Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!
Konec The Walking Dead
Další seriály
Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Margot Bingham
6.12.1987 | 6.12.2024 -
C. Thomas Howell
7.12.1966 | 7.12.2024 -
Michael Traynor
12.12.1975 | 12.12.2024 -
Carlos Navarro
14.12.1980 | 14.12.2024 -
Karl Makinen
15.12.1970 | 15.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
A ty co pořád kritizujou a říkají že se na to dívají jenom ze setrvačnosti nebo že se něco příště snad změní tak se na to nedívejte… já taky když mě nějaký seriál přestane bavit tak ho na několik týdnu nebo měsíců dám k ledu a pak později se na něho dodívám kdy mě to zase bude bavit se na to dívat jednoduchý ;)
Diel bol aj nudny ale aj zaujímavý Stodola – Búrka , Prítulný Havkáčí :D to ako bola ta burka a dážd mi prebehlo hlavou ze WD sa odohrava iba za pekneho počasia čo dodáva pocit ´´bezpečia´´ lepšej nálady pri putovaní zombie apokalypsov , a podstate v tomto svete je smrt istá či skor či neskor takze je to len otom čo najdlhšie vydrzat a ked ledva preživaju v lete kedy su podmienky na zivot lepšie tak sa divim ako prezili zimu či uz DVE ? to je skoda ze autori nespravili časti v zime lebo si myslim ze v zime je zombie apokalipsa uplny horor teda ak berem v uhavu ze sneh a lad zombíkom nič nespraví .ale Predstava že putujem v 1 metrovom snehu pri –20 v zombie apokalypse je dost Desivá. :D
#4603 Cermb0 #4608 Mela#4602 k_ub0: A právě takové díly bych moc rád viděl.. Ani by nemuseli cestovat, i kdyby měli nějaké bezpečné místo a venku by byla zima, tak by byla atmosféra skvělá. :)
Docela dobrý díl, nemůže to být pořád plný akce. Tento díl ukázal apokakypsu v pravém světle, ne že se jen tak prochazí po světě a neřeší vodu a jídlo, takhle nějak to má vypadat a doufejme že k té ponuré atmosféře příště přibude ta akce.
I přes lehce pomalejší díl, je zajmavé vidět psychologický vývoj postav. Jediné co mi vadilo: bouřka by měla rozhodit smysly všech mrtváků, ale i přes to se objeví jako spořádaná armáda u stodoly? :-D
Já věděla, že se bude remcat a díl se nebude líbit. Pro mě ta atmosféra byla úžasná, díl skvělej, jen tak dál!
#4610 fandapcdZa mě taky dobrý díl, atmoška super … jen tak dále, ale trocha akce neuškodí :)
#4602 k_ub0: Zima by byla nudná. Už to zmiňovali že v zimě zombie zamrznou a nehýbou se. Měl bys od zhruba od prosince do března by byl úplnej klid od nich. Stačilo by si najít slušnější dům a teda shánět si dříví. Knihovna by nemusela být špatný místo :) . Problém by byl s jídlem. Zásoby by šly shánět těžko, protože si pořád na jednom místě a tam nenašel tolik jídla. Lovit by šlo ale ulovit jídlo pro 10 lidí, to by musel Daryl pořádně makat
#4597 Cermb0: Souhlasím s částí o Rickovy. „We are the walking dead“ je pravděpodobně nejznámější věta z Kirkmanova post-apo světa, pronesená Rickovými ústy. Více takových poct originálu, prosím!
#4606 sarii25: Přesně, ono to nemůže být pořád jenom řežba. Emoce jsou třeba.
Myslím, že díl byl super. TWD se od začátku nějak vyvíjí, vyvíjejí se i postavy, prostě tohle přežívání, tyhle rádoby „pomalé“ díly k tomu patří..... odrážejí a snaží se přiblížit dobu jako takovou, lidi jako takový, mě to prostě baví…
No tak v období zimy by se právě mohly řešit lidské konflikty, právě když Chodci nejsou moc aktivní a na jaře by zase větší hrozbou byly chodci, podle mě by to atmosféře seriálu prospělo. :)
Přátelé, podívejte se na první řadu a potom se tu ohánějte atmosférou a slůvkama „dobrý“ a „supr“, „úžasný“ a „skvělej“. Chápu, že někdo to pochválí z principu i kdyby tam bylo 40 minut doslova nadělaný, ale nemá cenu si namlouvat nic jinýho, Argumentace řežbou není na místě, když seriál těžce nezvládá ani kočírovat ty hlavní potřebný emoce. Bída, je to prostě slušná zívačka a degradace původního potenciálu,
Ono kupříkladu, komiks nebo knížky jsou taky plný těch „emocí“ a „neřežeb částí“, v podstatě dostávají tomu hodně omílanýmu konceptu „zadělanýho světa a spíš o lidech než o válce se zombies na čtyřicet způsobů“, celý univerzum je na tom postavený, ale i z toho obyčejnýho textu je ten feeling, atmosféra a hlavně zábava úpně na jiný úrovni Tak mi někdo vysvětlete, jak je možný, že živej film v pohybu a s tak velkým renomé a prachama už nedokáže udržet pozornost blbých pár desítek minut a být něčím zajímavej, když teda staví na stejných principech?
#4614 Cermb0#4613 ZvacA: Řekl bych, že hlavním problémem je Scott Gimple – showrunner WD. První sérii měl pod palcem Darabont, druhou. třetí Mazzara a čtvrtou, pátou Gimple. A právě od čtvrté to nabralo „současný styl“.
Budu záporák a řeknu, že díl byl slabší. Bylo tam pár dobrých momentů ale celkově dialogy to dost utahali. S hodně lidma tu musím nesouhlasit :D asi protože se tady objevilo hodně lidí co tu předtím nebylo. Seriál má alespon za poslední dvě epizody tendenci skákat z extrémů do extrémů. Zatímco minule se tvůrci zaměřili na těžce psychologickou část z pohledu tyreese…bez jediného náznaku toho, že skupina začíná mít nějáké problémy. Dneska naopak (tedy psychologie tam bylo až až) uplně jiná knížka…i co se týkalo kamery a stylu natáčení to byl zase starej dobrej WD..ale co teda hlavně: skupina těžce na suchu, bez auta, bez vody, bez jídla ( o munici nebyla řeč ale taky jí určitě mají málo). Jestli se nepletu tak v dnešní epizodě bylo řečeno že od Atlanty uplynuly 3 týdny. Což mi teda příde jako dost zbrklý vzhledem k tomu, že v předchozích epizodách zabral půl den pomalu celou epizodu. Takže to, co se dělo od zabítí Beth doteď nebylo důležité? Na všechny to dolehlo až teď? Mluvím teda hlavně o Maggie..nebo to prostě neřešili dokud měli co žrát, co pít a měli se v čem vézt? Sakra za tři tejdny, když pominu že pěšky šli tedy hlavně až v této epizodě, museli urazit takovou střeku, a přesto mi případá že už někdy od druhé série doteď pořád chodí po jedné a té samé silnici tam zpátky, tam a zase zpátky. Vsadím se, že kdybych na nejbližší křižovatce zahnul doleva tak pravděpodobně narazím na ceduli „hitchhikers may be escaping inmates“. Když pominu to, že se tejden flákali nebo chodili pěšky, tak za 2 týdny autem se dostanu z New Yorku do Las Vegas :D No prostě „ááchjo“ tři týdny nejsou důležitý ale zrovna dnešní bláboly a bezvýsledné chození po lese našich hrdinů tam muselo bejt. Co se mi líbilo: Psi (i když měli hodně krátkej konec) ale dost mě teda nasralo opět…z ukázky na dnešek akce pomalu na třetinu epizody a ve výsledku to Saša splácla za 4 sekundy…klasika na nalákání fanouška WD. Pak se mi líbila ta voda a Eugene s Abrahamem. Maggie s kufrem nuda, Daryl v lese nuda, Stodola kecání celkem nuda…nakonec to teda stejně byl nejspíš jenom sen, pokuď jsem to dobře pochopil…takže nuda už tuplem. Nakonec Sasha s Maggie nuda a objevil se Aron, kterej teda nejspíš i může za tu vodu na silnici. Tím bych chtěl trochu otevřít diskuzi na toto téma :D Co si o tom myslíte (předem upozornuju že nechci slyšet žádný SPOILERy jako: Podle komiksu je to jasný…Komiks sem nečetl a nezajímá mě a stejně těm věcem věřim tak na 50%). Podle ukázky to vypadá na další past, ale ukázky jak už víme kecaj, kecaj a zase kecaj…ale teda vzhledem k příběhové linii WD se nějáká přátelská grupa ani čekat nedá že…
Kvalitná časť. Znova ma potešilo zobrazenie emócií, ktoré patria k životu. Nemôžu sa totiž správať ako bezduché mátohy. Týmto je aspoň ukázané, že aj vo svete plnom smrti si človek zachováva ľudskosť. Taktiež nechýbala akcia a drobné prekvapenie na závar v podobe známej osoby z komixu-Aarona :)
ta kvalita seriálu má jednu super výhodu… jakou? Nu šetří spousta času. Třeba dnes jsem to ozkoušel jednoduše, přečetl jsem si zde pár komentů a pak si pustil posledních 5 minut dílu. Nic jiného jsem z něj neviděl a hle, vím vše a nic mě neuteklo a ani na nějaké titulky nebylo třeba čekat, pač na těch pár nedůležitých žbleptů co v tom je, je má EN dostačující. Tedy super, dnes jsem díl zvládl 10 minut čtením a 5 minut koukáním a ušetřil 40 minut nudy ;-) kvalita se pozná :-)
Díl celkem nuda, těch postav je tam hrozně moc. Tak půlka by mohla umřít.
#4619 Cermb0#4618 tom35: Něco na tom je :D nechal bych Ricka, Daryla, Michonne, Maggie, Carol, Judith a Abrahama, to by mi stačilo :D
Takový díl je holt jednou za čas třeba no, kdybych sledoval seriál až po ukončení serie tak mi takový díl nevadí, ale když teď musím týden čekat s vědomím že se v tom posledním nic nestalo tak je to vopruz. Ale příští díl bude zase asi o něco akčnější, už se těším.