Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Smooth

Ještě k novému Lord Commanderovi na Zdi. Pro přípomenutí tohle hlásal Edd při volení LC (kdy byl nakonec zvolen Jon) v knize :) :

„I just want to say to whoever is voting for me that I would certainly make an awful Lord Commander. But so would all these others“

23.5.2016 | 11:58:52
Zdenek0000

Taky vám přijde, že zabití Summer (Léta) udělali jenom proto, aby nemuseli vytvářet tolik CGI? Nebo se jim prostě už nechtělo dělat ty zlovlky? Nebo já nevim proč to udělali. Přišlo mi to naprosto stupidní.

#6748 Monkeyskunk #6749 Engeneer
23.5.2016 | 12:06:39
Ann Taylor

#6738 Engeneer: Jo a teď jsem to projížděla znova kvůli překladům a nesedí to ani s tím, co řekla ona – že byli ve válce a že je masakrovali, tak vytvořili chodce. Po uzavření míru už nebyli ve válce. Jasně, mohla lhát, ale to už se mi zdá přitažený.

#6747 Engeneer
webmaster
23.5.2016 | 12:08:21
Oveckoun

#6736 Ann Taylor: To s nadhodnocováním postav je dobrá připomínka.

BTW to tu vážně nikdo nekomentuje Železné? Konečně (6. řada!) Obřad utopení a pro hodně lidí pochopení motta :D Detaily jako koruna z naplaveného dříví. Přiznání k bratrovraždě bych u nich ještě pochopil, jsou to oblíbení tvrďáci. Co mi ale hlava nebere, z čeho chtějí na ostrovech sakra brát dřevo na další lodě? :D A to jako Asha, Theon a těch pár dalších ukradli celou flotilu? (V tomhle se doufám pletu, ze scény to jde špatně poznat a třeba fakt odplouvají jen ty nejlepší lodě, ne všechny)

#6750 Majky1423
23.5.2016 | 12:11:33
Oveckoun

Aaaaw Asha = seriálová Yara (pořád se mi to plete)

23.5.2016 | 12:12:40
dračik

Tak tentokrát jsem u toho brečel jako malí kluk . Uvidíme jak to půjde dál . Podle mne to bude tak ,že Sníh si vezme Matku draků . Jinak to nevidím .

23.5.2016 | 12:18:23
Engeneer

#6743 Ann Taylor: Jsem se nevyjádřil přesně. Prostě je vyhnat z Westerosu a kdo nepůjde dobrovolně, tak bude zabit. Pořád si myslím, že jsou Děti ještě větší bestie než WW.

23.5.2016 | 12:33:23
Monkeyskunk

#6742 Zdenek0000: Souhlasím, ani z toho psího pohledu jsem na tom Kamikadze nevidel vetsi smysl :-D

23.5.2016 | 12:40:28
Engeneer

#6742 Zdenek0000: Tam je v každé druhém záběru takového CGI, že by je jeden vlk už nevytrhl :-)

23.5.2016 | 12:40:50
Majky1423

#6744 Oveckoun: Ja teda neviem ale cela scena okolo Kralovolby a nasledneho uniku mi prisla strasne stupidne natocena a bojim sa, ze z toho spravia dalsiu kravinu ako Dorne. Mozno je to tym, ze som cital knizky a teda podla toho co som cital, som si to predstavoval uplne inak. Hlavne body tam su ale prislo mi to strasne na rychlo, par hlupych argumentov preco by on alebo ona mali byt zvoleny a bolo vybavene. Zase sme pritom, ze prijde Euron po niekolkych rokoch naspat, prizna, ze im zabil krala, ze si ide pre Dany s drakmi (toto tak isto nechapem, ze mu hned uverili, ze si ide pre drakov alebo ze nejaky draci su…aj ked sa dlho hovori, ze Dany ma nejakych drakov, stale to bolo v rovine ‚niekto-nieco‘ povedal…aspon teda na Westerose) a oni len vsetci zakricia HUAAAA a uz ho volia…proste mi to cele pripomina Dorne.

A utek so zeleznou flotilou tiez nechapem, ak dokazali zobrat tolko lodi naraz, tak ako sakra mohli zvolit Eurona? … Mozno mi tu nieco unika a Asha ma tolko vojakov, ze nemusela byt ani kralovolba a mohla ich tam vybit.

Tak isto tam nebolo vobec vysvetlene, preco zrazu museli ujst a preco ich chcel Euron hned zabit, ked este nevedel, ze im usli s flotilou.

Celkovo epizoda bola fajn ale s touto linkou ma dojali a to som sa na nu tesil.

#6751 mia28 #6752 mia28 #6767 Smooth
23.5.2016 | 12:47:09
mia28

#6750 Majky1423: Jediná věc, ve které mám jasno je, že Yara a Theon utekli.A je to logické. Jsou totiž přímými potomky posledního krále – Balona – kterého Euron zabil, tudíž by mu přeci jen mohli nějakým způsobem stát v cestě, protože na Železné ostrovy mají větší, minimálně teda z pokrevní linie, právo než on. Takže ano, chápu.

Zbytek je pro mě stejná záhada :-).

23.5.2016 | 12:51:56
mia28

#6750 Majky1423: Jediná věc, ve které mám jasno je, že Yara a Theon utekli.A je to logické. Jsou totiž přímými potomky posledního krále – Balona – kterého Euron zabil, tudíž by mu přeci jen mohli nějakým způsobem stát v cestě, protože na Železné ostrovy mají větší, minimálně teda z pokrevní linie, právo než on. Takže ano, chápu.

Zbytek je pro mě stejná záhada :-).

#6754 Majky1423
23.5.2016 | 12:52:01
Fosie

Jediná poznámka nebo osobní názor k titulkum, nebylo by špatný kdy při vysvětlění původu Hodor, by kromě českého drž dveře bylo i anglické Hold the door a jeho postupný přerod v hodora a ne nakonec přejít z češtiny na angličtinu, to je spíš k smíchu resp. k pláči. To už tam mohlo být drdveř…

Poslední věc, může mi někdo vysvětlit časový nesoulad v propojení Brana a pádem mladého Hodora? Nebo se to jeho převtělování odehrává ve dvou rovinách? Už jak mu tříokej řekne aby poslouchal přátele, tak skočí do Hodora, kterej ho čapne v jeskyni a utíkají, pak dojdou ven kde Hodor drží dveře a bran ve vizi skočí tou dobou ještě do Wylise. Neni ten skok do mladýho ve vizi zbytečnej, když už Hodora dávno ovládá?

#6755 Yalka
23.5.2016 | 12:54:05
Majky1423

#6752 mia28: Ok, to ma logiku ale zase je to take, ze podme ich zabit a nikto nic neriesi. Keby to bolo taketo jednoduche, ze len niekto povie, zbavme sa tohto a tohto aby som ja bol kral, bez akychkolvek vyhrad, tak ten pribeh mame na pol knihy a bolo by hotovo.

23.5.2016 | 13:02:48
Yalka

#6753 Fosie: Já myslím, že Bran ve vizi neskočil do Wyllise. Propojení dvou věcí (byl ve vizi a současně v Hodorově hlavě) v Branově hlavě způsobilo, že ho Wyllis ucítil. Bran ovládal Hodorovu/Wyllisovu mysl, došlo k nějakému zkřížení, Wyllis kvůli Branovi přeskočil do budoucnosti a to rozštěpení a taky zážitek s nemrtvými mu způsobil tak obrovský šok, že ho to připravilo o rozum. Takto jsem to pochopila já.

23.5.2016 | 13:08:27
cocumis

Famózní díl, famózní, přesně takhle mám GoT nejradši !!! A Hodor na závěr luxus!!

23.5.2016 | 13:14:16
Akisi

Strýček Greyjoy přišel s nápadem, o kterém jsem ani neuvažovala. Musím uznat, že na to docela kápl. I když si myslím, že Dany jej jen využije a odkopne.

Bran to prostě podělal, ale upřímně, kdo by odolal? Já sama jsem doufala, že to udělá a ukáže nám, jak to bylo s Lyannou… Každopádně další Zlovlk v čudu… A ještě k tomu Hodor. Teď asi pojedou k lordu Reedovi, co?

Sansa mohla využít Baelishe k získání armády z Údolí… Je mi jasný, že je na něj naštvaná, ale co jí brání využít toho?

U Aryi se pořád dokola omílá, že třetí šance nebude a tak, takže že by nakonec třeba utekla zpátky nebo tak? Docela bych si to přála, protože představa, že se z ní vážně stane nikdo, pro mě znamená, že je zase o Starka míň… Navíc její zlovlk je stále někde naživu, pokud si dobře vzpomínám. A to divadlo bylo fakt pitomý, úplně mě to naštvalo, jak z Neda udělali hňupa… :D Možná i tohle mohlo v Aryi vyvolat trochu „vlastenectví“ :D

No a vypadá to, že Dany konečně odpustila Jorahovi. Jak já toho týpka mám ráda! Jedna z mých mnoha oblíbených postav. Takže doufám, že najde nějakého toho čaroděje, co vyléčil Stannisovu dceru. To znamená, že vy se Jorah mohl setkat s Melisandre a Devosem? Protože ti by mohli vědět, kdo byl ten léčitel…

#6759 Ann Taylor
23.5.2016 | 13:19:58
pajela

Stejně mi teď zpětně nedochází, proč je vůbec Hodor celou dobu pojmenovaný Hodor, když všichni museli z vyprávění vědět, že se jmenoval Wyllis a „něco“ ho připravilo o rozum. tady ta storka se přece musela tradovat, že byl nejdřív normální kluk a pak ho klepla pepka, začal blábolit „hold the door… hodor…“ a šmitec. tak proč Bran měl otázky typu, co se ti stalo a kdesi cosi..? nebo někdy dřív, když jsme se s Hodorem setkali prvně, bylo řečeno, že ho kleplo v dětství? nevím, přijde mi to zase jako malý error v seriálu, potažmo knize? (nevím, nečetla jsem…)

23.5.2016 | 13:31:53
Ann Taylor

#6757 Akisi: Naopak, to divadlo byla super ukázka toho, jak si příběhy žijou. My víme, jak to bylo doopravdy. Západozemí věrné Lannisterům ví, že se Ned pokusil ukrást trůn pro sebe/Stannise. A Braavosu teď herci předvedli verzi o tom, jak Tyrion manipuloval s Nedem a celým dvorem, aby se dostal k moci a hezký holce, zatímco ubohý Joffrey jen nešťastně koukal, jak se mu bortí budoucnost. Tohle je vlastně velice aktuální.

#6760 Monkeyskunk #6761 Akisi #6837 Eleanor05
webmaster
23.5.2016 | 13:39:17
Monkeyskunk

#6759 Ann Taylor: Mě celkem překvapilo, že to bylo tak „dlouhé“. Čekal jsem to kratší, třeba jak na Joffryho svatbě (pokud se mi to jen nezdá, že to bylo kratší :-D). Na to, že některé linky se brutálně zkracují, protože na ně není čas a teď tam prdnou takové 5 minutové divadlo o něčem, co už jsme vlastně viděli. Ale máš pravdu, že to pěkně poukazuje na to jak dříve fungovali mass media :-D

23.5.2016 | 13:42:30

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama