Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

pajajs

#4155 Cybercaf: Nekoukej na trailery a bude ti líp.

17.11.2014 | 17:25:50
heminstein

Čekal jsem od tohoto dílu víc. Zase se tam nic zásadního nestalo. To, že Carol skončí v nemocnici a Daryl se vrátí ke skupině s Noahem, už víme dva týdny. Ani atmosféra návratu do Atlanty mě zvlášť nepohltila. Dialogy mezi Carol a Darylem byly místy zvláštní.

#4163 pajajs
17.11.2014 | 17:34:37
pajajs

#4162 heminstein: Člověk izolovaný od trailerů a diskuzí na webu to asi neví. ;)

#4168 heminstein
17.11.2014 | 17:52:49
Cermb0

Tak díl na tom byl podobně jako ten předchozí s tím, že tady se mi aspoň dvojka Daryl a Carol líbila trošku více. V momentě kdy jsem se díval tak mě to i celkem bavilo, ale když se zamyslím co všechno se v 40 minutém díle stalo? Odpověď zní: přesně do puntíku to co jsem čekal. Pád z mostu tam byl přidán, aby měl díl nějaký wow efekt jenže co to je za kravinu? :D Jako co je moc to je moc. Jdou přes most a snad vidí 50 metrů před sebe, že je tam víc zombíků, než mohou zvládnout. Auto je nestabilní ale oba dva si tam hupsnou jak na trampolínu. Opravdu miluji ty momenty, kdy je všechno tiché a bezpečné a během 10 vteřin je tam 20 Chodců… Proboha, ať to dělají aspoň nějak překvapivě. No a samozřejmě auto krásně dopadlo na kola a nikomu se nic nestalo. :D

Další věc, co ty flashbacky? Vysvětlí mi někdo jaký měly smysl? Ukázali nám to, co jsme dávno znali a věděli, maximálně co jsme si mohli domyslet, nic navíc, co by dodalo nějaké vysvětlení nebo něco užitečného jsem nenašel.

Městské prostředí po dlouhé době sice fajn, krásné zavzpomínání na první sérii ale uvítal bych jiné město než Atlantu. Mimochodem taky vám přišlo chvílemi zobrazení Atlanty neskutečně umělé? Třeba jak Rick přijížděl na koni do Atlanty po té dálnici tak mi to přišlo v poho, ale teď jak do Atlanty přijeli v noci tak to vypadalo jak rozmáznutý obrázek.

Sdílím většinu současných názorů – Glenn totálně suchej charakter, Maggie jak kdy. Koho nepovažuji za zbytečného tak Daryla, Carol, Abrahama, Ricka, Carla, Tyreese a Michonne. Ostatní shledávám jako velmi nudné charaktery, které tomu seriálu nic extra nedávají.

Po prvních třech dílech jsem byl toho názoru, že tato série bude lepší než první, rozhodně nejlepší. Byl jsem moc velký optimista. Ty díly, které po celých 40 minut ukazují jen jednu příběhovou linii jsou těžkej šrot a doufám, že od teď už bude skupina jen pohromadě. Na druhou stranu ukázka na sedmý díl vypadá fakt dobře, děj se konečně posune a hlavně, uvidíme všechny části skupiny. Bude tam Beth, Abraham, a i konečně Rick.

#4166 Cybercaf
17.11.2014 | 18:21:28
rockyzz

Podle mě docela dost dobrá epizoda, 4. epizoda byla meh a 5. nic moc, tohle bylo fajn, akorát jediný k čemu mam připomínku byl ten pád dodávky, jasně padá na střechu a dopadne na kola… wtf.

17.11.2014 | 18:37:27
Cybercaf

#4164 Cermb0: Ta scéna s příjezdem do Atlanty mi přišla stejná jako ta s Rickem, jen jak to bylo v noci ušetřilo jim to ještě o trochu víc práce, vzhledem k tomu že ten záběr je kromě auta a kousku silnice komplet CGI scéna, točená někde za městem. ALe jinak myslím že v rámci možností to je dobré, stejně tak všechny ostatní scény z Atlanty brány z trošku větší přespektivy. Spíš by mě zajímalo co bude obsahem druhé půlky 5 sezóny a vůbec celé šesté…Washington asi padá totálka. Nějáká výraznější změna destinace asi taky. Proč mi příde, že se celý WD odehráva v rádiusu 50km a jehož středem je cedule „hitchhikers may be escaping inmates“? A vůbec to prostředí je neuvěřitelnej vidlákov, teda výjma Atlanty.

#4167 Cermb0
17.11.2014 | 19:06:00
Cermb0

#4166 Cybercaf: Já si myslím, že přece jen se někam jinam pojede, protože budou asi chtít věřit tomu, že tam někde ve větším městě jako Washinghton opravdu něco nebo někdo přežil.

17.11.2014 | 19:26:57
heminstein

#4163 pajajs: Ne, první ukazovali na konci čtvrtého dílu a druhé bylo tuším na konci třetího dílu. To, že Darylem vyleze Noah, se dalo vytušit v další epizodě.

17.11.2014 | 19:33:04
JackIsBest

Žváco, nepsal jsi dnešní koment pod vlivem drog? Nemůžu tomu uvěřit, jelikož mi dnešní díl přišel ještě stokrát nelogičtější a stupidnější než díly předchozí :D Souhlasím ale s tím, že z režijního hlediska byl dnešní díl o něco lepší.

#4172 ZvacA
17.11.2014 | 19:41:53
Peafowl

Mně se dnešní díl líbil. Městské prostředí mě baví a ráda jsem si odpočinula od těch honiček v listnatých lesích. To mě už totiž neskutečně rozčiluje. Btw pokaždé, když se v TWD objeví Daryl a Carol, tak si říkám: Proboha ať už si to konečně rozdají a je klid. On by pak možná nasadil pohodovější výraz

#4171 Ojika
17.11.2014 | 20:39:07
Ojika

#4170 Peafowl: Dnes, když jsme s přítelem koukali jsem říkala to stejné. :)

17.11.2014 | 20:42:50
ZvacA

#4169 JackIsBest: Jak říká klasik, v závanu hnoje a žumpy je pravda zázrakem, že si jeden ještě přičuchne k něčemu jinýmu, ale opravdu se tenhle seriálový smrad nějakým způsobem rozestoupil a já mohl volně divácky trochu zase dejchat. Dosavadní seriál-verze WD je celkovým dojmem stále blitek, ale v rámci možnosti, že jsem se u tohoto dílu vesměs zabavil, dodíval jsem to celý bez přeskakování a nechal si od téhle epizody překvapivě nadělat do tváře její fungující scénický vize s mozkem se spontánní a hlavně taky fungující atmoférou, který narozdíl od směšných předchozích pokusů neurazily mou duchaplnost a postapo zombie vkus, potom nebyl problém. Vezmeme-li v potaz, co všechno za přeceňovaný bomby se minule protáčely a co se jinak lidu obecně líbilo, potom se za svůj „tip“ série rozhodně nestydím. Netvrdím, že jsem se tady durch z nějaké té zážitkové kvality zechcal, ale přijemně jsem si cvrnkl a byl tak nějak spokojenej, což je na seriál, který rád neustále podniká s mrvou, zajímavý a o to pro mě překvapivý výkon. Ale odložím drogy, vezmu si nočník a přístě si to nepochybně určitě vynahradím klasicky. Věřím, že seriál na mě vypotřeboval všechnu svou munici obstojnosti.

#4173 JackIsBest
17.11.2014 | 21:36:05
JackIsBest

#4172 ZvacA: :D Je to tak, i já si všiml, že po režijní stránce byl díl dneska jinde. Začínám se do tvých názorů trošku vžívat, i co se týče z předchozích řad. Jestli 7 a 8 potvrdí stereotyp, budu se tady už čertit už za tou obrazovkou hodně.

17.11.2014 | 22:04:18
daveedek

Ahoj, mám dotaz, myslíte, že ta kancelář, z které pozorovali dodávku a visel tam ten obraz byla Carolina? :) jen mě to tak napadlo

17.11.2014 | 22:25:03
Hree

Bohužel, přestávám TWD sledovat. Popradě – poslední série jsou jedno zklamání vedle druhýho a poslední díly tomu jen nasazují korunu. Podle mě jsou z toho už tvůrci naprosto vyčerpaní a nevědí co s tím udělat.

#4176 JackIsBest
17.11.2014 | 22:51:44
JackIsBest

#4175 Hree: Stejně si příští díl zase zapneš :D

17.11.2014 | 23:35:42
AbrahamCZ

No musím se přiznat, že co se týče celé 5 série, doteď se mi žádná postava nelíbila. Abraham Ford je ta nejlepší postava podle mě co kdy v TWD byla… A teď k aktuálnímu dílu… Pravda moc kecání tam nebylo a když už tam mluvili, tak mi to přišlo nedůležité pro následující děj… Jakmile jsem viděl Noaha, že je obral o zbraně bylo mi na tuty jasné, že díky tomu,že zná Beth, tak se spojí. A když vezmu TED celkově… Tak mi to pomalu připomíná Hvěznou bránu… A to přesně tím, že to začíná být souboj dobro vs. zlo … Hvězdná brána – Goaldi, Goaldi poraženi + nástup Replikátorů, Replikátoři, Replikátoři poraženi nástup Oriů… A v TWD Woodbury. Woodbury poraženo + nástup Terminusu, porážka Terminusu + nástup White Crossů (jak jim říkám já :D ), ale jde o to, že už podle mě to mění celé smysl.. Není to lidé vs Zobmie ale dobří lidié vs zlý lidé… a Zombieci jsou tam jen pro efekt… aby se nezapomnělo, že tam jsou… :/

18.11.2014 | 2:28:53
Kafka Tamura

#4156 mrco1991: Přesně nad tím jsem s úsměvem také kroutil hlavou :D … ještě jsem se musel pozastavit nad tím nesmyslem na mostě a hlavně jak auto dopadlo na kola… ten střih neměl chybu :D Když už chcou odporovat fyzice, tak by to nemuseli dělat tak okatě. Aji je klidně mohli nechat se rozšvácat na tu střechu. Možná bych i věřil, že by to vydrželo relativně v celku.

18.11.2014 | 3:39:46
Cermb0

Mně ani tak nevadí méně zombie, více lidí ale to, jak se to pořád opakuje. První tři série byly celkem originální, jenže pak museli problémy s Guvernérem protáhnout do čtvrté série, uběhlo pár dílů a už opět další komunita se kterou musela skupina bojovat ( Terminus) a 3 díly po vypořádání s Terminusem tu je další komunita na kterou budou útočit. Takže mid season finale zase „epický“ boj dvou skupin, přičemž někdo, například Beth, zemře a my z toho budeme „vykulení“, protože to nepochybně bude „zvrat“ jak hrom :D WD moc nezvládá jiný typ zvratů, než smrt postavy a aby to bylo cool tak zemře někdo, kdo má pro fanoušky větší hodnotu než takovej Bob.

WD mám rád a určitě se ho budu dívat až do samého konce. Ovšem už nevidím nadprůměrný zábavný seriál, ale opakující se nudný děj, nudné prostředí, žádný soundtrack, který by tomu dodal šmrnc, nic neříkající postavy a scénář někdy tak ujetý a bolestně nelogický, až by si scénaristé zasloužili jednu mezi oči, aby se probrali. I filmový neznalec by snad dokázal napsat epizodu lépe než oni. To už by radši udělali skok do nějakého rybníku.. Ale za 3 týdny začne pauza a lidé budou říkat, jak je WD cool, jak se nemohou dočkat a že jejich životy bez WD nemá smysl. :D ( Mám na mysli hlavně Američany)

18.11.2014 | 6:57:00
Bublaninamorava

jj, po tom skvělém prvním díle jsem čekal tah až do konce a ono se to náko zpomaluje a i znudňuje…

uf uf – tento díl jsem nějak tak přečkal, a ani mě to vlastně moc nevadilo, ale upřímně si řekněme – taky to mohli povyprávět u ohně ostatním za 3 minuty, jak to bylo a bylo to vyřízeno, než to ukazovat v samostatném díle… zas na druhou stranu to prostědí bylo aspon něco nového, konečně… tak vám nevím, myslím, že byl šlo sakra udržet ten šrumec a zajímavý děj v každém díle.., když by se chtělo...... uf uf..

18.11.2014 | 9:38:06

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama