Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!
Konec The Walking Dead
Další seriály
Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
IronE Singleton
30.11.1975 | 30.11.2024 -
Nadia Hilker
1.12.1988 | 1.12.2024 -
Margot Bingham
6.12.1987 | 6.12.2024 -
C. Thomas Howell
7.12.1966 | 7.12.2024 -
Michael Traynor
12.12.1975 | 12.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#4119 Thomas Morta: Já to říkám od začátku: spát v klecích :D mít u sebe klíč…jako živej si odemkneš jako mrtvola už ne. Cítil bych se tak bezpečněji nejen kvůli ostatním ale i kvůli sobě.
#4122 JackIsBest#4121 Cybercaf: Pak se ráno probudíš, a klec obsypaná těmi šmejdy :D
#4123 Xelis#4122 JackIsBest: V kapse máš přece kudlu jak vrata, a seš v kleci, takže vyndáš kudlu a pojedeš hezky dokolečka :D:D
Osobně se mi díl také nelíbil, plytké, dialogy o ničem…děj se posunul mravenčím krůčkem jak v telenovele. Lidé, kteří se ohání psychologií lidí a skupin, tak nepochopím. Chápu, že je to natahované schválně a také proč, ale Představte si ten díl, kdyby Eugenovo přiznání přišlo (a to klidně mohlo, situace tam byla taktéž napjatá) hned po havárii autobusu. Úplně vidím ten debatní kroužek kolem převrženého hořícího autobusu ve stylu Dvanácti rozhněvaných mužů, který se rozhoduje jak naložit s tím prolhaným nerdovským voyaerem se sestřihem „vpředu byznys, vzadu party“. To by byla teprv psychologie a interakce mezi postavami. Já bych ho nechal na pospas osudu, ať si v klidu dospí a dopočítá hvězdičky.
Jinak si neodpustím nereagovat na diskuzi kolem ostrova:) vím, že to tu bylo probírané už x-krát…ale prostě nemohu odolat, vždy mne to baví. Já bych se na ostrov vykašlal z několika důvodů: špatná dostupnost (neumím ovládat jachtu, o navigaci ani nemluvě), nejasný zdroj pitné vody, slaná půda pro zemědělství a konečně špatně uhájitelné místo. Berte v potaz, že zombie voda nijak neodradí, jejich hordy se přesunují i po dně moří. A v noci, ve tmě a přes šumění moře nic neslyšíte a invazi zaregistrujete, až když bude pozdě:) Když už se chcete koukat na západ slunce u moře, tak bych volil ropnou plošinu;-) (ale ta má taky své pro a proti)
Nejlepší volba je tudíž malinko větší ostrov – Nový Zéland :D
Božíčku, nesmíte si pod pojmem „ostrov“ představit nějaku tichomořskou placku se třemi palmami! Jistě že ostrov by byl nejlepší volba! Ovšem musel by to být ostrov patřičné velikosti, který by zajistil dostatek potřebných zdrojů. Poblíž USA třeba Bahamy, Jamaika, Puerto Rico, tedy ostrovy k Karibské oblasti, nebo naopak na severu třeba ostrov Prince Edvarda, New Founland… Ostatně tímto způsobem byla řešena „Obdobná“ hrozba v knize Noc trifidů (20 let po Dni trifidů), kde jsou místo zombií, pravděpodobně ještě nebezpečnější, inteligentní vražední trifidi (rostliny). Komunita přeživších lidí se prostě přesunula na ostrov Wight u jižního pobřeží Velké Británe, ten od Trifidů vyčistila a žila tam. Přesně tak by to šlo řešit v případě zombie nákazy. Myšlenky, že by to nešlo, protože negbezpeční budou ti co se změní na zombie v případě úmrtí, či že tam bude zombie vyplavena vodou, jsou opravdu k smíchu! Přeci všechno lepší, než žít s tím samým a ještě mnohem větším nebezpečím někde na pevnině!!! A co se týče semotné plavby (kromě toho, že se na ty ostrovy dá i létat, případně třeba na ostrov Prince Edvarda i dojet po mostě), tak zaoceánské plavby zvládali lidé na katamaranech, či lodích z rákosí už před několika tisíci lety, takže i pokud předpokládám, že by v komunitě přeživších nebyl nikdo se znalostí navigace či mořeplavby, jistě by to systémem pokus – omyl zvládli. Jo a že se zombie dokáži pochybovat i po dni moře… Úsměvné. Co třeba vztlak? Zombie jsou nepochybně plné plynů, které provází hnilobný proces. A pochybuji, že by je napadlo strčit si do kapes cihly, aby se udržely na dně. Navíc mají problém se nějak slušně pohybovat po souši. Myšlence zombie invaze po dni moře se tak mohu opravdu jen smát. A to nemluvím o tom, že než by někam „došly“ tak by je „rozporcovala“ mořská fauna! :-)
#4127 lukas254 #4129 Chandra#4126 Viking2903: Přesně, chození po dně oceánu či moře, je úsměvné, to by bylo jak piráti z karibiku 1. A navíc nejsem sice odborník lidského těla, ale pokud je aktivní jenom mozek, a zombie by šly po dně tak ta slaná voda musí mít taky nějaký vliv na mozek když se ti tam voda dostane. Navíc v moři jsou proudy, vztlak, ryby, to taky něco udělá s rozpadlým masem. Ano mají všichni v těle ten virus, ale to neznamená, že se to nemůže ohlídat. A kolem ostrova si postavíš nějakej plot či něco kdyby tam voda zombíka přinesla. Nevim co by bylo lepší než ostrov.
#4131 Cybercafsamozřejmě že kdyby to byl hodně velký ostrov jako nový zéland nebo další vyjmenované ostrovy tak by to s tim plotem nešlo :D
#4126 Viking2903: s tim pohybem po dni moře jsem vycházel z knih od Brookse, který detailně zpracoval fyziologii, chování apod. zombie. Samozřejmě, tlak, vodní proudy, plyny v těle (vždyť normální mrtvola plave, je jak nafouknutý balonek) tuhle představu rozcupují, ale zombie prostě normální mrtvola není:) zvířata dokonce i mrchozrouti se jim vyhýbají. Na farmě si Shaun preci taky udělal u mola kámoše-zomvodníka a rybičky ho neobraly…pořád je to fikce. Jinak Den trifidů je parádní, upřímně jsem si na něj vzpomněl při scéně v knihovně v posledním díle…určitě tam byla nejaka knizka o tom, jak ridit plachetnici, kde a jak vyhloubit studnu, obdělavat pole, jak opravit traktor, prostě všechno… a oni to spalej kvůli hrnečku plným splasky ze zachodu, ktera se stejne mela za ty dva roky normalne vyparit…svet trifidů a zombie mají vlastně hodně společného:)
#4130 Kali #4131 Cybercaf#4129 Chandra: k těm Trifidů,pamatuju si jako dnes,že když jsem knížku poprvé četla,což je pár let zpět,hned ta první strana mi připomněla Ricka a jeho probuzení v nemocnici :-) knížka je to super a celkem se divím,že se nenašel zatím nikdo,kdo by stejnou teorii o přežití,jako je v knížce,ještě nikdo neaplikoval na zombíky,protože jak říkáš zase tak chytrý ty zombíci oproti trifidům nejsou ani náhodou…
#4131 Cybercaf#4129 Chandra:
#4127 lukas254:
#4130 Kali: Je to prostě jasný…ostov je furt lepší. Chození po dně je bullshit, na ostrově bych udělal ješte zvlášt pevnost a tim to posychroval. Spal bych v kleci a bylo by mi jako v bavlnce, pod polštářem nůž, pistoli a granát :D Co se týče tý vody v nádobce na splachování…taky úsměvné čekal jsem kdy to tu někdo vytáhne. Jako kdyby tam někdo splachoval den předtim. Voda hnije jako všechno ostatní obzvlášt na vzduchu. A co se týče probuzení v nemocnici tak Den trifidů jsem sice nečetl ale bylo to už v 28 dní poté, a pokud to bylo už ve dni trifidů tak je to opravdu taková dost vykradená idea…ale na druhou stranu jinej způsob, jak se probudit do světa plýho zombíků asi není :D
Jak dlouho budete řešit ostrov? když to nejsou trenýrky tak je to tohle a až to nebude ostrov tak to bude co? :)
#4133 lukas254#4132 Rick21: pořád lepší řešit ostrov než trenýrky :D
Řekl bych, že řešení ostrova už by také stačilo :D Myslíte, že v následujícím díle uvidíme Beth?
:D :D :D :D :D :D :D Nikdy jsem se tak nepobavil nad nějakou myšlenkou, jako nad tou, že zombie armáda by ostrov invadovala po dni moře :D :D Lidi lidi :D :D :D
Ostrov by byl dobrý a až by se konečně zabydleli a byli zabezpečení proti všemu, tak by mohlo přít tsunami :D Taková epizoda by se mi hodně líbila
No, to by bylo opravdu krásné TWD.. Byli by si všichni hezky na ostrově, čas od času by tam k nim přišli zombíci po dni moře, tak by ho zapíchli a žili si klidně dál.. Postavili by nějaký plot kolem ostrova, spali v nějakých klecích a najednou přišlo Tsunami a všechny zabilo… A poté se Rick probudil, že celou dobu byl jen v komatu a toto vše se mu jen zdálo.. Opravdu nádherné zakončení. :D Poslední dobou se tu řeší jen samé kraviny..
Tohle čtení je kolilkrát lepší než celej seriál :D To stunami prosím až potom co se probudí v tý obležený kleci zombíky a tim velkym nožem z kapsy je dokolečka po jednom zabijí, když zabije posledního zombíka kterej se ještě sápe.. ůsměv z vydařený práce a na horizontu …TSUNAMI :D
Já nemyslel nějaké obří tsunami, které by zabilo všechny postavy omg :D Třeba by na ostrovu byl kopeček, kde by byla většina a zabilo by to jen pár lidí. Prostě jsem vysazený na přírodní katastrofy, a tsunami nebo tornádo by to, podle mě, pěkně oživilo.
#4141 pajajsUž mi šibe zo zombie dneska som mal nočnu moru o zombie bol som rad ked som sa zobudil a zistil ze bol iba sen :D :D