Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Stardos

#6658 Eleanor05: Holka, zjistí si prosím nejprve něco než napíšeš :D Emilia natáčela nahé scény do třetí série a teď tuhletu taky natočila

#6665 Eleanor05
18.5.2016 | 20:43:05
Moor8

#6641 Badmaniak: Buď jsi natvrdlej nebo Troll. Jsou to naprosto šílení fanatici. V jejich řadfách jsou sadisti, kteří rádi týrají druhé a jsou rádi, že to mohou dělat legálně. Vrabčák si hraje na lidumila, ale využívá na špinavou práci tyhle magory.

18.5.2016 | 21:02:26
Moor8

#6643 Eleanor05: Dothrakové jsou primitivní a pověrčivý národ, který o Targaryenech nikdy neslyšel. Když jim holka spálí svaté místo a povraždí všechny jejich mocné vůdce, tak se jí pokloní. Většina se seběhne podívat, jakmile si jeden z nich klekne, tak se to rozjede. To je jako tleskání.

#6668 Rick Snow
18.5.2016 | 21:11:23
Barbarasss

suhlasim s tym co tu bolo uz spomenute.. Dothraki uctievaju moc.. Me nem nesa… takze budu vzdy nasledovat moc..a to co Dany predviedla sa da povazovat za dostatocny prejav

Tesim sa na dalsiu cast Bran a WW..a taktiez som zvedava na rozhovor Sansa +Littlefinger.. + nova RedWoman !

18.5.2016 | 21:21:06
Eleanor05

#6661 Stardos: Tak sorry, „kluku“, mám starý informace. Dřív ji dublovali, tak jsem si myslela, že v tom pokračovali i teď. Prý i podepsala nějakou smlouvu, že se nebude svlíkat, takže se to teda asi změnilo.

19.5.2016 | 0:34:30
blacken

#6640 Eleanor05: Přesně, linka s Dany mě od seriálu začíná dost odrazovat, protože mi to přijde jako nesmyslnej blábol. Přehnaný sebevědomí ji dostalo do průšvihu, neumí vládnout, neumí cvičit draky… vlastně zkazila na co sáhla. Místo toho, aby teda konečně zkápla, tak si sebevědomě nakráčí před khaly a upálí je. Pak se tam courá a celej khalasar se jí pokloní? Neměli by ji spíš chtít zneškodnit jako čarodějnici? Ještě bych chápala, že vdovy by se za ni postavily, ale proč by to dělali chlapi? Mám pocit, že některý postavy tam umíraj i na blbej pohled a naopak jiný přežijou všechno (Jon, Dany) – chápu, protože fantasy, ale snad i fantasy musí dávat nějakej smysl ne?

19.5.2016 | 2:15:26
lalilulelo

Tiez som toho nazoru ze to co Daenerys spravila nie je dostatocny prejav moci na to aby sa jej vsetci poklonili… Tiez mi bolo cudne ze to tam cele zacalo velmi lahko horiet akoby bolo vsetko poliate benzinom.

Zda sa mi ze povodny scenar bol ze to ma spravit drak (to by vysvetlilo aj vysoku horlavost aj to klananie) lenze nakoniec sa tam nezjavil – mozno im nevysiel rozpocet na CG efekty. :)

19.5.2016 | 9:42:27
Rick Snow

#6663 Moor8: Ty jsi můj člověk! Konečně někdo, kdo má rozum…

19.5.2016 | 12:32:13
Qipiz

Velmi se divím, že tady nikdo nerozebírá nejvíce do očí bijící věc celého dílu. Jonův sexy culík. ;-)

19.5.2016 | 16:09:07
Qipiz

Velmi se divím, že tady nikdo nerozebírá nejvíce do očí bijící věc celého dílu. Jonův sexy culík. ;-)

#6671 ropana
19.5.2016 | 16:09:12
ropana

#6670 Qipiz: To je pro ty slabší v úsudku,aby i oni poznali,že Jon je po té,co byl oživen skutečně jiný.....

19.5.2016 | 19:08:57
mia28

#6641 Badmaniak: Bohužel nemohu souhlasit. Lásku, mír a pokání, Nebe nebo Peklo, očistu od hříchů a šanci na „nový, lepší život“, řídící se jakýmsi dogmatem, když se podíváme do historie (kupříkladu křižácké války či Nero a křesťané ještě dříve a to rozhodně nejsou jediné případy), nikdy k míru, lásce, pokání či dokonce lepšímu životu nevedl. Ve jménu víry se vždy prováděly špatné věci. Linka s Vrabčákem a celým bratrstvem je brilantní, nicméně i hrozivá. Osobně mi je postava Vrabčáka velice nesympatická a od začátku na mě tento „hodný dědeček“ působí nějak divně, nevěřím mu ani slovo… Třeba se mýlím (a na jednu stranu bych si to možná i přála), uvidíme :-).

#6673 Eleanor05 #6674 doxtan
19.5.2016 | 19:51:24
Eleanor05

#6672 mia28: Tak Vrabčáci jsou prostě náboženští fanatici, kteří krutě trestají ty, co se jí znelíbí. Problém bych viděla spíš v tom, že nemá žádná pravidla. Proč nepříklad neuvěznili Jaimeho, když uvěznili Carsei? A když Margaery sedí jenom proto, že křivě svědčila? Nedává to moc smysl. Každopádně mě ale baví Jonathan Pryce, coby Nejvyšší vrabčák. to je pan herec, podle mého názoru rozhodně nejlepší v celé lince z hlavního města (a asi nejen tam), proto ještě nechci, aby s Vrabčáky skoncovali, ačkoli je to nevyhnutelné. Spíš si říkám, že až Vrabčáky zabijou, mohla by vypuknout občanská válka, protože Lannistery (hlavně Joffreyho a Cersei) obyvatelé Králova přístaviště zjevně moc rádi nikdy neměli, což není divu a hodně lidí s Vrabčáky sympatizuje.

#6675 mia28
20.5.2016 | 0:54:29
doxtan

#6672 mia28: Souhlas, už jsem to tu někde psal, Vrabčák je typický komouš, který za své ideály položí i tvůj život. Svatoušek který baží jen po moci a proto si vycvičil vlastní armádu vrabčáků, která je silnější než královská garda. A je fuk, jestli se jmenují Sturmabteilung, Lidové milice nebo Rudí Khmerové.

20.5.2016 | 2:40:25
mia28

#6673 Eleanor05: Vrabčák je zahraný opravdu skvěle, souhlasím. Málokdy ve mně postava vyvolá takový neklid jako on :-) a beru to jako plus. Co se týče Margaery a jejího uvěznění… Nu, to je otázka. Na začátku (a teď to beru z pohledu seriálu, jelikož v knihách jsem zatím u Střetu králů :-) mi přišlo, že Margaery prostě Vrabčák uvěznil, aby si získal důvěru Cersei, kterou potom uvěznil taky. Podle mě mu jde o celou vládnoucí třídu. Cersei, navíc, ještě zdaleka nemá vše za sebou a Vrabčákův zájem o ni rozhodně neskončil po její potupné chůzi městem. (Mimochodem, v tomhle jsem Vrabčákovi fandila, Cersei si zasloužila shodit hřebínek :-D). Taky si uvědomme, že jak Loras, Margaery i Cersei byli zatčeni z nějakého důvodu, na základě obvinění (Lorase práskl jeho hoch, Margaery se křivou výpovědí poslala do vězení sama a Cersei zase práskl ten… její synovec – jméno si nepamatuji, pro mě nezajímavá postava i herec), kdežto proti Jamiemu nikdo nic nevznesl. To by byl Vrabčák z politického hlediska proti sobě, kdyby ho jen tak sebral. To by rovnou mohl očekávat, že si na něj minimálně Zlaté pláště posvítí. Vždy musí být alespoň malá záminka nebo důkaz, že. Proto Jamie stále běhá na svobodě, nejsou proti němu důkazy. Takže mi nepřijde že v tom není řád. Je v tom podle mě kalkulace a celkem dobře zvládnutá politika.

20.5.2016 | 9:18:08
Ančisa

Pořád doma řešíme teorii R+L=J …brácha si pořád stojí za tím, že je šance, že je Jon Robertův… ale co jsem tak četla a slyšela, tak Lyanna ho nikdy nechtěla, natož s ním mít nemanželský sex.. Zase musím uznat, že to v seriálu celkem nedomysleli s výběrem herce pro Jona, docela vzhled Kita zavádí, že by mohl být Baratheon.. Vlastně i u Mel by to pak dávalo větší smysl, že se spletla se Stannisem a ten její vyvolený princ je Jon – prostě viděla jen to,že vyhraje Baratheon… To co hlásá bratr by dávalo smysl, pokud by měl Jon fakt černý vlasy a Robert přehnul Lyannu..což se myslím nestalo..Nevím jak mu vysvětlit, že šance že Jon je Baratheon je mizivá :D

Jinak celkově bych chtěla slyšet něco, co ještě víc potvrdí teorii R+L=J .. četla jsem, že v knížkách mají Targaryeni fialový oči a stříbrný vlasy a Starkové hnědý vlasy a světlý oči (šedé,modré..už si nepamatuju) .. Hodně lidí se vztekalo, že Jon nemůže být napůl Targaryen, protože nemá žádný Targaryenský rysy, ale ty prý neměla ani dcera Rhaegara a Ellii Martell, že prý byla víc do Martellů. Myslím, že co se z genetickýho hlediska týče (a odmyslíme si to, že Kit Harington, jakkoliv je symptaický a sexy, není vzhledově moc Jon Snow), tak prostě jen dominantní barva vyhrála.. Pokud má Jon Snow v knize hnědé vlasy a šedé oči, tak je to jasné… nebo je něco, co by vůbec teorii R+L=J nějak znejistilo ? Existuje vůbec nějakej fakt kterej by celou tu, už skoro splněnou, teorii úplně zbořil?

Jinak spekulace o tom, že měla Lyanna dvě děti se mi celkem líbí.. Jednak mi to podle mě dobře překvapilo a i zamotalo možná dějem… Líbila se mi varianta, že je dvojče Meera Reed, ale zase jsem četla,že ona má zelený oči a hnědý vlasy :-D Takže se mi to tak úplně nezdá, nevím po kom by je tak měla..leda že by nějak zmutovala :-D … Kromě genetiky by to bylo ale celkem v pohodě, jedno mimčo si vzal Ned, druhý Howland… Howland ji pak prohlásil za Reed, ale Ned nemohl, protože to by asi Catelyn už neunesla vůbec.. Takhle jsem si to myslela, ale když jsem dnes četla o těch očích a vlasech.. tak mě to přešlo :D Verze, že Jonova sesra je Daenerys mi přišla velmi nepravděpodobná, ale co se alespoň genetiky týče, bylo by to asi logičtější. Ale tam to zase nějak nevychází časově… tak asi zůstane Jon jedináček :D :D … nebo je tam zase někde nějaká mezera ? Že by tahle teorie měla šanci :D ?

Prosím prosím, kdo se tu o tu teorii nějak víc zajímá, zahrňte mě informacemi, dost mě tato teorie zajímá :-) Pokud jsem napsala něco,co knížka vyvrací nebo tak, tak řekněte, knížky jsem nečetla (nikdy se mi nechce číst něco,co už jsem viděla v telce :D )

#6677 Ann Taylor #6678 Akisi
20.5.2016 | 11:31:07
Ann Taylor

#6676 Ančisa: Dočkej času, informace pravděpodobně budou :)

webmaster
20.5.2016 | 11:56:42
Akisi

#6676 Ančisa: Já osobně se stále nemohu rozhodnout, zda je Jon Roberta nebo je Targaryen :D V knize by měl být podobný Arye, která se prý velmi podobná Lyanně. Ale pořád mi vadí, že nemá ty rysy Targaryenů… Každopádně obě možnosti jsou výhra a v obou případech má Jon nárok na trůn, takže si hezky počkám, až v seriálu Bran zjistí svými vizemi (snad, nečetla jsem knihy, ale předpokládám, že to zjistí právě Bran, nebo jim to řekne lord Reed), a při obou možnostech budu spokojená :)

#6679 Stardos #6680 Eleanor05
20.5.2016 | 16:44:42
Stardos

#6678 Akisi: Opět, žádný nárok nemá tak jako tak

20.5.2016 | 16:55:38
Eleanor05

#6678 Akisi: Ne, Jon se nepodobá Lyanně, ale Nedovi, stejně jako Arya. Někdo tu psal, že Ned Aryi říkal, že se podobá na Lyannu, ale bylo to proto, že Sansa urážela Aryu, že není hezká. Ned Aryu spíš uklidňoval. Lyanna pravděpodobně měla být hezká, když ji miloval Robert Baratheon i Rhaegar Tagrayen, Arya podle všeho moc hezká být nemá.

„…Jon was never out of sight, and as he grew, he looked more like Ned than any of the trueborn sons she bore him. Somehow that made it worse.“ – Catelyn Tully (Wiki of Ice and Fire)

Je samozřejmě možný, že Ned a Lyanna měli podobné rysy (což je u sourozenců běžné) a na to se bude sázet u teorie R + L = J. Jon je podobný na Neda a tedy i na Lyannu. Jon nemá nárok na trůn, byl by to bastard tak jako tak. A myslím si, že Jon by o Železný trůn stejně nestál. Svou povahou se hodí na Sever.

#6681 Eleanor05
20.5.2016 | 18:06:09

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama