Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!
Konec The Walking Dead
Další seriály
Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Nadia Hilker
1.12.1988 | 1.12.2024 -
Margot Bingham
6.12.1987 | 6.12.2024 -
C. Thomas Howell
7.12.1966 | 7.12.2024 -
Michael Traynor
12.12.1975 | 12.12.2024 -
Carlos Navarro
14.12.1980 | 14.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
A proto doufam že ho nezabijou a s timhletim námětem si eště pohrajou, A nejenom u daryla. Mě ten jeho díl přišel o proti jakýhokoli jeho záběru na něj, takovej celej jemňoučkej nebo jak bych to řekla :D Což je oproti tomu jak sme ho doposud viděli velká změna, a proto se mi ten díl líbil. Doufam že to vážně nebude jako v tom spoileru.
suhlasim s tebou do posledneho pismenka :-) #2534 Marushka:
#2551 HarimataProsím, vysvětlete mi, kdy, proč a kdo zabil Judith v posledním díle?
#2544 ZvacA#2543 kiskusak: NIkdo nezabil Judith v posledním díle…
#2545 kiskusak#2544 ZvacA: dyt s ni neodchazi a maji tam udelany tri hroby (jeden s malinkyma detskyma botickama) …
#2546 kiso1561 #2559 Komanc#2545 kiskusak: uf pozeráte vy tie časti vôbec? ten hrob tam bol keď už prišli a Judith niesol Tyreese na chrbte a už sa to tu riešilo tak dvadsať krát..
#2547 kiskusak#2546 kiso1561: nikde jsem to nenašel mezi posledními zprávami a nemám čas číst celé diskuze. A příště klídek – dyť nejde o život…
Mohli by zabit daryla uz mi je z toho zle čo sa okolo neho deje všetko z mierou prve 1–2 serie bol nič viac len smradlavy vagabund z fetackym bratom ktory chcely vykratnut camp kde boli vtedy fungirls ? šak je to uplne škaredy chlap ,mal som ho rad uz mi leze na nervy, keby ho zabili bolo by to super fangirls by to prestali kukat a a ostali by iba verny fanušikovia ktori maju radi zombie a nepozeraju to kvoli darylovi ,uplny trapas jak fangirls chcu silou mocou aby mal daryl romanik za chvilku to bude telenovela dufam ze zabiju Beth a daryla a bude pokoj .....a ak budu mat nato autory gule tak volakedy by som to nepovedal ale budem sa tešit ze ho zabiju… lebo všade len daryl daryl daryl daryl .
#2550 sarii25Podľa mňa autori seriálu veľmi dobre vedia čo robia, v dnešných seriáloch sa čoraz viac stretávam s tým že sú do jednotlivých epizod vnášané citové prvky alebo romantika. Je to z jediného dôvodu, a to že sa snažia viac nalákať aj ženské publikum, ako môžme často vidieť aj tu v diskusii. Proste ženy chcú viac city, vzťahy a nielen krv, bitky, a zabíjanie… ja by som si tieto veci dokázal odpustiť, keby som chcel rozoberanie citov pustím si telenovelu.
#2553 Harimata#2548 k_ub0: taktéž si myslím, že už má Daryl na čase, ale nevěřím tomu, že ho zabijí.
#2542 hwejdika: taky se přidávám, mám to jako marushka
Nějaké psyhologické prvky bejt musí, ale já mám radši spíš takové ty věci jako třeba bylo, jak se rick vzbudil a v baráku byli lidi-co teď? takové ty „kurna to me nenapadlo“ momenty, kdy musís rešit problém.
vlastně se divím, že ještě nenarazili na nějakou loupeživou skupinku, že ještě nedošlo k znásilňování a pod. Ale vypadá to, že už se to brzo řešit začne, unesli beth, potkali bandu ne moc mile vypadajících chlapů, a míří podle mě do pasti. Já se na další vývoj velice těším.
#2556 ZvacARobert Kirman na dotaz jednoho fanouška jak by popsal jedním slovem poslední díl čtvrté sezóny odpověděl : "Brutální. Opravdu, o tomhle finále si budou všichni ještě dlouho povídat a nezapomenou na něj. To napětí, které bude na konci posledního dílu, udělá z našeho čekání mezi sérií 4 a 5 peklo. Bude to to nejtěžší čekání, jaké jsme doposud v TWD měli.
#2554 Harimata#2549 mrco1991: Já naopak přehnané citovno nesnáším, kdybych se chtěla dívat na telenovely, pustím si tam sběratelé kostí, nebo Castla na zabití… Já mám ráda když je to hlavně logické, něčím jiné a umí to překvapit.
#2552 Cermb0: podobné sliby mě naplňují spíš strachem, co já už slyšela o různých filmech, jak budou takové a makové a nakonec to bylo spíš trapné, moc velkých slov předem…
#2555 Cermb0#2554 Harimata: Ano, ale to to nebyly Kirkmanova díla.. Většina slibů, které tým Walking Dead slíbil, dle mého názoru splnili. A ať bude finále super, což očekávám nebo ne, těším se na to :)
#2551 Harimata: Jen technická, s podobnou „veselo“-partičkou se už vlastně setkali, i když jen tak trochu na moment. Ve druhé řadě, jak se při hospodě objevila ta Nebraska-grupa, tak později jsme se mohli dozvědět, že si při svých toulkách občas zablbli. Jak práskl Randall Darylovi během mučení, tak si například podali nějakou rodinku s dvěma holkama, na kterých se vyřádili. Ale jak říkáš, kromě tohodle neměli na podobný srandisty, jaký popisuješ, zatím tak velký štestí, ale určitě lze počítat s tím, že tamější svět je jich docela plnej. Teda alespoň těch, co vesměs zbyli.
#2561 Harimata#2533 Hodooor: a čůrání do sněhu není pro dámy :D :D
Spoiler 15 dílu Zpočátku se věnujeme skupině Ricka, Daryla a Glenna. Kapitola začíná flashbackem Michonne. Jsou v kempu, který je napaden chodci a ve kterém byl kousnut její syn. Michonne brečí a utíká pryč. Poté se přesouváme k Rickovi a jeho skupině, která jde podle značek u kolejí, po cestě potkají ženu s dítětem Carl se rozbrečí, protože mu připomene Judith. Napadne je stádo chodců a při útěku žena s dítětem upadne a je kousnuta. Požádá skupinu, aby zachránila její dítě. Vracíme se zpět k Michonne, která s pláčem pomáhá ostatním zabíjet chodce.
Scéna se přesunuje k Darylovi a jeho nové skupině, která hledá Beth. Když Daryl a jeden ze skupiny (Coul) hledají zásoby, Coul řekne Darylovi, že mu přijde jako velké plýtvání časem hledání jeho holky. A že už je stejně určitě mrtvá. Daryl vytáhne svůj nůž a bodne ho do hlavy.
Scéna přechází k Abrahamovi a jeho skupině, kteří najdou auto. Z auta na Abrahama vyletí chodec, ale Abraham je zachráněn. Glenn mluví s Tarou a říká jí, že Maggie určitě také půjde do Terminusu.
Vracíme se zpět k Darylovi a jeho skupině. Joe se ptá, kde je Coul a Daryl mu tvrdí, že na něj zaútočil. Joe se začne prát a Daryl mu zlomí nos.
Rickova skupina slyší u kolejí hluk a tak se skryje a vidí Daryla a jeho novou skupinu. Carl jednoho z mužů zabije. Dochází k přestřelce a s Darylem zůstává pouze Joe. Spolu s Rickovou skupinou se vydají hledat Beth.
Začíná noc (Drž hubu :-D) a skupina Abrahama usíná, kromě Abrahama a Tary, kteří si spolu povídají. Abraham řekne Taře, že ví, že je do Glenna zamilovaná. Potom mu Tara řekne, že se jí líbí Rositin zadek a že je bisexuálka, potom se smějí.
Vracíme se zpět k Rickovi. Ten se svojí skupinou najde kostel a slyší křik. Daryl zakřičí Beth! Najdou cestu jak se dostat dovnitř a uvidí Beth, jak je svázaná a jak jí nějaká žena olizuje tvář. Kanibalové (No konečně!) Rick začne střílet a Daryl se snaží zachránit Beth. Joe je kousnut kanibalem Garethem. Hluk přiláká spoustu chodců. Joe zůstává a je sežrán chodci.
Ostatní se dostanou ven, Michonne zahlídne mapu a všichni jdou k ní. Beth mezitím pláče. Během Bethina pláče slyšíme jak někdo volá Beth! Beth! Je to Maggie, Sasha a Bob, ke kterým se přidává Carol a Tyreese.
Glenn a jeho skupina jsou obklopeni kanibaly, Gareth otevře bránu a vypustí spoustu chodců, začnou na ně střílet. Carl uvidí Judith a začne utíkat k ní, rozbrečí se. Je pronásledován chodcem, ale Michonne ho zachrání. Když se Rick uklidní kvůli Judith zeptá se, kde je Mica a Lizzie. Carol mu vše vysvětlí.
Maggie řekne Tyreesovi, že Karen a Davida zabila Carol a Tyreese řekne, že už to ví. Pak se podívají, kde je Daryl a Beth. Daryl říká Beth ať jde za ostatními, Beth brečí a dá mu pusu. Ostatní jen přihlíží tomu, co se stalo. Když Daryl zachraňoval Beth, kousli ho. Daryl umírá a Beth ho svým nožem bodne do hlavy.
Díl končí tím, jak se k nim kanibalové přibližují.
#2560 Harimata#2545 kiskusak: Myslim, ze kdyz odchazeli, tak tam hrobu bylo 5… tri stary a dva novy (jeden zrovna kopala Carol) a na konci kdyz odchazej, tak ma Tyresse na zadech takovej bilej hadr, kterej nahore vypada jako kapuca nejaky „zavinovacky“, takze dite nejspis nese na zadech.
#2558 Tonda655: Prosím tě, přečti si 1) jak se zakrývá spoiler-je to napsané dole pod diskuzí a za 2) na spoilery je tu speciální vlákno, i když jsem si tvůj příspěvek nepřečetla, jen jsem sklouzla o další níž, tak jsem zahlédla třeba poslední větu.
Pochybuju, že tvoje mozková kapacita není schopná pochopit ty 2 body co jsem ti napsala. Tady je to furt dokola.
#2569 Cermb0