Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 121×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

Geek

Tak už jsou zase zpátky. Rick a jeho banda si dali dvouměsíční pauzu, mě se ale vlastně ani moc nestýskalo. Živí mrtví totiž po slušně rozjetém úvodu ve své páté štaci zase spadli do utahaného a řádně ukecaného průměru, který sem tam osvěžil jen nějaký ten efektní zombie kill či napínavá scéna. Mid-season finále pak marnost tvůrců jenom dovršilo a místo napínavé jízdy jsem dostal nefungující nudu s rádoby šokujícím úmrtím. Dobrou zprávou je, že devátá epizoda se zaplaťpánbůh nesoustředí na oplakávání zesnulé Beth a jede se dál. Rick se tak společně s Michonne, Tyreesem a Glennem vydávají splnit přání nebohé bloncky a dovést mladého Noaha k jeho rodině a popřípadě zjistit, zda by tu mohli najít nové útočiště. Jenže, jak už to tak v post-apokalyptickém světě bývá, vše nejde tak úplně podle plánu. A zombie smrtka možná zaúřaduje znovu dříve, než bych si myslel. Už od prvních vteřin to pak vypadá, jakoby se tvůrci po několika dílech konečně odhodlali malinko experimentovat a naservírovali nám epizodu tak trošku jiného ražení, než jsme v poslední době zvyklí. Úvod je tak téměř videoklipovou směsí nesouvisejících záběrů, v nichž se malinko hraje i na nostalgickou strunu, a až následující minuty dají najevo, co že to má všechno sakra znamenat. A po každotýdenní rutině je to docela příjemné zpestření. Bohužel se ho scenáristům ani přesto nepodařilo naplno využít a opět dostáváme ne zrovna zajímavý děj plný nezáživných dialogů, v nichž se vlastně stále řeší to samé. Tempo je pak pořád příliš pomalé a já s každým dílem dostávám čím dál větší pocit, že moje oblíbené postavy už vlastně nemají moc co nového nabídnout. Pak se navíc přihlásí o slovo závěrečná psychedelická čtvrthodinka. Zde totiž nejenom, že se dočkáme dosti zbytečného odpravení jednoho z charakterů, ale navíc ho dostaneme naservírován prostřednictvím dosti podivného zombie očistce, který asi nefunguje přesně tak, jak tvůrci očekávali. Jasný, nejspíš mnohé z vás potěšil chvilkový návrat starých známých. Celkově ovšem tato pasáž nabízela mnohem více potenciálu a dalo se z ní vytřískat mnohem více emocí a slziček. Takhle zůstává celá epizoda jen hodně zajímavým zpestřením v zatuhlých vodách seriálu, jenž kvůli klasickým scenáristickým i režijním neduhům zdaleka nenaplnil svůj potenciál. I přesto se však musí drobná snaha ocenit a doufat, že na konci další nekonečného road tripu bude čekat Alexandria a Negan s Lucille…

10.2.2015 | 18:35:49
hulmihoukoleen

Tenhle seriál je pro mě srdcovka a patří mezi moje nejoblíbenější a tento díl se mi líbil, provedení umírání Ty-e (ač jsem to nesl s těžkým srdcem) bylo pěkně na WD velmi netradičně zpracované – hlavně pasáže s rádiem, kde jsme si zopakovali čim ten chudák musel projít a jak to hlavně těžce nesl. Jen trochu nechápu vaše komentáře typu: „seriál za nic nestojí“ , „ztratilo to šťávu“ . „musel jsem přetočit hodně scén“ apod. tak se na to přece jenom nemusíte dívat a hanit to v diskuzích 50 minut života dokážete strávit přece jinak. Dod.: argument že už na to koukáte takovou dobu je hloupost osobně sem na HIMYM přestal koukat někde u konce 8.řady a těch 20minut strávil záživněji :)

#4549 skyvendik
10.2.2015 | 18:41:49
janky82

Neviem preco sem niektori tahate komix… Cast bola nevyrovnana, potesili stare tvare, svizny dej presiel do 20 minutoveho umierania, to je moc aj na trojhodinovy film. Osobne by som neuvital ak by posiel niekto z povodnych postav, ako napriklad glenn, ci daryl. Inak Zaujimave, ze v tom pochode pred walkermi a pri v pade do toho skladu som daryla nevidel.. no asi bol zasa na potulkach. Sice je to horor, ale uz by som uvital aj nejaku nadej na krajsiu buducnost :)

10.2.2015 | 19:30:19
Cybercaf

Začátek epizody byl dle mého docela povedený co se týče zpracování. První epizodu druhé půlky bych rozhodně začal nějak „pohromadě“, společně se všema. Minulá epizoda končila před nemocnicí…mrtvá Beth a konečné setkání všech ze všema. Takže člověk by logicky očekával že další epizoda bude nějak nevazovat, podá nějáké sesumírování situace a tak dále ale bohužel, bác! a hned to máme zase rozdělený na skupiny. Hned pojedeme s Noahem prozkoumat jeho rodné město, protože ten kluk nám přináší jen „štěstí“, zaslouží si to a takové město co mělo dokonce i plot…mělo velkou šanci se udržet. Noah je opravdu hroznej charakter…hned po Tyreesovi a společně s Knězem tvoří/tvořili tihle Jackson's Brothers skupinu totálně neschopných nýmandů, který by měli shodit ze skály pro dobro celého seriálu. K těm halucinacím, jak už sem řekl dřív…nesmysl. Zbytečně protahovaná smrt, která teda ješte v poslední chvíli nám dala naději, že to ten Dobromil asi přežije…ale hned na to, že teda nakonec né. Komedie jak svině. Každej si hodil trochou hlíny a jede se dál.

10.2.2015 | 20:07:05
mrco1991

#4537 Honzikos: neviem či si videl horor úsvit mŕtvych ale tam boli zombíci brutálne spravený, neboli nemotorný a boli dokonca vo väčšej výhode ako ľudia pretože nepoznali bolesť a boli na tom fyzicky ako normálny človek akurát boli zbesilý…tu vo walking dead môže chcípnuť na uhryznutie chodcom len úplný idiot tj. tyrese inak ani nepredstavujú hrozbu…

10.2.2015 | 20:37:01
chachar

Mi osobně se díl líbil,kamera a hudba byla perfektní,spíš nechápu lidi,kteří pořád remcají,když se mi něco nelíbí tak to prostě nesleduji a hotovo.Už mi to spíš přijde jako takový kolorit si na všechno co se týče TWD stěžovat.Většina by chtěla v každém díle jenom akci tak aby se děj neustále mílovými kroky někam posouval a když pak Rick a spol. hned zkraje sejmou Garethovic skupinku tak se tady zase najdou koumáci,kterým vadí,že už je zabili tak brzy,protože měli potenciál do budoucna atd.

#4547 agi #4548 mrco1991
10.2.2015 | 20:41:24
agi

#4546 chachar: :D no jo no :D

10.2.2015 | 20:43:18
mrco1991

#4546 chachar: Tak keď niekto zase hovorí na každú časť aká bola výborná a bez chyby tak je zase zaslepený… Treba prijímať aj kritiku, žiadny seriál/film nie je bez chyby a nechápem prečo by mal niekto prestať pozerať seriál len preto že sa mu niečo nepáči, zase mi tu nehovorte že ste nenašli jedinú chybu alebo niečo čo sa vám proste nepáčilo…

#4551 Cadaverous
10.2.2015 | 21:20:16
skyvendik

#4542 hulmihoukoleen: Přesně moje pocity. Nechápu co kňouralům vadí. Díl se netradičním způsobem vrátil do minulosti, zauvažoval o budoucnosti a napětí s kousákama tam také bylo. Bude mi chybět Tyres.

10.2.2015 | 21:42:46
dragon-i1

Není potřeba nic komentovat,je to nej seriál který kdy byl natočen. Jen stačí aby každý díl za něco stál,jsou totiž některé díly celkem nezajímavé,ale některé opravdu perfektní. Byl bych radši kdyby bylo ještě do budoucna v plánu natočit spoustu dílů

10.2.2015 | 23:30:23
Cadaverous

#4548 mrco1991: Souhlasím. Každý seriál má svou vadu. Tento sklouznul do nezkutečného stereotipu. Chození sem tam bez cíle a naděje a hlavně bez strachu z chodců. Každej film o zombie je hlavně o boji zombie vs lidi. Proto jsem také na tento seriál začal koukat. Jsem milovník zombie a postapo filmů. Tady to bohužel sklouzlo úplně někam jinam. Dříve se chodců báli a museli vymýšlet jak se jim vyhnout nebo je zabít. Teď prostě jdou, jeden člen řekne mám ho a vykydlí celou skupinu chodců a jde se dál. Neřeší to, o čem měl být seriál. Teď bych už to přejmenoval na „Chodící skupinka po konci světa“. :( Se zombie to už nemá moc co společnýho. A to není chvilková, nebo pár dílová záležitost. To už bohužel trvá od objevení guvernéra a vleče se to stále dokola. Chce to změnu. Nějaký vývoj. Vidinu léku, kolonie lidí, mutace viru…cokoliv. Jen ne další boj lidi vs lidi. To je prostě nuda. :(

#4552 janky82
11.2.2015 | 9:03:41
janky82

#4551 Cadaverous: asi tak ako pises. Uz je otravne zasa narazit na dalsiu skupinu co im pojde po krku, myslim, ze na nic horsie ako guverner narazit nemozu. Mozno negan pozabija rickovi par clenov, a ten ho potom rozseka, ale to tu uz bolo niekolko krat. Ta mutacia viru, napriklad, ze by sa mohli mrtvi regenerovat, by serialu pristala.

#4553 Cadaverous
11.2.2015 | 9:28:54
Cadaverous

#4552 janky82: Regenerace by asi vypadala trochu směšně, ale alespoň něco. Spíš jsem měl na mysli posunutí děje v prospěch lidí. Zjistit, že jsou někde hranice, za kterýma není vir a že tam lidi bojují a vyhrávají. Že je i místo, kam vir nedošel a kde jsou normální lidi. Nebo najít nějakou laboratoř kde nalezli lék a obrácení děje v hledání dalších přeživší pro záchranu lidstva se založení obrovské kolonie atd. Je toho tolik co by se dalo vymyslet, ale oni pořád jen nachází další skupiny lidí, co jsou buď kanibalové, nebo jen prostě zabíjejí jiný lidi, protože je to baví a můžou… Prostě stereotipní nuda.

#4556 janky82 #4558 kutas
11.2.2015 | 10:02:50
alyk.fate

Díl rozebírat nebudu, je tu komentářů moře, ALE co mě zarazilo, kdo probodnul Tyreseovi hlavu? Vždycky to řešili, kdo to bude a tady ho jenom pohřbili? Nebo si máme domyslet, že to byla Michonne poté, co ho vytáhli z auta? no nic, pohřeb to byl krásny… :)

11.2.2015 | 10:49:27
Amelinka

Pridavam sa do diskusie aj ja konecne :) uz dlho, dlho citam diskusiu a uz by som konecne chcela niecim prispiet :) videli ste tento clanok? hlavne ma tam zaujala jedna vec, ktoru spominali aj na fb skupine. Ze zjavne sa stretnu v nasledujucej epizode so svorkou vlkov, jeden mrtvak to mal aj na hlave ako W, v tom mestecku bolo ze wols are not far a v ukazkach bol zaber na vlkov..http://u­proxx.com/tv/2015­/02/all-the-incredibly-cool-details-you-may-have-missed-in-this-weeks-the-walking-dead/

11.2.2015 | 10:51:51
janky82

#4553 Cadaverous: napriklad

11.2.2015 | 11:47:24
shpeqoslav

Boze, clovek ceka a ceka a konecne prijde dalsi dil, kdyz uz serial vypadal opet slibne a je to snad nejhorsi dil ze vsech sezon. 50 minutove zvratky. Mohli sezrat i toho Noah, protoze je to strasne otravna postava. Hlavne v tomto dile. Snad od dalsich dilu bude mit serial opet atmosferu, kterou mel pred touto pauzou. Osvezeni v podobne nakazenych psu ci vlku by bylo vazne super. Nejaky megazombik jako napr. Nemesis by take neuskodil :)

11.2.2015 | 11:48:58
kutas

#4553 Cadaverous: no myslím si že v Evropě popřípadě tady u nás v ČR vir není ale pochybuju že jsem se poletěj schovat :) spíš by mě zajímalo když Tyreese kosnul ten zombík a oni mu usekli ruku a on by to náhodou přežil tak jestli by se změnil nebo by zjistili že mu ji usekli zbytečně?

#4559 Cadaverous
11.2.2015 | 12:22:04
Cadaverous

#4558 kutas: A to je přesně to co tam vlastně vůbec neřeší. Prostá otázka: „Dostal se vir i za oceán do evropy? Nepůjdeme to zjistit?“. Najít nějakýho pilota a šup do letadla. Našli už takovejch zajímavejch lidí, tak si myslím, že by dokázali nějak rafinovaně naznačit, že někdo umí lítat, tak proč to nezkusit? :) Ale ikdyby nemohli letět. Nemusí to být zrovna evropa. V kolika zombie filmech se zmiňovalo, že zombie v chladnym prostředí nejsou, že se tomu vyhejbaj? Tak třeba Aliaška…ta je od Atlanty jenom necelejch 7000 km… To už ušli za 4 serii. :D

#4561 ZvacA
11.2.2015 | 13:18:59
k_ub0

Diel fakt nuda aj som zabudol ze uz bolo 9.februára a dalšia čast WD tak som to videl az o den neskôr to sa mi ešte nestalo :D Podla mna toto bol najhorši diel z 5 serie , pozerám pozerám serial a po nejakom čase kuknem čas že ešte kolko máme do konca typoval som tak ze prešlo 15 min a ono uz 10 min pred koncom , akoze oni to tak strašne natahuju ze to neni mozne .Tyrese my chybat nebude liezol mi na nervy uz dlhší čas no po dvojmesačnej pauze moja a verzia voči nemu sa vytratila trošku mi bolo luto lebo bol známa postava čakal som ze umrie NOAH ale ked to zoberem chybat mi nebude vobec ked si spomeniem robil mi nervy v staršich dieloch robil blbosti .Takze mi chybat nebude .

11.2.2015 | 15:22:35

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama