Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

Cermb0

Snad měl Rick něco naplánovaného.. Ale pochybuji. Spíš je sebejistý, díky tomu že je celá skupina opět pohromadě a je velmi naštvaný na skupinku z Terminusu, ve které musí být snad 30 lidí ? Divim se, že se nepožírají navzájem nebo jo ? Jsem velmi zvědav jak do děje zapadne Beth, Tyreese a Carol. Myslím si, že Beth je někde úplně mimo s tím knězem a Carol s Tyreesem tam asi také vlítnou.. A jinak si myslím, že to lákání tvůrců na finální díl bylo přehnané…

31.3.2014 | 19:49:49
janky82

#3059 MatusBeres: No to vies, niekto ma rad serialy pre deti a mladez a niekto serialy pre dospelych. Serial nemusi byt dokonaly aby bol oblubeny.

31.3.2014 | 19:50:32
Em

#3020 Dituska89: Ježiši ta scéna byla strašně srdcervoucí. Bála jsem se že ho vážně znásilní… Televize dneska ukazujou všechno, znásilnění mladších než je Carl a mrtvé děti taky. Navíc z Judith by nikdy zombie nebyla, je tak na dvě sousta.

#3065 Cybercaf #3069 torciollo
31.3.2014 | 19:51:23
JBT

#3059 MatusBeres: Ty seš teda náročnej divák :-D Asi nechápeš, že se každýmu líbí něco a to, že se to půlce líbí a půlce ne neznamená, že má někdo pravdu a někdo ne :-D Arrow sleduju, ale teda jen jako takovou americkou „telenovelu“. Taky názor ;-)

31.3.2014 | 19:53:11
Cybercaf

#3063 Em: Prosímtě jaké televize dnes ukazují znasilnění mladších než je Carl a mrtvé děti? To by mě vážně zajímalo. BTW: kde jste vůbec všichni vzali, že ho chtěli znásilnit? Z toho že Joe řekl: že se vrhnout na tu holku a pak na toho kluka? co si kdo představuje pod slovem „vrhnout“ nevím, já dost věcí…a to že chtěli Carla znásilnit jste usoudili z cinkání nějákýho pásku nebo ? To věci většinou cinkaj, když se člověk válí na zemi. Tenhle seriál docela boří bariéry co se týče násilnejch scén…a myslím že seriál ani není určen pro děti, ale sprostý nadávky a sex (v jakémkoli provedení) je i na americkou kabelovku pořád tabu :)

#3067 chachar #3068 Em
31.3.2014 | 20:02:45
chachar

#3059 MatusBeres: Ty jsi dobrý ocas …

31.3.2014 | 20:11:02
chachar

#3065 Cybercaf: Třeba podle toho,že bylo vidět i slyšet jak si ten tlusťoch odepíná pásek.

31.3.2014 | 20:12:36
Em

#3065 Cybercaf: No když to zrovna chceš vědět tak nevím ale neříkej že jsi to nikde neviděl. Třeba v SicCity? Já vím že filmy jsou něco jiného, nevybavím si nic jako naschvál. Mi to jako znásilnění přišlo hned v první sekundě, byť jen z pohledu toho prasete. Joe řekl tohle: " Then we´ll have the girl. Then the boy. " Ten chlap hodil C na zem, rozepnul si pásek a otočil si ho na břicho, tak co asi chtěl dělat…

31.3.2014 | 20:14:54
torciollo

#3063 Em: …já ti řeknu tajemství, i kdyby ho znásilnili, tak by to bylo jen jako :D Tady to někteří prožívají, že by se o ně i člověk pomalu bál :D

#3070 Em
31.3.2014 | 20:16:00
Em

#3069 torciollo: Já vím, já vím už se taky klidním :D

31.3.2014 | 20:18:21
pupik206

Tak musím říct díl opravdu vydařený,super napínavé scény a já to řikal skoro hned od začátku že třeba nikdo nezemře(a v duchu jsem si myslel že nikdo nezemře).Ale zas to čekání,to mě asi jebne.Ale už mam připravenou celou čtvrtou sérii,tak si jí pěkně dáme v klídku…

31.3.2014 | 20:19:07
ZvacA

Chtěl jsem napsat něco slohově sofistikovanýho, ale nakonec hodnocení ono veleslavnýho posledního dílu a toho slibovanýho kulervoucího konce jen vyjádřím gestem klasika, ke kterému jsem se po vypršení časomíry na přehrávači téměř dokonale přiblížil – http://youtu.be/2qAVAHI_3ak?t=8s

Ale abych nebyl SkvělýWD-kaz, vynáším bezvýznamné plus za opravdu divácky nečekanou a efektivně překvapivou Rickovu fatalitu při souboji s Joem a další významné plus si odnáší ten paňáca, co se nechal stojíc na místě a za vydatného držkování oblíčit pomalými zombies na otevřené louce. Nostalgií mi vyhrkly slzy, protože něco podobně legračního jsem viděl naposledy snad jen v Romerově prastarém Dawn of the dead.

#3075 heminstein
31.3.2014 | 20:41:13
hulmihoukoleen

#3059 MatusBeres: Hážu kámen.

31.3.2014 | 21:11:28
LadyJ

Celkově se mi díl líbil, ale na to, že to bylo finále řady, jsem poněkud zklamaná. Čekala jsem smrt nějaké hlavní postavy. Byla jsem ráda, že do Terminusu hned nenakráčeli jako předchozí skupina a raději si to trochu obhlídli. Ale nevím, co za těch pár minut slídění kolem asi tak mohli vidět. Navíc mi přišlo naprosto nelogické, že tam šli všichni. Představovala jsem si, že tam nejdřív půjde Rick, bude se ostatním v pravidelných intervalech ukazovat někde u plotu, aby viděli, že je v pořádku a teprve za pár dní, až by to tam pořádně obhlídnul, by šel pro ostatní. Jinak k poslední Rickově větě. Nemyslím si, že by měl naplánovaného něco konkrétního. Spíš to myslel tak, že jejich skupina je dost silná a zkušená. Předchozí oběti Terminusu byly pravděpodobně nějaké slabší skupinky a jednotlivci se kterými neměli žádné větší problémy. Kdežto Rickova skupina se snadno nevzdá a už určitě vymíšlí plán na útěk.

31.3.2014 | 21:26:47
heminstein

Proč se na to koukáš? Snad jsem ještě nečetl, že by se ti nějaký díl líbil.#3072 ZvacA:

#3078 Cermb0 #3085 ZvacA
31.3.2014 | 21:52:28
rockyzz

#3059 MatusBeres: Kámo tak ty si úplně vylízanej kokotek s mozkem koňskýho řidkýho lejna.

31.3.2014 | 21:59:16
HrobarM

Kdyby se hlavní postavy chovaly reálněji, tak by měl seriál úplně jinou úroveň… Ve vězení si ani po zkušenosti z farmy nebyli schopni domluvit místo srazu pro případ nouze, takže po jeho zničení byli v p*deli a museli jít samostatně. Potom uvidí ceduli s nápisem obsahujícím slovo útočiště, a všichni tam i po zkušenostech s Guvernérem nakráčí jako ovce. Když Rick řekl, že nejdřív obhlídnou situaci, tak jsem se až leknul, že by mohla tahle menší skupina odhalit pravdu z úkrytu a zachránit ostatní, ale pár minutová obhlídka Rickovi stačila, a šel se nechat vesele sníst :)

Kdyby ti kanibalové nebyli blbí, tak nemají nejmenší šanci… vytahovali by je z vagonu po jednom a za pár dní by byl konec. Celkem mě teda zajímá, jakým způsobem se odtamtud dostanou… jestli budou chtít přesvědčit Ricka nebo někoho jiného ze skupiny, aby se k nim přidal, a on toho využije k útěku nebo jestli to bude něco originálnějšího.

Každopádně někoho v příštím díle určitě vytáhnou, aby naši hrdinové poznali strašlivou pravdu :)

31.3.2014 | 22:01:16
Cermb0

#3075 heminstein: Souhlas, zkusil jsem plno seriálů, samozřejmě se našly takové, které mě přestaly bavit ale říkal jsem si, že to je asi tím co se mi prostě líbí a co ne, určitě jsem neříkal jaká to je srajda na každém rohu..

#3090 ZvacA
31.3.2014 | 22:03:02
heminstein

Díl se mi líbil, ale pár věcí mě zarazilo.

1. Scénka na začátku, kdy se kluk nechal velmi lehce pokousat zombíky, byla opravdu hloupá a nechápu její smysl.
  2. Rick a Michonne se zbavili Joea a spol. docela lehce. Kdybych s kámošem mířil pistolí na dva klečící lidi, asi bych měl dost navrch, a jakmile by se jeden pokusil sebrat mi zbraň nebo jinak zaútočit, hned bych ho zastřelil. Joe se pořádně nebránil a ti u Michonne a Carla jenom koukali.
  3. To, jak Rick zajal v Terminu toho chlápka a pak ho zabil, i když na něj mířilo několik chlápků i s odstřelovačem, mi přišlo hodně neuvážené. Kdyby ho chtěli zastřelit, neměl by šanci.

Jinak si myslím, že Ty a Carol do Terminu dorazí, ještě než Rick unikne, a jeho skupině nějak pomohou.

#3081 hulmihoukoleen #3082 Cybercaf
31.3.2014 | 22:07:06
heminstein

A ještě jedna poznámka. Kdybych byl Gareth a věděl, že Rick patří ke skupině s Glennem, asi bych je nezavřel do jednoho vagónu.

31.3.2014 | 22:11:53

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama