Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Ralph Ineson
15.12.1969 | 15.12.2024 -
Paul Kaye
15.12.1965 | 15.12.2024 -
Yuri Kolokolnikov
15.12.1980 | 15.12.2024 -
Amrita Acharia
24.12.1990 | 24.12.2024 -
Kit Harington
26.12.1986 | 26.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#6480 Eleanor05: Neposoudím, jestli je Bran čistší než Sam. Spíš mi Brann připadá jednodušší – Sam víc přemýšlí. Ale teda rozhodně kdybych si musela vybírat, tak beru Sama i s tou protivnou a otravnou holkou, než Branna :D Ale moc čistých duší v tom seriálu asi není, to je fakt…
A můžete mi někdo prosím vysvětlit, proč si Cersei měla brát Rhaegara? Já měla za to, že byl ženatý s Oberynovou sestrou a té zdrhl s Eddardovou sestrou Lyannou? Nebo se mi to už motá?
#6503 El Tigre Chino #6505 Ann Taylor#6502 blacken: Neměla, ale Tywin si to přál. Aerys ho ale poslal někam a vlastně i proto Tywin skončil jako pobočník. Proto byla Cersei na konci války pořád neprovdaná, i když na to měla dávno věk.
Tak poslední díl byla celkem slabota. Žádný pořádný zvrat a nic moc se nestalo. Ani jak to bylo s Lyannou jsme se nedozvěděli. Trochu jsem doufal, že se ti oběšení probudí. Ten kluk na to fakt vypadal. Pak se divím, jak si mohli Stárkové uchovat svoji čestnou povahu, když byli obklopeni takovými zm*dy.
#6502 blacken: Ony ty zásnuby byly prakticky na spadnutí. Aerys i Rhaegar dokonce byli na turnaji, kde se to mělo oznámit, natěšená Cersei zdrhla za Maggy Žábou, aby jí vyvěštila boudoucnost s princem… a pak Aerysovi došlo, že to teda fakt udělat nemůže, že Tywina přece nesnáší, že by se určitě spolčil s Rhaegarem a zabili by ho, že Lannister je pro Targaryena málo, všechno odvolal a šmitec. Pak poslal Steffona Baratheona do Volantisu hledat valyrijskou nevěstu, ale to se mu nepovedlo (a při zpáteční cestě se utopil v bouři přímo před očima Roberta a Stannise kousek od Bouřlivého konce) a nakonec to skončilo u Elii. Ale vtipný je, že Joanna původně s princeznou Martell plánovala, že se vezmou jejich děti, takže Cersei měla skončit s Oberynem. Jenže pak umřela a Tywin to nechtěl.
mohla mať Lyanna dvojičky ? jedno si zobral Reed druhé Stark …
#6507 El Tigre Chino #6508 Monkeyskunk#6506 Sarthanoom: Meera je stejně stará jako Jon, takže je to možné, ale jelikož v té době nebyl Jojen ani v plánu, byla by Meera Reedovým dědicem, což úplně nepřipadá v úvahu, kdyby nebyla jeho skutečná dcera. Být to skutečně dvojče Jona, musela by se jmenovat Meera Sníh.
#6506 Sarthanoom: Kurde dobra a zajimava myslenka, to by mohlo s pribehem jeste celkem dobre zamotat. Ikdyz teda bych nebyl pro to, aby to byla Meera, spis nejaky celedin niemand nebo tak. Ja nevim, ja ty Reedovic proste nemam rad, uz od pohledu jsou mi protivni :-D
Prosím pekne vie niekto čo sa stalo z rhaegarom ? alebo vedel by niekto rozpísat ako to postupne šlo čo sa týka rhaegara že kedy si vzal Eliu atd. až po Lyannu ? Neviem to niako dohladat ked tak link od niakeho znalca :) vopred dakujem .
#6510 lalilulelo#6509 poDusky:
Rhaegar Targaryen bol vseobecne oblubeny korunny princ a narodil sa v roku 259 AC (After Conquest – t.j. 259ty rok od zaciatku vlady Targaryenov)
280 AC – svatba Rhaegera Targaryena a Elie Martell
282 AC – zaciatok Robertovej Rebelie ktorej dovodom bol (udajny) unos Lyanny Stark princom Rhaegarom
283 AC – Rhaegar zomiera v bitke pri Trojzubci uderom Robertovho kladiva, Robert vitazi a stava sa kralom, Ned Stark s partiou sa snazia zachranit Lyannu ktora je (udajne) proti svojej voli vaznena v Tower of Joy (scena v tretej ep)
Aktualne by mal byt rok 300 AC.
#6511 ori #6515 poDusky#6510 lalilulelo: mne sa zdá že už 302
#6517 laliluleloMohol by mi niekto vysvetliť, na základe čoho sa predpokladá, že Tyrion je Targaryen?
#6514 ZvacAProsim vas, nemate nekdo serii 1, 2 ve formatu „…HDTV.x264-PiP.mp4“? Pokud ano, napiste mi soukromou zpravu. Diky
#6512 ori: Předpokládá se to na tom, že velkej Tywin Lannister, co se v seriálu poreprezentoval jako velkej týpek s provázkama na své rodině a rodě, se prostě ve výsledku stal tak trochu paroháčem.
#6510 lalilulelo: díkk :) …vedel by si mi objasnit ešte jednu vec .. v tretej ep ktorú spomínaš hovorí bran že Ser Arthur Dayne , a hned za tým ten muž alebo ako ho nazvat povie „sword of the morning“ ? tým sword si niesom istý tak ma opravte .. no a otázka čo tým myslel ?
#6516 tap #6518 chachar#6515 poDusky: tady mas odpoved: http://bfy.tw/5jwO
#6511 ori: aha, ja som pouzil chronologiu z knihy (tam je aktualny rok 300) ale v seriali ide cas rychlejsie – je mozno uz dokonca rok 303 ak sa da verit tomuto: http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Timeline
srandovna vec – v seriali je to robene tak ze medzi seriami vzdy uplynie priblizne rok aby davalo zmysel ze mladsie postavy vyzeraju o dost starsie (co uplne chapem, Bran bol na zaciatku uplny krpec a teraz vyzera ze by mu mozno aj predali cigarety bez obcianskeho :) ) lenze tym padom vychadza ze Bran v tej jaskyni trci uz dva roky…
2 epizoda byla lepší osobně mě totálně nasr… se scénou u Tower of Joy, tak zásadní scéna jako je tato pro celý svět GOT měla být udělána přesně dle knižní podoby ne, že místo 3 členů KG tam budou jen 2 a Dayne tam máchá 2 meči jak v nějakém akčním filmu …
Co se týče toho jak Tormund říkal, že myslel, že ona nás provede Dlouhou nocí tak je možné, že to pronese v dalším díle kdy Jon může stále na základě toho co prožil na všechno rezignovat a zmizet.Pak bych počítal, že na konci dílu když bude chtít odejít se otevřou brány hradu a v nich potká Sansu.
Spíš tedy doufám, že už se nám nějací Starkové konečně potají, ty těsné minutí se už se mi moc nelíbí.
#6515 poDusky: Google opravdu není těžké používat – http://www.postavy.cz/arthur-dayne/
Toto mě rozsekalo.. komentář pod videem na youtube: „The legend has it, that the wall was built to protect the white walkers from SER ARTHUR AKA BADASS DAYNE!“ … :-D
Tak jsem to pouštěla manželovi, je docela odborník na šerm s meči (dvouručáky, jedenapůlkami i jednoručkami) nebyl teda tou komedií co u věži radosti autoři natočili nadšen, i z hlediska šermu udělali z Dayneho pitomce… No hold DandD nic o šermu nevědí, stane se.
Jsem si ale všimla a dost mě zaujal dialog Stark – Dayne.
Stark mu jasně vysvětlil, že rebelie skončila, i princ je mrtvý. A i přesto Dayne nejen oponuje, že je to začátek… (ok, věří si v souboji, evidentně ví proč), ale dokonce mu přeje v nastalých válkách hodně štěstí… ..... pořád přemýšlím, co tím myslel. Co se mělo stát, pokud by to přežil Dayne, místo Starka :D …
#6522 tap