Upíří deníky (The Vampire Diaries)
89/100 - 654×

Upíří deníky(The Vampire Diaries)

Elena, hlavní postava seriálu, tragicky ztratila oba rodiče, takže ji s jejím problémovým bratrem Jeremym vychovává teta Jenna. Elenu však v nadcházejícím roce čekají velké změny a to v podobě nově příchozího záhadného studenta Stefana. Ačkoli je to osudová láska na první pohled, staví jim život do cesty překážky a to hlavně v podobě Stefanova staršího bratra Damona. Elena však pomalu zjišťuje, že Stefan je mnohem víc, než obyčejný člověk, a tak se o něm dovídá pravdu. Stefan je upír.

USA | 2009 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | CW | 43 minut
VOD
Max | Amazon Prime Video
žánr
Dobrodružný, Hororový, Romantický
hrají
Nina Dobrev (Elena Gilbert), Paul Wesley (Stefan Salvatore), Ian Somerhalder (Damon Salvatore), Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert), Sara Canning (Jenna Sommers), Kat Graham (Bonnie Bennett), Candice King (Caroline Forbes), Zach Roerig (Matthew Donovan), Kayla Ewell (Victoria Donovan), Michael Trevino (Tyler Lockwood), Matthew Davis (Alaric Saltzman), Joseph Morgan (Niklaus Mikaelson), Michael Malarkey (Lorenzo St. John), Marguerite MacIntyre (Elizabeth Forbes), Robert Pralgo (Richard Lockwood)

Diskuze: Obecná diskuze

Obecná debata o seriálu The Vampire Diaries. Nepište zde spoilery z aktuálních epizod!

blacken

#5400 anndy: No, doufejme, že má Stef pořád blíž ke Katrin… A to s Bonnie se mi zdá taky bohužel jasný… Takže mě začíná štvát, že kde koho proberou z mrtvých a mám víc a víc pocit, že to mastí bez rozmyslu (a když už, tak chci Annu a Alarica zpět). Tu promyšlenost zápletek jim věřím čím dál míň, protože už se mi zdá, že je tam moc nelogičností – dvojníci maj být tažený k sobě, ale Katrin potkala až Stefana… Stefan za celou dobu nepotkal nikoho jinýho až pak Elenu… To s Matovou myslí bylo taky nějaký nepromyšlený… A jenom mě děsí, až tenhle bordel začnou horko těžko napojovat na dění na vejšce. A jsem to jenom já, kdo nedával pozor a pochopil to minule tak, že dvojnice vznikal proto, aby mohl Klaus udělat rituál? Co se zjistí v další řadě? Že Silas byl vlastně dvojník někoho úplně jinýho před antikou (tak mě napadá kdy se vlastně stal z Klause upír? Nebylo to náhodou ještě před tím Řeckem – nějak si to nevybavuju?) Další věc, která mi není jasná – Elena je pra pra pra potomek Katrin – a je dvojnice – ale Katrin těžko může být pra pra potomek té Silasovy vyvolené – není to divný? Jakože se čistě náhodou objeví dvojnice v pokrevní linii? Já sice doufám, že to nakonec nějak skvěle vysvětlí,ale zatím to směle směřuje k True Blood, kde se zákonitosti mění podle toho, čeho chtěj scénáristi docílit.

#5402 Nemesis23
19.10.2013 | 3:57:06
Nemesis23

#5401 blacken: jo,já taky v minulých řadách pochopila tak, že vzniky dvojnice byla pojistka „přírody“/nebo čarodějek aby se Klaus nestal hybridem a pokud už by se stal,tak aby nemoh vytvářet další… a je v tom děsnej bordelno…jako určitě to neměli naplánovaný od začátku, to je jasný že to vymýšlí za pochodu a stále to znovu víc a víc zamotávaj, to je klasika.
Jinak Klaus byl proměněnej v Americe když tam přišel s rodinou pravděpodobně s Vikingama…což se většinou uvádí nekdy kolem roku 1000 n.l. ale možná tam prý jezdili už dřív… no a Silas by vycházel někdy na přelom letopočtu. No kam se hrabe na Godrica z TB, že? :-)

#5407 blacken
19.10.2013 | 7:54:31
TNoty

#5392 Nemesis23: jooo,taky jsem koukala,že Lunu s true blood prestěhovali :) je pravda,že tady má trochu zábavnější roli :) a ano,taky jsem čekala,že Kathrinina krev bude lék…žádný velký překvapení to nebylo… Jinak…to si ze mě dělaji už srandu…co to jako je? že Silasova pravá láska je taky dvojnice? už mi to přijde vážně přehnaný ty jo :( … a jak Elena vběhla do tý chatky na Damona se ani nepodívala a hnedka běžela za Stefanem? no,nevím jestli se takhle chová zamilovaná holka,ale to je asi jedno…protože o dvojníkách rozhoduje vesmír :D:D:D fakt mam dost…jako tenhle díl jsem koukala asi na 3× protože mě to vážně nezaujalo…je to pořád dokola a už je to trochu ohraná písnička… nehledě na to,mi přijde vážně nechutný přeskakovat s postele do postele…být Stefíkem a Damonem tak bych Elenu už vyhlásila a byl by klid… divím se,že to Damon snáší s takovým klidem…

19.10.2013 | 11:03:09
Ivčí

Mno… jsem poněkud zmatená, jak tu někdo už řekl, že v tom mají samotní scénáristi bordel – já si právě myslím, nebo alespoď doufám, že v tom máme bordel jenom my a oni nám v tom udělají úžasný jasno… I když teda začíná mi to připomínat PLL, kde se nic neřeší a akorát se přidávají nový otazníky. Ale pravdou taky je, že mě to neustále víc a víc baví a i když jsem z toho blbá, líbí se mi, jak se to vyvíjí, tedy když pominu ten trojúhelník a teď myslím Stefan – Damon – Elena. Ale k tomuto dílu – když došel Damon do chaty, myslela jsem si, že je to další ze snů, protože to bylo všechno tak neskutečný, jak věděl, kde je?! Když tam pak doběhla Elena, měla jsem stejnej pocit, jakoby tam Damon ani nebyl, kdyby se na něj aspoň podívala a viděla, že je živej, tak budiž, ale ona se na něj ani nekoukla. To mi přišlo dost divný. S těma dvojníkama to chápu tak, že musel být někdo PO Silasovi a PŘED Stefanem, protože Tessa (asi jí změnili jméno, abychom to uměli napsat :D ) řekla Damonovi „Snad sis nemyslel, že je tvůj bratr první dvojník Silase?“ a ten by logicky patřil ke Katherine. Tím pádem Stefan k Eleně. Ale rozhodně nejsem pro, aby to zase míchali. Co se týče proma na další sérii, nelíbí se mi to, mám ráda oba hošany, ale už mě nebaví, jak Elena miluje všechno, co se kolem ní projde. A jsem z toho proma dost nervní, páč nevím, co si mám myslet. Je to snad připomínka halucinace? Anebo Elena, přestože se nás snaží každej týden úchlácholit tím, že Damonovi aspoň vyzná lásku, zase změní bratra? WTF?!

19.10.2013 | 16:42:13
kráska

http://www.fangirlish.com/…an-art-1.jpg doufejme že to takto dopadne :D

19.10.2013 | 19:46:37
kráska

http://www.fangirlish.com/…an-art-1.jpg doufejme že to takto dopadne :D

19.10.2013 | 19:46:39
blacken

#5402 Nemesis23: Jo, s tím se mi to asi popletlo :-D Protože jsem měla utkvělou představu, že je starší, ale když nad tím tak uvažuju, tak jsem si do toho zapletla Erika. Ale tak jak tak to nesedí. Příroda vytvoří dvojníky jako alternativu (což podle mě taky moc nedává smysl ne? Nejsem v metafyzice moc kovaná, ale když je někdo nesmrtelnej, tak k čemu vytvářet jeho kopie? ) – a náhodou ho teda použili i pro Klause (kterej je jen tak mimochodem největší zlo předminulé série?) A pořád mi tam nesedí to, že Silasova láska byla vykuchaná než mohla mít dítě ne? To by si asi Tessa všimla, kdyby porodila. Tak proč musela být Elena pra pra vnučka Katrin? To jim tam nějak hapruje…

#5409 MártyMája
19.10.2013 | 21:26:07
MártyMája

#5407 blacken: Je toho asi víc, co mi tam nesedí, ale to s tou pokrevní linií je fakt blbost protože ani Silas nemoh mít nějakýho potomka když byl dva tisíce let zavřenej v hrobce… jediný, co mě teď napadlo je, že první dvojníci prostě vznikly a „příroda si je vytvořila“ ale ty daší už jsou jejich potomci…

#5410 blacken
19.10.2013 | 22:41:28
blacken

#5409 MártyMája: No, ale to by pak dávalo asi smysl, aby měli ty děti spolu ne? A ne že si Katrin upíchla dítě s někým… Silasovo dvojník č.1 s někým… :-D a pak Stefan s někým… navíc Elena už taky děti mít nebude… tak by se jim to zaseklo… prostě divný :-D A bojím se, jak to dopatlaj, aby to nebylo tak divný…

#5411 MártyMája #5413 Nemesis23
20.10.2013 | 0:00:04
MártyMája

#5410 blacken: jo máš pravdu to by bylo divný :D je to nedomyšlený… nebo jsou prostě věci nad kterejma by sme neměli přemejšlet, ale to my stejně budem :D

#5412 blacken
20.10.2013 | 0:21:34
blacken

#5411 MártyMája: Když divák má raději, když je to promyšlený :-D Navíc tohle mě napadne při běžným sledování jen tak… Představa, co všechno by se našlo, kdyby se člověk zahloubal :-D

20.10.2013 | 0:23:27
Nemesis23

#5410 blacken: tak by mohla mít dalš děti Kat, když je zase člověk :-)

Ale každopádně to má určitě mezery,myslím,že oni to takhle dopodrobna nerozkuchávaj. Navíc z vlastní zkušenosti vim, že když člověk něco tvoří,tak mu to přijde naprosto logický a jediný možný a pak to ukáže někomu jinýmu, kterej v tom hned najde milion chyb…a taky se určitě va VD odráží to,že je tam víc scénáristů (jestli sem to správně pochopila z některých rozhovorů) a každej díl třeba píše někdo jinej,to aby v tom nebyl bordel :-) třeba někdo má nějakou představu,ten druhej si myslí že ho chápe,ale pochopil ho uplně jinak…no a je to :-)

#5415 blacken
20.10.2013 | 11:13:30
Cůca

Já si myslim, že to dopadne tak, že Stefan se stane člověkem, dá se dohromady s Kat a Damon zůstane s Elenou :D

20.10.2013 | 11:16:15
blacken

#5413 Nemesis23: To sice mohla, ale to už by to bylo tuplem zamotaný :-D Zase oni tam maj spoustu lidí, který maj zabránit podobným nesrovnalostem – ale je fakt, že chápu, že je složitý psát seriál, když neví, kolik řad to bude mít a tak no…

20.10.2013 | 19:45:53
Goodies

Jako holky, mě napadlo to samé a musím říct, že beru to, že v první řadě nevěděli, jak to celé bude, ale tohle mi příjde jako dost zásadní nesrovnalost… Pokud to tedy ještě nějak zázračně nevysvětlí, což si popravdě neumím představit. To, že je Elena dvojník Katherine, protože s ní musí být pokrevně příbuzná, kvůli tomu dítěti, co měla Katherine před přeměnou byl určitě prvotní záměr, který to hezky vysvětloval, ale teď se jim to teda pořádně bije :/

#5418 anndy
20.10.2013 | 21:28:27
Dadlaaa

Já jsem dnes konečně viděla páteční díl, bylo to super, jen chudák Damon se tvářil zasmušile :( V reakci na diskuzi, ohledně dvojníků je v tom hokej. Možná, že pro jejich vznik není zapotřebí pokrevní linie. Třeba je to tak, že pokrevní linii potřeboval jen Klaus, protože měl něco z těma předkama Kat, nejspíš při spoutání jeho vlkodlačí podstaty, což je divný vzhledem k tomu, že Kat pochází z Evropy… No ale někde tam přece proběhla tahle otázka ne? No mě tam nesedí i ta rovnováha, Silas říkal za nesmrteného smrtelný dvojník…dejme tomu Kat má El nebo teď naopak, ale neměl by pak mít Stef taky nějákýho??? :D :D :D

20.10.2013 | 22:38:20
anndy

je v tom strašný bordel, a místo toho aby to vysvětlili, tak to ještě víc zamotávají. zjistili, že je kat příbuzná s elenou? mám pocit, že si to jen myslí, a že když zjistili, že měla dítě, tak si to prostě spojili. a co ta Tatia nebo jak, ta měla být přece taky dvojnice a neměla žádnýho „stefana“, ale elijaha a klause :-D lepší je asi nepřemýšlet, když to nedělají ani ti,co to píšou :-D#5416 Goodies:

21.10.2013 | 14:32:26
anndy

tohle je vývoj

https://www.facebook.com/photo.php?…

takže, žádný návraty, a radši ať si každý najde někoho novýho

21.10.2013 | 15:20:37
Squiky

Ahoj, chtěla bych se zeptat, nechápu, jaktože když byl Silas zavřený takovou dobu v hrobce s lékem a nevzal si ho, jakto, že ted když z té hrobky konečně vypadl, tak jediné po čem touží, je vzít si ten lék a umřít? Chápete to nekdo?

#5421 blacken #5422 anndy #5479 Cůca
21.10.2013 | 20:59:18

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Vampire Diaries

Seriál The Vampire Diaries je u konce. Strávil s námi krásných osm let plných nadpřirozených padouchů a milostných trojúhelníků. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.

Reklama

Fotografie hlavních postav

Fotografie hlavních postav

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama