Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Clive Russell
7.12.1945 | 7.12.2024 -
Kristofer Hivju
7.12.1978 | 7.12.2024 -
Ralph Ineson
15.12.1969 | 15.12.2024 -
Paul Kaye
15.12.1965 | 15.12.2024 -
Yuri Kolokolnikov
15.12.1980 | 15.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#6633 Moor8: Jakejch fanatiků? Normální věřící, a dle mého maj docela pravdu, narozdíl od ostatnch, co jen hlásaj sračky. Vrabčák aspon hlásá mír a lásku a pokání…
#6644 Stardos #6655 Rick Snow #6662 Moor8 #6672 mia28#6640 Eleanor05: Tohle je dost zbytečná otázka. Dothrakové jsou zaprvé dost pověrčiví, a zadruhé kdo by se nepřidal k člověku, kterého nezničí oheň (pro lidi největší síla, zničující. Prakticky ji mají za bohyni. A to nejen v knihách nebo seirálu, ale prakticky to tak funguje u lidské populace doteď.
#6643 Eleanor05#6642 Badmaniak: Tvl, fakt? Takže, když uvidíš někoho vycházet z plamenů na ulici, tak se před ním hned skloníš a řekneš mu, že bude tvůj král (královna)? Asi těžko. Samozřejmě, že Dothrakové můžou být překvapeni, nic takového neviděli atd., ale je důvod to, že je někdo nehořlavej, k tomu, aby byl něčí vládce? Asi ne. Zvlášť, když jsou to primitivní, zaostalí Dothrakové, kteří ženský vůbec neuznávaj a teď jim Daenerys zabila několik khalů, který oni ctí. Viz. scéna z první série, kdy Daenerys opustila skoro celá družina po tom, co umřel Drogo.
#6645 Stardos #6647 Rick Snow #6654 Hodooor #6663 Moor8#6641 Badmaniak: To by mě zajímalo, zda i samotný Vrabčák byl trestán :) Jak vyprávěl svůj příběh, já bych se ho na to normálně zeptal :)
#6643 Eleanor05: Sama jsi si odpověděla – primitivní národ :) Stejně jako v reálném světě, zaostalejší národy si volí svého vyvoleného, takže například v Indii udělali z batolete vyvoleného jen proto, že mělo nějakou genetickou vadu :)
slovo „Dothraki“ znamená jezdec . Věří totiž, že hvězdy na nočním nebi jsou ohně khalasaru Velkého hřebce .....vdovy po khalech žijící ve Vaes Dothrak. Ty provádí rituály, vykládají znamení a mají být obdařené schopností věštit.............velmi pověrčiví lidé věřící ve znamení a předzvěsti. Khalasar například nepůjde do války, dokud jí nějaká znamení nebudou nakloněna, i kdyby si všichni ostatní mysleli, že okolnosti jsou ideální............................. spousta jiných vyznání i oni věří v legendární osobu, která má navždy změnit svět a rozhodnout o jeho osudu – Hřebce, který si osedlá svět. Proroctví říká, že tento Dothrak spojí všechny do jediného khalasaru s jediným khalem, dobude všechny země a povede je ke konci světa. ......................................zdroj http://www.edna.cz/…elky-hrebec/ ......................takze sumar dothraki uverili ze drak je zrebec a ona jazdec na nom ktori si osedla svet ......podla mna boli historky ze ma draky ale vacsina si myslela ze je to mýtus a ked ju uvideli vychadzat z plamenoch tak zistili ze to je prvavda ze ma draky a si myslia ze je ona ta prava ktora naplni ich proroctvo ................
#6643 Eleanor05: Historie (ta reálná) je plná případů, kdy i mnohem menší „zázrak“ přivedl lidi k uctívání ať už lidí nebo předmětů. A třeba kvůli pár kostem „světce“ se byli schopni vraždit a vést války. Takže na tom, že začnou uctívat azbestovou Daenerys není v kontextu okolností nic nelogického. Ostatně, ono moc nehořlavých lidí po světě neběhá, jsem si jist, že kdybys byl něčeho takovýho svědkem, sedneš si na sedínku a bude ti to vrtat hlavou i v dnešní době. A teď si zkus představit dobu a lidi, co věří na nadpřirozené jevy a bytosti…
#6650 Eleanor05Pobavila reakce na Královolbu z Youtube:
Yara/Asha Greyjoy: " I claim the salt throne ! „… Euron Greyjoy: " I am the salt throne ! “…
(narážka na rozhovor Eurona a Balona Gryoye před jeho pádem)
#6647 Rick Snow: Vrtat hlavou mi to bude (mimochodem jsem holka, lze to usoudit z mé přezdívky – ženské jméno), ale neprohlásím toho člověka za svého vládce. Ale dobře, částečně jste mě přesvědčili, že když si to D and D tak zjednodušili tím, že prostě zopakovali scénu z první série (ale stokrát hůř) mohlo to zapůsobit nejen na některé zapomnětlivé diváky, ale i na Dothraky. Pak se zas Daenerys nechá zapálit, až překročí Úzké moře a prohlásí ji za královnu i v Sedmi královstvích a má to vyhraný…
#6653 Rick Snow#6640 Eleanor05: Tohle Forum mne fakt baví a musím uznat, že ačkoliv většina lidí osazuje na pomyslný trůn Lockera, mým favoritem jsi rozhodně ty :-D … ta aktivita, ta schopnost rozebírat dějovou linku fantasy příběhu do takový mrtě … prostě jsem tvůj fanda ; ).
Že GoT pracuje se silnými ženami, toho jsme si všimli snad všichni. Že Deny a John jsou klíčovými postavami seriálu, který je v cca 3/4 svého děje už taky víme. Takže ty dějové zvraty až tak nečekané už být nemohou, protože se to prostě nějakým směrem už musí krystalizovat.
A to ohledně děje u Deny? Boha jeho! Ta otázka od člověka, který žije v zemi, na jejíž „trůnu“ sedí Zeman (demokraticky zvolený)? Kdybych viděl jakoukoliv sexy kočku jak upálí radu straších a vyleze před Parlament nahá, tak jí beru také všemi deseti. Středověkem hýbalo hodně lidí se svými pseudozázraky. Promiň ale ta otázka je zhruba tak stupidní jako ptát se. To jako když někoho ukřižuji a on se druhý den objeví před lidmi živý … to je jako důvod, proč by ho měl někdo následovat? … Za mě ne, ale kolem roku 33 to byla prostě hitovka
#6652 AviaRa #6658 Eleanor05#6651 D.T: Když už tak – DANY a JON. Díky.
#6650 Eleanor05: Tak hlavně je třeba si uvědomit, že to je prostě pohádka a tak to i brát. Nesmíš nad tím tolik dumat… A jak jsem už psal: lidem třeba ve starověku nebo ještě občas i ve středověku stačilo k uctívání a podrobení se mnohem méně. Stačí trochu znát dějiny. Za genderový omyl se omlouvám,na scestí mě přivedl tvůj mírně machistický tón… :)
#6659 Eleanor05#6643 Eleanor05: No právě, kromě toho že ji nezničil ani oheň tak dokázala porazit a zabít všechny ostatní khaly, tak koho jiného by měli už uctívat, ji mají za úplnou bohyni.
#6641 Badmaniak: Jo, hlásat mír, lásku a pokání a přitom lidi věznit, trýznit a psychicky deptat, to je ta pravá víra v dobro… Prostě buď budeš věřit v to, co my a jak my, nebo s tebou zatočíme. Je to analogie na středověkou církev a její inkvizici. Tam se taky hlásalo leccos ve jménu Boha, ale šlo o jediné: ovládat lidi a mít nad nimi moc. Paralelní linie světské moci, která dělá totéž, ale odlišnými prostředky. Takže se už těším, až toho vrabčáka někdo sestřelí…
#6640 Eleanor05: Dejme tomu, že je to asi jako náš středověk. Pokud se na obloze objeví kometa a někdo vyjde z hořící boudy nezraněn a při tom zemře x mocných vládců, tak je téměř jisté, že pro ty nevzdělané lidí to je bůh.
Díl zajímavý jenom je škoda že konec série je dosti předvídatelný Jon s divokými se spojí s malíčkem a jeho armádou no a sestřelej Boltny a Dany zase se svojí armádou zabere zpět všechna města kde převzali vládu otrokáři akorát nevím jak do toho zapadá příběh Arye a především Theona no a potom se všichni spojí proti bílým chodcům v čele s Branem
#6651 D.T: To se tady zas co objevilo za fanouška Daenerys? Myslím, že jsem tě tady nikdy předtím ještě neviděla, takže sis asi založil účet, jen abys mohl obhajovat svoji oblíbenou postavu. Předpokládám, že ne oblíbenou proto, že sis o ní, nebo dokonce o jejím rodu něco zjistil, ale oblíbenou proto, že se ti líbí nahá Emilia Clarke (zklamu tě, není to její tělo, můžeš to už přestat sledovat). Soudě podle toho, jak píšeš, a že sis dosud ani nezapamatoval, jak se píše její jméno, nebo jméno podle tebe další hlavní postavy Jona Sněha. Je zajímavé, že se tu oháníš volbou Zemana, ačkoli tím, jak píšeš, bych tě přesně tipla na někoho, kdo ho volil. Přece jenom žádná nahá sexy kočka tehdy po ruce nebyla. Tohle je diskusní fórum, na těch se obvykle stává, že lidé něco aktivně rozebírají, tak asi proto se zde tak chovám. A mimochodem nestojím o Železný trůn stejně, jako nestojím o tebe, coby svého fanouška.
#6661 Stardos#6653 Rick Snow: No já právě doufám, že to jako pohádka není. Přece jenom to má být temná fantasy. :) Historii znám, myslím, více než trochu, ale tady mi nesedělo hned několik věcí. Dothraci nepovažují ženy za někoho, kdo by jim měl vládnout, ale uctívají khaly. Nevypadá to tak, že khalové se chovají sami jako prasata a jejich poddaní jsou jemní a vzdělaní lidé, kteří s nimi nesouhlasí a chtějí je svrhnout. Většina Dothraků se chová stejně primitivně, takže uctívá chlapy a sílu. Fyzická síla je jediné, čemu rozumějí. Ale dobře, primitivové viděli zázrak a teď teda budou Daenerys poslouchat, přesvědčili jste mě. Jen mi ta scéna přišla na úroveň GoT taková levná. Machistický tón? :) Protože jsem psala o těch ženách? To asi proto, že GoT je machistický seriál. ;-)
#6660 lukas254#6659 Eleanor05: Tak tam nejde jenom o to, že jsou primitivní a že vylezla s ohně nespálená, ale taky zabila všechny khaly, který podle tradice jsou nejsilnější bojovníci, který nebyli poraženi. A dothrakové uznávají pouze sílu, i když je to žena. Ale uvidíme, třeba tam ještě nějaký roztržky budou, kvůli tomu, že je žena.