Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 121×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

pajajs

#4575 Reagger: Naprostý souhlas.. Lidi se dřív taky báli mamutů a potom je zabíjeli pro jídlo, Báli se ohně a potom ho využívali pro svoje potřeby.. Pro ně už je to prostě takový „mainstream“

#4582 mrco1991
12.2.2015 | 22:21:58
mrco1991

#4581 pajajs: to ale nie je dobre, pretože jediné čo seriál tentokrát môže ponúknuť sú zlý ľudia a to už začína nudiť…je to walking dead a nie walking alive :)

#4583 Cadaverous
14.2.2015 | 0:17:00
Cadaverous

#4582 mrco1991: Přesně tak. Samozřejmě se časem učí a jde jim zabíjení líp. To se dá pochopit. Ale jedna věc je učení zabíjení a druhá nesmyslné vybití celé skupiny chodců bez mrknutí oka. Můj prostý názor je takový, že by seriál měl být o jedné skupině, co se potýká s chodci. Ne pořád dokola hledat skupiny jiných lidí, co je chtěj zabít. To už je prostě nuda. Jinak je tento seriál špička. Zpracování, hudba, prostředí, celkem i detaily mají dodělané. Jen už se ten boj lidi vs lidi prostě začíná zajídat. Chtělo by to změnu na lidi vs chodci. ;)

16.2.2015 | 9:25:58
freedll

DNEŠNÍ DÍL JE NEJDEBILNĚJŠÍ DÍL Z CELÉHO SERIÁLU, předpokládám že mu to prvenství dlouho nevydrží :/

#4585 Justice_FM #4586 Menec
16.2.2015 | 11:47:22
Justice_FM

#4584 freedll: tak tak pravdu mas

16.2.2015 | 11:54:04
Menec

#4584 freedll: Souhlas! Začíná mě unavovat, jak se seriál díl co díl zabývá truchlením jednotlivých postav. Jasně, dřív taky truchlili, ale alespoň za pochodu. Aspoň půl dílu netvořila nuda, kde tam seděj na zemi a brečej nebo mají obličej ve smrtelný křeči a čuměj do prázdna…

16.2.2015 | 12:04:31
Cadaverous

3/4 dílu o ničem kloudnym. Pak 5 minut „jakoakce“ s držením dveří a závěr překvápko. Mno lepší než minulej díl o ničem. Ale alespoň to přineslo možný očekávaný zvrat. Ukázky na další díl vypadají zajímavě. Ale uvidíme. Snad…

16.2.2015 | 12:12:36
Geek

Jak dlouho bude seriálu trvat, než se opět vytasí s odpovídající dramatickou či napínavou epizodou? Někdo už by možná tvůrcům mohl říci, že jsme z toho chození kolem horké kaše (doslova) po dvou identických sezónách poněkud otráveni. Apaticky dnes vzpomínám na v minulosti hejtované vězení se slzou v oku, za mřížemi se alespoň něco dělo. Aktuálně se namísto toho všichni jen tupě potácí za vlastním nosem, občas si někdo zabulí, a jako bonus sejme pár čím dál tím nezajímavějších zombíků. Kdy přesně se stalo, že se zprvu atmosférická hororová show transformovala do akčního béčkového výplachu k žehlení? Jakmile si pak po 60-ti odvysílaných částech sešlé postavy ve scéně v temné stodole uvědomí, že „tohle celé je realita a nemrtví jsou opravdu mezi nimi“, mám sto chutí scénáristy zkopat do kulata. Setrvačnost je vlastně docela ošklivé slovo. Já v podstatě stále jen doufám, že se v příští prohnilé epizodě už konečně dočkám další zásadní kulervoucí momentky, která my v šoku vyrazí dech. Že se o slovo znovu přihlásí strhující survival, najede se sebejistě na ztracené Darabontovy koleje (hahaha) a bude lépe. Ale ono furt nic. Osobně při sledování TWD ještě zdaleka netrpím, začínám se ovšem opovážlivě nudit. Dokonce ani ta milá superhrdinská návštěva z konkurenčního MARVELu nové části nijak výrazněji neprospěla, zvlášť když se Thor ani neobtěžoval ukázat v záběru. Asi nebyly prachy…

#4591 ZvacA
16.2.2015 | 12:20:14
ZvacA

Je vcelku zajímavý, že mírná změna efektu okolní scény dokáže seriál vcelku podobně mírně nakopnout a udělat dívatelným. Poslouchání cikád a procházky ve vyprahlým georgiejským lesíku jsou sice trademarkem seriálu a už nutnou zvukovou a vizuální kulisou, aby to totiž nepůsobilo tak nudně jak jinak působí, ale člověka tahle jednotvárnost už nekompromisně s*re a nepřekvapuje. A v tom se z ničehonic přiženě bouřka, v dálce duní hromy a celé okolí se začíná nořit do noční vichřice. To vše sledováno jen skrz průzory jakési barabizny, jejíž vnitřek prosvětlují jen blesky a hluk venku dává tušit, že by tam teď nikdo nechtěl bejt. A přes pouze řetězem držený dvěře zmítající se šíleně ve větru se při blesky osvětlené obloze z provazů deště vynořují pomalu se ploužící postavy, který mají namířeno k vašemu útočišti a určitě to nebudou pocestní – atmosferická a vizuálně efektní lahůdka, která buduje něco, co by se dalo nazvat "zombie témticko zajímavostí o něco blíž k hororu. Dokonce začínám věřit, že vize kolegy Cermba o tom, že by se mohlo WD odehrávat taky přímo v zimě, by nemusela být vlastně marná. Zkrátka, vizuální provedení s mozkem je taky jednou z věcí, co by tomuto seriálu mohla rozhodně prospět.

Bohužel, jen takový napatrný a vlastně subjektivní zpestření 40 nudných minut. Ono jako jo, je jakože apokalypsa, lidi tam vypadají jak kupa lejn, mají toho dost jak kupa lejn, sucho, není co pít, není co žrát, žerou se žížaly, psi, obdivují se ožraný zdechliny, shazují se a sekají nelidi, sekají se lidi nožema, co sekají nelidi a lidem je to u řitě, vříská se tam, nasírá se tam, sebepoškozuje se tam, chlastá se tam, všechno se snaží působit strašně beznadějně, depresivně a všechno se snaží utěšovat, že se to musí vytrpět a dojdou lepších zítřků, všichni ztrácí a nabírají iluze a všichni vykládají příběhy o tom, co je potřeba dělat a jak je potřeba na to neházet bobek, a hlavně, všichni filosofují o tom, že jsou vlastně už dávno v p*deli a moc se od těch, co je chtějí sežrat, neliší..... fajn, to k tomu patří. Ovšem, problém je, že tenhle seriál s touhle látkou neumí prostě dělat. Pořád je to neuvěřitelně nudný, bez atmosféry, něco se tam děje, ale je to jedno. Chybí tomu správná šťáva (nejen ta apokalyptická), kterou určitě nebude budovat jen to, že záběry budou co chvíli zabírat zpocený držky. A tak s lejnem na hlavě za to, jak vtipně ještě nejednou řeknou někteří kolegové, že i přes evidentní nechuť proč tuhle srandu sleduju, mě ze setrvačnosti zabaví už jen takový maličkosti, jako je jedna bouřka a kam, že to dle znalosti komiksu vlastně celý vůbec doleze. To nám to seriál dopracoval teda.

16.2.2015 | 12:45:24
Bublaninamorava

omg… :) to už se jde jen fakt smát tomu co v tom seriálu předvádějí… to už je fakt telenovela, pořád vlastně vyprávějí o svých pocitech, to dělají když už tak ženský, … chlapi to nedělají… kdo byl ve srabu, nebo aspon na vojně svýho času, tak to musí vědět, určitě jsme si nevykládali o pocitech, prostě se řešily denní věci, bezpečnost, manipulace se zbraněma, dávalo se bacha na určitý věci… atd… ale vykládat si o pocitech – to by se už fakt ted mělo jmenovat – Walking Esmeralda.. hihihihihihi

16.2.2015 | 12:51:08
ZvacA

#4588 Geek: Palec nahoru, výstižný.

16.2.2015 | 12:56:45
Ben111

Neskutečně slabý díl.

16.2.2015 | 13:59:49
Red Viper

Já bych taky dal tak 3/5 ale po minulém snad nejhorším dílu jsem si řekl že alespon těch 80%..... SPOLER......Doufám, že už v příštím díle přijde Rick o tu ruku sakra.....pak to bude teprve badass .D

16.2.2015 | 15:46:10
lukas254

Trochu vybočim z řady,ale když jsem tady četl, že je to špatný díl tak jsem měl strach co mám čekat, ale nakonec se mi kupodivu ten díl líbil nevim proč ale nenudil mně

16.2.2015 | 16:04:10
smorba123

kazdym dalsim dielom tohto serialu uvazujem ci este niekedy niecim zaujme…stal sa z toho serial ktory si mozete pustit a medzitym si dat sprchu, ist sa vysrat, po 20 minutach sa vratit s kludom na dusi, ze ste o nic neprisli, lebo stale tam len jedna z postav sedi na kameni a narieka o svojich pocitoch…ja viem, ze chcu dat priestor aj jednotlivym postavam, ale spravit z toho 40 minutovu nudu tiez nie je to co by clovek od tohto serialu ocakaval… scenar ma smutnu nudnu stale tu istu rovnicu kde jedna postava umrie, zatial co za nou minimalne jedna dalsia postava aspon dve-tri casti smuti, pricom svojim psychickym oslabenim nezvladne bliziace sa nebezpecie a tym je dalsou postavou, ktora serial opusti a takto to ide dookola…je to umele natahovanie serialu, ktore je bezucelove a nudne…neostava nic ine len verit, presne ako nase postavy v seriali, ze sa to raz zlepsi a bude zas dobre

#4596 frenkie
16.2.2015 | 16:14:14
frenkie

#4595 smorba123: Tomu, co jsi tady právě ve svém příspěvku popsal, se říká vata. A že jí ve WD je! Myslím, že by seriálu prospělo zkrácení tak na 10 dílů, ale hodinových a odvysílaných v celku. Seriál se stává strašně stereotypním a nudným. Dám mu šanci do konce sezóny a potom uvidím…

16.2.2015 | 16:47:24
Cermb0

Vystoupím z davu a řeknu, že se mi díl líbil. Ano sice to působí nudným dojmem, a upřímně tam bylo méně zábavných než nudných momentů, kdy tam bloudí každý s kamenným ksichtem a vůbec nic se neděje, avšak najde se zde několik pozitiv.

1. Je krapet nereálné , jak v téměř každém příběhu někdo zemře a po chvilce všichni dělají jakože nic. Emoce Maggie, Daryla na mě působily uvěřitelně.. Možná je to někomu k smíchu, ale kdyby vám před nosem odpráskli někoho blízkého, nechovali byste se o moc lépe.
  2. Svět, kde by člověk byl rád za konzervu. Do teď skupina zásoby téměř neřešila a vždy měli dostatek. Moc rád jsem viděl tu beznaděj, únavu z důvodu nedostatku vody a jídla. Chvíle na mostu, kdy už se moc necítili ani na souboj, za mě palec nahoru. Už dlouho jsem něco takového od WD očekával.
  3. Rick mě zkrátka baví a jeho „We are the walking dead“.. boží.
  4. Déšť, bouřka. Něco nevídaného ve WD a díky bouřce a stísněné stodole byla opravdu vynikající atmosféra.

Psi byli také zajímaví.

Nicméně uznávám, že tempo je dost pokleslé a chtělo by to nějak víc rozproudit, chybí tomu ten zápal jako v prvních třech sériích.

#4598 Reagger #4600 lukas254 #4609 Geek #4621 verka20
16.2.2015 | 17:03:22
Reagger

#4597 Cermb0: Huráá, konečně aspoň někdo, kdo tu nepíše jen samou kritiku a dokáže si tenhle seriál užít a vidí ty dobrý věci. Tenhle seriál je pořád kvalitní, jenže tady je tolik lidí, kteří si jen stěžují, že seriál není podle toho, jak by si to představovali. Tady pořád lidi jen akce akce akce … pak by to zase začlo, že skupina si jen tak zabije celou hromadu zombíků a jak jsou ty zombíci umělý a pořád dokola. Náhodou ty chodce mají pěkně udělaný a dá to taky určitě hodně práce.

16.2.2015 | 17:41:07
agi

Aaaa konečně Aaron, nezklamal a ukázal se, teď by to konečně zas mohlo začít být zajímavější :)

16.2.2015 | 17:45:09
lukas254

#4597 Cermb0: Přesně nebyl to špatnej díl

16.2.2015 | 17:48:12

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama