Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!
Konec The Walking Dead
Další seriály
Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Margot Bingham
6.12.1987 | 6.12.2024 -
C. Thomas Howell
7.12.1966 | 7.12.2024 -
Michael Traynor
12.12.1975 | 12.12.2024 -
Carlos Navarro
14.12.1980 | 14.12.2024 -
Karl Makinen
15.12.1970 | 15.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#4559 Cadaverous: Globální rozhled a podobný peripetie se s touhle „pandemií“ neřeší, protože se v tom údajně nechce šťourat ani autor předlohy, kterej s mnohem větším vlivem na seriál to okecává taky tím, že prioritou zůstává náhled jen na skupinu přeživších a nemá v plánu z toho dělat World war z, protože si myslí, že to ani není zájmem a smyslem přeživších, kterým stačí ke štěstí barák s pevnou zdí klidně v tom samým stejným americkým státě bez toho, aby museli pátrat po původu něčeho, co je stejně pro ně vlastně jedno (a co Kirkman ne a ne domyslet). A protože seriál teď jde s komiksem vesměs poslušně za ruku, tak se v tomhle nějakých iniciativ ani nedočkáme. Seriál to sice v první řadě tak nějak nepřímo sfouknul tím, že se zmínil o Francouzích, a tak se pro seriálový univerzum předpokládá, že v tom lítá celá planeta. Bohužel, rejža první série vzápětí na to hodil bobek a bylo na něho hozeno bobkem, a tak veškerý potenciální nápady na širší situaci kolem „Walking dead světa“ šly do řitě.
#4562 Vicar #4572 Cadaverous#4561 ZvacA: A já si myslím, že je to dobře, ten seriál není ani tak moc o zombies, jako o chování lidí po apokalypse. Sledování světa z jejich pohledu vylučuje možnost globálního pohledu, ten byl navíc nastíněn tím vědcem někde na konci 1., nebo 2. série. World war Z byla mimochodem strašná sračka.
Díl byl super,emoce na každém rohu,zombíci do půli těla byli parádní :) Tyreese mě chybět nebude jednak proto že kdyby oddělal toho týpka v 5×01 nemuselo se stát to co se stalo a taky že chtěl řešit věci bez násilí,stal se z něj měkejš,máme 9 dílů z 5 série a už 3 postavy mrtvé,kdo myslíte že je další na řadě? :)
#4564 Cermb0#4563 verka20: Jestli se ještě nějaká smrt odehraje v páté sérii tak nejspíš až ve finálním díle, jinak to vidím na Sashu, protože její herečka (je/byla) těhotná) a taky Glenna..
#4565 verka20 #4566 kutas#4564 Cermb0: Ano to vím že je těhotná,a proto jí tipuji že bude další..
#4564 Cermb0: proč Glenna ten pomohl Rickovi z toho tanku navíc by nevzali Maggie další člověka kterého miluje to by asi už neunesla ale myslím si že spíš odstřelej Portera ta postava už nemá co nabídnout
Naopak Eugene by měl mít v budoucnu velmi důležitou roli pro skupinu, jako kompenzaci za to, že lhal. Glenn tam je sice od úplně začátku ale mě osobně neskutečně nudí, dělá tam křoví.. To on nemá co nabídnout. Ale toť můj názor, každý má svou pravdu. :)
No jen aby nezabili Carla, jen aby posunuli Ricka na další úroveň šílenství :-) Osobně bych oželil Glenna, Maggie, Carol, Sashu, Taru (tu malou policajtku), či toho kněze. S Rickem, Michonne, Abrahamem, Eugenem a hlavně s Darylem a Rositou bych se loučil jen velmi nerad :-)
mimochodem někde jsem četl, že by někdy teď měla přijít nějaká nová gay postava… to bude nový člen gangu, nebo to bude nepřítel?
Radši dostat harpunou do hrudníku, než vidět další díl s retardovanými lidmi. Jsem rád, že ten nigaču umřel, pokuď se nedokáže postarat o 50kg kluka chodícího 2km/h a vrčícího jak idiot, tak si ani nezaslouží žít. Nečtu komix, ale doufám, že všichni umřeli, ideálně, že zombiekrypl Hershel cítí jejich krev a pomalu se vláče za nima a těm co mu usekli nohu, jí uhryže. Můžu asi jenom doufat, že se někomu někdy podaří udělat zombie seriál, u kterého nebudu kontrolovat FB a jíst znechuceně polívku.
Nový sneak peek kde je skupina najde papír kde je napsáno From a Friend a na zemi leží flašky vody :D a teď je to ta otázka :D dal to tam Morgan? nebo ten Gay Aaron :D
https://www.youtube.com/watch?…
#4561 ZvacA: Na tom asi něco bude. Je to prostě seriál v USA a tam asi zůstane. Se zmiňovaným filmem to ani srovnávat nejde. To je jako jablko a hruška. Je to podobný, ale úplně o něčem jiném. ;) I tak si pořád myslím, že by se měli hnout někam kupředu z toho cestování. Je to sice seriál o skupině přeživších, ale to neznamená, že musí být pořád na cestě a nacházet jen skupiny co je chtějí zmasakrovat. Snad vymyslí něco nového. ;)
Tyreese sem nemel rad, takovej ten blbecek co chce bejt hodnej ve svete plnym zombies a neresit veci silou s lidma ktery nic jinyho nez silu neznaj. Asi bych se obesel bez glena, ale maggie by mela urcite zustat. Taky nechapu ze vecne potkavaj akorat lidi co se je snazej zabit, to se nenajde opravdu nikdo, kdo chape, ze cim vetsi skupina, tim vetsi sance na preziti? A nebo by mohli potkat treba nekoho kdo priletel/priplul z evropy a rek by jim ze tam je to samy, nebo ze se tam nakaza nerozsirila a v us jen neco hleda… proste strasne mi vadi absence sirsich souvislosti, na ktery je v paty serii uz docela cas a nebo aspon aby se kdokoli zamyslel a prisel by na to ze staci se odstehovat do malo obydlenej h oblasti nebo, na lod, nebo, ostrov, stolova hora, panelak na kraji mensiho mesta, nebo sakra sehnat terenni nakladak a predelat ho na pojizdnou pevnost. Proste milion moznosti jak se pohodlne schovat pred zombikama a oni trceli v kostele uprostred lesa. Jako twd mam fakt rad, ale uz by to chtelo nejakej poradnej zvrat, zmenu strategie, spojeni se s jinou skupinou, zmenu lokace. Ze zacatku se mi docela libilo jak resili vztahy lidi v zombie svete, ale ted uz to dost prehanej.
#4574 slaughter4u#4573 turquoise.hexagon: Souhlasim s tim, že v 5. sérii už by byl docela čas na nějaký rozuzlení (nemyslim okamžitý rozuzlení, prostě nějakou zprávu nebo něco). Docela mi vadí, že zazdili „vošingtn“, protože to byla taková naděje, že už to bude taky o něčem jinym než schovávání se před zombíkama a potkávání zmrdů.
Chtěl bych reagovat na pár příspěvků. Nepochopil jsem, proč někteří sem psali, že dříve se postavy báli jednoho nebo jen pár chodců a teď sundají klidně celou skupinu, myslím že to je snad logické, postavy se zlepšují ve zkušenostech zabíjení atd, ta apokalypsa je tam už několik let a to si myslíte, že se budou pořád bát jednoho chodce? Dříve neměli takové zbraně jako mají teď, takže pro ně byl chodec větší hrozbou.
Proč je skupina pořád na cestách? Pokaždé když se skupina někde usadila, tak tam někdo umřel. Takže tomu bych se taky ani nedivil, že se Rick nechce někde usadit. Ale nikde není bezpečno, ani na cestách. Ale to je prostě apokalypsa. Navíc tomuhle seriálu by neuškodilo, kdyby se ta skupina trošku pročistila, je tam spousta postav, který jsou nudný, nedostávají prostor. Jenže pokaždé, když v tomhle seriálu někdo umřel, tak spousta lidí hned začala nadávat, že ten seriál jde do srač**, vemte si příklad z Game of Thrones, tam pořád někdo umírá a nejvíc oblíbený postavy a lidi ten seriál milují, protože nikdy neví co mají od toho seriálu čekat a v tom je to kouzlo.
Mě se tenhle díl docela líbil, bylo to něco jiného než obvyklé díly TWD. Po zimní pauze jsem se na nový díly netěšil až tak moc jako dříve, ale tenhle díl mě docela navnadil a snad budou příští díly také dobré, ale seriál nemůže být pořád stoprocentně dokonalý, žádný seriál takový není, takže nemůžete mít takové nároky, asi nikdy nikdo neudělá seriál tak, aby byli všichni fanoušci spokojený.
#4576 Thomas Morta #4581 pajajs#4575 Reagger: Neviděl bych problém v počtu postav – zmiňovaná Hra o trůny jich má ještě víc. Potíž je spíš v tom, že rozumný způsob, jak dát všem prostor, je střídat pohled na různé skupiny (což považuji za Martinův mitrovský tah právě v Písni ledu a ohně). Jenže – když byl každý díl o různých skupinách, tak fanoušci brblali. Když to zkusili střídat v jednom díle, jako to bylo na konci první poloviny páté série, tak fanoušci zase brblali… Celkově mám pocit, že se TWD potýká s ohromnou skupinou fanoušků, kteří utrpěly zklamání očekávání, která vůbec neměla být naplněna. Jak můžeš číst výše, je mnoho lidí, kteří by upřednostňovali akci vůči zombies oproti interakci s lidmi… No, přišlo mi trochu vtipné, když tu někdo vyčítal seriálu stereotyp a jedním dechem dodával, že filmy byly vždycky o boji proti zombies a seriál je mnohem víc o lidech:-) Ale dovolím si tvrdit, že novější zombie filmy od Romera jsou už také mnohem víc o lidech (Land of the Dead, Diary of the Dead atd.).
Jinak to, že seriál bude mnohem víc o lidech než o zombies se dalo očekávat – vždyť úvodní scéna je vykradená ze Dne trifidů, který také vůbec nebyl o trifidech. Ne víc než TWD o zombies. A přiznám se, že se mi to tak líbí. Někde jsem četl přirovnání, že se podařilo seriálu dostat atmosféru z McCarthyho Cesty – jestli berou autoři inspiraci v takových dílech, jako je Cesta, tak můžeme čekat jen víc deprese a svět ve kterém budou největším nebezpečím jiní lidé… Protože kdo nebude opatrný, dopadne jako Terminus. Přiznám se, že i já jsem byl nakonec trochu zklamaný rychlím koncem Terminusu – ne protože bych chtěl nějaké roztahané bojování přes jeden a půl sezóny jako s Guvernérem, ale proto, že Gareth pořádně nestihl odvyprávět příběh Terminusu – prostě jsem jim tu proměnu v řezníky nevěřil.
#4577 Reagger#4576 Thomas Morta: Jo souhlasím s tebou. Mě taky příjde, že fanoušci TWD nevědí co chtějí. Ať už v tom TWD udělají cokoliv tak akorát všechno fanoušci zkritizují, přitom ten seriál je dobře udělaný, jasně že tenhle seriál bude spíše o lidech, protože každá skupina bude chtít hledat nějaký bezpečný místo, ale samozřejmě na takových místech už budou lidé, v TWD to vždy udělali, že tam byli zlý, jenže kdyby tam byli hodný lidi, tak by tam ta skupina zůstala a nedělo by se nic, rozhodně skupina nebude vyhledávat souboje se zombíkama, na to jsou filmy.
Pro informaci, od smrti Beth k úmrtí Tyreese uběhlo 17 dní, ujeli 500 mil a hlas, který Tyreese slyšel mluvit v radiu, to byl Andrew Lincoln. .)
#4579 verka20 #4580 Cybercaf#4578 Cermb0: Koukám že jsi také četl článek na tvguru :)
#4578 Cermb0: Tak to je dobrý :D vůbec bych to nepoznal a myslim že asi nikdo. Ten jeho anglickej přízvuk zní uplně jinak.