Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 121×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

hulmihoukoleen

#2693 mrco1991: To o lovu byla reakce na příspěvek Cybercaf-a tam mi vypadla citace to se omlouvám. On i chov je pro člověka, co se celý život pohybuje v civilizaci, velmi náročná činnost (nezapomeňte že Rickovi hodně radil a pomáhal Hershel), taky od vypuknutí uplynula dlouhá doba, tak se mohli o chov a lov mohli bezúspěšně pokoušet a brali kanibalismus jako poslední možnost jak mít maso na talíři např. na Novym Zélandu před kolonizací byl jednou z možností jak jíst maso právě kanibalismus, kanibalismus se taky objevoval i v nedávné historii při hladomorech či obléhání měst (např. Leningrad). Kanibal tedy nemusí být jen duševně nevyrovnaný člověk.

#2706 heminstein
24.3.2014 | 21:03:37
Cybercaf

#2700 Dragon94: no…je to zajímavý :) nicméně ještě k tomu obrázku té Marry…tamta „malba“ to bylo taky někde v seriálu nebo to je z uplně jiného universa (hra,komiks) ? Ptám se, protože jestli je to v seriálu tak kde přesně se to objevilo, díky :)

#2703 Dragon94
24.3.2014 | 21:08:05
Dragon94

#2702 Cybercaf: To bylo v seriálu .. jak Mischone prohledávala ten dům s Carlem … Hráli tu hru na to, že může položit jednu otázku když prohledají jednu místnost…

#2704 Cybercaf
24.3.2014 | 21:10:16
Cybercaf

#2703 Dragon94: jasněě už na to koukám, díky..jsem hlava děravá…podoba tam je opravdu slušná :) zase na druhou stranu si říkám: že by tam už byla až taková zpětná vazba ? Myslím tim: Marry v Terminusu, někdo kdo jí zná a ví co je zač a unikl, by nakreslil obraz, zahrabal ho v nějákym baráku kde je mrtvá rodinka? Za tu dobu už mohl někdo načmárat na ty cedule s mapama nějáký varování…

24.3.2014 | 21:18:02
heminstein

Podle mě neumře Rick, Carl, Michonne a Daryl. Pak taky Carol a Ty. Myslím si totiž, že se v posledním díle se skupinou nesetkají. Asi už to má spočítané Beth. Tipuji, že se stala obětí kanibalů. Nejvíc by mi vadila smrt Ricka, Glenna a Maggie, nejmíň mi záleží na Carol, ale jak už jsem napsal, rád mám snad všechny ze skupiny ve vězení. Je docela možné, že kdo zemřel, se v posledním díle ani nedozvíme. Kirkman přece prohlásil, že čekání na další řadu bude vůbec to nejhorší dosud.

24.3.2014 | 21:19:04
heminstein

Lidské ostatky jedli také přeživší z jednoho sportovního týmu, jehož letadlo spadlo v Andách. Bylo to někdy ve 2. pol. 20. stol.#2701 hulmihoukoleen:

#2707 Dragon94
24.3.2014 | 21:23:50
Dragon94

#2706 heminstein: A stalo se to i v minulém století je o tom i film bohužel si nevzpomenu na jméno .. a tuším, že mezi těmi lidmi co museli jíst své mrtvé kamarády byl i Rickův otec…

24.3.2014 | 21:28:21
gery

Takze najdolezitejsia otazka pred poslednou epizidou znie, kto zomrie. Podla mna skupina, s ktorou je Daryl je tam ucelovo nasadena a obdrzi aj najvacsie straty. Ostane asi len ich vodca /ten herec je dost znamy/. Potom by sme sa mohli rozlucit aspon s jednou starsou postavou /zrejme Beth, ta je uz viac menej predvarena a cudny rozhovor s Darylom bol nejakym naznakom/. Vobec by nechybala ani ta cierna, co nema pribeh, Sasha myslim…alebo mozno Carol…ale ta pride podla mna s Tyrisom do Terminusu ako posledna a Rick sa nakoniec asi docka Judith,,,,No v uputavke vyzeral v jednom zabere dost znicene,,,tak dufam, ze neprideme o Carla alebo Michonne, za cenu objavenia Judith. Z tej skupiny co prisla ako prva do Terminusu si neviem predstavit nikoho, kto by skoncil v kotly. Abraham, vedator, Glen, Maggy urcite nie, jedine Rosita a ta lesba…

24.3.2014 | 21:33:01
Majestic

#2689 Cybercaf: já slyšel, že lidský maso je sladký…takové kuřecí, ale na sladko…tak nevím, kde je pravda. Asi se někdo budeme muset přemoci a prostě si někoho upýct :-D

24.3.2014 | 21:36:43
Cybercaf

Ani se nedivím, že Rosita nedá Eugenovi spát…je to vážně „chick“ viz. http://walkingdead.wikia.com/…ian_Serratos A ještě zpátky k té podobě na obrazu, určitě to nebude náhoda, protože někteří herci jsou víceméně upravováni pro své charaktery a zrovna herečka „Marry“ je ve skutečnosti blond má a uplně jiný střih vlasů, stejně tak herec co hraje například Eugena je ve skutečnosti zrzek, Abraham alias Michael Cudlitz je v seriálu taky dost za „punkáče“ oproti své skutečné podobě.

24.3.2014 | 21:42:36
LoKiCZ

Osobně si nedokážu představit větší skupinu plnou kanibalů. Jasně, kanibalové být můžou ale těch by bylo tak do 10 – 15 lidí víc určitě ne. Co se týče lidského masa tak si myslím, že budou mít nějaké vězení, kde budou mít tyto lidi uschovány k dalšímu zpracování. Aby se maso nezkazilo, nesmí člověk zemřít (proměnit se). Takže bude pravděpodobné, že Beth bude naživu ale třeba bez nohy :-) Terminus je jednoznačně past, nikdo nekoná dobro jen tak pro nic za nic. Problém budou mít když tam přijde Rick a Daryl se svýma skupinama, to už bude pravděpodbně větší palebná síla než má Terminus dohromady.

#2713 Dragon94 #2715 hulmihoukoleen
24.3.2014 | 21:49:23
Tharia

Achjo Beth se mi začínala líbit…po druhý sezoně to byla taká podřezávačská uťáplice, a oni jí ted zřejmě nechaj kanibalům.

24.3.2014 | 21:55:28
Dragon94

#2711 LoKiCZ: Teoreticky, když ho trefíš do hlavy … tak se nákaza neprojeví.

#2715 hulmihoukoleen
24.3.2014 | 22:07:34
Cermb0

Co se týče Beth, tak to vidím pozitivně, od Terminusu byla dost daleko.. Myslím si že to s ní bude stejné jako s Andreou mezi 2 a 3 sezónou.. Na konci 2 jsme viděli jak ji zachránila neznámá osoba a ve třetí už víme že to byla Michonne a byly to nerozlučné kamarádky. :) takže se přikláním k tomu že Beth unesl paranoidní kněz, se kterým se ovšem zpřátelí a v 5 sezóně budou na sebe zvyklí a pak narazí na skupinu. Nadcházející díl bude spíš na Rickovo skupinu a tu co už je v Terminusu.. Nebo je i možné, že Rick dorazil do Terminusu dřív :O a až pak dorazí Abraham s Glennem..bude to psycho cítím to.. A na konci toho všeho se aai objeví Tyreese s Carol..

#2716 Tharia
24.3.2014 | 22:09:35
hulmihoukoleen

#2711 LoKiCZ: jen si nejsem jistej zda bude Rickova skupina s Joeovou skupinou spolupracovat spíš se postřílej. Ohledně Beth tu holku mám rád hezká nevinná naivní puberťačka tomu dodávala zajimavou atmosféru, ale tvůj nápad, že by ji našli v kotci bez nohy by byl docela bomba pro příběh.
#2713 Dragon94: Když je střelíš do hlavy pořád musíš řešit, kde sehnat velkej mrazák :D

#2716 Tharia #2717 LoKiCZ
24.3.2014 | 22:24:56
Tharia

#2714 Cermb0: bezva :D někdo pozitivní. Takhle sem o tom nepřemýšlela, no ale vypadá to pravděpodobněji než to s těma kanibalama…

#2715 hulmihoukoleen: at přijde o nohu kdo chce, hlavně at to neni daryl, michonne, rick a nebo beth. to bych nepřežila…jinak mrazáky sou :D jeden obrovskej sme kdysi měli u tety, tam by se vešly minmálně dva lidi :D

24.3.2014 | 22:34:42
LoKiCZ

#2715 hulmihoukoleen: Mrazák – souhlas :-) Tak samo že Derylova a Rickova skupina nebudou spolupracovat, ale zase se nenechají sežrat a vzájemnou potyčkou udělají slušnej bordel. Přiznejme si, že višchni co jdou s Darylem (kromě toho šéfa) jsou jen další „živý“ (chodící) mrtvoly.

24.3.2014 | 22:34:54
JackIsBest

Vidím to následovně, Terminus je stoprocentně nějaká past, nebudeme si nic nalhávat. Někdo tu psal, že v komixu (?) nevím, měla v dalších dílech Lizzie zase mučit Judith, vubec tomu tak nebylo. I v dašlcíh věcech, se seriál komixu nedrží, (vim takhle z for co lidi psali – komix osobně nečtu) a i tak by to bylo divný když je komix proti seriálu napřed, přece to nemůže bejt totožný. Podle mě to nebudou žádný kanibalové, otázka pak je, co jsou zač a to mě zajímá, ale kanibalové? Pochybuji. Beth s terminusem podle mě nic společného nemá, a do páté série už jí neuvidíme, proto Kirkman podle mě prohlásil (jedna z těch věcí) kvůli které to bude peklo čekat do podzimu. Co se týče ztrát, bude to někdo ze starých tváří, myslím, že stoprocentně, nejpravděpodobnější mi přijde Carl nebo Michonne. (Tyreese a Carol podle mě ani neuvidíme už v téhle řadě) Dál to bude zbytek tý party od Joea jak už jste psali a ten vědec nebo ta kočka od abrahama, nebo Tara. Nevylučuju ale ani pár Glenn – Maggie, protože když všechno vypadá že bude zase krásný a budou žít happily ever after jako to vypadalo u Beth s Darylem, tak se všechno posere to už je ve WD zvyk. (Kdo viděl Lost – smrt Jina a Sun – takhle podobně bych to viděl, velkej comeback a pak big bang). Každopádně na těchh posledních 42 minut čtvrtý řady se neskutečně těšim, bude to Věc! A jinak někdo tu psal s těma ukázkama na konci – tmusim souhlasit, taky se mi líbí jak si s tím tvůrci hrajou, pouštějí je zrcadlově, namixovaně, pozpátku, je to prostě bomba a je to vždycky dramatický. Toť ode mě vše, snad si ten muj sloh někdo přečte :D

#2728 kezir89
25.3.2014 | 0:38:21
JackIsBest

Ještě dodatek k té ukázce na konci – toho koho tam žerou zombies, je krátkovlasej běloch, neodpovídá to nikomu z hrdinů jež známe, stopněte si to :)

#2725 Nika43
25.3.2014 | 0:50:16
chir

Tak já bych zase řekla, že kanibalové jsou nejpravděpodob­nější. Vemte si takovou postapokalyptickou Cestu od Cormaca McCarthyho, tam sice kanibalové neměli velkou skupinu, ale kdo říká, že jich tam musí být hodně. Ještě mě napadl jeden z dílů Resident Evilu, tam se kanibalové také vyskytovali. Samotný Terminus vypadal (alespoň z těch pár záběrů) docela prázdně. Konec konců, Cesta je velmi podobná ve vizi toho společenského rozložení postapokalyptického světa jako WD. Pro některé z nás je asi nepředstavitelné, jak se člověk během nějaké doby může při změně prostředí změnit natolik, aby se stal kanibalem. Myslím, že pokud má člověk velmi silné hodnoty (jako naše skupina ve WD), tak ani hlad v této změně nehraje tak zásadní roli, to spíše bude jíst hmyz nebo v případě zmiňovaného Leningradu opravdu cokoliv, od kůry stromů přes lepidlo, pojídání zesnulých příbuzných zde vzhledem k nákaze padá. Jenže tohle (odkazuju spíš na tu Cestu) je ale úplně jiný druh kanibalismu. To jsou lidé bez hodnot (které by se vztahovaly k úctě k životu apod.), kteří zastávají ten názor, že jen nejagresivnější přežije, takových skupinek bychom napočítali mnoho. Proto bych řekla, že kanibalismus určitě vyloučit nemůžeme a popravdě, i tou scénou s Mary je nám to (možná) takto lehce naznačeno „tak se posaďte a připravíme vám talíře“.

#2721 chir #2722 chir
čestný člen redakce
25.3.2014 | 0:54:24

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama