Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

hulmihoukoleen

Bob je super postava je mi taková blízká takhle bych asi přežíval v zombie apokalypse prostě jen chodil po světě a chlastal jak dán dokud by mě něco nesežralo.
#2395 slaughter4u: K Darylovi on neměl moc na výběr buď se k nim přidat nebo schytat kulku, obávám se že s nimi stráví velkou část času a přilne k nim. Vždycky byl spíš ten co se ztotožní s vedením, ať před výpuknutím nákazy, kdy se držel Merla (podle minulého dílu), tak pak ve skupině pod vedením Ricka, kde se charakterově hodně změnil. V tomhle případě určitě někdy nastane konfrontace se skupinou přeživších z vězení (tipuji Ricka s Michone) a na tu se náležitě budu těšit.

#2403 Cybercaf
11.3.2014 | 19:51:07
heminstein

I mně zůstal rozum stát nad tím, že se Sasha rozhodla zůstat sama. Taky jsem nepochopil, proč Maggie ležela (snad i spala) na zemi mezi zombíky. Jo a mám dojem, že v traileru na novou epizodu Judith byla.

11.3.2014 | 20:25:32
Cybercaf

#2401 hulmihoukoleen: Na výběr neměl, pokud seděl uprostřed cesty (na železničním přejezdu), stačilo aby si sednul do lesa a nikdo by ho nenašel. Nicméně už mu bylo asi všechno jedno. Mimochodem, to že se to odehrálo u kolejí naznačuje, že tím směrem (do Teriminusu), směřujou skoro všichni a asi se tam potkají a pořádně se to vyhrotí. Jedinou Rickovou výhodou je, že ta banda nebude vědět kdo to je. Oba z tý bandy, co Ricka viděli sou už mrtvý :)

11.3.2014 | 20:31:59
Cermb0

A prosím jak jste si jistý, že ta skupina ve které je teď Daryl ještě nebyla v tom domě ? Pokud vím, jak v 4×11 jeden týpek vyhodil toho druhého z postele ( toho s tím šátkem na hlavě) tak ho nezabil ale přiškrtil a omráčil protože pak bylo viditelné, že dýchal a přece co si budeme povídat kdo by zabil člověka a šel si vedle něj lehnout ? Zatímco ten druhý, se kterým se Rick pral v koupelně toho už určitě zabil a ten se proměnil a zaútočil na ně. Ten už v 4×13 tam okolo Daryla není. Zatímco ten s tím šátkem ano a Ricka by mohl poznat protože ho pod postelí viděl.

#2405 Cybercaf #2414 bulljoker
11.3.2014 | 20:36:28
Cybercaf

#2404 Cermb0: Dle mýho, to není jeden a ten samý. Kouknul jsem na obě ty scény znovu (naštěstí ty díly v PC chvíli uchovávám) a jediné co mají stejného je ten šátek, jinak mi připadají jako dva odlišní lidé. V té scéně na zemi ještě očividně dejchal, to ano ale kdo ví, jak se ty události v baráku po Rickově útěku odehrály…jinak co se týče toho, že ten jeden zabil druhýho a pak si lehnul…to bych u týhle skupiny „prudce inteligentních“ vidláku nepovažoval za nic neobvyklého. Navíc kolik přeživších ví, že se mrtvý člověk, co umře jinak než na kousnutí, po smrti stejně promění? Pořád můžou existovat jedinci, kteří o tom neví.

#2406 ZvacA
11.3.2014 | 20:44:09
ZvacA

#2405 Cybercaf: !„The Talking Dead segment for "Claimed“ confirmed Tony was still alive after being choke-holded" http://walkingdead.wikia.com/…8Season_4%29

#2408 Cybercaf
11.3.2014 | 21:02:12
Moor8

Počkat, on ho nezabil, jen omráčil. Kdyby ho zabil, tak vedle něj nejde spát, jelikož by se proměnil. Tak, jak ho držel mu jen odkrvil mozek a on omdlel.

11.3.2014 | 21:09:20
Cybercaf

#2406 ZvacA: Chtěl jsem si to ještě ověřit na WIKI ale zapomněl jsem…uznávám chybu :D co je psáno to je dáno…zelený proužek mluví za vše. Jen, že mi ten s tou puškou teď na konci připadal víc „opálenej“ :)

11.3.2014 | 21:12:12
JackIsBest

Ještě k tomu jakej čas uplynul… Axel po zimě řekl ty první díly ve vězení, že jsou tam už cca 300 dní, pár dní na to Lori porodila. Na konci třetí série Beth ovšem chodí v kožený bundě, carol taky, a beth nosila dokonce čepici, a Daryl si brával kolem sebe deku. Ve čtvrtý sérii už jsou ale napohodu zase v tílkách, řekl bych že je fakt možný, že druhá zima už byla taky…asi se jim prostě nechce dělat zimní období v seriálu :-D

A Jestli Lori porodila zhruba 300 dnů po začátku nákazy, tak je možný že Judith bude fakt Shaneova. Rick byl tak týden v komatu a s morganem mohl strávit takový 3 týdny. ne? No rozhodně neni vyloučený že může být Shanea.

#2415 Moor8
12.3.2014 | 0:05:05
Cermb0

http://www.wetpaint.com/…e-apocalypse

Zde to s tím časem máte černý na bílém. Mezi 3. a 4. sezónou uběhlo 6 měsíců a ve věznici prožili rok… Dále jsem někde četl že nová řada se vždy začne natáčet v květnu, pozastaví se někdy v červenci až v srpnu a v druhé polovimě září pokračují. Ta pauza kvůli tomu aby ke konci řady znázornili, že se pomalu ale jistě ochlazuje. Jak říká Jack, na konci třetí řady jsou teple oblečeni z nějakého důvodu.,.

#2417 ZvacA
12.3.2014 | 6:14:43
Ponine94

Ten grázl unesl Beth!!! Sakra…! A jo, zase jeden z dobrých dílů! :)

12.3.2014 | 7:01:01
bulljoker

v traileru na minulou epizodu to taky vypadalo že to bude díl jen o Maggie a těch dvou a nakonec jsme tam měli víc Daryla a Beth

12.3.2014 | 11:09:04
JackIsBest

Kadopádně je škoda, že nám neukazují zimu, je to dost divný, docela důležitý období v takovymhle světě ve sračkách :)

12.3.2014 | 11:09:27
bulljoker

#2404 Cermb0: ten díl se taky nemusí odehrávat po incidentu s Rickem ale třeba před. Nikdo neřekl že ty díly jdou časově po sobě :P

12.3.2014 | 11:10:50
Moor8

#2409 JackIsBest: Oblečení nemůžeme brát jako nezvratný důkaz. Prostě jen byl chladnější týden. Ať už v seriálu, nebo při natáčení. Můžeme vycházet jen z nezvratných faktů a to je těhotenství a věk dítěte. Sice ho neznáme přesně, ale můžeme ho odhadnout +/- na měsíc.

A s Morganem byl tak 3 dny.

#2416 JackIsBest #2426 Harimata
12.3.2014 | 12:41:29
JackIsBest

#2415 Moor8: Podle mých „odborných“ výpočtů, odhaduji celkové děnní tak na 19 měsíců. Hodně záleží na tom kdy cca Lori otěhotněla. Jestli to bylo s Rickem/Shanem tam v campu, nebo ještě předtím.

Rick se probudil kolem konce Srpna nebo začátkem září 2010. Pár týdnů byli v tom údolí za atlantou, kde dejme tomu s ním přišla do jiného stavu (berme teda tak půlka září) měsíc na to zjistila, že je těhotná (tak v půlce října) a koncem října se stal ten incident a opustili farmu. Zima teda byla přeskočená, to jsme neviděli a Lori byla tak v posledním měsíci těhotenství, když našli vězení, to znamená jestli byla měsíc těhotná předtím, musel být už takovej květen-červen, když našli věznici. Pak Andrea řekla Merleovi, že Daryla neviděla už 7–8 měsíců, což by odpovídalo tomu, že incident na farmě se stal těsně před zimou a narození Judith. Třetí řada mohla končit tak v září-řijnu, a čtvrtá následuje už opět kolem března. Co myslíte?

#2418 ZvacA
12.3.2014 | 13:10:26
ZvacA

#2410 Cermb0: Já teda nevím, ale akorát se potvrdilo, že je před druhou zimou, protože jak čtu jak chci, tak bylo jasně řečeno, že od vypuknutí oběhl rok a půl, včetně toho, že se během toho žilo ve věznici.

Because the truth of the matter is that if our group has been going out on runs and living in this prison for a year, year and a half — because you figure it’s probably been about a year and a half since The Turn

Nebál bych se interpretace, že zrovna pouze o žití v samotné věznici rok a půl se nemluví.

Takže, ne, ještě bych si počkal na něco specifičtějšího, že uběhly už dvě zimy.

12.3.2014 | 13:32:34
ZvacA

#2416 JackIsBest: Myslím, že druhá zima teprve přijde a že další (druhý) rok bude následovat v páté sezóně.

#2419 lukas254
12.3.2014 | 13:34:17
lukas254

#2418 ZvacA: Já prostě doufám že řeknou v posledním dílu nebo na začátku další série že nj ta druhá zima to bylo peklo :D navíc taky jsem sem dával stránku kde bylo časový období a tam bylo že uběhlo 500 dní od vypuknutí epidemie takže tak… prostě už to neřešte stejně to nikdo z vás neví přesně

#2420 ZvacA
12.3.2014 | 13:40:21
ZvacA

#2419 lukas254: Jak říkáš, wiki hovoří jasně: přes 500 dní plus něco málo, o druhé zimě logicky se tam člověk nedozví. Je to sice timeline dělaný fandama, ale vychází z toho, co bylo řečený v seriálu na jedné z nejaktuálnějších věcí, která si hlídá každou kravinu k univerzu. Není zatím důvod tomu nevěřit.

Až teda v seriálu padne naprosto jasně (případně to potvrdí Kirkman nebo scénarista), že druhou zimu prodělali, potom sklapnu podpatkama a s kontstatováním, že tvůrci jsou ko*oti, zasalatuju na pozdrav těm, kteří tak tvrdili. ALe do té doby není zřetelnější indicie, že by měly uběhnout již dvě zimy.

12.3.2014 | 13:50:56

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama