Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

ZvacA

#3100 JackIsBest: Přesněji jenom oceňuju moment, kdy mu Rick zkoumá hrdlo, páč mě scénáristi na mili-sekundu překvapili. Očekával jsem všechno, od rambo keců přes souboj alá Jet-li po Darylův deus ex machina zásah, ale řešení bylo rychlý, náhlý efektivní. Bez zbytečných záběrů. Prostě to zafungovalo a když se jeden na tím zamyslí, tak to krásně mimoděk vytáhlo metaforu stíracího rozdílu v takovým světě mezi zombie a člověkem, kdy je vlastně jedno, jestli někdo hnije nebo ne. Jo, zajímavý to bylo.

Ale jak jsme se shodli, největší zlatý hřeb dílu byl samouk na poli. Výtečná role…

31.3.2014 | 23:39:22
mors

Mne stále nejde do hlavy záležitosť okolo komplexu budov Terminusu. Všetky vstupy doň sú prístupné kdekomu, koncentruje sa tam pomerne vysoký počet ľudí, pravdepodobne vyšší ako vo väznici a napriek tomu nie sú v okolí žiadne zombie a ani ich pozostatky či krvavé stopy. Do väznice sa non stop prebíjali nejaké mŕtvoly a tu po nich ani stopy… zdá sa mi to nedomyslené.

#3105 Hodooor
31.3.2014 | 23:39:29
pupik206

Tento seriál je tak nějak svým způsobem od začátku nedomyšlený,ale vy nad tím moc přemýšlíte…

31.3.2014 | 23:59:51
mrco1991

Písal som tu už že diel asi nebude taký velkolepý, ale on nebol velkolepý vôbec. Témou kanibalizmu by som si este nebol taky isty, nechali to celkom otvorené. Inak viac asi nemám čo k tomu napisat

1.4.2014 | 0:07:04
Hodooor

#3102 mors: USA nejsou všude tak hustě zalidněné jako třeba Evropa. Kromě hustě zalidněných míst jsou tam i velké oblasti kde pomalu nepotkáš živáčka. A kde nejsou lidi nemůžou být ani zombie. Věznice mohla být mnohem blíž nějakému většímu městu, Terminus vypadá jako nějaké nákladní překladiště nebo sklady někde v lesích.

1.4.2014 | 4:59:03
Hodooor

#3084 rockyzz: jo Beth tam byla jako ‚also starring‘ protože v tom dílu přece hrála – v těch flashbacích. A Carl tím že je taky monster jako oni podle mě myslel to že už taky musel zabíjet (třeba tenkrát toho kluka, který se podle Hershela už vzdával) a že není už takový jako by byl kdyby nebyla nákaza ale že ho to změnilo.
#3086 had-89: S Carol a Tyreesem se před Terminusem určitě nepotkali, to by se takhle určitě nerozdělili, ty dva navíc s miminem by nenechávali jako zálohu, kdyby se chtěli rozdělit tak tam pošlou napřed třeba jen Daryla, nenechávali by si zálohu s malým miminem. Ale je možné že Carol s Tyreesem už byli poblíž a slyšeli střelbu, možná pak i viděli jak je zavřeli do toho vagonu, a nějak jim pomůžou. Ten vagon není nikde ve středu Terminusu ale na kraji skoro až u plotu takže by se k němu dalo z venku proklouznout.

#3196 rockyzz
1.4.2014 | 5:31:17
Cermb0

Ohledně těch názorů, že finále bylo nic moc. Souhlasím, že tvůrci lákali až moc, sebejistota jim rozhodně nechybí. Ale mě se popravdě nelíbil žádný finální díl, snad jen na konci 2. sezóny, což je moje nejméně oblíbená sezóna. Boj o farmu byl super, byly tam nějaká umrtí, napětí.. Ve třetí řadě se mi víc líbil 3×08 jak jeli zachránit Glenna s Maggie do Woodbury a Michonne dala nakládačku Guvernérovi.. Pak jak zaútočili v 3×16 na věznici to bylo nějaký suchý.. 4×16 byl super ale jak říkám mnohem víc by se mi líbil jako díl předposlední. Takže 4×08 stále nepřekonán, tam totiž byl jeden super zvrat za druhým. :) Mimochodem se nemůžu zbavit dojmu, že ještě minimálně jeden díl je natočený.. Zapadlo by to. Bohužel pro nás až na podzim ale bylo by super kdyby třeba za 2 měsíce odvysílali jeden díl a pokračovali by pak na podzim :)

1.4.2014 | 6:17:51
Ponine94

Já nevím, podle čeho máte jisté, že jsou to kanibalové… Mě tam zatím nic nepřijde. Možná jsem si tak na konci pomyslela: Oni si je drží v tom vagonu jako oběti? Ale to jsem si pomyslela jen proto, že tady o těch kanibalech pořád čtu. Kdybych to brala do detailů, tak bych mohla jako idiot spíš říct, že kanibalem se stane Rick, protože toho hajzla kousnul. :D Ale sami víte, že to není možný… a opravdu mi tomu zatím nic nenasvědčuje, že by byli v Terminusu kanibalové… A jo, taky jsem čekala víc… ale to neva. :)

#3109 Tharia
1.4.2014 | 6:29:30
Tharia

#3108 Ponine94: vzhledem k tomu že v jedný „kleci“ co kolem ní běželi rick, daryl, mich a carl, tam byli kosti a zbytky lidí. A pochybuju že tam jen tak naházeli ožraný ořezaný zbytky svejch lidí. Proto se už v podstatě na 99% ví že jsou to kanibalové

1.4.2014 | 7:32:10
Tharia

jinak když už sme u toho čekání na další serii, poradte mi nějakej dobrej seriál.

#3114 ZvacA #3118 Hodooor
1.4.2014 | 8:21:36
RedWhite

no v dubnu má myslim startovat nová řada Game of thrones a poslední řada Californication:) JInak jestli někdo neviděl tak určitě Breaking Bad :P

1.4.2014 | 8:24:07
RedWhite

jo a Vikings jsou výborný a Sparacus ;) všech 5 co jsem uvedl jsou podle mě lepší než WD…ale za to mě tu asi ukamenujou :-D

1.4.2014 | 8:27:00
Tharia

neukamenujou, mě se třeba líbí grimm víc než WD :) a jak se tady stahujou seriály ? protože já když to rozbalim tak mi to nechce spustit páč nemam nákej program či co a nevim kde ho stáhnout

1.4.2014 | 8:31:49
ZvacA

#3110 Tharia: Pokud sneseš ještě něco od zombie tématiky, tak taky vyzkoušej takovou bohužel krátkou jednohubku rozkouskovanou na pár epizod – http://www.csfd.cz/…08-dead-set/. Dneska už to není ani seriál, dá se to najít vcelku jako film na necelý tři hodiny. Taky tam není srdce tavící borec s kuší a není to tak rodinně cukrový jako Walking dead, ale mnohem syrovější a údernější… a bonus, kecá se tam stejně. Jedna z těch nedoceněnných věcí, co by si zasloužila klidně sérii navíc, narozdíl od něčeho. :)

#3116 JackIsBest
1.4.2014 | 8:37:14
RedWhite

no já to beru z piratebay přes utorrent…

1.4.2014 | 8:37:36
JackIsBest

#3114 ZvacA: deadset byl fajnovej 6 dilu stejny tempo jako wd prvni serka ale skoncilo tam kde melo dal by to slo do hoven ale jednohubka ryhla efektivni na dlouhej vecer stejne jako usvit mrtvych napriklad, mohu doporucit :D az na ten casting to bylo otresny :D

1.4.2014 | 9:23:28
JackIsBest

Sorry za interpunkci hacky carky pisu z mobilu narychlo ;)

1.4.2014 | 9:25:07
Hodooor

#3110 Tharia: já koukám na Hannibala (to je něco pro fanoušky Dextra;), Breaking Bad jsem taky viděl-super, ale ještě je tolik seriálů které bych chtěl vidět ale není čas :( Třeba True Detective je prý skvělý. Jo na GoT taky koukám zase začíná myslím za týden..

#3125 +Daryl+
1.4.2014 | 9:38:12
JackIsBest

Jeste k WD vidim to tak, ze nasi budou mit nejaky eso v rukavu, Rick nerekl nadarmo ze si zahravaji se spatnyma. Vidim to na Carluv klobouk – ten mu nekontrolovali, bude tam beztak mit bouchacku.

1.4.2014 | 10:00:12
Tharia

Tak mi poradtě jak to tady staháváte, já to dělam přes ulož to všechno a nebo přes hellspy, ale tam je to placený

#3124 +Daryl+
1.4.2014 | 10:01:40

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama