodu ohodnotit tych 41% by som mozno dal nedalo sa cakat nic ine druha polovica 4 serie bola velka nuda a 2 diely ktore sa podarili seriu z biedy nevytrhli mozete ma ukamenovat ale je to moj nazor tym ktorym sa finale pacilo su len hlupaci ktort by najradsej boly ak by uz nikto nezomrel a vsetci stastne zili pre nas narocnejsich divakov to bol srackovy diel.Jedina dobra scena bola ta ked Rick pozabijal vsetkych tych dementov ktory sa tvarili ako velky lovci boli to ale sracky .Dufam ze tych scenaristiv vyhodia a lebo je jassne ze to napisat nevedia nevidel som este vo finale serie aby davali flashback z vezenie ktore je uz pase ako napisal niekto nadomnou a Rickova posledna veta neviem ako sa chce dostat von FINALE BOLA SRACKA NA SERIAL ARROW TO NEMA VOBEC a nepiste ze su to 2 ine serialu uplne ano to su jeden je skvely druhy je sracka

#3062 janky82 #3064 JBT #3066 chachar #3073 hulmihoukoleen #3076 rockyzz
31.3.2014 | 19:29:49
Jacob92

Nechápem tych ludi. Kludne mohli do Terminusu poslat napriklad len Michonne stym, že ak by sa nevratila dlhšie ako hodinu, tak by vedeli, že ju zajali alebo sa niečo stalo. Nasledne by sa mohli potichu vpližiť zobrať ju odtial a hurá zas do lesa. Nie, oni sa tam museli nasrať všetci 4, aby ich už fakt nemal kto zachrániť. Ešteže tu je ten Tyreese a ta stará. Alebo ich zachráni Judith ? Hmm…

31.3.2014 | 19:45:37

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama