Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

Jedi knight

#4056 Simonne-Cirka: to máš pravdu, ale pozri si lepšie, že postavy bez hviezdičky by mali vystupovať v ďalšom dieli – teda Daryl, Carol, Beth, Noah a Morgan … aspoň to tak teraz vyzerá, uvidíme o týždeň :)

10.11.2014 | 16:04:09
pajajs

#4060 ZvacA: „Vlasy tu v podstatě udržují jakýsi takýsi vztah mezi postavami, a obávám se, že kdyby tam byla holá lebka, pravděpodobně to bude skupinový outsider“ Shane. :D

#4063 ZvacA
10.11.2014 | 16:15:28
ZvacA

#4062 pajajs: Výborný postřeh, příteli. Klasická ukázka, jak dopadne takový člověk, co se rozhodne se trochu ostříhat. A přidává to k teorii, že WD má na vlasy, byť to nemusí být na pohled zřejmý, víc spadeno, než bychom si mysleli. Shane by v této nové skupině rozhodně z tohoto důvodu moc neuspěl, protože by ho skupina moc dobře podle nepřečetla. A obávám se, že podobný osud, až dojde na revoluci vousů, čeká i na Korejce.

#4065 pajajs
10.11.2014 | 16:22:25
sarii25

Dle mého vynikající epizoda. Eugene je strašný pako, ale začínám ho mít i celkem ráda. Líbila se mi poslední scéna kdy „běžel“ před chodci , ta byla boží. Jinak jsem zvědavá jak to ti dva budou mít dál.

10.11.2014 | 17:24:39
pajajs

#4063 ZvacA: Ještě k tomu bodu 3: „Žitovní zásada číslo 3. Až vás budou nahánět tři zombie (aby vás pravděpodobně objali), tak hlavně zdrhejte přiměřenou rychlostí tak jak buzerant a volejte o pomoc.“ Nevíš jak dlouho mohl utíkat a Eugen není žádnej učitel tělocviku, takže ta kondička taky nebude bůh ví co. :D

10.11.2014 | 17:45:56
Menec

Já to věděl, že Eugene je podvodník! Ale touhle lží evidentně zachránil Abrahamsovi život… Výborná epizoda.

10.11.2014 | 18:20:41
pupik206

Teda,nic proti ale kdybych to takhle vše řešil do detailu,asi by mi z toho za chvíli jeblo.Epizoda se mi líbila,myslím že tam bylo vše,trtochu akční,sem tam se povídalu,trochu sexu,trochu toho vzpomínání.bylo to zajímavé,také jsem nečekal,že se takhle přizná brzo a také jsem zajímavý jak to bude mezi nimi dál,teda jestli tu nakládačku přežil… :-)

10.11.2014 | 19:07:22
freedll

Nedá mi to, musel jsem se přihlásit. Diskuzi občas jen čtu i když někdy se to ani nedá. Jak tu všichni obhajujete Eugena že zachránil Abrahama před sebevraždou tak v té situaci to nemohl vědět natož plánovat ho zachránit. Eugene to udělal jen a pouze ve svém zájmu, aby mu Abraham pomohl, takže zase takový hrdina nebude. WD celkově upadá hlavně kvůli tomu hypu okolo něj, tvůrci se snaží zavděčit (chápej vydělat) na všem, takže nelogičností a blbostí jako efektní vyřízení tlupy chodců zahradní hadicí která sotva stříká je a bude plno. Btw minulý díl s Beth se mi líbil více než tento. Ale mezi slepými jednooký králem. Tak jsem si vylil srdíčko, asi si umím jen stěžovat. Napravím to…první série byla super! :)

#4070 pajajs
10.11.2014 | 19:08:03
pajajs

#4068 freedll: Nikdo tu neříká, že je Eugen hrdina. Fakt je takový, že kdyby Abraham nepotkal Eugena, tak se zabije. A ono ten tlak z tý hadice celkem škodu napáchá, kór do ztrouchnivělého těla/hlavy. ;)

10.11.2014 | 20:07:55
Jedi knight

#4069 k_ub0: Zaujímalo by ma, s kým si Daryl dá tú námahu, aby telo spálil … Carol to nebude, tá príde po chvíľke za ním.

10.11.2014 | 20:19:08
Cybercaf

Pro začátek obdivuju Zvacu za tu skvělou alegorii. Ten seriál by se měl přejmenovat na „Vlasy“. K dílu: Opravdu rozporuplná epizoda…nevím co si myslet…sem tam se trochu akčnilo sem tam se vrátila 2 série: filozofování, kecání, probírání nesmyslů, poflakování se, lelkování…sezení!! Abraham je opravdu smolař, bohužel ztratil rodinu ale co už…manželka nebyla silná, svět WD je jen pro schopné a silné jedince (nebo minimálně dostatečně chytré (Eugene)). Stejně tak musela pryč Lori a další postavy, které by jen zdržovali podstatu seriálu. Abrahama si nejspíš Eugenovo chatrnou historkou kompenzoval to co se stalo, myslel si že má nějáké poslání…takovej bullshit. Jak bylo řečeno v jednom filmu s podobnou tématikou: „máme zachránit svět nebo si jen zašukat?“ Já osobně bych volil tu druhou možnost, což mě přivádí k tomu, že v dnešní epizodě byla konečně trochu projevena lidskost…což bylo nejspíš tak nějak poprvé a docela čumim, že se AMC k takové „nestydatosti“… (po prokousávání hrdel, nespočtu headshotů, rozmačkání na kaši, poprav, spálení lidí, podřezávání krků, useknutých hlavách, vražd dětí a dokonce přímém projevu kanibalismu!)… odhodlala :D No už nějak nevím co říct…možná mě něco napadne časem nebo někdo něco rozvede a já se toho chytnu. Spíš určitě než jen možná :D

10.11.2014 | 20:32:33
Cybercaf

Jo a ješte jsem si vzpomněl dodatečně: Příště zase Carol a Daryl na cestě do Atlanty…tohle mě fakt vytáčí. Nejen že to opět dělej na několik skupin ale ješte v tom dělaj časový skoky.

10.11.2014 | 20:35:33
Cermb0

Takže celkově se mi díl líbit, bavil mě. Eugene mě mnohdy pobavil, že je lhář mi bylo celkem jasné, hlavně ve chvíli, kdy sabotoval autobus. Z Abrahama v tomto díle udělali tvůrci trochu psychouše, ale v jeho případě se vůbec nedivím. Ostatní postavy v tomto díle celkem fajn. Ale jak tu někdo napsal, opět značná část dílu byla zabalená do hromady zbytečných, vypravěčských a filozofických keců, jako kdyby scénaristé nevěděli, jaké dialogy do toho dílu dát. No a co mě vytáčí nejvíce, je ta NATAŽENOST. Chápu, že to je seriál a z toho se snaží vymačkat nejvíc ale co je moc, to je moc. Děj se hýbal solidním způsobem první tři epizody. Čtvrtá nám ukázala Beth, to taky beru, ale uvítal bych, kdyby zároveň ukazovali co dělá Daryl a Carol. Pátá se úplně zbytečně soustředila na jednu část skupinky, klidně mohli ukázat i co dělá Rick se skupinkou v kostele. Příští díl opět jen o tom, co dělal Daryl s Carol předtím, než se Carol dostala do nemocnice. Z toho polovina bude o tom, jak ti dva pálí mrtvoly, povídají si u ohně a koukají na výhled. Sedmý díl bude o tom jak bude Rick s Darylem probírat, co budou dělat no a mid season finále „epická“ záchrana Carol a Beth z nemocnice. Mám pro to trochu pochopení ale sorry, tohle všechno by se vešlo do 5 dílů úplně na pohodu. Připomínám, že dnešní díl mě i přes výhrady jinak bavil. :)

10.11.2014 | 20:52:48
Rick21

Díl zase splnil moje očekávání nechtěl sem věřit že je Eugene lhář ale po dnešní epizodě sem změnil názor po internetu ihned kolovalo že možná umřel mě nepřišlo že by nějak umřel. Dostal nakládačku jako každá jiná postava Rick taky dostal pár pěknejch ran a dostal se z toho tak nevidím důvod proč by se z toho nedostal i ten vědec :D

10.11.2014 | 21:01:54
Rick21

Jinak jsem jediný kdo cítil z obrazovky strach z Abrahama? jeho rodina se ho bála proto utekla , Rosita se ho taky začíná bát nedokážu si představit že ho bude někdy muset střelit a to věřím že se stane připadá mi že se chová stejně jako Kenny ze hry TWD od Telltale Games jestli někdo hrál a zná řekl bych že Abraham díky tomu že ztratil svou rodinu tak se nachází v temným místě akorát co je nejhorší že mu nemůže nikdo pomoct Kennymu aspon pomohla Klementýnka.

10.11.2014 | 21:05:50
Kenylej

S05E05 ! → titulky jsou hotové, web zde píše že ještě ne,ale jsou : http://www.titulky.com/…y-245232.htm

10.11.2014 | 21:06:09
JackIsBest

Dnes si už musím mírně stěžovat, WD začíná být až nepříjemně americký. Čekal jsem, že po prvním díle páté sérky se posunume někam dál, jiný styl dílů, a jiný přístup k celkovému ději na plátně, ale jsme tam, kde ve čtvrté sérii. Musím souhlasit s většinou tady, že mé očekávání se též naplnilo, a to že Eugene je lhář! :D Od té scény v tunelu kdy se všichni potkali, jsem si to říkal u obrazovky nahlas, tak tenhle pošuk neni žádnej vědec :D (nečtu komiks, ani nic, takže jo, jsem kurva dobrej!) :D Dělám si srandu, ale ve WD je cenné, když se vaše očekávání naplní :D Aspon jedno pozitivum za delší dobu. Začíná to být fakt záživné asi jako Ulice nebo Ordinace v růžové zahradě, kdy si babky přijdou pokecat s Obermajerovou do krámu o tom jak tvrdý jsou rohlíky. Ne vážně, byl jsem k tomu doteď tolerantní, ale dnešní díl byl už moc. Nemluvě o těch dost nepovedených efektech při rozsekávání palice, toho si snad nejde nevšimnout (hnidopichové ví co mám namysli). Dnešní díl by se mohl odehrávat v nějaké knajpě u piva, nebo jen audiozáznam. Zbytečný díl. Až na mrdačku mezi knížkama na kterou si Eugene leštil bambus a Tařino „hey budd“, byl díl fakt hodně špatnej. Dobře, ještě výbuch Abrahama možná za shlédnutí stál. Nevím, jak to dál komentovat. Ještě, že od WD nikdy moc nečekám, tudíž už nejsem tak moc zklamanej. Musím souhlasit, když porovnáme první a poslední sérii, je to fakt na píču. Z hora dole, bohužel. Jinak Rick21: Kenny a Abraham – co jsi popisoval musím souhlasit, Clementine nějaká by se objevit mohla, aby ho z toho vytáhla. :D

10.11.2014 | 22:12:36
lukas254

Upřímně mě tento díl bavil, nebyl to žádnej zázrak, ale popisoval lidi kteří mě zajimají opravdu mi abraham připomíná kennyho :D nevim v čem to byla nuda. Rozhodně lepší díl než minulej kterej byl o holce která mě nebaví. Možná že je to taky tim, že jsem viděl z nation takže kdo viděl tak ví že je to fakt sračka :D tak asi od tý doby nemám takový nároky :D A navíc je jasný, že budou díly který budou nudný prostě tak to je.

10.11.2014 | 22:22:51
Simonne-Cirka

Inak neviem ci niekto pozeral live tuto cast no a pi casti chodi taky program a tam vraveli ze tych co Abraham zabil tak znasilnovali jeho zenu a dceru preto ich dobil a syn sa musel pozerat

10.11.2014 | 22:29:48

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama