Seriál The Vampire Diaries je u konce. Strávil s námi krásných osm let plných nadpřirozených padouchů a milostných trojúhelníků. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Obecná diskuze
Obecná debata o seriálu The Vampire Diaries. Nepište zde spoilery z aktuálních epizod!
Konec The Vampire Diaries
Nejlepší epizody
Reklama
Nejoblíblíbenější postavy
Fotografie hlavních postav
Narozeniny
-
Ian Somerhalder
8.12.1978 | 8.12.2024 -
Joel Gretsch
20.12.1963 | 20.12.2024 -
Randy J. Goodwin
24.12.1967 | 24.12.2024 -
Elizabeth Blackmore
6.1.1987 | 6.1.2025 -
Lauren Cohan
7.1.1982 | 7.1.2025
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#6019 Firefly621: A když už, pokud se Kath někdy měla rozhodnout, tak vždycky obětovala jiné i přátele, aby zachránila sebe. Damon by byl pro Elenu ochotný umřít a nejen pro ni, ale i pro její blízké, když byl tenkrát ovlivněný, aby zabil Jeremyho, prosil ho, ať ho zabije, než mu ublíží. Ale i tak budeš tvrdit, že je Kath lepší, přitom ona by obětovala i Stefana, jenom aby přežila ;) Někdy mi tak připadá, že to všichni už mají naprogramované, že je Damon ten nejhorší a že přes to vlak nejede :D
#6023 Wolfka123 #6031 Firefly621No navíc Katherine sice udělala pár dobrých věcí, ale to naprosto smazala těma všema hroznejma; co na tom, že se vrátila pro Matta a Jeremyho, když Jeremyho zabila a to v podstatě jen tak, mohla přece na ulici lapnout jinýho človíčka, když už teda se to tam vraždí hlava nehlava.. A takových věcí udělala deset na každou dobrou. Po tomhle díle jsem z ní tak zklamaná, že už ji asi ani nemám ráda..
#6025 Wolfka123#6021 Goodies: lenže tým čo si napísala si potom len potvrdila, že je ten najhorší, pretože si myslím, že väčšina ľudí verila, že Damon bol vždy vo svojej podstate dobrý len sa mu niečo v minulosti stalo, kvôli čomu vypol a vraždil .. lenže to vyzerá teraz tak, že dobrý sa snažil byť len a jedine kvôli Elene a keď ho teraz nechala, tak začne vraždiť opäť „lebo veď on je proste taký a načo by sa snažil byť lepším, keď nemá Elenu“
#6028 GoodiesPo zhlédnutí posledních dvou dílů jsem řádně vytočená. Nikdy jsem nebyla fanynka Katherine. Ano, je to zajímavá postava, která hýbe dějem, ale kdybych si musela vybrat mezi ní a Elenou, zvolila bych Elenu. Vážně doufám, že se Elena vrátí do svého těla a Katherine stihne za to všechno nějaký krutý trest (myslím tím, že zemře pomalou a bolestivou smrtí, a bude trpět I PO SMRTI). To jak se snaží ukázat, že je Stefan šlechetný, soucitný a odpouštějící mě spíš vytáčí, než abych ho měla znovu ráda. Já mám vážně pocit, jako by si svým způsobem myslel, že je lepší než ostatní. Jak dal v tomhle díle Tylerovy pěstí, za to jak se choval ke Caroline, tak já v ten moment měla chuť dát pěstí Stefanovi. Tyler měl právo byl naštvaný, a když chvíli jí chvíli předtím vyjmenovával co jim Klaus provedl, tak jen říkal pravdu. Co na tom, že je Klaus charismatický, to nic nemění na tom, že je parchant. A nebo, jak přišel v předchozím díle do obýváku za ostatními jim říct, aby se ztišili a nebo šli oslavovat umírající Katherine ijnam, aby to ubohou Katherine neobtěžovalo. Jsem vážně zvědavá, jak Stefan zareaguje na zjištění, že Katherine ukradla Eleně její tělo a život, až to zjistí. To jak se snaží udělat z Damona zase toho padoucha z první řady, působí hrozně uměle. V celém seriálu jsou čím dál tím větší dějové a logické díry. Jak už jste psali, načnou nějakou dějovou linku a pak to nelogicky utnou. Normálně jsem musela chvilku přemýšlet, než mi docvaklo, že Silas byl v téhle řadě a ne v té minulé. Co se týče celého slavného trojúhelníku… osobně si myslím, že by ho měli ukončit a nechat je všechny tři hledat štěstí s někým jiným. I když to se nejspíš nestane, protože to má pod palcem Plecka. :-(
#6029 Firefly621#6022 Ivčí: sranda, toto isté sedí aj na Damona, najprv zabil Jeremyho, lebo ho tiež Elena odkopla a potom ho zachraňoval :-D ..
#5999 Goodies: hele,úplně si vystihla moje pocity s Kath,Stefanem,Elenou,Damonem,no prostě úplně stejně to vnímám já!!Taky mě to hrozně naštvalo,Kath nemůžu už ani cejtit,však ona i ta její povedená dcerka přijde na to jaká je a třeba jí nakonec probodne sama…není mi jí líto už vůbec a to co jí řekl Damon,když umírala(nebo co jí vsugeroval nebo co) si myslím že je nakonec pravda,že ona může za smrt jejích rodičů a vlastně celý rodiny,na všechny a na všechno kašle,vůbec se nedivím,že za ní Elijah nepřišel,páč ten jí jako jedinej asi prokoukl…jinak k tomu,že tyhle díly píše někdo jinej,mám pocit že jsem na to někde narazila…že Plecka teď dělá jen Originals a TVD nechala psát někoho jinýho,kdo to s ní sice předtím taky psal,ale vypadá to že Plecka tomu dávala šťávu,i když jsem na ní měla taky pár připomínek…no nevím,snad se ten seriál ještě vzpamatuje,to převtělování mě teda taky neba…
#6020 Goodies: No Stefan v něm přece taky většinou viděl to dobré a Damona to nikdy moc nezajímalo a to že to v něm ostatní nevidíí, bude způspbené asi tím prvním dojemem řekla bych (přišel do města a začal tam ze srandy vraždit lidi), když totiž provede někdo jiný něco špatného, tak opravdu ujede, když to udělá Damon tak to nikoho nepřekvapí, naopak je překvapí, když udělá něco dobrého. A jak sám řekl, to že vůbec s Elenou je, je ta nejsobečtější věc, kterou kdy udělal – byla to přece jenom životní láska jeho bráchy. A pak to že byli spolu a on stejně šel zabít tu Aaronovu příbuznou… No dost to té Deleně teď kazí vývojem příběhu a to si pro ni 4 série připravovali půdu a teď jim to po pár dílech utnou a ještě tak hloupě.
#6032 Goodies#6023 Wolfka123: Zřejmě mě moc nechápeš. Myslím, že už od samé jedničky je jasné, že Damon byl vždy na hraně. Ale pár dobrých věcí udělal i před tím, než potkal Elenu. Třeba jak nechal Stefana jít do války, aby se s tou závislostí na krvi popral sám a on mu nepřekážel. Udělal to pro Stefana, ne pro sebe, to dokazuje, že dělal dobré věci i když Elenu vůbec neznal. A to, jak to teď celé je, je další věc… Protože jak se Damonova postava vyvíjela celé čtyři série, tak to, co z něj teď dělají mi do toho vůbec nepasuje. Celou dobu ukazovali, jak dělal dobré věci, o kterých Elena neměla ani tucha, dělal je prostě ze své vůle a teď (jak už taky někdo psal) se snaží uměle a za každou cenu vyvolat dojem, že je ten špatný. To vraždění Withněco:D je tam naprosto navíc, vůbec o tom nemusela být ani zmínka. Stačilo by že Damon tam Enza kdysi nechal a po tom všem mučení prostě vypl emoce a vybíjel si to dál na ostatních, nemuseli to tak lámat přes koleno, že je celé roky vyvražďuje. I když to co se mu v té laboratoři dělo ho taky muselo dost poznamenat a vysvětlovalo by to, proč dlouhou dobu neměl s lidmi slitování. Ale jak už jsem řekla chuť být lepší měl až když se zamiloval do Eleny, to je podle mě pointa. Protože bez ní ho všichni kolem měli za špatného, tak tomu i uvěřil a prostě takový byl.
#6024 KlÁrA2991: To jak naběhl na Tylera mě taky naštvalo, prej tohle si nezaslouží… hm no to teda zaslouží a ještě měla tu drzost ho otravovat, když jí výslovně řekl, že s ní mluvit nechce, vážně by mě zajímalo co mu chtěla jako vysvětlovat. :D
#6030 Goodies#6029 Firefly621: Jj, to s váma všema souhlasím ohledně Stefana jak natáhl Tylerovi, to byl taky dobrý úlet. Tyler měl právo na to, jí to říct a zajímalo by mě, co tak hrozného řekl? Jenom pravdu! A za ty její všechny moralistické kecy si to zasloužila vyžrat ještě víc! Ne za to, že se vyspala s Klausem, ale za to, jak soudila ostatní a pak ulítla sama!!!
#6021 Goodies: Já neříkám, že Katherine není mrcha, ale pro mě jsou prostě s Damonem srovnatelní, vem si že na tom byla jako Damon, ale o 400 let dýl a kdyby mohla být s tím koho miluje, možná by se taky pro něj snažila být lepší. Jenže ona nikoho neměla, jenom sebe a taky jí nikdo nebyl ochotný odpustit, jako Damona mají všichni za špatného krom Eleny a Stefana. To co Damon všechno udělal by mu nikdo normální asi neodpustil, stejně tak Katherine, ale u něj to v seriálu jde a u ní ne? :D A že Katherine může za smrt svojí rodiny je blbost, kdyby mi nějaký pošuk chtěl vysát krev, tak bych taky utekla, co měla asi dělat jinýho.
#6034 Goodies #6037 Dadlaaa#6027 Firefly621: Tak já nevím, díváme se všichni na stejný seriál? :D Jistěže byl Damon vždycky Bad boy, o tom to celé je. A že se začal měnit až s Elenou. To je přece pointa, že ho začala měnit láska, ona z něj dělá lepšího a on ji ukazuje i trochu temna… Ale to je teď jedno. Tobě nepříjde divné, kam se to teď ubírá v 5tce? I Damonova postava měla celé řady nějaký vývoj a teď, jak by se někdo snažil uměle vytvořit dojem, že je i tak špatný, i když má Elenu. Mi to teda moc nezapadá. Jakoby chtěli vrátit toho Damona z první série. Protože začátkem pětky se tu hodně řešilo, že je Damon jako beránek, je nudný a blá blá… Jako by chtěli za každou cenu vyhovět divákům a nikdo neřešil, kam se to ubíralo do teď…
#6033 Firefly621#6032 Goodies: No ty zase asi moc dobře nechápeš mě. :D To je přesně to o co mi jde. Damon se celé série proměňuje k lepšímu kvlůli Eleně, pak je konec a celá postava se vrátí na začátek prvního dílu, vynechme to že je to od scénáristů celkem bota, ale co to teda vypovídá o té postavě? Že doopravdy se teda nezměnila.
#6035 Goodies#6031 Firefly621: Jenže mezi Damonem a Kath je jeden velký rozdíl. Damon totiž byl a je ochotný za své blízké umřít. Kath si bude vždycky chránit jen svůj zadek. Když potkala Stefana a věděla, že je to její láska, že ho miluje, proč se tahala i s Damonem? Proč je ovlivňovala a chtěla je přeměnit v upíry? Třeba Stefan o to nestál. Měla možnost se vždycky rozhodnout jinak, ale vybrala si utíkat a chránit sebe. Pokud dojde na to, aby si vybrala svůj nebo něčí jiný život, vždycky zachrání sebe. A že neměla jinou možnost? Mohla si vybrat umřít pro své blízké, jako si to kolikrát vybrala Elena. Nebo riskovat svůj život a být s tím, koho miluje. Damon vždycky bude chránit minimálně Stefana a Elenu a minimálně pro ně bude ochotný zemřít. To je ten propastný rozdíl mezi ním a Katherine. Ona má na prvním místě sebe a pak ty které miluje, pro Damona je na prvním místě bratr a holka, kterou miluje.
#6036 Firefly621#6033 Firefly621: Ale vždyť to Damon celkem říká celou dobu, že on nezmění jaký je, jen se může snažit být lepší… Ale tak to prostě je i v životě, nikdo úplně nezmění, co je… Ale o tom to je, že on měl snahu se kvůli někomu změnit, být lepší pro někoho. A to o něm taky hodně vypovídá ;) Ale Kath se nezměnila ani pro lásku, neriskovala by svůj život pro nikoho. Když udělá něco dobrého, tak v případě, že to bezprostředně neohrozí její život, ale když došlo na lámání chleba, tak vždycky zachránila sebe.
#6039 Firefly621#6034 Goodies: No ona ale ovlivňovala jenom Stefana, protože ten se jí bál po tom co zjistil, že je upírka. Damon všechno dělal dobrovolně. To že se nakonec tahala s oběma to je jiná věc no. :D Mohla Damona odmítnout. A není ochotná dát svůj život za život nikoho jiného no, možná to má být symetrie mezi ní a Elenou. Elena byla taková, že snězte si mě, hlavně nikomu neubližte já se bránit nebudu a Katherine je pravý opak.
#6038 Goodies#6031 Firefly621: no já nevím,ale netvrdí teď Katherine náhodou, že je Stef její pravá láska? V tom případě s ním mohla být už 160 let a ne od něj zdrhnout a není takhle náhodou bad boy kvůli ní? To ona je změnila a damon taky kvůli ní nenáviděl Stefa. no a srovnání kath a damona? Fajn oba zabijeli, ale kath je teda rozhodně víc zákeřná. Vém si, že všechno co o ní řekli když na ní pili byla pravda,kdyby takhle debatovali nad Damonem na tolik věci by nepřišli. :-D
#6041 Firefly621#6036 Firefly621: No dyť jo. Ale od začátku je jasné, že Kath je prostě sobecká, se všemi manipuluje a Elena je její pravý opak, klidně by umřela, jenom aby její blízcí byli v pořádku a Kath naopak. Damona celé řady vykreslovali úplně jinak…
A taky mě hrozně šte jedna věc… Jak Jeremy řekl Damonovi, že je Bonnie mrtvá… to jak reagoval, očividně ho to zasáhlo. A nikdo ho nenutil Jeremyho obejmout. A teď ho najednou budou s Enzem mučit? Celou dobu bylo zřejmé, že mu na Jeremym záleží.
#6040 Firefly621#6035 Goodies: Jo Damon už párkrát chtěl obětovat sám sebe a tak dále, ale já prostě Katherine vidim na konci se Stefanem, takže v ní pořád hledám nějaký to dobro a ona k němu neměla moc příležitostí prozatím, celou dobu neměla nikoho za koho by se chtěla obětovat jen Stefana a stím jim to před 150ti lety nevyšlo a od té doby ho jen z dálky pozorovala. Vem si třeba jaká byla v té Elijahově vzpomínce, jak věřila na pravou lásku.
#6038 Goodies: Jo dobře ale ty to bereš tak, že scénáristi to teď špatně píšou. Což je asi pravda, Damon by teď měl být úplně jinde. Ale já to beru jako fakt a prostě to o té postavě neříká vůbec nic dobrého.