Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

JackIsBest

#2880 ZvacA: Nevím proč jsi nervozní, nikdo tě to číst nenutí, navíc když reagujeme jeden na druhého :) Je to diskuze, co jiného probírat než to co se stalo? Zabijíme čas před finále. Zatím jsi tu vždy akorát kritizoval názor druhých, ale sám jsi nic rozumnýho nenapsal :)

#2883 ZvacA #2883 ZvacA
28.3.2014 | 9:50:33
JackIsBest

#2880 ZvacA: nejsi náhodou verbal z čsfd? :D

#2884 Cermb0
28.3.2014 | 9:51:28
ZvacA

#2881 JackIsBest: #2881 JackIsBest: Pokud považuješ za vrchol rozumnosti celé diskuse se tu po tisícáté cukrovat na tím, jak kde kdo taje z postav v seriálu a jak zamilovaný by to udělal a kdo by měl zemřít a kdo se mu za průběh seriálu znechutil a naopak nabyl na prestiži a podobný srandičky, tak ano, na ty moje rozumovost stačí pouze do bodu ponechání kratší tvůrčí reakce plné opovržení nad některými stále naivními poznámkami místních. Přiznávám, že subjektivně nad podobným bliju, protože mi to zase subjektivně koresponduje akorát s tím, jakou základnu diváků celý seriál vlastně má a do jakých hnojů se díky tomu dostává celková jeho kvalita a vývoj. Přestože tahle otázka je komplikovanější než aby záležela pouze na partě českých teoretických fandů, výsledek je prostě takovej, že kolem Walking dead se točí lidi až děti, kteří by v něj raději viděli rodinnou ságu než seriál poplatný své potenciální tématice a prvním dobrým nápadům. Je to samozřejmě chyba seriálu samotnýho, protože ten už nenabízí nic jinýho, a proto se tomu ani nelze ve finále divit, co se to tady řeší za záležitosti. Já jakožto člověk, který v současnosti v seriálu vidí ze tří-čvrtin akorát filmový, interpetační a charakterový bahno, který si nezasluhuje slávu a dovácký ohlas první série, si určitě na podobný téma nepokecá a nebude se s ostatními plácat po zádech jak mají souhlasný názory, ale i tak mě tolikrát šokuje, co se tady občas vyplodí.

Každopádně, ona nervózní reakce na kolegu Cermb0 skrz tebou naznačenou zimu je už tak trochu alergickou připomínkou na celkovou otázku té problematiky a jeho osobního podání. Diskuse na tohle téma s některými lidmi je holt chcaním proti větru… prostě ne s očekáváným výsledkem.

#2885 JackIsBest
28.3.2014 | 10:56:08
Cermb0

Řekl jsem svůj názor navíc o filmování respektive natáčení něco málo vím.. zajímal jsem se o to protože kdysi jsem měl odhodlání, alespoň pro nějakou amatérskou tvorbu a znám lidi co to dělají profesionálně.. Také vždy po epizodě shlédnu Making Walking Dead a videa, kde herci a další komentují děj. Vidím tam, jak musí řešit detaily, kterých si všimne málokdo a je s tím mnoho práce a nepochybně to je nákladné. A také vím, že natáčení mají do puntíku naplánované tak, aby bylo na konci vidět, že se ochlazuje. Kritizovat umí každý, chválit už ne.
#2882 JackIsBest: Díky Jackie :) Přesně o to mi jde, zabít čas čekáním na další díly..

28.3.2014 | 11:13:48
JackIsBest

#2883 ZvacA: Já bych třeba od tebe už rád slyšel, konkrétně, co ti vadí přímo na seriálu, co by podle tebe měli změnit, čeho se vyvarovat i klidně názor na časovou linii mě zajímá, není to tak, že bysme to tu rozebírali, jen mě zajímá jak to vidí ostatní lidi, nemusíme nic řešit a o ničem se dohadovat. Zatím tu ale nepíšeš nic konkrétního, furt názor na názor a já stále čekám na nějaký vyjádření a né akorát – WD sledujou pouze děti, je to TV bahno, šokuje tě co se tu vyplodí, nezasluhuje slávu ani divácký uznání. Tak zkus začít diskuzi na urovni, třeba se někdo v tvym odbornym pohledu na seriál připojí. Z toho co si napsal se dá akorát odvodit, že tohle forum je vlastně hluboko pod tvojí uroveň a nestojí ti za to očemkoli se tady vubec vyjadřovat, protože nikdo tady tomu nerozumí…

#2887 ZvacA
28.3.2014 | 11:20:23
ZvacA

Snad bych neměl chválit ten celkový chlívek, co se potom divákovi nabídne? Ono je hezký, jak se někdo vyžije natáčecí dramaturgií, kde kecá kde kdo a cokoli a jaká je to tam nehorázná makačka, ale vážně pochybuju o vizi tvůrců řady dopředu. Ono totiž to jejich nehorázný nasazení nějak nejde v těch 45 minutách moc vidět, či co. To nemluvím o tom, že o té slavné přezimě jsme se ho*no v seriálu zatím konrétně dozvěděli. A tak, hlavně že Ondra Lincoln si vzal bundu během natáčení a máme indicii jak prase.

28.3.2014 | 11:26:37
ZvacA

#2885 JackIsBest: Vše podstatný už bylo řečený. Tohle fórum není pod žádnou úrovní, jen někteří lidi tady. Upřímně, nejsem tu zrovna kvůli nim.

28.3.2014 | 11:34:02
Harimata

Ty jo, co třeba že byste se přestali pořád napadat? Mnohem ubožejší, než sebeblbější názor. Nadhoďte téma které se vám líbí a je to.

28.3.2014 | 12:57:36
Geek

Já jenom doufám, že Kirkman nenechá zkapat Maggie, největší kočku v seriálu. A jak na to tady koukám, nejsem sám. Když už musí zemřít někdo z těch, co jsou naživu v komiksu, tak se přimlouvám za toho Grimesovic spratka, co mě vytáčí už od začátku. Když už se tady řešilo vypuknutí zombie nákazy, narazil jsem na článek s jednou hodně přehnanou teorií, ale kdo ví… http://www.hitfix.com/…dead-prequel

#2891 JackIsBest #2892 JackIsBest #2895 JackIsBest
28.3.2014 | 13:03:26
Cermb0

Nechápu tu potřebu se do někoho navážet… Ale budiž, ještě že já mám lepší zájmy než hledat kritiku u ostatních.. Hlavně doufám, že další díl bude opravdu tak perfektní, jak slibují ! :)

28.3.2014 | 13:21:45
JackIsBest

#2889 Geek: Trošku nechápu jak to myslejí s tim že modrá skalice měla vliv na tu celkovou epidemii? :D

#2893 JackIsBest
28.3.2014 | 13:43:33
JackIsBest

#2889 Geek: Podle mě to nebude nic víc než prostě odkaz na druhej seriál :D ale proč by to nebylo možné, že ano :D

28.3.2014 | 13:44:01
JackIsBest

#2891 JackIsBest: (Modrý meth* samozřejmě) nevím co mě napadla skalice :D Jinak těch odkazů na WD je tam docela dost, co se na to teď dívám :D :D zajímavý

28.3.2014 | 14:01:19
ZvacA

Dobrá přátelé, vaše duchovní slovní materie mě natolik zasáhla, až mě zároveň přesvědčila, abych tomuhle seriálovýmu opusu o zombies bez řádných zombies a již špinící jmého komiksu, kde se dá atmosférou krájet jen při úvodní znělce, kde opěvovaný herecký výkony podivných šklebů si zadají s chováním zvířat, a ze kterého cvrká nejeden fanda ročních období, hezkých tvářiček a zákulisí, dal ještě šanci. Na místě zdejším slibuju, že pokud poslední epizoda bude ta největší naprostá parádička, ze které mi upadne čelist a šokem z avizovanýho cliffhangeru s důslednou nedočkavostí na budoucí řadu mi vystřelí mozek a nervy až do tramtárie, uznám pozor! nejen, že seriálový zpracování WD je teď fakt naprostá úžasnost nemají obdoby s fakt super obsazením a fakt super nápady, který mi nedají spát, ale rovněž uznám teorii proběhnuvší druhé zimy a napíšu kolegovi od ztracených takovej dišputát na téma Proč a na takové úrovni, ze které bude mít radost a dozví se vše postatný. A přestanu vám tady kalit vody cukrátek a nadšených seancí a mega otázek do placu, abych nebyl skrblík a přihodil něco podstatnýho.

Ale všichni víme i ti, co nechtějí vědět, že tomu tak nebude, protože seriál maximálně posledním finálem selže. hehe >: )

28.3.2014 | 14:21:26
JackIsBest

#2889 Geek: Blbě jsem si to přečet ale už to mám, zkouknul jsem pár scén a přečet si něco o pernkovým tátovi (nikdy jsem ho nesledoval) a už je mi to jasný :D Jinak, ty máš BB celej zasebou? Stálo by za to začít koukat? :D

28.3.2014 | 14:36:15
Cybercaf

Teorie šílená. jestli jsem si to dobře přeložil a pochopil, tak ty modré prášky (které se nejspíš objevili v seriálu Breaking Bad (nikdy jsem seriál nesledoval a vím o něm pouze základní info)) jako můžou za vznik nákazy? :D Jelikož se jedná stejně jako u WD o seriál z produkce AMC tak bych řekl, že jsou to všechno pouze „Easter Eggy“..

#2897 Cybercaf
28.3.2014 | 14:55:35
Cybercaf

#2896 Cybercaf: Nebo respektive, že se všechny ty věci objevili v obou seriálech, což by nějak značilo, že se jedná o stejné universum :)

#2898 JackIsBest
28.3.2014 | 15:12:40
Cybercaf

#2898 JackIsBest: Tak jelikož se jedná o video od College Humor, tak chápu tenhle vtípek, ve kterým to vypadá, že seriály na sebe skoro jistě navazují :D

#2905 JackIsBest
28.3.2014 | 15:28:34
hulmihoukoleen

#2898 JackIsBest: když jsem četl vaše komentáře hned jsem vám chtěl hodit odkaz na Walking Bad :D jinak Breaking Bad doporučuju všem pro mě je to nejlepší série společně s Prison Break (až na druhou půlku poslední řady), Breaking Bad ma hlavně jednu velkou výhodu a to že už je dokončen a nemusíte čekat na nové díly – doporučuji sledovat v orig. znění :)

#2901 hulmihoukoleen #2902 hulmihoukoleen
28.3.2014 | 15:40:18

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama