Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 315×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Nicole

Setkání Sansy a Jona, pro mě asi nejdojemnější scéna zatím z celého seriálu :) jejich linka mě teď zajímá ze všeho nejvíc. Ostatní je pro mě, já nevím, tak nějak „nudný“ a nejnudnější a nejotravnější tedy Daenerys…

#6586 enyko #6587 Eddard1
16.5.2016 | 12:26:41
Jity

#6560 HenryTheEight: Díky za odpověď :) Na Bryndena jsem úplně zapomněla.

16.5.2016 | 12:44:31
Monkeyskunk

#6548 Engeneer: K tomu jsem psal neco k fotkam z tehle serie. Mozna to byla matouci informace primo od Martina. Rekl, ze Targaryeni nejsou fireresistant, ze u Dany to byla vyjimka. Proc ? Mozna protoze prave ona znovuzrodila draky, tak v sobe te magie kapanek ma, a proto je to vyjimka z Targaryenu, ale pro ni to proste plati (ne jen jednorazovy poukaz na vystup z ohne :-D). Pripadne tim, ze je AA, a Rholloruv prvni mec by takovej skill asi mohl mit. Bud jak bud, porad by platilo, ze Targaryeni ohni odolni nejsou, a u Dany je to vyjimka :)

Jinak jsem si vzpoměl, na ty diskuze Dothrakové vs armáda Západozemí (patrně Tyrellů, Lanisterů, možná zbytek Baratheonů, co je věrný trůnu – možná takový nezůstali, nevím :-D)…Teď už máme celkem velkou šanci, že se tohodle souboje staneme svědky, tak jsem vážně zvědavej, jestli s nima Dany odejde s křížkem po funuse a nebo jim dají sadu a naše nemožná teorie se stane skutečností :-D

#6564 Smooth #6567 Engeneer
16.5.2016 | 14:21:11
Smooth

#6563 Monkeyskunk: Nejdříve by Dany musela dostat Dothraki přes „otrávenou vodu“ :)

#6566 Monkeyskunk
16.5.2016 | 14:28:32
rockysiburger

Na severu budou síly srovnány, ale to se čekalo. Jsem zvědavý jak velké vojsko má mladý pán z údolí. Každopádně jsem i zvědav na Sansu s Malíčkem. Jak ta mu poděkuje. Třeba se dočkáme smrti Malíčka. Je to sice super postava, ale už si taky zaslouží smrt. Jon a jeho pohled při čtení dopisu. No nic moc. Asi má spíš nahnáno. Spíš Sansa vypadá odhodlaně. Tak uvidíme. Dany sice sehnala obrovskou armádu, ale jak už dříve bylo napsáno. Dothraki a voda… No nic moc. Pak sem rád že se v přístavišti se konečně bude něco dít. Jestli dojde na souboj nebo bude malá občanská válka. Asi by to chtělo obojí.

#6566 Monkeyskunk
16.5.2016 | 14:42:54
Monkeyskunk

#6564 Smooth: Nebo zamířit ještě víc na jihovýchod, jak už jí bylo razeno dříve? Kdoví :) A i tak, Drogo už byl rozhodnutej moře přeplout, nevím proč by tomu tak nemohlo být i tentokrát, tím tuplem pokud s sebou bude mít draky/draka. Ale stejně myslím, že první půjde ručně stručně pořešit záliv otrokářů :-D

#6565 rockysiburger: Tak Udoli se neucastnilo valky, tudiz by logicky melo strcit obe vojska – jak divokych, tak boltonu – do kapsy :-D Taky to podle me nakonec rozhodnou svym vpadem na bojiste, Malicek bude hrdina a Sansou mu bude odpusteno :-D

16.5.2016 | 14:57:55
Engeneer

#6563 Monkeyskunk: Ale zase v knize si Dany popálila ruce, když odlétala na Drogonovi a v seriálu od té scény, kdy přistála měla obvázané ruce látkou, tak jsem počítal s tím, že proto, protože je má spálené…

#6570 Monkeyskunk
16.5.2016 | 15:12:34
snehulakobrovsky

#6552 Snoopy dog: Spíš myslel Štít, ne? Hlavní část Želených ostrovů?

#6589 Snoopy dog
16.5.2016 | 15:15:53
meetsa

A jeste mam obavu, ze v KL bude nejaky masakr. Protoze High Sparrow na jistotu vedel, ze Tommen to nekomu (nejspise Cersei) vykvakne. Takze ma neco nachystaneho.

16.5.2016 | 16:11:03
Monkeyskunk

#6567 Engeneer: Hmm, pravda pravda. Z knizky si na to pamatuju dost zretelne. V serialu mi prislo, ze tomu nejakej duraz nedavali, takze tam jsem to spis presel, ze nic. Tezko rict. Jeste me napada – v knize bylo parkrat receno, ze draci ohen ma jakoby nejvyssi teplotu a myslim, ze se to i lisi drak od draka – barva a sila ohne. Takze to pro Dany plati jen do urcite teploty nebo tak neco :-D Ale to je asi blbost :-D Ale fakt sem zvedav jak to bude u Martina, jestli to ma taky v planu nebo ne. Pokud jo, tak nam to asi nejak osvetli, ze se jednou popali a jednou ne. Pokud ne, tak je to zas dalsi krok vedle naseho Pata a Mata :-D

#6573 Merneron
16.5.2016 | 16:19:55
AviaRa

Můžete mi někdo objasnit, co za „tajemství“ měl říct High Sparrow Tommenovi? Vůbec si na nic nevzpomínám; pouze na proslov o matce, Cersei atd. Díky. :D

#6583 meetsa
16.5.2016 | 16:25:47
Lotysena

No mě stále připadá, že části některých teorií bude určitě pravdivá… BTW.: všimli jste si, jak v minulém díle očividně nechtěl ani Ned ani ser Arthur Dayne bojovat proti sobě? Trošku mi to „smrdí“ a že to nebylo jen tím, že by se Ned bál…stále mi nějak tak vychází asi cca tato teorie:

SPOILER ALERT !!! (sorry, ale nešlo mi to vložit skrytě) ! L + R je jasné = nějaké dítě/děti (dost pravděpodobně Jon, příp. Meera, nebo Dany), dále že Ned byl původně zasnouben/nebo „něco“ měl s lady Asharou (Ašara) Dayne. Avšak Ned se po smrti bratra Brandona se musí oženit s Catelyn, tím pádem opouští Ašaru. Když Ned přiváží tělo mrtvého Arthura Ašaře a má malé dítě v náručí, u kterého tvrdí, že je jeho, je to pro ní poslední kapka – muže, kterého milovala a s nímž nemůže být, je navíc vrah, který ji zabil bratra – zblázní se z toho → skočí ze skály (viz kniha). !

No a teorie o dvojčatech Lyanny také na ní něco je – pokud by měla L. dvojčata – tak na Danyině zevnějšku je ihned vidět, že je Targaryen → Ned ji nějakým způsobem jako nemluvně propašuje na Dračí kámen, nebo ji hned předá na loď plující s Viserysem na Východ – 2. dítě je Jon, který má rysy po Lyanně a Starcích – tím pádem lze tvrdit, že je Stark, ale není tu nikdo, kdo by mohl být jeho rodiči (Lyanna to nemůže být – protože by malého Jona zabil Robert Baratheon, Benjen – ten děti mít nesmí) – takže jasná volba je Ned a vzniká tak kamufláž nemanželského dítětě. ! END SPOILER!!!

Co vy na to?

#6573 Merneron #6577 Engeneer
16.5.2016 | 16:31:43
Merneron

#6572 Lotysena: To je teória, ktorej verí viac a viac ľudí. Ešte treba doplniť, že ak sa jedná o Dany tak jej spomienky na citrovník môže mať práve zo Starfallu, kde ju Ned schoval. Plus Varys splietal niečo Nedovi o jej dávnom ochrancovi ak si dobre pamätám aj v seriáli a to je tiež menšie vodítko. Nehovoriac o tých Nedových snoch o Lyanne, ktoré sa jej začali vracať, až keď sa dozvedel v KL, že ju Robert chce dať zabiť.

#6570 Monkeyskunk: Čo sa týka Dany a jej ohňuvzdornosti, tu už by som veľmi neporovnával knihu a seriál. V seriáli už od prvej časti v prvej sérii nám DD naznačujú, že DD tie schopnosti má už dlhodobo (viz kúpeľ vo vani, ktorá mala byt ešte veľmi horúca) a nie len od zrodenia drakov. Zároveň sa tým pádom naskytuje celkom dobrá možnosť využitia tejto schopnosti a preto mi príde celkom na mieste, že to Dany v uzavretej budove použila ako zbraň.

16.5.2016 | 16:39:51
Akisi

Ona ta scénka, jak Dany vychází z hořícího domu, je jakože epická, ale jelikož jsme již viděli přežít ji plameny, chybělo tam něco, co by tomu dávalo to nejlepší. Tormund je nějak ohromen Brienne :D Mohla by to být zábava… No a Ramsey je prohnaný bastard. Další oblíbená postava v ripu…

Souhlasím, že setkání Sansy a Jona bylo krásné. Zajímalo by mě, kam to Tyrion s tou svou „promyšlenou“ politikou z jiného světa dotáhne. A taky jsem zvědavá, co se děje v Dorne.

#6576 Ann Taylor
16.5.2016 | 17:03:41
Offak

Parádní díl :-)

jsem zvedavy na 5 díl, malíček se nejak pri Sansině otázce na Ramsayho netvářil :-D A konečně linka s Branem a WW :-)

16.5.2016 | 17:20:59
Ann Taylor

#6574 Akisi: Žejo, Tormund, Brienne… to autorům fanfikcí dodává úplně nový kalibr! :D

#6581 Akisi
webmaster
16.5.2016 | 17:23:49
Engeneer

#6572 Lotysena:

Jenže pokud se nepletu, Dany byla počata těsně před koncem rebelie, než její matka musela s Viserysem utéct z KL a Jon se narodil hned po konci rebelie. Časově to nesedí.

#6580 Merneron #6584 Lotysena
16.5.2016 | 17:25:32
supernaut

Teorie, která ještě nezazněla:
Hemživost Ramseye je určitě legendární, takže předpokládám, že dříve nebo později Sansa zjistí, že čeká malé Ramseynátko. Vidím tu scénu:
Ramsey: Psi, sežerte ji!
Sansa: Nee, čekám tvé dítě – pamatuješ tenkrát, v zimě, ve chlévě?
Ramsey: Zpátky, psi. Zpátky ! Zpáátky !!! Doooooost !!

16.5.2016 | 17:27:20
Stardos

Achjo, mám Ramseye sice rád, ale mohl si její zabití odpustit :(

16.5.2016 | 17:42:25
Merneron

#6577 Engeneer: Časovo to síce nesedí ale o Danynom pôvode toho zase veľa nevieme a určite nie s istotou. Ten príbeh za jej pozadím môže byť aj vykonštruovaný pretože Viserys to vlastne tiež nevedel presne.

#6585 Lotysena #6593 red.mann #6602 Nevermind No One
16.5.2016 | 18:00:29

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama