Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 121×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

Tharia

A proto doufam že ho nezabijou a s timhletim námětem si eště pohrajou, A nejenom u daryla. Mě ten jeho díl přišel o proti jakýhokoli jeho záběru na něj, takovej celej jemňoučkej nebo jak bych to řekla :D Což je oproti tomu jak sme ho doposud viděli velká změna, a proto se mi ten díl líbil. Doufam že to vážně nebude jako v tom spoileru.

20.3.2014 | 10:04:15
hwejdika

suhlasim s tebou do posledneho pismenka :-) #2534 Marushka:

#2551 Harimata
20.3.2014 | 10:13:44
kiskusak

Prosím, vysvětlete mi, kdy, proč a kdo zabil Judith v posledním díle?

#2544 ZvacA
20.3.2014 | 12:29:11
ZvacA

#2543 kiskusak: NIkdo nezabil Judith v posledním díle…

#2545 kiskusak
20.3.2014 | 12:33:04
kiskusak

#2544 ZvacA: dyt s ni neodchazi a maji tam udelany tri hroby (jeden s malinkyma detskyma botickama) …

#2546 kiso1561 #2559 Komanc
20.3.2014 | 12:37:01
kiso1561

#2545 kiskusak: uf pozeráte vy tie časti vôbec? ten hrob tam bol keď už prišli a Judith niesol Tyreese na chrbte a už sa to tu riešilo tak dvadsať krát..

#2547 kiskusak
20.3.2014 | 12:40:43
kiskusak

#2546 kiso1561: nikde jsem to nenašel mezi posledními zprávami a nemám čas číst celé diskuze. A příště klídek – dyť nejde o život…

20.3.2014 | 12:46:05
k_ub0

Mohli by zabit daryla uz mi je z toho zle čo sa okolo neho deje všetko z mierou prve 1–2 serie bol nič viac len smradlavy vagabund z fetackym bratom ktory chcely vykratnut camp kde boli vtedy fungirls ? šak je to uplne škaredy chlap ,mal som ho rad uz mi leze na nervy, keby ho zabili bolo by to super fangirls by to prestali kukat a a ostali by iba verny fanušikovia ktori maju radi zombie a nepozeraju to kvoli darylovi ,uplny trapas jak fangirls chcu silou mocou aby mal daryl romanik za chvilku to bude telenovela dufam ze zabiju Beth a daryla a bude pokoj .....a ak budu mat nato autory gule tak volakedy by som to nepovedal ale budem sa tešit ze ho zabiju… lebo všade len daryl daryl daryl daryl .

#2550 sarii25
20.3.2014 | 15:01:02
mrco1991

Podľa mňa autori seriálu veľmi dobre vedia čo robia, v dnešných seriáloch sa čoraz viac stretávam s tým že sú do jednotlivých epizod vnášané citové prvky alebo romantika. Je to z jediného dôvodu, a to že sa snažia viac nalákať aj ženské publikum, ako môžme často vidieť aj tu v diskusii. Proste ženy chcú viac city, vzťahy a nielen krv, bitky, a zabíjanie… ja by som si tieto veci dokázal odpustiť, keby som chcel rozoberanie citov pustím si telenovelu.

#2553 Harimata
20.3.2014 | 16:36:55
sarii25

#2548 k_ub0: taktéž si myslím, že už má Daryl na čase, ale nevěřím tomu, že ho zabijí.

20.3.2014 | 16:45:40
Harimata

#2542 hwejdika: taky se přidávám, mám to jako marushka

Nějaké psyhologické prvky bejt musí, ale já mám radši spíš takové ty věci jako třeba bylo, jak se rick vzbudil a v baráku byli lidi-co teď? takové ty „kurna to me nenapadlo“ momenty, kdy musís rešit problém.

vlastně se divím, že ještě nenarazili na nějakou loupeživou skupinku, že ještě nedošlo k znásilňování a pod. Ale vypadá to, že už se to brzo řešit začne, unesli beth, potkali bandu ne moc mile vypadajících chlapů, a míří podle mě do pasti. Já se na další vývoj velice těším.

#2556 ZvacA
20.3.2014 | 16:49:56
Cermb0

Robert Kirman na dotaz jednoho fanouška jak by popsal jedním slovem poslední díl čtvrté sezóny odpověděl : "Brutální. Opravdu, o tomhle finále si budou všichni ještě dlouho povídat a nezapomenou na něj. To napětí, které bude na konci posledního dílu, udělá z našeho čekání mezi sérií 4 a 5 peklo. Bude to to nejtěžší čekání, jaké jsme doposud v TWD měli.

#2554 Harimata
20.3.2014 | 17:07:22
Harimata

#2549 mrco1991: Já naopak přehnané citovno nesnáším, kdybych se chtěla dívat na telenovely, pustím si tam sběratelé kostí, nebo Castla na zabití… Já mám ráda když je to hlavně logické, něčím jiné a umí to překvapit.

20.3.2014 | 17:17:00
Harimata

#2552 Cermb0: podobné sliby mě naplňují spíš strachem, co já už slyšela o různých filmech, jak budou takové a makové a nakonec to bylo spíš trapné, moc velkých slov předem…

#2555 Cermb0
20.3.2014 | 17:18:34
Cermb0

#2554 Harimata: Ano, ale to to nebyly Kirkmanova díla.. Většina slibů, které tým Walking Dead slíbil, dle mého názoru splnili. A ať bude finále super, což očekávám nebo ne, těším se na to :)

20.3.2014 | 17:49:25
ZvacA

#2551 Harimata: Jen technická, s podobnou „veselo“-partičkou se už vlastně setkali, i když jen tak trochu na moment. Ve druhé řadě, jak se při hospodě objevila ta Nebraska-grupa, tak později jsme se mohli dozvědět, že si při svých toulkách občas zablbli. Jak práskl Randall Darylovi během mučení, tak si například podali nějakou rodinku s dvěma holkama, na kterých se vyřádili. Ale jak říkáš, kromě tohodle neměli na podobný srandisty, jaký popisuješ, zatím tak velký štestí, ale určitě lze počítat s tím, že tamější svět je jich docela plnej. Teda alespoň těch, co vesměs zbyli.

#2561 Harimata
20.3.2014 | 18:01:54
hulmihoukoleen

#2533 Hodooor: a čůrání do sněhu není pro dámy :D :D

20.3.2014 | 19:06:35
Tonda655

Spoiler 15 dílu Zpočátku se věnujeme skupině Ricka, Daryla a Glenna. Kapitola začíná flashbackem Michonne. Jsou v kempu, který je napaden chodci a ve kterém byl kousnut její syn. Michonne brečí a utíká pryč. Poté se přesouváme k Rickovi a jeho skupině, která jde podle značek u kolejí, po cestě potkají ženu s dítětem Carl se rozbrečí, protože mu připomene Judith. Napadne je stádo chodců a při útěku žena s dítětem upadne a je kousnuta. Požádá skupinu, aby zachránila její dítě. Vracíme se zpět k Michonne, která s pláčem pomáhá ostatním zabíjet chodce.

Scéna se přesunuje k Darylovi a jeho nové skupině, která hledá Beth. Když Daryl a jeden ze skupiny (Coul) hledají zásoby, Coul řekne Darylovi, že mu přijde jako velké plýtvání časem hledání jeho holky. A že už je stejně určitě mrtvá. Daryl vytáhne svůj nůž a bodne ho do hlavy.

Scéna přechází k Abrahamovi a jeho skupině, kteří najdou auto. Z auta na Abrahama vyletí chodec, ale Abraham je zachráněn. Glenn mluví s Tarou a říká jí, že Maggie určitě také půjde do Terminusu.

Vracíme se zpět k Darylovi a jeho skupině. Joe se ptá, kde je Coul a Daryl mu tvrdí, že na něj zaútočil. Joe se začne prát a Daryl mu zlomí nos.

Rickova skupina slyší u kolejí hluk a tak se skryje a vidí Daryla a jeho novou skupinu. Carl jednoho z mužů zabije. Dochází k přestřelce a s Darylem zůstává pouze Joe. Spolu s Rickovou skupinou se vydají hledat Beth.

Začíná noc (Drž hubu :-D) a skupina Abrahama usíná, kromě Abrahama a Tary, kteří si spolu povídají. Abraham řekne Taře, že ví, že je do Glenna zamilovaná. Potom mu Tara řekne, že se jí líbí Rositin zadek a že je bisexuálka, potom se smějí.

Vracíme se zpět k Rickovi. Ten se svojí skupinou najde kostel a slyší křik. Daryl zakřičí Beth! Najdou cestu jak se dostat dovnitř a uvidí Beth, jak je svázaná a jak jí nějaká žena olizuje tvář. Kanibalové (No konečně!) Rick začne střílet a Daryl se snaží zachránit Beth. Joe je kousnut kanibalem Garethem. Hluk přiláká spoustu chodců. Joe zůstává a je sežrán chodci.

Ostatní se dostanou ven, Michonne zahlídne mapu a všichni jdou k ní. Beth mezitím pláče. Během Bethina pláče slyšíme jak někdo volá Beth! Beth! Je to Maggie, Sasha a Bob, ke kterým se přidává Carol a Tyreese.

Glenn a jeho skupina jsou obklopeni kanibaly, Gareth otevře bránu a vypustí spoustu chodců, začnou na ně střílet. Carl uvidí Judith a začne utíkat k ní, rozbrečí se. Je pronásledován chodcem, ale Michonne ho zachrání. Když se Rick uklidní kvůli Judith zeptá se, kde je Mica a Lizzie. Carol mu vše vysvětlí.

Maggie řekne Tyreesovi, že Karen a Davida zabila Carol a Tyreese řekne, že už to ví. Pak se podívají, kde je Daryl a Beth. Daryl říká Beth ať jde za ostatními, Beth brečí a dá mu pusu. Ostatní jen přihlíží tomu, co se stalo. Když Daryl zachraňoval Beth, kousli ho. Daryl umírá a Beth ho svým nožem bodne do hlavy.

Díl končí tím, jak se k nim kanibalové přibližují.

#2560 Harimata
20.3.2014 | 19:16:02
Komanc

#2545 kiskusak: Myslim, ze kdyz odchazeli, tak tam hrobu bylo 5… tri stary a dva novy (jeden zrovna kopala Carol) a na konci kdyz odchazej, tak ma Tyresse na zadech takovej bilej hadr, kterej nahore vypada jako kapuca nejaky „zavinovacky“, takze dite nejspis nese na zadech.

20.3.2014 | 19:25:32
Harimata

#2558 Tonda655: Prosím tě, přečti si 1) jak se zakrývá spoiler-je to napsané dole pod diskuzí a za 2) na spoilery je tu speciální vlákno, i když jsem si tvůj příspěvek nepřečetla, jen jsem sklouzla o další níž, tak jsem zahlédla třeba poslední větu.

Pochybuju, že tvoje mozková kapacita není schopná pochopit ty 2 body co jsem ti napsala. Tady je to furt dokola.

#2569 Cermb0
20.3.2014 | 19:30:21

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama