Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

Cermb0

#2518 heminstein: Na tom něco bude ale musíte vzít v potaz, že když našel mrtvolu své holky tak měl nervy a proto byl na Ricka tak agresivní.. Za tu dobu se toho stalo strašně moc a navíc i s Carol si něco zažil.. Nejen že to vychladlo ale Carol mu byla už moc blízko na to, aby ji chladnokrevně zastřelil.. Ukončila jim trápení, sice to bylo bezcitné ale dělala to s dobrými úmysly, stejně by zemřeli.. To jak zemřela Andrea to bylo suché souhlasím.. Tolik toho prožila a pak ji zabije jeden walker.. na druhou stranu byla děsně unavená, dlouho bez jídla, pití, vystresovaná..

18.3.2014 | 22:35:50
Tharia

ten SPOILER na další díl sem ani nestihla začít číst a všimla sem si v článku jedný věci která mě teda pobavila „Začíná noc (Drž hubu :-D)“ bože :D at žije RRRrrrrr…mě se andreina smrt nezdála tak děsná, byla připoutaná, vypadala že toho má stejně už dost a to její odhodlání přežít už nebylo to co bývalo. Já sem s jejím podáním smrti docela spokojená, mohlo to dopadnout huř

18.3.2014 | 22:45:50
JackIsBest

Jinak trošku offtopic, když se vrátím k tomu, jak maggie rozpárala walkera a hrabala se mu v břiše, nepřijde vám to trošku stupidní? Po takový době musí mít na prstech nějaká záděry, nebo tak, a klidně se mu hrabe ve vnitřnostech? Když kousnutí, nebo škrábanec zabije, jakto, že ne tohle? :) Vim, je to detail, ale i tak mi to přijde trochu stupidní..

#2528 funik #2529 Hodooor
19.3.2014 | 0:02:41
k0udy

#2520 JackIsBest: Jasný, ani jsem neměl v plánu o tom nic napsat, jen mě zajímálo, jestli to ještě někdo četl a co si o tom myslí :)

19.3.2014 | 1:11:36
barahir

Tak jsem zkouknul všechny díly po vánoční pauze, už se mi do toho ani po tom vagabundění po věznici ani nechtělo, ale musím říct, že seriál chytil druhý dech a epizody jsou teď super. To pomalejší tempo tomu jen prospělo a alespoň se pořádně pracuje na psychologii postav, najednou mi není jedno, kdo z nich umře, nevyměnili náhodou tvůrčí tým? Fakt je to změna.

čestný člen redakce
19.3.2014 | 1:12:45
dzordzie

Práve som dopozeral posledný diel a všimol som si, že na úplnom konci Tyreese a Carol akosi nemajú Judith. Mali veľa batohov a kabiel ale jaksi som ju tam nevidel. Že by len chyba alebo ju mali zavretú v nejakej igelitke?? Alebo aj tú nechali v dome?? :D

#2527 JackIsBest
19.3.2014 | 12:03:04
JackIsBest

#2526 dzordzie: Ježiš další :D Mají jí prostě v tašce, nebo jí má Tyreese na zádech. :D Jinak všimli jste si, že v těch místech kde natáčej, je naprosto furt stejný počasí? Ještě tam nebylo takový to pořádný vedro, furt tak napůl zataženo :D

19.3.2014 | 12:24:01
funik

#2523 JackIsBest: No toto s tým nakazením krvou sa nerieši snáď v žiadnom zombie filme(okrem „28 dní/týždňou potom“ ale to vlastne niesu zombie) a neviem či je vírus prenosný vôbec krvou možno je prenosný iba slinami v takom spôsobe že to človeka zabije, veď istým spôsobom sú už nakazení všetci.

#2530 hulmihoukoleen
19.3.2014 | 13:24:54
Hodooor

#2523 JackIsBest: jo treba se to prenasi jen slinama, ANEBO jenom z zivich zombiku – kdyz se mu parala v brichu tak uz byl mrtvy

#2530 hulmihoukoleen
19.3.2014 | 18:19:12
hulmihoukoleen

#2528 funik: #2529 Hodooor: tak nakažení jsou všichni i živý i zombieci, takže o přenosu viru nemusíme rozvádět diskuze. To že člověka promění v zombíka kousanec podle mě spočívá v něčem co mají v hubách (něco jako sliny Varana), co způsobí smrt. Ohledně škrábnutí, v seriálu nebyl takový případ (rozhodně si teď žádný nevybavím), jen se toho přeživší obávali. Tak nač se bát hrabaní zombíkům v břiše :D

#2531 Hodooor
19.3.2014 | 21:29:21
Hodooor

#2530 hulmihoukoleen: jo bude to těma slinama, a mrtvý zombík už tě nekousne takže se v něm můžeš klidně hrabat :)

19.3.2014 | 21:47:47
Tharia

Mě ta meggie začíná přicházet jako víc a víc šiblá, aby neskončila jako lizzie

19.3.2014 | 21:49:09
Hodooor

proč dyť ho nepitvala jentak pro zábavu potřebovala nutně nechat vzkaz a papírnictví s tužkama poblíž nebylo…a psaní krví není žádná novinka to se dřív používalo ;)

#2557 hulmihoukoleen
19.3.2014 | 23:04:02
Marushka

Tak jsem si udělala menší TWD maraton (prokletá nespavost :) ) a musím souhlasit s těmi, kteří píšou, že druhá polovina 4. série je lepší. Líbí se mi, že se konečně poznávám s jednotlivými postavami. Oblíbila jsem si pohodáře Boba, Tyreese má poměrně milou povahu a hodně se mi líbí postava Abrahama. Rick mě ve třetí sérii nebavil, ale teď mi to plně vynahradil. Myslím, že vývoj Carol je asi nejlepší a pro mě zcela neočekávaný. Kdo mě mírně irituje je Daryl. V prvních dvou sériích byl skvělej, originální, z hnoje vylezenej badass. Ve třetí sérii trošku stagnoval, ale zase jsme viděli jeho vztah s Merlem. V posledních epizodách mě ale jeho linka nepříjemně překvapila. Z křupanskýho badass chlapa je najednou Byronic hero, kterej poslouchá něžnou blondýnku hrající na piano a když si děvče poraní nožku neváhá ji mužně zvednout do náručí. Přijde mi, že tyhle epizody jsou psané pro Darylovi náctileté fanynky a Beth je všechny zastupuje. Nechci tím nikoho urazit ani netvrdím, že v TWD nemůže být nějaká „romantika“, ale tohle mi přišlo divné, násilím udělané.

#2535 Tharia #2542 hwejdika
20.3.2014 | 0:51:30
Tharia

#2534 Marushka: Mě právě konečně příde že z něj udělali taky člověka. Kterej se muže zhroutit jak psychicky tak fyzicky, kterej se taky dokáže opít, kterýmu záleží na tom jestli bude sám nebo s nějakou skupinou a kterýmu záleží na tom co se stane nebo stalo se všema z věznice. Celý 4 a půl serie mi připadalo že je se skupinou spíš jen tak ze zvyku než že by vyloženě chtěl s nima bejt a hlavně protože ho všichni potřebujou a nemaj ho zrovna v lásce. Už jen to když v první serii v druhym dílu, nechaj merla na střeše a jediný o co se zajímaj je jestli je za to daryl zabije nebo zmlátí nebo jestli odejde pryč od nich. A pochlebování od T.doga kterej mu s nadšením řek že ho tam jen vlastně dočasně nechali a že zatarasil vchod aby ho nic nesežralo, přitom všichni si přáli opak, mi přišlo že prostě jen celá skupina nechce aby daryl kterej se jim staral o žrádlo o ochranu před chodcema, aby náhodou mu necvaklo a neodešel. A scena na střeše kde pro merla smutní jen daryl a ostatní vypadaj že sou na vrcholu blaha že ten debil merl konečně se zdejchnul mluvila za vše. Následný putování, život na farmě , ve veznici atd, bylo v duchu, daryle vystopuj tohle, di najít tamto, zabij tohodle, ooo bože sem rick vudce skupiny a nedokážu zabít Dale protože má rozpáraný břicho, daryle zabí ho. Dost často ho spíš jen využívali ale nikdy pro něj neudělali nic co jemu by taky prospělo. A přiznejme si který patnáctiletý slečinky by nezbožnovali nezdolnýho, nezlomnýho a power hrdinu. Mě příde naprosto logický že po tomhle všem kdy on akorát každýho zachranoval nebo mu dal psychickou podporu, že po tom co ho Beth krapet víc nasrala tim že ho označila za kriminálníka (což byly asi nevyřčený myšlenky všech) s kombinací se špetkou alkoholu se prostě sesypal a jedinej kdo byl na blízku byla beth, která ho přece sakra nemuže nechat takhle v hajzlu (do tý doby se k ní choval jako ke všem ostatním) a podala mu taky pomocnou ruku, tak prostě si třebas jako uvědomil že by někomu na něm mohlo záležet ne jenom proto že je prostě power ale že je to člověk. A nepřijde mi divný že jí nosil v náručí když měla zraněnou nohu, pokud by třeba měla výron nebo něco podobnýho (to neřekli co s ní má) víte sakra jak to bolí ? já bych se teda dožadovala už dřív aby mě odnes, protože s výronem nebo zvrknutym kotníkem se dost špatně chodí. Mimochodem scena kdy beth stojí před hrobem a kouká na ty slova o tom nejlepšim tátovi (či co tam bylo napsaný) a chytne daryla za ruku, je tam krásně vidět jak na takovýhle projevy neni zvyklej a vyvádí ho to krapet z míry, víc než horda uslintanejch zombíků. A že se k ní chová hezky si vysvětluju tak že za 1: ona se k němu chová hezky a za 2: on už nikoho jinýho momentálně nemá, a zjevně už nechce zustat sám a chce mít kolem sebe nějaký lidi. Sory za ten sloh :D ale prostě já si nemužu pomoct, jak daryla nevidim jako jednoduchou postavu s jednim posláním , aby teenky uchcávali, ale vidim ho jako složitější charakter, což se na první pohled nemusí zdát.

#2536 mrco1991 #2562 Kali
20.3.2014 | 7:42:30
mrco1991

#2535 Tharia: Teba by asi uvitali na maturach z jazyka, slohy by si pisala ako nic :)

#2537 Tharia #2538 Tharia
20.3.2014 | 8:21:20
Tharia

#2536 mrco1991: ale ty chyby :D ty by mi asi neprošli :)

20.3.2014 | 8:22:55
Tharia

#2536 mrco1991: mě prostě akorát štve že spousta lidí vidí daryla jako postavu fangirls, jo taky je moje nejoblíbenější ale sakra přece si nemužou všichni myslet že je to jenom zabijáckej stroj bez špetky citů

#2539 JackIsBest #2540 Marushka
20.3.2014 | 8:24:25
JackIsBest

#2538 Tharia: naprosto souhlasim :)

20.3.2014 | 9:46:07
Marushka

#2538 Tharia: Tak upřímně jsem to čekala :). Ne nevidím Daryla jako jednoduchého zabijáka a přines – podej postavu a ten jeho break down potom co se opil byl vynikající, ale MĚ OSOBNĚ se prostě jeho linka v posledních dílech zdá divná. Jo dřív ho neměli rádi, ale Carol na něm záleželo, líbilo se mi jak se jejich vztah vyvíjel, jak byl Daryl v rozpacích, když Carol mluvila o nějakých něžnostech. Přišlo mi to tak přirozené. ( Beth mám ráda a nikoho s nikým v téhle show neshipuju.) Nechápej mě špatně Daryl je i moje oblíbená postava, proto bych si přála aby mu napsali silnější příběh něco na co budu koukat s otevřenou pusou, z čeho budu mít husí kůži. Jako některým postavám viz. Rickovo šílenství nebo Carolina poprava dítěte.

20.3.2014 | 9:49:33

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama