Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 121×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

Venous4

mrtvi zerou lidi, a uz aj zivi zerou lidi. Docela srandovni jak jim Bob rekl ze ho pokousali, to meli borci teda pech. Take by me zajimalo kdo bude dalsi padouch – Guverner byl total parchant a urcite by bodlo i sezrani Ricka nebo Carla. Bylo by to hodne smutne, mozna by mi i neco ukaplo u oci ale byl by to total narez. To si ale budeme muset hodne dlouho pockat kdyz ma mit seros 12 sezon :)

#4042 badyvlasim
10.11.2014 | 12:12:06
badyvlasim

#4041 Venous4: Guverner byl total parchant v komiksu v serialu ne. Nedelal nic jineho nez Rick, dokud mu Michonne totalne nesmyslne „nezabila“ dceru a pak mu hrablo. Tady to byl spis smutnej pribeh, kddezto v komiksu to byl total psychous uz od jeho vstupu na scenu.

Pak uz je jen jeden arcipadouch a toho se dockas, ale doufam ze ne v tehle serii. Jezis, Alexandrie, Hilltop a pak teprve Saviors.

10.11.2014 | 12:20:37
pajajs

Mě osobně se díl líbil, hlavně ten konec byl takový emotivní. :) Ve skutečnosti Abraham vděčí Eugenovi za to, že je pořád živý.

10.11.2014 | 12:34:51
Viking2903

[smazáno] Ty jsi asi viděl jiné Walking dead než já. Guvernér stejný jako Rick a hráblo mu po zabití dcery? Nevšiml jsem si (ani v komiksu ani ve filmu), že by Rick povraždil „kolonu“ vojáků jen pro to, aby získal zbraně a že by Rick držel svou skupinu pod svým vlivem tím, že by jim permanentně lhal. Fakt jen *** může napsat to, co ty! Nestačím se divit… :-)

#4046 pajajs
10.11.2014 | 12:35:51
badyvlasim

A co v tom baru? Ja vim, ze to byli hajzlove, ale to nemohl s urcitosti vedet a pressto je zabil, aby ochranil svoje lidi. Jasne ze Guverner nebyl dobrak od kosti, ale zas takovej dement to nebyl a to me sere. V komiksu byl daleko horsi, to nemuzes poprit, pokud ho znas

10.11.2014 | 12:41:32
pajajs

#4044 Viking2903: Guverner možná věděl, jakou mají vojáci povahu a že by se mohli vzepřít a znásilňovat. ;)

#4059 Jozino135
10.11.2014 | 12:44:17
georgezz

No díl nebyl špatný, ale co mi hodně vadilo a bilo do očí, že když jim chcíplo to hasičské auto, tak Eugene začal na nemrtvé lít vodu ze stříkačky z hasičského auta, které nebylo nastartované, protože měli ucpaný filtr. To snad ví i malé dítě že čerpadlo které žene vodu do stříkačky běží na motor.

#4048 pajajs #4084 tdriver
10.11.2014 | 12:46:18
pajajs

#4047 georgezz: Asi nasypal pár střepů do trubek. :D

10.11.2014 | 12:48:06
Jedi knight

tak zrejme sa v ďalšom dieli dočkáme aj Morgana :)

#4052 Simonne-Cirka
10.11.2014 | 13:27:46
Chandra

#4037 Ponine94: Epidemie se rozjela, tak jak se epidemie obvykle rozjíždí ve všech filmech nebo v reálu…někde v nějaké bohem zapomenuté díře pacientem nula:-) celkem se mi líbilo zpracování ve Světové válce Z, prostě to začalo někde v Číně a pomalu se to šířilo do celého světa… Osobně si myslím, že ve TWD se to nikdy nedozvíme, protože sledujeme příběh očima přeživších-obyčejných lidí. Jak psal JackIsBest, ta nevědomost tomu také dodává jistou porci atmosféry. Ty přece osobně taky nemáš žádnou možnost se dozvědět jak přesně, kdy a od koho se rozšířila ebola letos v Africe…pokud tedy jsi obyčejný člověk a ne špičkový vědec/doktor/Eugene s napojením na vládu, tajné služby, co-já-vím-jáké-další organizace apod. :-D

#4088 Ponine94
10.11.2014 | 13:51:11
Simonne-Cirka

Konecne to Eugene povedal!!!!!.­.............­.....Inak cim dalej ma to zacina nudit neviem preco :(

10.11.2014 | 14:39:10
Simonne-Cirka

#4049 Jedi knight: Koncom 5 serie mozno uvidis Morgana

#4054 Jedi knight
10.11.2014 | 14:39:43
Jhkanus

TWD je jako fajne, dobře udělaný seroš a efekty jsou téže good, ale… ale začíná to být takové utahané a neustále stejné a dokola bez většího smyslu a zajímavosti.

Pro představu.

1 Série, probudíme se z komatu, jsme vykuleni, hledáme rodinu, najdeme a vyrazíme si na výlet do laboratoře, kde se dozvíme divoké novinky o nákaze a tak se nám někteří odbouchnou destrukcí v jediné kvalitní pevnosti a další jedou dál na vejlet.

2. Série, najdeme farmu s né úplně nadšeným majitelem, zároveň v duchu okolní zkázy pro radost bojujeme se svým kámošem o jednu ženskou, až ho zabijeme a tím vyřešíme s kým bude teda následně píchat. Farmu necháme padnout a jedeme zase do světa. Uběhne nám první zima, což je mimo děj seriálu.

3. Série, najdeme basu, ubytujeme se, trochu se psychicky zhroutíme, najdeme nové nepřátele, se kterými se nejdříve poctivě potlučeme a ty co teda nepotlučeme a přežijou masakr z vlastních řad, tak ty adoptujeme, aby bylo dost potencionálních obětí a budoucích mrtvol.

4. Série, bydlíme stále v base i s novejma nájemníkama, pravděpodobně nám proběhla další zima mimo příběh, trochu nás poškádlí chřipka a vytřídí přebytek nájemníků, nepřítel ze 3 série spřádá plány na pomstu, jen tak z nudy, pač ve světě plném zombíků a nedostaktů je to nejlepší zábavou. Tedy vězení padne, vydáváme se zase na cestu, jen trochu rozdělený na skupiny, aby šlo dostatečně natáhnout nudně děj jako v každé řadě tohoto seriálu a taky proto, abychom zjistili, že někteří členi hlavní skupiny už jsou dost na hlavu a vymatlaní a sem tam odbouchou i někoho vlastního, když není nikdo jinej po ruce, včetně dětí. Nu a máme tu motivaci, cesta do zázračného místa kde má být naděje a mír a tak si tam namíříme a cestou občas někoho odděláme.

5. Série, místo plné naděje je místem plným lidožroutů, pač proč by lidi měli žrát jen zombíci. I když pokud by to bylo místo plné normálních lidí, tak bych jich skoro litoval, že jim tam přišla naše skupina, již dostatečně vymaštěná a potencionálně dost nebezpečná, plná vrahů a stejnech vocasů, které již na cestě potkali a bojovali s nima. Nu a pro vyplnění této další série jsme zase rozdělený na skupiny, každý v jiném směru…

Když vezmeme teď v potaz, že cíl Washington je pasé, pač lék nebude, většina lidí by se zaměřila teda na nějaké usazení a vybudování určité komunity a obrany. Což ale naše skupina né, ta ráda chodí od domu k domu, kde se jim to nezdá, tam to vystřílejí a jdou zase dál, což tuším, bude i nadále a je to stěžejní myšlenka TWD. Ale samo stejně se těším na další díl a příběh… jen jsem tohle napsal, pro pohled a to, že se na tohle musí jeden koukat hodně s nadhledem a neřešit některé značné nelogičnosti a také to, že když se zamyslíte, tak hlavní skupina je vlastně banda nejhorších pošuků v tom mrtvém světě, kdy kam přijdou, tam chaos a zkáza :-);-)

10.11.2014 | 14:49:17
Jedi knight

#4052 Simonne-Cirka: http://walkingdead.wikia.com/wiki/Consumed Morgan je v ďalšom dieli uvedený ako jedna z vystupujúcich pos­táv

#4056 Simonne-Cirka
10.11.2014 | 15:05:01
Liss93

Že se Eugene napráská tak ryche jsem nečekala. Zpočátku mi ho bylo i líto, vypadal jako nekňuba (kterým opravdu byl), ale při jeho závěrečné řeči se mi totálně zprotivil. A ještě vmetl Abrahamovi do tváře, že je chytřejší než on. Ne, to nebyla chytrost, ale vyčůranost. Měl si sypat popel na hlavu, a ne urazit chlapa, který mu několik měsíců zachraňuje zadek a má ho možná i rád. V mnohém byl podobný Gabrielovi- srab, který se snaží nějak ospravedlnit. Ale Gabriel si alespoň uvědomil, co zlého provedl a bude s tím muset žít. Teď by se měli vrátit do kostela, cestovat dál takhle nemá smysl. A než je Rick se zbytkem dožene, tak může být dávno po nich.

#4058 pajajs
10.11.2014 | 15:11:24
10.11.2014 | 15:15:41
Simonne-Cirka

#4056 Simonne-Cirka: mozno 10 sekundovy prestrih co sa nerata podla mna

10.11.2014 | 15:16:18
pajajs

#4055 Liss93: „který mu několik měsíců zachraňuje zadek“ Právě Eugen zachránil Abrahama od sebevraždy.

10.11.2014 | 15:29:49
Jozino135

#4046 pajajs: To je pravda, aj ked sa knižka TWD nevzťahuje k seriálu, mohla by poskytovať aké také vysvetlenie prečo guvernér zabil tých vojakov. Ešte pred jeho vládou bolo Woodbury pod správou vojakov ( vlastne iba jedného, mal svoje stráže )

10.11.2014 | 15:37:16
ZvacA

Tak co človíčkové na pátou epizodu?

Alespoň šlo vidět, že když se sejde nějaký jiný obsazení, než všehovšudy kdesi v neřestném špitálu zpívající z porcelánu vyvedená děvčica, tak je to sice pořád na ho*no, protože z tvůrčího (ne)principu a (ne)nápadu produkce, ALE alespoň to člověk už nepřeskakuje jen na ty „nejzajímavější“ pasáže (což je občas věc hodně těžká), proj ednou u toho nehásí šlofíčka, a tak nějak se to dodívá. A tak tedy osobně, po tom, co jsem zase strávil 13 a půl minuty čištěním si obrazovky od zbytků mého oběda, který potém co jsem díl celý a pozorně posledoval, za ohlasu vydatného vzduchového pazvuku vystartoval z mých úst a dokázal efektivním způsobem zaschweinovat vše, co od mně svíralo úhel 45°, hodnotím to, co jsem viděl a měl vidět: A hodnotím pro změnu malým bezvýznamným mínus několika postřehy.

Prvně je třeba říct, že přicházím na to, že seriálová verze WD je tak dojebaná, až je vlasně v jistých detailech dokonalá. Konečně jsem od třetí řady tento seriál pochopil, on se vlastně nebere vážně, je vskutku promyšlenou, ale poučnou parodií sebe sama a věcí kolem nás. A navíc, kde jinde vám dokáže vnutknout „životní moudra“, včetně dané ukázky, a zároveň vás obohatit o kulturní vložky a rozšířit vám vaše blbinama ucpané encefalony. V tomto směru jsem překvapen. Ze všeho nejdřív se nepochybně tady naučíme jednu podstatnou a první zásadu. Nikdy, ale nikdy neříkej zakomplexovanému ozbrojenému a o iluze právě ochuzeného, byť bývalému zelenému mozku, že je míň chytřejší, jinak to povede k nakládačce, jak bylo ukázáno na našem dobrovolném figurantovi se štítkem „scháním šampón z 80s“, jenž se pro znalé předlohy už i tady konečně dolhal až k pohledu plným hvězdiček, kytiček a knězů a zvednuté silnici, která mu dala slušně do držky. Vlastně se mu nebudete divit, protože je to sice mozkovna, ale přetlakovaná a se špionážními choutkami se snaží vědecky naučit i tak jednoduchou věc, jakou představuje kopulace. A kdyby mu to myslelo, tak by se mohl kopulovat stejně tak jako seržant, který jako správný američan v rámci volného času své jinak hurá akce do DC, udržuje patřičné mezinárodní vztahy s Mexikem. Na místo toho však náš vědátor radši nabonzuje sám sebe další osobě, která by evidentně taky chtěla kopulovat. Nebude se snad jednat o spoiler, když napíšu, že nic z toho nevzešlo. Každopádně vlasy tu sehrají velmí podstatnou roli. A povím vám, až se dozvíte, co se na základě vlasů dá vyfilosovovat, dostanete se zase blíže podstaty jsoucnu i ději celého WD. Vlasy tu v podstatě udržují jakýsi takýsi vztah mezi postavami, a obávám se, že kdyby tam byla holá lebka, pravděpodobně to bude skupinový outsider nejen kvůli zvolenému tématu, ale hlavně proto, že jeho z jeho tři chlupů na temeni by se neurčilo nic.

Životní zásada číslo 2. Vykašlete se na kvéry, vykašlete se na bomby. Zombie jsou strašné a ohavné potvory, jsou tady tak strašné a nelístostné bestie, že jakmile se ocitnete jimi obklíčení, tak k vám (alespoň ty, které si vás na centimetr všimáj) nemilosrdně a bez emocí přistoupí a jen s jedním cílem vás zcela........o­bejmou

Ano. skutečně je to tak. není nic horšího, než když vás hladová a po mase lačnící zombie na místo sežrání obejme. To je ten nejstrašnější způsob, jak se k nim přidat a v podobně zaměřených filmech a seriálech jsem něco tak nechutně syrovýho neviděl. Až mě zamrazilo. A potom podzásada k číslu 2: Vykašlete se na kvéry, vykašlete se na bomby, stačí když to všechno smyjete troškou vody prapodivně fungující stříkačkou z prapodivně fungujícího auta požárníků. Není nic účinějšího než voda, tak bacha.

Žitovní zásada číslo 3. Až vás budou nahánět tři zombie (aby vás pravděpodobně objali), tak hlavně zdrhejte přiměřenou rychlostí tak jak buzerant a volejte o pomoc.

Zbytek dílu jsem už moc zajímavého neregistroval, asi tam něco říkali, něco plánovali a něco vymýšleli. Potom tam byl flashback o seržantovi, jak někoho vyliskal, smutněl a pak si chtěl upravit kvérem vlasy od úst, dokud tam nepřiběhl frajer, který učí zásadu číslo 3.

A bonusem má zásada číslo 4: NIkdy nejezte u WD. To čištění obrazovky fakt prudí.

PS: Verze postřehu pátého dílu pro kolegu Rick21 a jiné:

Bylo to výborný, fakt nadupaný díl. Ti herci, ten děj, čtyřikrát jsem si málen nadělal do gatí z té atmosféry. Zbožňuji tu atmosféru. WD je čím dál tím lepší a lepší. Vynikající podívaná a nemý chybu.

#4062 pajajs
10.11.2014 | 15:50:48

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama