Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

chir

Myslím, že ultimátní věta tohohle dílu byla, když Alex řekl „The more people become a part of us, we get stronger“. Vlastně byl docela upřímný.

čestný člen redakce
31.3.2014 | 12:46:20
JBT

Tak napište, jak byste si finále představovali :-D Všichni jsou tady chytří, jak rádio. Mně se finálový díl líbil. Splnil moje očekávání.

31.3.2014 | 12:56:26
Tharia

Já bych si ho představovala tak jako každý finálový díly. Kde poslední dva tři díly, byli akčnější a navodili atmosferu na to co by mělo následovat a konečnej díl prostě jedno velký HALÓ. Jako ve druhé serii kde to vyvrcholilo zabitím Shanea, velký stádo chodců, ve třetí serii zas zabití andrei a řežba s guvernerem, kde konec předznamoval to že se guverner eště možná vrátí. Tady to bylo celé useklé, nedovedené do konce. Tak jak se mi celá čtvrtá serie líbila tak ted musim přehodnotit postoj. Bylo to moc natažené, moc dlouho se hledali (zbytečně). OK beru tři čtyři díly se zaměřením na proměnu psychyky postav, ale pak se posunout v ději dál, setkat se a poslední tři díly to zase rozjet na plný pecky. Joeho skupina mi přišla dost nevyužitá, a konec jeho grupy (byl docela dobrej, nejlepší ve finále) jak bych to řekla, možná „lacinný ?“ na to co známe z WD. Rozhodně bych čekala že finále skončí třeba tak že někdo bude mít nuž pod krkem nebo pistol u hlavy a v te chvíly se to stopne a , hurá čekat na říjen. Celá čtvrtá serie mi ted příde spíš jako putování v pánovi prstenů. Ten byl dlouhej tam se prostě muselo dělit na tři filmy, ale u WD klidně mohla bejt celá serie srpsknutá na pulku a druhá pulka o terminusu. Zkrátka už druhej díl kdy to byl zase klid před bouří a mam strach aby takhle netočili už všechny následující díly, prostě náznak jako že se něco bude dít a pak pfůůůůů celá velká bublina o akci zase splaskla. Neřikám že to byl špatně natočenej díl, byl dobrej ale ne jako finále. Tenhle díl by byl dobrej jako druhej od konce, předposlední ale ne jako finále. Proto mám výhrady k tomuto dílu a nelíbil se mi protože to nebyl finálovej díl.

#3007 chir
31.3.2014 | 13:10:32
shaari

No tak já bych od finále čekala, že se alespoň trochu vyjasní osudy všech postav… Jako třeba Carol s Tyreesem a Judith nebo co se stalo s Beth… a celý ten díl mi přišel takový zvláštní, v předchozích sériích měly poslední díly větší dějovou dynamiku, neustále se něco dělo, neustále bylo napětí, tentokrát se poměrně dost zabývali Rickem a ty flashbacky byly až moc, možná by stačil jeden nebo dva… ono to má jistou logiku pro celý ten závěr, ale ten díl mě prostě trochu zklamal :-(

31.3.2014 | 13:13:22
JBT

Nesplnil vaše očekávání, tzn. něco, co jste čekali. Není to právě o tom, aby to bylo nečekaný :-D

31.3.2014 | 13:17:53
Vav

Jako proč tam dávali nějaké pitomé vězení zase? Měli to celé udělat o terminusu, to byl ten nejvíc zbytečný díl, koukatelný byl ani ne z poloviny…vězení už je přeci passssséééé!Jsem teda hodně smutná…čekala jsem pecku!

31.3.2014 | 13:18:30
chir

tak ale oni ale v podstatě mají „nůž pod krkem nebo pistoli u hlavy“. Neskončilo to nějak, že by byli v pohodě, ne?

A ta nataženost je asi subjektivní, mě se to rozložení dílů mezi postavy docela líbilo. Bylo to víc realistické, ne že se za 3 díly někde sejdou najednou všichni… jono, taky bych byla ráda, kdyby Terminus byl víc rozveden už tady, ale to by zase bylo oťukávání lidí jak ve Woodburry a to už jsme si zažili, takže by bylo zbytečné to opakovat. Terminus bude zřejmě docela rychle odvyprávěn. Pokud je tam teda nebudou věznit půlku série.

Myslím, že na finále ještě dobrý, něco málo nám ukázali, ale většinu si schovají na další sérii. Tomu odpovídá to slůvko cliffhanger, které tak moc nemám ráda. #3003 Tharia:

čestný člen redakce
31.3.2014 | 13:20:42
Tomek666

celkem dobrej díl ale mohli trochu víc naznačit o čem bude další serie.Rick se bude chtit zmocnit Terminusu a začít pěstovat zeleninu atd.. :D ,další možnost může být cesta do Washingtonu s tím vědcem který řekl asi 3 věty.Hlavně že zná pravdu o tom virusu ale nikdo se ho na to nezeptal.

31.3.2014 | 13:21:32
Em

Nebylo to žádné velkolepé finále ale asi mi to nevadí. Scéna s rozhryznutým hrdlem byla naprosto dokonalá. Rick se zase překonal, bylo to perfektní.

31.3.2014 | 13:22:41
Tomek666

chci hned další serii :)

31.3.2014 | 13:24:10
chachar

Zase tady všude samý scénárista a režisér … Mi se díl líbil,první půlka byla super,Rickův psycho mód byl asi top.

Líbilo se mi to propojení s flashbacky k Rickovi ve vězení,Hershe­ll atd.

Mě to v napětí určitě udrželo a vyvolalo spoustu otázek,což asi byl cíl scénáristů jak i předsevzal sám Kirkman v rozhovorech před finále.

Jsem zvědavý co udělal Rick,protože už dle těch náznaků,obhlídka Terminusu,zakopání zbraní a ten závěr epizody značí,že tam nevlezli jen tak nepojištění a Rick něco přichystal.

31.3.2014 | 13:26:05
Nika43

Mě se díl líbil i když taky myslím že flashbacky byli zbytečné stačil by jeden a jako poslední díl řady bych si představovala lepší ukončení. jinak když nastupovali do toho vagonu tak už sem čekala že carla odstřelej když ho tam nechali jen tak stát a ono zase nic.

31.3.2014 | 13:37:33
JBT

Ty flashbacky měly svůj velkej význam, kdyby tam nebyly, tak by ten díl neměl takovou atmosféru ;-)

#3014 chachar
31.3.2014 | 13:44:47
chachar

#3013 JBT: Přesně moje slova,krásně tím tvůrci vykreslili tu atmosféru a svět WD, tedy to, aby člověk v takovém světě přežil musí se sám stát příšerou,což bylo právě těmi flashbacky a prostřihy do reality pěkně ukázáno.

31.3.2014 | 14:04:11
Tharia

je zajímavý jak každej pokládá za dobrý něco jinýho :) Mě se tohle fakt na finále vubec nehodilo, a třeba mě osobně to vubec nevyvolalo nějakou řadu otázek a nebo těšení se na další serii, už ted je jasný jak to bude pokračovat, prostě se na začátku další serie seřežou a někdo umře (sice sme to čekali už ted ve finále a překvapilo že to nebylo, ale to je tak jediný překvapení), škoda protože pro mě to právě timhle dílem ztratilo to očekávání a napětí. protože já se prostě nedokážu udržet v napětí několik měsíců, když vim že ta řežba prostě už musí přijít (přece to sakra nebudou natahovat do konce pátý serie).

#3016 chachar
31.3.2014 | 14:07:28
chachar

#3015 Tharia: Tak otázek je hned několik,co se stalo s Beth,kde je Carol a Tyreese a co udělal Rick před tím než vstoupili do Terminusu.Jak už jsem psal nevypadá to,že tam vlezli jen tak nepřipravení a ukázali se hned prvním lidem které potkali,ta jeho věta na konci,že zjistí,že si zahrávají se špatnými lidmi tomu prostě napovídá.Rick totiž vůbec nevypadal nějak zoufale a kdyby neměl nějaké eso v rukávu určitě by se nechoval tak jak se choval.

#3017 Tharia
31.3.2014 | 14:15:21
Tharia

#3016 chachar: beth si myslím je bud sežraná a nebo s knězem (nebo někym takovym místo kněze), nic víc s ní bejt si myslim nemuže. Carol Tyreese a judith, sou na 90% teprv na cestě k terminusu a ze zbylích 10% (což si nemyslim, ale muže to tak bejt) že sou už s rickem a sou (společně s nějakým plánem na vrthnutí chodců nebo něco takovýho) tím esem v rukávu a nebo jen samotní chodci, protože nikdo jinej tam prostě už neni. A rick řiká tuhle větu furt :D v podobným znění už jí řek několikrát, nebo se tam minimálně tvářil. A samozřejmě asi by bez záložního plánu nevešel jen tak do terminusu. Pro mě to prostě nebyl nijak překvapující díl z kterýho bych eště dlouho nespala :)

#3018 chachar
31.3.2014 | 14:22:27
chachar

#3017 Tharia: Já bych nedal nic za to,že Beth v Terminusu vůbec není,ještě mě tak napadlo,že ji mohli odvézt i normální lidi žádní kanibalové ani jiní pomatenci.Prostě když viděli kolem chodce tak ji čapli do auta a odjeli,protože počítali,že Daryl je mrtvý,ale to by byl asi velký happy end. :-D Co se týče toho Rickova plánu, asi nic malého to nebude,protože aby nějak zásadně rozvrátili Terminus, po tom co jsme viděli jak jsou vybavení apod. tak by potřeboval hordu chodců.V té souvislosti mě napadlo jestli nezahlédl někde v blízkosti Terminu tu hordu co potkali v této sérii a nenalákal ji směrem k Terminusu.

31.3.2014 | 14:31:10
Tharia

taky mě napadla ta horda chodců, ale já bych nic velkýho neočekávala, vzhledem k tomu že slova na tuto epizodu byla veliká a nic závratneho se taky nestalo, zas nějaký velký boom s plánem jak srovnat terminus se zemí bych asi nečekala. a třeba scenaristi překvapí a rick nebude mít žádnej plán, prostě jen momentální přepnutí v hlavě :D

#3021 chachar
31.3.2014 | 14:37:32
Dituska89

podle mého názoru řekl Rick na konci tu větu, protože ve chvíli kdy prokousl to hrdlo tomu parchantovi si uvědomil, že pro záchranu Carla udělá NAPROSTO vše a nepřemýšlí nad tím…

Milion spoilerů že někdo umře a ono nic…já jsem tajně doufala že zařve Tara ale jejich skupina tam byla až na konci…

Kde je Beth? ví bůh ale podle mě se do Terminusu vůbec nedostala…Pokud jsou ti lidé tam kanibalové, jakože to tak vypadá podle těch kostí, tak určitě nejezdí lovit lidi autem ale pouze vyvěsí cedule a kořist přijde sama…Až budou na cestě z Terminusu tak jí potkají s jinou skupinou…

Carrol a Tyreese se tam podle mého názoru dostanou až to tam Rick a jeho banda pobijí…myslím, že tak pět dílů páté řady se okolo jejich útěku bude točit…a až utečou, hurá do Washingtonu…

Když se tu debatovalo o tom zde je Judith mrtvá a lidé tu říkali že by televize nikdy neukázala mrtvé dítě nebo zombie dítě tak po scéně kde byl Carl skoro znásilněn, se tam může objevit už asi cokoliv…tahle scéna byla nejhroznější ze všech které v WD kdy byly…

#3063 Em
31.3.2014 | 14:39:21

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama