Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!
Konec The Walking Dead
Další seriály
Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Margot Bingham
6.12.1987 | 6.12.2024 -
C. Thomas Howell
7.12.1966 | 7.12.2024 -
Michael Traynor
12.12.1975 | 12.12.2024 -
Carlos Navarro
14.12.1980 | 14.12.2024 -
Karl Makinen
15.12.1970 | 15.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#4640 Hodooor: to nebyli vlci ale zdivočelí psi co se bez lidí začali srocovat do smeček a lovit všechno možný
#4642 Hodooor#4641 Mela: Jo máš pravdu byli to psi ne vlci (hned když jsem to napsal jsem se chtěl opravit ale už to nešlo, a nechtěl jsem psát druhý příspěvek :D
Mno jestli na vir nahlížíte tak, že ho mají všichni v sobě a projeví se až po smrti, kterou zapříčiní třeba až infekce, tak to bych pochopil v současné době, když nejsou léky. Nicméně trochu to nesedí se začátkem epidemie. To fakt lidi umírali na infekci ve velkym, že to svět nestíhal ošetřovat? To bych neřekl. Ale to jen tak na zamyšlenou. ;)
#4644 ZvacA #4648 Hodooor #4651 Monkeyskunk#4643 Cadaverous: Ona celá ta otázka původu téhle „pandemie“ je prostě schválně nedořešená. Nedivím se Kirkmanovi, že netouží se v ní moc hrabat, svůj účel pro nastolení podkladu univerza splnila. Prostě na počátku nastolil obecná pravidla pro vznik zombies (kousnutí) a nechal v tom potopit celej svět (minimálně teda jistě Spojené státy) tak, aby vznikl podklad pro příběh přeživších. V počátcích komiksu i seriálu víc zajímat nemuselo a vlastně se to neřešilo, všechny tyhle aspekty, kdy důležitým faktorem přeměny není samotný předání „původce toho zombie jevu“, ale v podstatě smrt člověka, a že jsou tím nějakým způsobem ovlivněni naprosto všichni bez ohledu, jestli byly pokousáni nebo ne, vznikly až později ( i když v případě seriálu tahle myšlenka inspirovaná komiksem padla už v první řadě). Bohužel, zůstává v tom při retrospektivním pohledu určitě logických děr jak sviňa.
Na druhou stranu, čistě teoreticky a opakovaně, na začáku téhle epidemie, v momentě kdy se „všichni“ „něčím“ nakazili nebo u lidí došlo k nějaké „genetické mutaci“ stačilo prostě to, že lidé stále ve stejnou chvíli umírali, třeba právě přirozeně, při nehodách, vraždách, každý den se něco takového normálně stane, a to představilo právě ten vektor, protože zombies se tak mohli objevit všude. Někoho kleplo, vrátil se jako zombie, někdo někoho zastřelil a neporušil mozek, vrátil se jako zombie. Což v kombinaci s tím, že se mohli najednou a překvapivě vrátit k „životu“ právě jako zombies a předpokladem rozsáhlých ohnisek, bohatě založilo na průser. Možná zatěžko, aby miliarda a více lidí najednou v takové situaci si to plně uvědomila a nějak slibně tomu čelila, riziko smrti a reanimace v nejednoznanou dobu bylo všudypřítomné a dokážu si představit ten zmatek (ostatně podobným takovým ukázkovým příkladem jsou pandemie skutečných patogenů, tam je krásně vidět jejich možný sociální a ekonomický dopad a nastávající krize s tím spojená; zombies tohle ještě zvyšují násobně, že jsou něcím dosud náhlým a nepředstavitelným). Jistě, teď by mohla padnout například otázka, že při udávaném faktu, že hrozbou zůstává infekce než „kousnutí“, jak je možné, že v návalu takto poraněných nebyly veskrze ještě funkční nemocnice a podobná zařízení schopna efektivně zastavit celou věc, když je to teoreticky tak jednoduché a měly k tomu prostředky (odpovídající léčiva)? Těžko říct, možná právě pro rozsah a intenzitu, s jakou se tahle „pandemie“ šířila, pro počáteční chaos i všeobecnou neznalost příčiny a likvidace toho všeho. Nemocnice navíc byly z principu přímo líhně zombies, a tak brzo padly jako první. To jsou samozřejmě takový obecný předpokládaný argumenty, aby vůbec pasovaly k tomu, že v seriálu skončil celý svět pod náporem zombies a vznikl postapokalyptický scénář. Prostě se domnívám, že když budeme pracovat s tím, že ta šance, že zombie pandemie v tomhle univerzu a při všech jeho pravidlech na „zničení lidstva“ šanci přece jen pořád má.
#4651 Monkeyskunk #4656 Moor8Já si myslím že tu infekci v sobě měli něž ta apokalypsa začala jen prostě někdo umřel na nějakou nemoc jako v normálním životě a přeměnil se kousl jednoho v tu dobu nevěděli že se ten kousnutej přemění mohlo to takhle kolovat dál pacient 0 se přeměnil kousl prvního, první zemřel a kousl dalšího a takhle se to mohlo stát a nebo to bylo tak jak tam armáda dala napalm lidi zemřeli a přeměnili se.
Zdravím , mohli by jsme mi prosím říct co je zač ten Aaron ? je kladná postava nebo je chce dostat do pasti ?.. v komixe jsem se k němu ještě nedostal.. a kdo je Negan ? a neganovo vlastnosti ??
#4648 Hodooor#4639 Cermb0: To je ale chyba scénáristů.. Místo 5 minutového záběru na upocený obličej Maggie mohli vklidu dát nějaký prostor ostatním postavám..
#4646 Danasekk: No to víš že jo :D SPOJLERY SEM NEPIŠTE!!! Jestli tě to tak zajímá, je tady jiná diskuze Komiks TWD, nebo přímo diskuze Spojlery (klikni nahoře na diskuze a tam si vyber), ale NE TADY jesnéééé?
#4643 Cadaverous: A jak by to mohli stíhat ošetřovat, když neexistoval (a neexistuje) žádný lék? Myslím že je to tím že nejde o žádnou známou infekci která se dá léčit, ale o novou, velmi prudkou a smrtelnou infekci.
po minulém dílu jsem si říkal, že horší to být nemůže, ale teď vím, že jsem se mýlil :( Koukat určitě nepřestanu, ale nadšení je pryč.
#4639 Cermb0: Jak kdo, mě se třeba druhá půlka čtvrté série líbila mnohem více než její první půlka, kdy sice byla skupina po hormadě, ale prostě mě to nudilo a přišlo mi to natahované. Celkem mě mrzí, že se v Terminu potkali tak brzo, klidně bych si dal ještě první půlku páté sérky na skupiny. Navíc se tam dala pěkně vykreslit psychologie a nemuselo to být stylem 40 minut pláče a nicnedělání :-D
#4644 ZvacA:
#4643 Cadaverous: A neříkali tam něco ve smyslu, že na vir zemřela určitá část populace (byla náchylná i k pasivní fázi viru), část populace ale přežila a mohla žít dál s virem v klidovém stádiu v krvi, dokud jej něco neaktivuje ? Vím, že to někde bylo, jen si nejsem jistej universem. Přecijen těch zombie apokalyps sem už prošel celkem dost, tak se to plete :-D
Tak po 5 a půl sériích jsme se dočkali ZMĚNY toho extrémně stereotypního počasí :D A byla to příjemná změna, to polozataženo už mě pořádně nudilo. Díl podle mě nebyl špatný. Konečně taky zaznělo „the walking dead“, klapka, konec :D Docela jsem zvědavej, co je ten Aaron zač. Nečtu komix. :)
Mě osobně se nejvíc líbila ta scéna s vodou a Eugenem, kdy mu Abrahama urazil tu flašku od huby…asi nejelpší moment celé epizody (nepočítám-li Aarona nakonci). Hlavně, pokud je tedy z jiné skupiny ale i pokud je sám, tak mi příde zvláštní, že naši skupinu sleduje/sledují jiní lide/člověk a oni si toho nevšimnou. Obzvlášt teda že si ničeho nevšimne Daryl, kterej je rozenej stopař a všímá si nejrůznějších maličkostí. Další věc na kterou ted asi nepomysleli když už pomalu chcípali žížní je po určité době zastavit a počkat jestli je někdo nesleduje (samozřejmě ne se rozvalit na cestě jak bylo v seriálu ale zalézt si do lesa a číhat). To je vojenská taktika kterou bych třeba čekal od Abrahama ale bohužel, on má celkově poněkud laxní přístup. Nevim jestli ste si všimli, když se na scéně objevila ta smečka psů, tak on dál v klidu seděl jakoby nic :D
#4654 pajajs#4653 Cybercaf: A co měl Abraham dělat? Jeho život skončil po tom, co mu umřela manželka.. Následně tam přišel Eugene s nadějí a potom mu jí vzal.. Eugen byl vlastně jediný důvod, proč byl ještě na živu a proč se snažil hrát si na vůdce…
Tak zase spousta celkem stupidních keců a nic moc se nestalo. Holt si seriál dává na čas, aby nepředhonil komiks. Seriál se zombie tématikou by měl být survival horor a né konverzační drama. Nechápu ty jejich konverzace, co budou dělat? Mají buď možnost bojovat o přežití, nebo si sednout a umřít, celkem jasná volba.
#4644 ZvacA: kde lidé umírají nejčastěji? V nemocnicích, takže se nemocnice staly ohnisky infekce. Jakmile bude jedna nemocnice mimo provoz, tak začnou raněné rozvážet do okolních měst a hned se to šíří. Dále pak v prvopočátcích to policie musela brát jako obyčejnou výtžnost, či protesty, než jim došlo co se děje. Bude proti nim bojovat nesmrtícími prostředky, paralizér, ani slzný plyn na zombíka nebude mít účinek. Pak si vem, že o nasazení smrtící síly rozhoduje úředník za stolem, který má informace o zombíkách, toho jen tak nepřesvědčích, aby dal pokyn ke střelbě do občanů a tak dal všanc svoji kariéru. A když už, tak bude chvíli trvat, než zjistí, jak je likvidovat a jak ta nákaza vlastně funguje. Dovedu si představit, že se vše sesype během pár dní. Co mě přijde nelogické, že mají potíže v tom světě přežít. Pokud člověk přežije tu první vlnu chaosu, tak už je pak v pohodě.
#4657 pajajs #4658 Cybercaf#4656 Moor8: To mě přivádí k myšlence. Paralyzér znehybní svaly ne? A Zombie potřebujou k chůzi svaly = když zparalyzuješ zombíka, přestane se hýbat?
#4656 Moor8: Tak by to nejspíš fungovalo tady u nás v přebyrokratických zemích :D právě že naopak v zemi jako USA by se střílelo tak rychle, že bysme asi koukali :) Útok na policajta nebo vůbec neuposlechnutí výzvy vede v USA ke střelbe takřka okamžitě…a po tom co by se nikdo nesložil po prvních dvou ranách do hrudníku tak by to asi všem rychle došlo, kam mají mířit. Jasně že by nejdřív „pokousaný lidi“ srocovali někam do nemocnic a karantén ale nakonec by to…ostatně jako vždy dopadlo tak jak v rickovo nemocnici…stříleli by se všichni, k čemuž asi nakonec dostala armáda i rozkaz. O to víc je to zvláštní, že to nakonec dopadlo tak jak to dopadlo. Vemte si jen jak běžný bylo za války střílet židy a jiný civilisty…a nikdo z armády se nad tim nepozastavoval…tohle by asi byla dost podobná situace. Je sice hezké že máme věci jako ústava nebo listina základních práv a svobod ale kdo se tím řídí, když de systém dohajzlu a nastává anarchie ? :D
Docela mě překvapilo, jak ten Aaron byl pěkně ostříhaný, hladce oholený a čistě oblečený. Docela kontrast proti Rickově skupině.
#4661 Jedi knightodbočím… přátelé, mrkněte na první díl nové řady Vikingů… z toho by si měl walking death vzít příklad… atmosféra, děj, postavy.. to byl hukot.. skvělé… další ukázky taky slibující kvalitu.. tak to sakra má vypadat… mrkněte…