Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Clive Russell
7.12.1945 | 7.12.2024 -
Kristofer Hivju
7.12.1978 | 7.12.2024 -
Ralph Ineson
15.12.1969 | 15.12.2024 -
Paul Kaye
15.12.1965 | 15.12.2024 -
Yuri Kolokolnikov
15.12.1980 | 15.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#6620 AviaRa: to bych chtěl tedy vědět magického na zapálené pohřební hranici s tělem Khala Droga,do které Dannny vstoupila…neshořela, stejně jako v knize ( tam přišla o vlasy, ale to je detail), jinak je do určité míry a určitým způsobem nehořlavá …
#6623 AviaRa #6626 Ann Taylor#6621 KouBie: Dostala draky k životu, společně s nimi začala magie lépe fungovat (ostatně v knize je to vysvětlené, že některé substance a blbůstky najednou jdou a předtím to nešlo). Takže to není jen „hranice“ s manžílkem. Vynechal jsi na tom tu nejdůležitější věc (ty draky), takže celý tvůj komentář je absolutně zbytečný.
Ona není žádná super výjimka od svých předků, kteří si s ohníčkem také hráli, sám AUTOR SÁGY to vyvrátil.
#6625 red.mann #6626 Ann Taylor#6620 AviaRa: To je jasným, že je to magie. Oheň a žár ji nevadil od malička a tak ji nevadil ani teď. Ne každý Stark je měnič a přesto je Bran a Jon měnič, tak je to i s Targaryeny. Prostě Dany oheň nevadí, protože ji chrání magie.
#6626 Ann Taylor#6623 AviaRa: Sám autor v knížce několikrát narážel na to jak ji horko nevadí a to ještě ani neměla vejce. Taky plácal, že se Jon už neprobudí a vše je jinak. V knížce i v seriálu ji oheň od začátku nevadí a šmitec.
#6627 Ann Taylor #6628 AviaRa#6621 KouBie: + živá oběť kněžky + v tom mohla hrát roli i předchozí oběť syna za Droga a Mirrina magie a i Danyin původní úmysl (který není úplně jasný)… tam bylo magie jako stádo krav. #6624 red.mann: Jo a v tom to je a tak to taky autor myslel. Že ji tehdy na té hranici chránila magie toho celého „rituálu“. Jenže autoři si pro seriál místo toho vyrobili azbestovou hrdinku s azbestovou parukou, takže to úplně změnili. Celej problém. Nevadí mi brát to, že v seriálu je to jinak a v knížce taky jinak, ale vadí mi, že teď lidi začnou zase mlít krávoviny i o knižních událostech právě kvůli seriálu. Vlastně si nevzpomínám na jedinýho Targaryena, o kterém by existoval záznam, že se setkal s ohněm na vlastní kůži a nehořel.
#6623 AviaRa: Nevysvětlíš. Už mockrát jsem se setkala s tím, že lidi klidně zahodí i to, co řekl sám AUTOR (i když to řekl naprosto jasně bez vytáček), protože se jim to nelíbí („No sice to řekl a napsal, ale stejně to může bejt úplně jinak!“). A co, že je to autor, co ten o tom asi ví :D Viz prej „ožralej toho nakecal“. Sakra, kdo jinej to má asi vědět :D
#6628 AviaRa#6625 red.mann: Aha, proto se v knížce popálila kvůli Drogonovi. Protože jí to nevadí. Dává smysl.
#6625 red.mann: Horko a běhání v otevřeném ohni je rozdíl, ale Ann to tu už osvětila. Ohledně Jona – tam řekl všechny možné varianty – Je mrtvý, může ožít, omdlel, když ožije umře znova a další… To že je MRTVÝ MRTVÝ MRTVÝ tvrdili neustále D&D (a hoši měli pravdu, protože BYL mrtvý, ale že ožije, to nevyvrátili, ostatně ani Martin ne).
#6626 Ann Taylor: No jo no, máš pravdu. Co o tom sám autor může vědět. :D
Ten ožrala by mi spíš seděl k Sapkowskimu (Zaklínač), s ním bylo srandy. U Martina si žádné aférky s alkoholem.
#6629 AviaRa#6628 AviaRa: *U Martina si žádné aférky s alkoholem nevybavuji.
K scénám s Tyrionem – pustil jsem si trailer před začátkem sezony https://www.youtube.com/watch?… a v čase 1:31 je tuším jeden z otrokářů, s kterými jednal. Jsem zvědavý, zda tenhle prostříh má něco dočinění s kalkulováním Tyriona, nebo se tam něco klasicky „po*ere“ a začne vyvražďovačka :) + podle preview k dalšímu dílů by tam měla být další sexy kněžka R'hllora :) Meereen začne být zase zajímavý :)
#6631 Moor8#6630 Smooth: v 1:31 je jeden z vrabčáků, kterého zabíjí Hora.
Pohledy Brienne a Tormunda mě fakt dostaly. Zajímá mě jestli něco bude a jestli se Sansa vydá do Údolí pro pomoc.
#6637 ChipmanekTak teď nevím. Buď nám Martin pěkně kecal nebo scénáristi mění i zásadní věci. Osobně jsem pro skutečnost, že někteří Targové jsou nehořlaví. Těm se pak říká Draci. Viz prohlášení Dany, když zemřel její brácha: „Nebyl to opravdový Drak.“ Prostě takové nadání, které nemají všichni.
Co se týče té scény, jak Ramsey zabil tu divokou, tak to jsem přesně čekal, když tak okatě nechal nůž na dosah. Taková lehkomyslnost mu není podobná.
No a už se těším, na masakr fanatiků. :)
#6634 Ann Taylor #6641 Badmaniak#6633 Moor8: Scenáristi mění i zásadní věci. Klidně zakopou celé jedno království bez ohledu na to, že v knížkách jeho role očividně stále víc a víc roste. Nebo aktuálně růžový dopis, hybatel Jonovy vraždy – tady přišel teď, akorát, že už to jaksi není růžový dopis, protože v něm vzhledem k předchozím událostem není zmíněno nic z důležitých věcí, které tam byly v knížce. V seriálu je to proto zásadně změněné. V knížce není nehořlavá (však se popálila), v seriálu z ní nehořlavou udělali (Taky ty hlavní důkazy, co seriál předložil, v knížce nejsou. Koupel, před kterou na ni otrokyně křičí, že je moc horká? V knížce byla prostě dost horká, ale nevadilo to – bez keců jí pomohly dovnitř a umyly ji. Chytila rozpálená dračí vejce? V knížce ne. A to, co se stalo teď ve Vaes Dothrak? V knížce by ještě mohlo, ovšem součástí Martinova sdělení, které nezměnil už SEDM LET je, že ta jedinečná událost už se patrně zopakovat nemůže. A navíc tam ji dothrakové našli rovnou i s drakem, takže očekávám o dost jiný vývoj.)
#6635 Moor8#6634 Ann Taylor: Na druhou stranu to může být dobře, jelikož si tak lze užít obojí. Knihy jsem nečetl, ale jednou to mám v plánu. :)
#6636 Ann Taylor#6635 Moor8: To nepopírám. U Dorne jsem i celkem ráda – když už je zkopaný, tak ať je pořádně. V knížce tak bude naprosto jinak, a protože ho mám nejradši, nebudu o něm tušit nic :)
#6632 LilithSenju: jj, ale jeste zajimaveji me prislo, jak se na sebe divali Briene a Davos, jako tihle dva se podruhe uz asi setkat nemuzou, nebo teda muzou, ale jeden z nich pak bude o hlavu kratsi.
Mňa by skôr zaujímala sila vojsk. Vieme že robb si zobral nieco cez 20 000 severanov, renlyho rovina cinila takmer 80 000ak si pamätám knihu. Sansa vravela ze Ramsey má 5000 vojakov-predpokladám že jazdu a lukostrelcov(vtedy porazil aj stannisa) Tormund Jonovi povedal že má 2000 bojaschopnych. Prida sa zrejme petyr s údolím povedzme že necelých 2000. Šance by mohli byť vyrovnané keby si "team Stark"najde spojenca. Kto myslíte že sa pridá?
#6639 Mela#6638 Deathstroke_9779: K Ramseymu bych ještě přidal ty jeho vazaly až svolá. Těch 5000 beru jenom jako to co mají Boltoni sami. Možná se najdou ještě věrní Strakům a přijdou na pomoc Sanse. V traileru jde vidět že bitva se nebude vyvíjet dobře, v téhle scéně jsou divocí obklopeni Boltonovci. V tenhle okamžik dorazí Malíček a zvrátí průběh bitvy. Údolí by mohlo nasadit aspoň 10 000 mužů.
Spíš, může mi někdo vysvětlit, proč by se k Daenerys někdo přidával jenom proto, že vyjde z plamenů? Jako, co to dokazuje? Chápu, že se k ní přidal Jorah, protože ten by se k ní přidal, i kdyby nebyla „nespálená“, protože ji miluje, ale ti ostatní? Když uvidíte někoho nahýho stát v plamenech a neshořet, okamžitě z toho usoudíte, že se mu máte klanět a má vám vládnout? A už vůbec to nedává smysl, pokud znáte Targaryeny. Jednu z nejblbějších dynastií v Sedmi královstvích. Zmutovaní, šílení, krutí lidé, kteří si svou moc udržovali za pomocí draků. Tahle dynastie měla vymřít už dávno, tak proč by chtěli třeba Dothrakové, aby jim vládla nějaká holka, co vyjde z plamenů a ještě jim bude rozkazovat? Zrovna Dothrakům, pro který ženská neznamená skoro nic? Takže jestli se k ní přidaj, nedává to smysl…
#6642 Badmaniak #6651 D.T #6656 red.mann #6666 blacken