Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

hwejdika

Tak uz som pozrela aj ja! Tohtotyzdnovy diel sa mi pacil viac ako ten minuly hlavne dejova linka Bob-Maggie-Sasha… Deryl podla mna musi mat neuveritelnu slabost pre Beth – to je podla mna jedine vysvetlenie toho ze bol taky blbec a otvoril dvere zombiekom… Inak zvlastne ze vzdy je to zombicke chrcanie pocut uz zdaleka a teraz ho pocut nebolo..a este aj tie konzervy mali okolo baraku. Inak dufam ze co najskor uvidime opat Abrahama :-)

12.3.2014 | 14:38:23
JackIsBest

Jako taky se mi tomu nechce věřit, ale to co nám zatím bylo nabídnuto tomu jakžtakž odpovídá. Sere mě to, že tu první zimu vynechali. Sotva přežili na velký bezpečný farmě, a přes zimu na cestách přezili? Tohle mě jediný mrzí na seriálu a trošku mě to zaráží, já doufám že druhá zima ještě nebyla, a druhá už bude součástí dění. (v tom případě není Judith více než 4 měsíce)

12.3.2014 | 15:06:10
Maky23

teeeeda to bude ale dlouhy leto…kolik ze zbyva dilu do konce 4.serie?

#2424 Lumicko
12.3.2014 | 15:15:31
Lumicko

#2423 Maky23: Ma to len 16 epizod :( a teraz je 13… .Cize 14. bude tyreese + mozno neco o rickovi ( co by bolo super ) ale bude to asi skor daryl… 15. bude asi Rick dufam… a 16. bude kde sa asi viacero skupin stretne ( asi nie vsetky ) v tej „safezone“ a nieco sa stane a bum koniec otvoreny

#2428 Maky23
12.3.2014 | 15:46:51
JackIsBest

ostatně jako vždycky poslední díl bude sekec :D

12.3.2014 | 16:04:19
Harimata

#2415 Moor8: Tak zrovna to odhadování věku dítěte se tady ukazuje jednak jako absolutně nespolehlivé a taky tu kdosi říkal, že je to to samé jako řešit jak jsou oblečení a jak vypadá listí na stromech. Já když ukázala některým ženám co mají jedno či více dětí, na kolik odhadují judith, tak všichni říkali okolo roku. Což bych si tipla i já. Ale ono je to stejně jedno, proč je vlastně tak důležité, kolik času uběhlo? Už vlastně ani nevím, proč se o tom pořád bavíme :-D

#2427 Cermb0 #2430 Maky23
12.3.2014 | 18:47:24
Cermb0

#2426 Harimata: Já také tipoval Judith okolo roku.. Není možné, že ji je tak 6 měsíců.. narodila se tak v červnu a čtvrtá řada začínala v květnu dalšího roku dle mého názoru.. Ale to je jedno. Řešíme to protože netrpělivě čekáme na další díly a tak tu přemýšlíme o nepodstatných hovadinách :D Mimochodem také vám tam v současných dílech chybí Rick ? Nebyl tam už 2 díly a bez něj mi to přijde hrozně divný.. Druhá polovina čtvrté řady má už 5 dílů a Rick byl pouze ve dvou z nich :/

#2432 Harimata
12.3.2014 | 19:04:07
Maky23

tak to snad ne:( ja si snad sezenu ten komiks…teda jeste zjistit kde a jeste jesti uz pata rada byla vydana:)))#2424 Lumicko:

12.3.2014 | 19:28:23
Ruklashu

Mě Rick teda nechybí, to spíš slečna s katanou. pač ta je bombová, ale hlavně mě baví jiné skupiny nejvíc asi Daryl s Beth, čimž teď docela naštvali. Doufám, že ji Daryl najde.

12.3.2014 | 19:28:59
Maky23

debatu o Judith jsme asi spustila ja protoze me zajima,kde vubec je protoze v v ukazkach jsem ji u Tereese nevidela ani u Carol,jen tustrasne nesympatickou pubertacku :/#2426 Harimata:

12.3.2014 | 19:30:14
Cermb0

Já jsem taky zvědavý co bude teď s Darylem a Beth ale ti dva jsme teď viděli dva díly za sebou a já mám rád různorodost.. Za to jsme hodně dlouho neviděli Ricka a Tyreese s Carol ( což se v následujícím díle napraví) a zdá se že ani v 4×14 Rick nebude…

12.3.2014 | 19:38:20
Harimata

#2427 Cermb0: souhlasím se vším… mně Rick taky celkem chybí, i když je trochu blázen, tak mi je sympatickej. Nejvíc ho žeru od té scény, co umřela Lori, to byl fakt super herecký výkon a ten herec mi tím tu postavu hodně zhmotnil.

12.3.2014 | 20:41:05
JackIsBest

Řek bych že to je dobře že ostatní postavy dostanou víc prostoru, sice bych taky už rád viděl Ricka, ale o něm to bylo od prvního dílu, musí jít taky o někoho jiného :-) Jsem nedočkavej, ale čas letí, už tu máme zase skoro čtvrtek, další díl je tu coby zombie dup.

12.3.2014 | 20:43:43
Cermb0

Ještě bych se vyjádřil ke kritice dílů druhé poloviny čtvrté řady. Neříkám, že přímo tady ale viděl jsem více diskuzí a dost lidí si stěžuje na ten příběh, od té doby co opustili vězení. Samozřejmě není to vždy zábava, třeba 4×12 byl docela nezáživý ALE tyto díly mají své kouzlo. Ve vězení jsem měl pocit, že těch postav je fakt hodně a spousta z nich neměla svůj prostor.. Takový Bob, Sasha, Lizzie … Na ty jsem měl neutrální názor a tyto díly nám je mnohem víc přibližují, jejich „pravou“ tvář, což je super. Na druhou stranu by mohlo být více dílů, protože některé příběhy či scény jsou opravdu zbytečně zdlouhavé… Já se na nové díly samozřejmě těším, ale zároveň se netěším na 31.3. kdy za 40 minut zkouknu poslední díl a pak čekat 6 měsíců.. Lepší pocit je ten současný, že už jen 4 dny do dalšího dílu :D

#2437 hwejdika
12.3.2014 | 20:56:46
ZvacA

JInak už jen tak pro zajímavost, ale ještě trochu v souvislosti s časováním seriálových událostí. V rámci hledání dosavadních časových informací, jsem přímo v seriálu narazil na jednu perlu. Dokonce i samotný timeline na WDwikia jej do své struktury očividně, kromě zmíňky na začátku. nezahrnuje. Tak tedy:

V pátém díle první série (díl Wildfire) zazní u videoblogu zajímavý časový poznatek Doktora Jennera, že uběhlo už 194 dní od vyhlášení Wildfire a 63 dní od rozšíření epidemie globálně. Údaj o 63 dnech se předpokládá obecně jako doba uplynulá od počátku „zombie epidemie ve WD“. Bohužel, seriál už nespecifikoval těch 194 dní (respektive 131 dní) a obecně to, co znamená heslo Wildfire. Přesto, určitě by se na tomhle seriálem předloženým faktu dalo uvažovat o tom, že tato „zombie-nákaza“, která měla ve velkém před těmito údajnými dvěma měsíci (63 dní) se vymknout kontrole a postihnout Georgii, respektive Spojené státy a jiné oblasti v obrovském měřítku, nemusela být zase tak mysteriozní a náhodná, jak se asi domníváme. Chápu-li to správně, podle Jennerova videoblogu měli alespoň tito vědci v CDC již více jak sto dní (tedy jinak řečeno okolo více jak tří měsíců) před vypuknutím globální epidemie vyplívající nějaké povědomí a pohotovost a označení pro virus nebo nemoc, která se již někde objevovala a alarmovala nejvyšší farmaceutické a politické složky. To by znamenalo, že nějaké první případy zombies by byli již některými kruhy zaznamenány ještě před Rickovým postřelením a úpadkem do komatu, tedy v dobách, kdy nikdo nic takovýho nepředpokládal. A to je docela šílený.

Takže, pokud jsem se do tohoho „časování“ a tohoto údaje nezamotal, tak mi z toho vychází tahle teorie. Je pravdou, že to může být špatně interpetovaný a „194 dní“ je myšlena právě ona doba „od prvního vypuknutí zombie nemoci“ a kde končí první sezóna seriálu vůbec . V takovém případě by to mimo jiné nahrávalo těm, kteří prohlašují, že muselo uběhnout už více jak dva roky, protože od předpokladu, že události v první serii se odehrávají za předpokladu dvou měsíců od vypuknutí nákazy, by se teoreticky datace pro první sérii zvýšila až na půl roku od vypuknutí. Spojíme-li to s tím, že počítáme se zahájením Rickovýho probuzení někdy na konec léta/podzim, potom by se celkový počet dní od vypuknutí zásadně zvýšil a tím by snad mohly být i ty dvě zimy. Ale pouze v takovém případě. Na tu druhou stranu to však může ukazovat na klasickou nelogičnost a děrovost seriálu, který s podobnými informacemi bohužel nepracuje důkladně a nespecifikuje. Prostě je plácne a nějak to zapadne. Takže tolik k tomuto postřehu. :D

12.3.2014 | 21:03:32
DolceGabbana

Podle mého názoru . jak se BEth a Daryl usadily v tom baráku.. tak je tam sledoval v okně ten majtel toho baráku.. potom přivolal zombie aby odlákal Daryla a beth unesl.. a bojím se o Daryla.. co sním ta skupina „frajeru“ udelá..

12.3.2014 | 22:00:34
hwejdika

mne naopak prva polovica 4.seria pripadala nudnejsia.. po tom masakri vo vaznici to podla mna dostalo „gule“#2434 Cermb0:

#2438 Cermb0
13.3.2014 | 14:14:55
Cermb0

#2437 hwejdika: Ne, já naopak psal, že tyto nové díly mají své kouzlo a jsou celkem super. Ty před pádem věznice také nebyly špatné ale prostě ty postavy neměly prostor jako mají teď..:) Mimochodem pobavte se v odkaze dole komentáři na otázku, zda mají rádi víc Daryla nebo Ricka…

https://www.facebook.com/photo.php?…

#2439 hwejdika
13.3.2014 | 15:15:16
hwejdika

precitala som este raz zamyslela som sa a pochopila som :-D asi budem uz prepracovana.­.esteze je zajjtra piatok :-D #2438 Cermb0:

13.3.2014 | 16:16:37
MatusBeres

Mozeme nuejti vtsvetlit ako sa chcel dostat Abraham do W D.C s peknou army zenou a dementom ktory ak by este dlhsie drzal zbran tak vsetky naboje vystriela fakt je ze zbrani a naboji mali malo a tankovat to nakladne auto nieje sranda a dosdat sa cez tisicky zombie ties nije sranda podla mna je Abraham dement

#2441 k_ub0
13.3.2014 | 21:51:00

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama