Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

JackIsBest

#2632 randall: Tak proč ne, mě by třeba zajímalo, jak lidi s kterýma tu komunikuju vypadají, nebo kolik jim je let. To není žádná seznamka, aspon máš představu s kym tu probíráš věci :)

Jinak https://www.youtube.com/watch?… tahle scéna mě hrozně baví, Daryl ležící v rakvi říkajíc Beth at pokračuje ve zpívání, do toho si představíte jak je ten svět vlastně v prdeli, prostě hodně povedený :)

23.3.2014 | 15:38:02
Cermb0

Flashbacky ve LOST bodly, věděli jsme proč se tak ta postava chová atd.. Ve WD by se mi to nelíbilo, to prý původně chtěl Daranbot. I tak se to někdy táhne a kdyby měla půlku dílu zabrat vzpomínka, to by asi nebylo dobrý.. Spíš se mi líbí jednou za čas nějaký flashback ve stylu jak měla Michonne, Bob..

#2643 JackIsBest #2644 ZvacA
23.3.2014 | 16:51:01
JackIsBest

#2642 Cermb0: V Lost byly naprosto smysluplné, s WD je to jiný no, asi by se sem moc nehodily. Maximálně kdyby chtěli dořešit něco zpátky :)

23.3.2014 | 17:08:04
ZvacA

#2642 Cermb0: Nicméně by pomohly celkovýmu seriálovýmu univerzu, a oživily by ho. Darabontovo vlastní pojetí WD mohlo do dnes stále bodovat, než aby se momentální tvůrčí linie již zastavila někde na nerozhodné půlce mezi komiksem a potápějící se vesehrou bez atmosféry. Ostatně, pořád lepší sledovat třeba retrospektivních patnáct minut záběrů z nastupující epidemie – navíc co do informací sice vlastních, ale záživnějších – než scénářově na tři díly rozdělenou sentimentální cukrovost stepující na místě s občasným pseudo-bubu momentem pro romantiky.

23.3.2014 | 17:30:20
Ponine94

#2632 randall: Prosím tě, kde bereš seznamku? :D Už jenom proto, že jsem zadaná. :D Ivan napsal krásnou pravdu, tj. že aspoň víš, s kým se bavíš… A ono tady někoho zajímá, kolik je tomu druhému a už je z toho seznamka, no to je síla, tohleto. :D

23.3.2014 | 17:49:35
Hodooor

ano pošlete sem všichni fotky ve spodnim prádle ať před sebou nic neskrýváme :D moje http://i1038.photobucket.com/…sh/hodor.jpg

23.3.2014 | 20:23:04
Cybercaf

Mě naopak tato „anonymita“ vyhovuje :D vést podobné diskuze na Facebooku, neučastnil bych se jich, ale zde mne nikdo nemůže „odhalit“ :D snad někdo z mých přátel podle obrázku ale, řekl bych že toto „forum“ nenavštěvují…

Nicméně těším se už na zítřek..na další díl. Ještě že je ta US premiéra v celku dobrý čas pro nás tady Až se na to zejtra po 12 vrhnu, tak už pravděpodobně všechno bude k dispozici…

23.3.2014 | 21:13:01
Cermb0

Další rozhovor s Kirkmanem :

Jaká je vaše zatím nejoblíbenější scéna ze seriálu?

Je těžké vybrat si nejoblíbenější scénu, ale rozhovor mezi Morganem a Rickem v díle 3×12 Clear je celkem vysoko na mém seznamu. Scéna kdy Hershel dává Glennovi hodinky a říká mu jestli je vhodný pro Maggie nebo scéna kdy Michonne probodne Guvernéra je taky mojí dost oblíbenou scénou.

Kdyby jste měl popsat finále jedním slovem jaké by to bylo?

Nemilosrdnost. Lidé o tomto díle budou mluvit hodně dlouho. Cliffhanger na konci čtvrté série nám udělá z čekání na další sérii takový peklo, že si to ani nedokážete představit. Užijte si to!

Jak hodně vás AMC omezuje v tom co můžete a nemůžete v seriálu dělat?

Upřímně nebyly žádné momenty, které bych musel ze scénáře vyjmout. AMC je v tomhle ohledu skvělá. Samozřejmě máme svá omezení. Nesmíme například používat slovo „FUCK“ nebo ukazovat nahotu a takové věci. Myslím že minulým dílem jsme ukázali, že nás nic nezastaví abychom ukázali i temné scény.

Jaká je nejvtipnější věc, která se stala během natáčení seriálu?

Během natáčení 4×2 Infected pokaždé, když Andrew sebral prasátko tak ho doslova posralo. Jedno prasátko bral několikrát během 20 minut a prasátko to drželo v sobě aby to mohlo následně opět na Ricka vypustit. Po konci natáčení byl Andrew pokryt prasečími hovny a on v klidu šel za producenty si jen tak pokecat.

Uvidíme někdy jak to vypadá ve zbytku světa? Například v Kanadě nebo dokonce v zámoří?

Uvidíme jen to kam se vydá naše skupina. Takže by jsme se nikdy nekoukli co se děje v Kanadě pokud tam skupina nepůjde. Takže ne, neuvidíme zbytek světa. (spin off ?)

#2651 JackIsBest
23.3.2014 | 21:53:54
k_ub0

#2640 Moucha13: máš pravdu a z tou lizzie bolo mi to blble len mysliet kedeze lizzlie ma len 12 ale bude to naozaj krasna zena uz teraz v 12 tich je vidiet ze bude kočka :)

#2652 JackIsBest
23.3.2014 | 22:04:52
JackIsBest

#2649 Cermb0: Parádní info :D Jinak je pravda, nevzpomínám si že by v seriálu zaznělo fuck, pokud ji připomente mi to, prosím :D Používají hodně what the hell atd, ale fuck si opravdu nepamatuju normálně :D Jinak s tou nahotou to je docela přísný no, o opaku by HBO a GoT by mohli vyprávět :D :D

23.3.2014 | 22:20:00
JackIsBest

#2650 k_ub0: Taky musím souhlasit :D

23.3.2014 | 22:20:45
Ponine94

Ve spodním prádle? :D No prosím, prosím… Otevřený saténový župak vám snad tolik nevadí. :D :D http://25.media.tumblr.com/…yo1_1280.jpg

24.3.2014 | 6:11:16
Tonda655

Tak tendle díl nic moct.Ale příští bude asi hodně rušnej.

24.3.2014 | 9:20:24
kiso1561

To ich BBQ v Terminuse na konci epizódy vyzerá podozrivo :D

#2656 Remi91
24.3.2014 | 12:26:08
Remi91

#2655 kiso1561: Přesně tak. Dává to možnost pro jednu dějovou linku, kterou chci rozhodně vidět :)

24.3.2014 | 12:42:28
Bublaninamorava

no konečně, dnes luxus, já pořád nadával, že nedají víc dějových linek a jejich střídání v jednom díle, dnes to dali a povedlo se to skvěle, nenudil jsem se ani minutu, takže dnes to bylo skvělé…

taky jsem jen zpozorněl na tom konci, a to z prostého důvodu, nikde žádný hlídky, vešli tam jako na procházce, nikde nehlídané atd… to bylo velmi podezřelé, to si tam přeci v žádném případě nemůžou dovolit.. to bylo velmi divné.

24.3.2014 | 13:16:22
k_ub0

Takže vidim ze nejsom jediny komu to pripadalo az moc happy end a terminus jak nejaky raj určite to bude nejaka pasca podla mna oni budu kanibali ,ta tetka bola mocc milučka asi ako nejaky uchyl čo laka deti na cukriky :D tešim sa a zaroven nie na konecny diel tešim sa ze bude asi poriadny akčnak ale zaroven sa netešim na čakanie na podzim :)

24.3.2014 | 13:20:54
kezir89

jou dobrý to díl, sice spoilery co tu někdo vyvěsil před týden, se nenaplnily – naštěstí, ale ten konec dává docela pěkně najevo, co to asi bude za lidi (pár z Vás tu o nich již mluvila a myslím, že to jsou oni :) ) Uvidíme co přinese finále…beztak stopku v nějakém napínavém momentu a pak to nekonečné čekání :D

24.3.2014 | 13:30:30
RiwerCz

Pres co prosim koukate na walking dead myslim jako stranku diky

24.3.2014 | 14:13:50

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama