Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Sheela

člověku do dochází až zpětně… co všechno viděl a co všechno se stalo… zejména, když se poprvé rozhodne podívat na epku v angličtině bez titulků, ani by anglicky pořádně uměl.

Chudák Hodor, na druhou stranu, kdo jiný než on. Chudák, že kvůli svému poslaní přišel o celé dospívání a většinu života. Měl ale krásné poslání! Dovést Brana tam a zachránit ho. Jen doufám, že DandD jemu i Létu už dopřejí klid a vyhnou se v nějakém z dalších bojů s WW pohledu na nemrtvého Hodora. Vzpomínám na scénu z minulé (předminul?)e­pizody.. „Wylisi, co se ti stalo?“ „Hodor“ Oh jak pravdivě odpověděl. Taky vzpomínám na to, jak Wylis měl vzít do roky zbraň a bojovat s jedním ze Starků a (stará chůva, či jeho matka.. či kdo, nepamatuji), jim vynadala, že se má od těhle věcí držet dál a pak je jeho osud takovýhle ;) RIP !!!

Jen doufám, že tříoká vrána měl dost času, Branovi ukázat co bylo potřeba.

Kam teď, ale ta slečna s Branem půjde. Nemyslím, že dokáže Brana táhnout dost daleko a dost dlouho. … achjo,… mělo jim těch epizod utéci aspoň ještě pět!

#6722 Engeneer
23.5.2016 | 6:25:20
Engeneer

#6721 Sheela: Hádám, že ho nadlidsky odtáhne zpátky přes Zeď a díky té značce od NK tím padnou kouzla, která brání průchodu WW skrz Zeď, přesně jako v jeskyni a začne invaze WW :-)

23.5.2016 | 7:05:22
Cr4zyFl4mes

to je v prdeli, hodor a léto v armádě WW

23.5.2016 | 8:56:25
Smooth

#6702 Prisator: #6704 MaryJakeris: Jsou věci, které seriál vysvětlí nebo nastíní jen napůl. Na to ostatní si člověk bude muset počkat do další knihy. By mě zajímala jedna věc, která nebyla zas tak zřejmá – zda Bran ve chvíli, kdy Hodor držel dveře, stále v myslí Hodora. Pokud ano, tak se Hodor sám neobětoval pro svého pána, ale Bran obětoval Hodora, aby sám mohl zmizet :(

A pak mě napadla ještě jedna věc – viděli jsme, jak WW prolomili kouzlo dětí a dostali se do jeskyně. Je možné, že podobně bude prolomeno i kouzlo Zdi...... a pár tisíc let, co Zeď postavil Bran the builder, ji dovede ke zníčení Bran the destroyer (cool nickname) :)

23.5.2016 | 9:12:19
Menec

To bych nečekal, že po smrti Neda, Robba, Sandora Clegana i dalších mých oblíbených postav (včetně Jona) mě nejvíc dostane pravda o Hodorovi a jeho konec :'(

23.5.2016 | 9:40:11
Menec

A jsem zvědavej, jak si překladači poradí s textem „Hold the door“ ;-) Já sám bych nevěděl :D

23.5.2016 | 9:41:14
Mela

S tímhle už mě jako pěkně serou. Péra zde ukazuji jak nic ale že ženské kromě prs není nic vidět. Celkem nespravedlnost a pokud chtějí ukazovat nahotu tak rovným dílem. To hlavní dítě lesa vypadalo mile a snad i přátelsky, nemáte jméno ? Další klasická chyba u fantasy jsou ty jejich letopočty. Zeď stojí několik tisíc let a za tu dobu se technologicky jejich civilizace neposunula vůbec nikam. Jako u pána prstenů kde se taky za několik tisíce let nikam neposunuli. Pokud znáte Tetovaného tak zde je to vysvětleno a zmíněno velice zajímavě.

#6731 Ann Taylor
23.5.2016 | 9:44:18
TreyR

A to byla tahle teorie na netu už 8 let :D http://asoiaf.westeros.org/index.php?…

23.5.2016 | 10:05:22
MaryJakeris

Teď mě napadlo, že i smrt Léta byla možná vymyšlená už dlouho. Přeci jen, jméno Léto mu bylo dáno po tom, co se Bran probudil po tom pádu a jeho koma provázely vize… Možná, že smrt Léta prostě značí definitivní příchod zimy… :-(

23.5.2016 | 10:17:47
Ann Taylor

Chudák Hodor… jsem si ale myslela, že to nebude žádné „jméno severského boha“, ale nějaká zkomolenina toho, co slyšel. Ale líbí se mi původ chodců. Nejdřív mi to zmátlo časovou posloupnost, ale už mi to dává perfektní smysl. Nezlobila bych se, kdyby to tak bylo i v knížce.

#6732 Engeneer #6733 Oveckoun
webmaster
23.5.2016 | 10:54:16
Ann Taylor

#6727 Mela: Pánský prsa taky ukazujou taky. Jenže nic z toho, ty nikoho nezajímaj, tak co jinýho asi maj na chlapovi ukazovat, aby vyvážili dámský? A chceš vidět víc? Si pusť první díl, Melisandra tam byla v záběru úplně celá a úplně nahá, heh.
A absence pokroku je sice blbá, ale tady má i určitá, aspoň částečná vysvětlení. Nejprogresivnější civilizace zanikla (Valyrijci) a v Západozemí víc než na pokrok spíš hledí na to, aby stihli zasít, vypěstovat, sklidit a znova dokola pokud možno co nejvíc, než přijde zima, o které nikdy nikdo neví, kdy vlastně přijde. Celkem kruté zimy neodhadnutelné délky a vůbec příchodu s pokrokem poměrně zamávají a posunou priority.

#6740 Mela
webmaster
23.5.2016 | 10:59:02
Engeneer

#6730 Ann Taylor: Jak tedy chápeš časovou posloupnost? Byli vytvořeni před mírovou dohodou a 2000 let někde spali nebo je Děti vytvořili a oni hned zaútočili o Dlouhé noci?

#6735 Ann Taylor
23.5.2016 | 10:59:44
Oveckoun

#6730 Ann Taylor: Je to trošku klišé. Stvořit něco, co se pak otočí proti tvůrcům. Jenomže hodně jeho povídek pracuje s podobnou zápletkou. Možná tu ale divákům nedojde celé snaha (a důvody) Dětí lesa proč to všechno. No a co ten 13. velitel Night's Watch? Jsou Děti lesa Ekoteroristi? Uvolnilo se teď místo pro Studenorukého? Brzo dopadneme jako u LOST :D

#6736 Ann Taylor
23.5.2016 | 11:13:31
Wolfinator1

Tak podle traileru na 6 díl jsem natšenej z Parožného ( Randyll super herec ) a celkově Parožný skvěle udělaný typově jsem si ho představoval podobně i to okolí ale že to bude takový velkolepý hrad nu hustě Tarlyovci :D Dany snad zas najede na akční linku a nebude jen sedět v Meerenu bezmocně, no a Jaimie a Mace snad natrhnou řiť vrabčákům :D No a zombíci stále pronásledují Meeru a Brana a snad ho zachrání Studenoruký :D JÁ CHCI DALŠÍ DÍLY SAKRA HNED

23.5.2016 | 11:16:43
Ann Taylor

#6732 Engeneer: No jasně že byli vytvořeni před mírovou dohodou. Asi těžko budou tvořit zbraň proti někomu, s kým právě uzavřeli mír, to by bylo trošku s křížkem po funuse. Mně z toho vychází, že je vytvořili (nespecifikovanou dobu před uzavřením míru), ale nepoužili, protože se právě s lidmi nakonec dohodli. Takže je uklidili na sever, ovšem tam se jim vymkli z rukou a po nějaké době začali s vlastní invazí (ono ty tisíce let jsou spíš asi iluzorní a mohlo to být i kratší období, vem si, že Andalové začali s invazí před šesti tisíce lety nebo před čtyřmi nebo před dvěma a mistři se na tom nikdy neshodnou – a čtyři tisíce let rozdílu v odhadu v době, kdy už existovaly záznamy? Jaký bordel pak může být v době, kdy neexistovaly).

#6738 Engeneer
webmaster
23.5.2016 | 11:21:11
Ann Taylor

#6733 Oveckoun: Tak třináctý velitel hlídky… jak se to vezme. Ten je pořád nejasnej. Podle Martina je to legendární postava jako Bran Stavitel, na kterou se za stovky let nabalily povídačky (a v současnosti má „existovat asi jako ostatní legendární postavy). A čím dál víc fanoušků si myslí, že ten seriálovej je postava úplně jiná a že ho tak pojmenovali, protože potřebovali jméno a tohle znělo. Což by mi taky nevadilo. Ovšem Studenoruký by mi přišel jako logická volba pro další postavu – Meera Brana sama nikam nedostane, to ať se mi nesnaží namluvit :D Navíc třeba budou pokračovat na Sever – v knížce Martin slíbil, že se podíváme ještě dál na Sever – a tam už by tuplem sami nedošli. A věřím tomu, že v ní se tam podíváme. Ostatně už v prvním díle měl Bran vizi, kdy "nahlédl do srdce zimy“ a něco ho tam šíleně vyděsilo, a já už chci dlouho vědět, co to bylo! :D

#6737 rockysiburger #6744 Oveckoun
webmaster
23.5.2016 | 11:25:53
rockysiburger

#6736 Ann Taylor: Jenže je Bran pořád označený dotekem WK. Takže únik stále na sever je asi jasný K.O. V seriálovém podání. Jsem zvědavý jak se dostanou dál aby je armáda WW nedostihla. Řečeno už bylo. Meera Brana sama nikam nedostane :-)

#6739 Ann Taylor
23.5.2016 | 11:33:44
Engeneer

#6735 Ann Taylor: A co takhle. Děti dostávali na prdel, ale podařilo se jim uzavřít mír. Jak říkáš blíže nespecifikovanou dobu se dávali dohromady a potom vytvořili WW s tím, že lidi zase vyženou na Essos, ale to jim nevyšlo :-)

#6739 Ann Taylor #6743 Ann Taylor
23.5.2016 | 11:36:01
Ann Taylor

#6737 rockysiburger: Tak nemusí bejt, někam utéct musí, uvidíme kam. Ovšem jestli uteče ke Zdi a tam jim to podělá zase on… :D

#6738 Engeneer: Možný to asi je taky, ale moc se mi to nezdá. Vyhnat lidi zpátky do Essosu mi přijde jako komplikovanej a blbej plán, když předtím zlikvidovaly spojení Dorne a Essosu (takže by je buď musely chtít vyvraždit nebo je nejdřív donutit postavit si lodě) a hodně zkomplikovaly cestu přes Šíji. To už rovnou mohly dodělat co začaly a rozpůlit kontinent.

webmaster
23.5.2016 | 11:48:15
Mela

#6731 Ann Taylor: Právě tohle jsou pravý podmínky na pokrok, když si musíš dělat zásoby na zimu a přemýšlet jak nejlíp něco vypěstovat, někde uložit aby se nezkazilo. Díky dlouhým létům mají i více času vymýšlet tyhle ty pokrokový věci. Podívej se na podmínky u nás kdy právě my na severu jsme oproti Africe tisíc let před něma. Jim stačí vylézt z chýše nasbírat si trochu ovoce a jít zase spát a dělat děti. Mel v její tři-sta leté podobě neberu jako nahou, když právě aby se tohle srovnalo musela by kamera jít trochu zespodu a z úhlu.

23.5.2016 | 11:49:47

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama