Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!
Konec The Walking Dead
Další seriály
Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Steven Ogg
4.11.1973 | 4.11.2024 -
Lindsley Register
5.11.1993 | 5.11.2024 -
Seth Gilliam
5.11.1968 | 5.11.2024 -
Meyrick Murphy
8.11.2003 | 8.11.2024 -
Elyse Dufour
13.11.1992 | 13.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#3660 Moor8: aby mali vzdy koho zachranovat :D...... a keby Eugene mal aspon kusok charakteru v sebe tak im povie pravdu a nemuseli sa rozdelovat
#3660 Moor8: Protože Abraham chce konečně dovést Eugena do Washingtonu a má pocit, že když nevyrazí, tak se vždy najde důvod, proč to oddálit. Navíc to má být dočasné rozdělení, protože počítají s tím, že až se objeví Daryl a Carol, tak pojedou za nimi, případně je doženou. A možná to není špatný nápad, protože Terminus opustili živí díky tomu, že se k němu trousili postupně a Carol viděla, jak byla zajata Rickova skupina. Takže když vědí, že pokud vlítnou do pasti, tak je nejspíš někdo přijde hledat, tak mohou být o něco klidnější.
To bych nebyla já, kdybych tady něco nenapsala :D TAkže k dílu: Taky mi to přišlo takové roztahané…Vůbec se mi nelíbí, že se rozdělili a doufám, že se někdy potkají, snad co nejdřív! Co jsem četla je Slabtown něco jako TERMINUS, místo pro přeživší, ale nejsou to kanibalové. V nějaké ukázce jsem viděla, že ti lidi nutili Beth do něčeho hnusného a ona brečela.
Gareth a spol. si to zasloužili, ale i tak jsem u těch jatek zadržovala dech. Gabriel se mi zdál sympatický už od začátku, nemyslela jsem si, že by mohl být zlý. (To ne proto, že hraje v mém druhém oblíbeném seriálu. :D) Okej, přiznávám, myslela jsem si, že Bob není pokousaný…Je ho škoda, úplně jsem čekala až otevře oči. Fujky :D Začala jsem teké uvažovat o čase, který uběhl a vyšlo mi 18 měsíců O.o Netuším, jestli to je správné číslo, ale některé vaše výsledky byly dosti podobné. Teď k tomu Darylovi…někde se psalo, že se do seriálu vrátí jedna z postav z 1. série, takže osa, která výjde může být on :) Nevím jak se ten chlap jmenuje, něco na M… A taky! Minulý rok jsem četla, že by mělo přijít dvojče od Shana, nebo jak se jmenoval, aby se pomstil Rickovi. Herec, který hrál Shana, se totiž pohádal s Kirkmanem, a tak život postavy rychle ukončili…Pro rýpavé, tohle nebyly spoilery, jen dohady :) Komiks jsem nečetla ;)
#3664 t0mas0 #3665 Thomas Morta#3663 Mustage23: S tím dvojčetem Shana to byl jen aprílový žert :)
#3663 Mustage23: Někdo z první série od M? No, to může být stejně tak Morgan, který se už objevil, jako Morales:-) A podle TWD profilu ( http://walkingdead.wikia.com/…Jon_Bernthal ) profilu chtěl Jon Bernthal hrát Shanea i když věděl, že jeho postava nemá příliš dlouhý život – v komiksu zemřel velmi brzo, seriál mu propůjčil jednu sezónu života navíc. A popravdě, poté, co zabil Otise, se pro mě stal nejprudnější postavou vůbec… I když po druhém shlédnutí chápu jeho proměnu a přijde mi to uvěřitelné, prořád mi přišel otravnější než Lori. Snad jenom Andrea ze třetí série mu mohla konkurovat.
#3690 Mustage23[Spoiler] Pokud se nepletu Eugeneme zahyne… [/Spoiler]
#3667 Cybercaf #3668 pajajs #3670 Thomas Morta#3666 enalanCZ: Taky je dost možný, že se pleteš…pokud jsi teda nebyl u natáčení nových epizod :-)…spoilerům z komiksu stejně nějak extra nevěřím…vlastně když už si tu nějáký přečtu, tak to stejně do pár dní zapomenu. Pokud by byla pravda to co říkáš musí se tomu nechat jedno: vyvázl by z toho bez ztráty kytičky, když už tady ostatní tvrdí že je lhář :D
#3671 enalanCZ#3666 enalanCZ: V traileru na 5. sérii jde vidět, jak Abraham brečí na silnici… Z toho usuzuji, že umře Rosita (což je škoda.. Jedna z mála holek v TWD, na které se hezky kouká) :D
#3671 enalanCZA pokud vím, Gareth dával lidem vybrat.. Buď se k nim přidají, nebo se jimi nají..
#3670 Thomas Morta#3666 enalanCZ: To rozhodně není spoiler z komiksu, tam stále žije. Nebo rozhodně se dožil mnohem pozdějších událostí.
#3669 pajajs: Rozhodně nedal na výběr každému, protože rozumný člověk si vybere možnost přidat se k němu. A pokud je dotyčný člověk alespoň trochu inteligentní a bojeschopný, tak si počká, až ho zasvětí do infrastruktury a potom vyvraždí celý masokombinát. Ne, na to, aby dával na výběr každému byl Gareth příliš inteligentní – věděl, že přesně to, co jsme popsal, by udělala Rickova skupina, kdyby jim dal možnost se připojit.
#3671 enalanCZOmlouvám se že jsem neoznačil jsem spoiler, myslel jsem že se to označí takhle.. (už vím) #3668 pajajs: #3667 Cybercaf: #3670 Thomas Morta: No a teď k tématu. Komiks jsem nečetl, zkoušel jsem to ale nebavilo mě to… Usuzoval jsem proto tak že v díle Clear (Pokud se nepletu) asi 4 série je Rick u Morgana a na zdi je napsáno že Eugene, Zack zahyne a tak dále.. všechno se zatím vyplnilo jediný Eugene ne, tak proto jsem usuzoval. Ano je možnost že zemře Rosita nebo Tara, ale spíš to tipuji na Taru.
#3672 Thomas Morta #3673 Cybercaf#3671 enalanCZ: Jak jsem psal už pod článkem o Morganovi: Jenom jestli nehledáte vzory tam, kde nejsou. Kirkman je známý tím, že se ve Walking Dead opakuji jména postav, protože by bylo divné, kdyby se každý jmenoval jinak, když jsou některá jména běžná jiná méně. Navíc těch nápisů na zdech bylo víc a řeší se tu jediný záběr – myslím, že to dopadne jako s tím začmáraným obrazem, o kterém si lidé mysleli, že je to Mary a úplně přehlédly, že ve stejném domě byla mrtvola, která se ženě na obraze podobala.
Navíc interpretace „sick after blood cover“ a „the bad meat“ je taková dost na vodě – jak mám poznat, jestli to náhodou neodkazovalo k nakaženému Bobovu masu?
#3671 enalanCZ: Není tam nic takového. Na zdi bylo napsáno „Eugene Turned“, „Zack turned“ (v seriálu byl jenom Zach)…Navíc ho snědli nebo zemřel a k proměně už nedošlo. Na tý zdi bylo víc zavádějících informací, který si fanoušci s velkou fantazií spojili s pozdějšími díly.
Abych tak shrnula svoje dojmy:
Po tom, co jsem si přečetla, co tu všichni napsali, si myslím, že by mohlo být možné, aby se Darylovi povedlo zajmout někoho z toho auta, ten je třeba svázaný, proto si nemusí hlídat záda. A zároveň ti z toho auta unesli Carol. Je to možná trochu pochybná úvaha, ale aspoň se na to snažím koukat odjinud. :)
Ačkoliv mě to dost mrzí, přikláním se k tomu, že Beth asi umře, což je škoda, mnohem radši bych obětovala Glenna :D (na začátku to sice byl můj oblíbenec, ale čím dál tím víc se už jenom tváří kamenně a naprosto nic zajímavého se s ním neděje…)
Napřed jsem si myslela, že v tom autě zařve Eugene, páč Abraham pak bude zničenej, že nedokázal splnit svoji misi. Ale vzhledem k tomu co tu někdo o Eugenovi psal (asi bych pro příště takový infa dávala do spoileru), tak to vidím spíš na Rositu (i vzhledem k tomu, že její postavu tam tvůrci moc nerozvinuli)
A jak se Rick poslední dobou chová brutálně mě akorát štve, chápu ho, ale štve mě. :D Bylo by zajímavý, kdyby si toho všimnul i zbytek skupiny a začali by to nějak řešit/bát se ho/apod…
No hodně spekulací tu je :D Těším se na další díly a na rozuzlení, co jak dopadne :) Beth by byla škoda, neim proč ale byla :) Naopak by mi nescházela ta Tara bo jak :)
no ono vzhledem k tomu, že v komixu Eugene žije a řekl i pravdu ohledně toho, že nic nevi – dle něj to byla jeho obrana, neumí střílet, neumí nic a toto ho drželo při životě, tak by brzo zařvat nemusel. Bo pak bude mít na starost výrobu nábojů a další zlepšováky na místě, kam by se měli dostat díky Ježišovi a jeho lidem a kde se setkají/utkají s Neganem. A měla by tam být i Rosita … ale seriál se komixu drží jen v nečem, tak kdo ví :)
#3676 Jaditie9#3675 kezir89: To mě přijde Tara, asi jako jediný tady na tom fóru, :D celkem sympatická. Zatím bych ji nevraždila. Ale je fakt, že ten jejich trojúhelník Tara/Glenn/Maggie začíná být trošku divnej :D
Ale ješte nevím kdy uvidíme to stim vobrácením autobusu na střechu…všeoecně nevím kolik epizod bude mít první část před pauzou (nějak sem se po tom nepídil) ale po Slabtownu už o dalších epizodách není nikde moc psaný jakýkoli info. Podle mě tam při tý situaci určitě někdo zařve a je mi celkem jedno kdo…z autobusový party mi na nikom nějak extra nezáleží…mohl by se už konečně někdo z našich hlavních hrdinů proměnit v zombí…to už tady hóóódně dlouho nebylo :)
#3679 pajajs#3611 rockyzz: tady ta diskuze je plná spoilerů proto si nečtu všechny komentáře jinak vysvětlí mi někdo jakými způsoby se přenáší ta zombie nemoc mám v tom už opravdu guláš??
#3679 pajajs #3683 Thomas Morta#3677 Cybercaf: Mě v tom autobuse záleží na Rositě.. :(
#3678 kutas: To by mě taky zajimalo.
#3683 Thomas MortaTak díl v celku povedený Boba mi bylo líto i když jsem tuhle postavu nemusel tak takhle jsem nemyslel že umře, zklamalo mě že vynechali rozloučení Glenna a Ricka přeci jenom to byly postavy které se znají celý seriál. Líbili se mi konverzace mezi Tyreesem a Rickem měli záhadný význam. Jinak si myslím že se obě skupiny opět setkají i když asi v meších počtech :D jelikož to vypadá jak vybíjená postav z Game of Thrones :D