Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Clive Russell
7.12.1945 | 7.12.2024 -
Kristofer Hivju
7.12.1978 | 7.12.2024 -
Ralph Ineson
15.12.1969 | 15.12.2024 -
Paul Kaye
15.12.1965 | 15.12.2024 -
Yuri Kolokolnikov
15.12.1980 | 15.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
Taky mi ty teorie připadají překombinované. Ehm dvojčata Dany a Jon? Eh to jako vážně, nebo byla nějaká soutěž o nejdivnější teorii? A doufám, že Meera nebude mít nějak zásadní roli, štve mě.
#6530 Athaeneus: Opakovat? To se těžko pozná, takle zpětně ;)
Ale pokud se znám dobře, myslím, že v seriálu by mě to napadlo, nejpozději právě v době odvysílaného flashbacku … ale spíš dřív. Ne kvůli čemukoliv jinému, ale kvůli tomu, že tam proběhlo hodně náznaků, toho že okolo Lyanny to není v pořádku.(+neobvyklosti kolem Jona) Divák je na to zřejmě opatrně připravován. (jak říkám, ráda budu překvapena, pokud se pletu)
A co se týče knih, asi by mě to nenapadlo. Už jen proto, jak dlouho se čeká na vydání dílů. Obvykle mezitím zapomínám co se už stalo… …
Ačkoliv, abych ti řekla pravdu, mám pocit, že to, že s Jonem není něco v pořádku jsem tušila už při čtení (což bylo mnohem dříve, než jsem začala koukat na ednu a seriál). Nicméně to bylo spíše moje vroucí přání, aby Jon nebyl jen obyčejný bastard a Eddard se ukázal hrdinou. Teď se ale spíš vžívám do kůže Catlyn a mám pocit, že jakmile vyjde najevo, že Jon není Eddův bastard musí ho proklínat (klidně i v posmrtném životě), za to, že ji nechal sžírat se tím pocitem studu, nenávisti a žárlivosti, kdykoliv se podívala na Jona a zbytečně. Jon není žádným důkazem Eddovi nevěry.
Eddard se v životě snažil věci dělat nejlépe jak mohl, ale některá jeho řešení dle mého nebyla nejchytřejší.
#6556 Athaeneus#6536 Eleanor05: Targaryeni si brali i několik manželek a Rhaegar a Lyanna byli spolu celý rok, to je dost slušná šance, že se mezitím vzali :-)
khaleesi FTW
Takze Jon a Sansa pujdou dobit winterfell spolu s malickem a divokejma :-D
at uz jdou s tou blondatou picou doprdele. Takhle me zadnej dil jeste nevytocil
Po prohlášeních, které vydali D&D, že tato série bude nejlepší, jsem se nějakou dobu celkem těšil. Ale díl od dílu zjišťuju, že už to nějak není ono. Co se rozešli s knižní předlohou, jejich postavy ztrácejí šťávu. V novém díle sice potěšilo setkáni Sansy a Jona, ale to bylo asi tak všechno. Malíček se zase předvedl ve svém pravém světle, což se někomu může líbit, ale tenhle jeho kalkul mi přijde dost zbytečný, rytíři z Údolí by za ním pravděpodobně šli i bez té výhrůžky. Tyrionovo vyjednávání bylo možná zajímavé, ale nikam nedospělo, navíc ani on, ani Varys nehláškovali, škoda… Jorah + Daario – nic neočekávaného, Margaery + High Sparrow také otevřený konec. Jaime, který mi přijde z lidí v K.přístavišti nejzajímavější neřekl skoro nic a Olenna jen pronesla pár slov a koukala… Theon (nebo Reek?) tam byl jenom, aby jsme na něj nezapomněli. Ke scéně s Ramsayem – lepší Osha než Rickon. A poslední scéna byla trochu úsměvná (to pány scénaristy vážně nemohlo napadnout nic lepšího??), ačkoliv ta banda koňáků měla pravdu, Daenerys se chová jako, cituji, „crazy cunt“
#6550 SmoothGranny: Do Targaryens become immune to fire once they „bond“ to their dragons?
George_RR_Martin: Granny, thanks for asking that. It gives me a chance to clear up a common misconception. TARGARYENS ARE NOT IMMUNE TO FIRE! The birth of Dany's dragons was unique, magical, wonderous, a miracle. She is called The Unburnt because she walked into the flames and lived. But her brother sure as hell wasn't immune to that molten gold.
Revanshe: So she won't be able to do it again?
George_RR_Martin: Probably not.
#6553 Snoopy dog #6554 Snoopy dog #6563 MonkeyskunkVyzera to tak, ze Daenerys je v seriali naozaj odolna voci ohnu a nepotrebuje k tomu ziadnu magiu :-)
V knihach to moze byt inak. Ale som rad, ze sa jej linka niekam pohla. Teraz moze vladnut vsetkym Dothrakom. Casy sa menia :D
Som zvedavy, ako si poradi s Tyrionom, ked povolil otrokarstvo na dalsich 7 rokov. Da popravit otrokarov a bude koniec :-)
#6547 HenryTheEight: Tak Malíček nepotřeboval výhružku, aby za nim rytíři šli. Tam šlo o to, že Royce Malíčka obvinil, že zaprodal Sansu a Malíček mu to bleskurychle vrátil a otočil situaci ve svůj prospěch :)
Nejlepší byla Osha a jeji: „I`ve seen worse“ k Boltnovic bastardovi. Jsem se pak bál, že ji tvůrci nechají bastardem zlomit, ale jsem rád, že se jí podařilo dosáhnout rychlé smrti.
#6540 Eleanor05: Myslím že kopí.
#6568 snehulakobrovsky#6548 Engeneer: Tak třeba použila tén krém z Percyho Jaksona, opalovací krém Médea s ochranným faktorem padesát tisíc :D
#6548 Engeneer: Tak třeba použila tén krém z Percyho Jaksona, opalovací krém Médea s ochranným faktorem padesát tisíc :D
mistrné, pako s jabkem, vilné pohledy na rytířku u stolu a pak závěr, když si to celé Dany vlastně vyřešila sama, jako vždy, čekej nečekané, mistrné..hihi
#6542 Sheela: Ono hlavně, problém internetových diskuzí spočívá v tom čase, který je od diskutujících vyžadován naplno.
Ještě mimochodem. Všechny dobré detektivky (nikoliv kriminálky) splňují jeden znak a to, že existuje procento lidí, kteří daný problém vyřeší ještě před závěrem detektivky. Neboť detektivka je vlastně trochu obsáhlejší logická hádanka. Hra o Trůny (především ta knižní (název ASOIAF nemám rád)) je také svým způsobem detektivka…
Tak teď k Jonovi: Dobře, nechci říkat, že tebe konkrétně by to a to nenapadlo… Má úvaha spočívá v tom, že pokud by neexistovaly tyhle internetový fóra, tak by razantně pokleslo procento lidí, kteří by dokázali uhádnout Martinovy vejšplechty. A to je ta podstata. Lidé nadávají na předvídatelnost, ale zapomínají na oba ty faktory, že při správé „detektivce“ člověk občas musí uhádnout výsledek (viz Red Wedding… Tehdy jsem konverzoval s kamarádama a byl mezi nima jeden člověk, který tušil, že se něco posere už od sekvence s Roosem Boltonem a Jaimem) a též, že nebýt e-portálů, nebylo by to tak lehké.
Že je Jon něčím speciální je velmi jasné… Ale to, čím je speciální (Targaryenský původ), neni zas tak lehké uhádnout, nebo ne?
Já vím, že to nesouvisí s dnešním dílem, přesto mě to zajímá, tak třeba víte odpověď :) Kdo teď vlastně spravuje Casterlyovu skálu a Řekotočí? Tywin mrtvý, Kevan je pobočník, takže tam teď fakticky nikdo není? A co se týče Řekotočí, Hoster je mrtvý a Edmure by měl být teď zajatcem Freyů. Přesto někdo, když vyšel ten první trailer, tady psal, že Jaime vyrazil na Řekotočí. Takže ho teď nikdo reálně nespravuje?
#6560 HenryTheEightLinka Dany mě překvapila (spíše nemile). Zaprvé jsem nečekala tak brutální převzetí moci, zadruhé velké COŽE s tím, že je teď odolná proti ohni full-time.
Docela by mě zajimalo zda je deny odolná i proti diovokému ohni ? :) Jinak díl opět párádní. A lidi neblázněte sami tvůrci pořád říkají že se od knihy v plno věcech liší, takže řešit např. to že má mít jeden meč a místo toho má 2, nebo že Martin řekl že deny nejspíš neni ohni odolná a předtím byla jenom díky magii. Neni to kniha tak furt neřešte ty detaily.
#6557 Jity: V knize je rodina Lannisterů daleko širší, takže se určitě někdo našel. Myslím, že Strážcem západu byl jmenován někdo, kdo se jmenuje Daven Lannister, nějaký další bratranec (Lannisterů je v knize jako krys). V Řekotočí sice nevládne Edmure, kterého vězní Freyové, ale je tam jeho strýc Brynden Tully (Black Fish). Mimochodem, celé Říční krajiny jsou nyní podle královského dekretu pod nadvládou Harrenhalu, který už Tyrion (a poté Tywin) ustanovil za majetek Malíčka…
#6562 Jity