Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!
Konec The Walking Dead
Další seriály
Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
IronE Singleton
30.11.1975 | 30.11.2024 -
Nadia Hilker
1.12.1988 | 1.12.2024 -
Margot Bingham
6.12.1987 | 6.12.2024 -
C. Thomas Howell
7.12.1966 | 7.12.2024 -
Michael Traynor
12.12.1975 | 12.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#3960 Cybercaf: jo jo to si pamatuju…to byl taky pěknej brutus…a ono je snad něco důležitějšího pro život? teda když nebudu počítat jídlo a pití… vždyť ten smrad nemytých spocených lidí co si bůh ví jak dlouho nečistili ani zuby musí být děsný…teď byl článek o jednom chlápkovi co se 5 let nemyl a neměnil oblečení a chudáci hasiči si kvůli tomu smradu museli vzít masky :)
#3958 Cermb0: takto jsem vůbec netušila ale máš pravdu no…já se celkem těšila na různé flashbacky které se tam zpočátku objevovaly a pak to úplně přestalo…škoda…
#3956 Dituska89: Vždycky se dá říct, blbec scénárista, ale v tomhle případě to je něco, co může mít vysvětlitelnou hodnotu a univerzu kromě zvednutýho obočí některých, neškodí. Proto to osobně vnímám jako „nechyby nastavené fikce“, ne samotné produkce seriálu. Každopádně s tím „dýcháním a existenci-neexistenci některých orgánů“ zombies se dostáváme ale na hranici celýho problému filosofie „zombie-politiky " obecně. Už z principu rozpadající se, ale stále pohybující se mrtvoly je nutný potlačit některý věci a pracovat jen s fikcí tak, jak je, jinak by to už mohlo vrtat hlavou, jak je možný, že někdo bez půlky zadku směrem dolů má potřebu pořád žrát a jak jim vůbec pracuje metabolismus, a vůbec, jak je možný, že někdo ještě slyší, když má půlku hlavy mimo a podobně. Každopádně, nemyslím, že to však platí o hlavě jako jejich hnacím motoru, u které kromě toho, že je z drtivé většiny mimo provoz, nevíme jistě teoreticky nic. Nevím, "celé vaše já umře“ zaznělo pouze prostřednictvím laicky se na to dívajících přeživších a mám dojem že snad taky Jennera díky jeho virtuální prezentaci, to však neznamená že není žádnýho místa pro anomálie, jak právě může ukazovat seriálová praxe. Tedy to držení a chytání a určitého používání některých věcí (jako cihla proti sklu, otevírání klik, držení hračky a jiný) a chování se v cyklu „dávných vzpomínek“ (kostel). Tady nemluvíme o znovunabývání inteligence a citů jako spíše o jejich vzhledem k celkovému stavu nepatrném, ale dotatečném uchování s možností budoucího vyprchání a nebo přímo o zkratkovité akci prostřednictvím nějakých fyziologických a chemických změn uvnitř jejich hlavy. A přestože to seriál přímo neřekl, není to, tedy v rámci toho, co bylo ukázaný, nemožná věc a tím tedy ne vyložená chyba. S tím voněním jídla mi musíte pomoct, osobně netuším kde to v seriálu zaznělo, každopádně bych nepodceňoval ten hlavní smysl, co zombies mají a tím je pořád civění, sám si myslím, že zombie má sice zbytky „inteligence a vzpomínek“, ale její instinkty je zcela překrývají, proto i to zkoušení potenciální potravy, co není nakonec potravou, je možný, i když to už je pochopitelně jen taková osobní teoretizování.
#3964 Dituska89#3963 ZvacA: je mi jasné že rejpat se v tom úplně do detailu nemá moc cenu…já naopak obdivuji všechny lidi, kteří dokáží něco takového vymyslet a dát tomu nějakou reálnou podobu a dokázat to, že to pohltí miliony lidí na světě…na druhou stranu kdyby se začali více vyvíjet a byli chytřejší, taky by to bylo zajímavé pro děj…no já si pamatuji v první sérii kdy Andrea vysvětlovala Rickovi jak je možné že je mrtvoláci cítí…řekla že živí lidé a mrtví voní/smrdí úplně jinak (a díky tomu je třeba i slepý mrtvolák může sežrat, a potom šli a namazali na sebe vnitřnosti mrtvýho a nikdo si jich nevšímal…to samé vlastně udělall i carol v páté sérii…) a ona i teplota těla je úplně jiná když ve vás proudí krev…
Jak moc jsou zombie reálné, nemá podle mě smysl řešit :D Darabont to právě chtěl pojmout ve stylu vysvětlování, proč to vzniklo, jak to vzniklo, co s tím, fáze virusu, plno flashbacků..(prý) Stejně je dle mého názoru plno zajímavějších seriálu respektive propracovaných příběhů než WD jako Arrow, GoT nebo ukončené Lost, Breaking Bad, Prison Break.. Upřímně ve WD mi například hrozně chybí nezapomenutelný soundtrack ( nemyslím intro) či emoce které tam jsou opravdu jednou za uherský rok. Ohledně jmenovaných důvodů je Prison Break nebo Lost úplně něco jiného, asi ne všichni pochopí co teď chci říct, ale ve WD smrt téměř každé postavy je taková „normálka“ a v tomhle ohledu se Lostu nevyrovná ani po kotníky. Ale musím uznat, že i když mám k WD výtky, tak mě náramně baví. :)
#3966 Cybercaf #3968 pajajs#3965 Cermb0: Po znovushlédnutí úplně první epizody mě došlo…že nejsmutnější smrt v celý historii seriálu byla vlastně hned v té první epizodě, a to Hannah jakožto zombie bez půlky těla.
#3967 Cermb0 #3968 pajajs#3966 Cybercaf: Souhlasím to v sobě fakt něco mělo.. Sice celkem smutná ještě byla smrt „Dejla“ ale ani u Hershela, mě to nijak nerozesmutnilo .. Byl to sice extra zvrat ale nedojalo mě to. Bohužel. Mrzela by mě smrt Carol, Tyreese ale čí smrt by mě doopravdy dostala tak Ricka, Michonne a Judith. :)
#3972 Simonne-Cirka#3965 Cermb0: Charlie z Lost mě tehdy rozplakal.. :(
#3966 Cybercaf: Kdo neviděl „webepisode“ nepochopí proč. :D
#3973 Dituska89#3950 k_ub0: hej io
#3970 Simonne-Cirka#3969 Simonne-Cirka: keby som aj ja vyzerala na 17 :D
#3979 k_ub0A myslim, ze uz je kazdemu jasne, ze s Darylom je Noah takze by sa tu uz mohlo rozoberat aj nieco ine : D
#3967 Cermb0: ja si myslim ze miesto Beth by mala ist prec Carol predsa uz jej postava je tam od 1 serie a myslim, ze Beth nedostala priestor skoda
#3968 pajajs: a co přesně jsou ty webepisodes?? kdo je vytváří a jaký mají příběh??
#3974 pajajs #3978 Cybercaf#3973 Dituska89: „The Walking Dead (Webisodes) are a series of short video clips that reveal a brief storyline behind some of the characters from the TV Series.“ Tohle je „sestřih“ z webisody „Torn apart“ Celkem dojemný… https://www.youtube.com/watch?…
#3975 pajajs #3988 Kali#3974 pajajs: Tady je to lépe zachycene. https://www.youtube.com/watch?…
#3976 Dituska89#3975 pajajs: díky…vůbec jsem nevěděla že něco takového je…
Co říkáte na tohle http://www.wired.com/…c-terror-tv/
Za 5 let jsem teď přečetl sotva 3–4 knížky (stydim se), ale jedna z nich byla zrovna Terror od Simmonse :D Je pěkně tlustá, přečetl jsem sotva čtvrtinu pak jsem ji musel vrátit :( ale na zimu dobré čtení a mohl by to být zajímavý seriál…ještě se má prý natáčet The Passage od Cronina to by mohl být taky zajímavý seriál.
#3973 Dituska89: Já jsem třeba až teď zpětně kouknul na The Oath, kterej se údajně odehrává v nemocnici kde se probudí Rick ale ještě takovejch 15 dní předtím. V té nemocnici se odehrává o tom jako žádná, ta recepce, dveře na kterých je napsáno „dont dead, open inside“ :D respektive weibosed The Oath vypráví jak se tam ten nápis vzal, co mě konkrétně na tadyté weibosodě vadí je, že Rick tam vlastně leží, ale vypadá to jakoby tam vůbec nebyl nechci tady spoilerovat kdo viděl The Oath tak určitě chápe…příde mi že to vůbec nesedí.
Teď ještě obecně ke všem. Podle Timeline napsané na WD wiki (kterou jsem ani nevím proč objevil až teď)…nečetl jsem jíi ještě celou jen začátek, se Rick probudil přesně 60 den po všeobecném „outbreaku“. Což je teda asi tak 2× déle než jsem předpokládal :D a nejnovější scéna (Daryl vyleze ze křoví) se odehrává 513 den po vypuknutí.
#3988 Kali#3970 Simonne-Cirka: na kolko vyzeraš ?
#3980 Simonne-Cirka#3979 k_ub0: no to ja posudit neviem ale asi na tolko kolko mam :D
#3983 k_ub0