Seriál The Vampire Diaries je u konce. Strávil s námi krásných osm let plných nadpřirozených padouchů a milostných trojúhelníků. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Obecná diskuze
Obecná debata o seriálu The Vampire Diaries. Nepište zde spoilery z aktuálních epizod!
Konec The Vampire Diaries
Nejlepší epizody
Reklama
Nejoblíblíbenější postavy
Fotografie hlavních postav
Narozeniny
-
Janina Gavankar
29.11.1980 | 29.11.2024 -
Ian Somerhalder
8.12.1978 | 8.12.2024 -
Joel Gretsch
20.12.1963 | 20.12.2024 -
Randy J. Goodwin
24.12.1967 | 24.12.2024 -
Elizabeth Blackmore
6.1.1987 | 6.1.2025
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
Pro člověka, který vyrostl na asi nejlepších upířích seriálech Buffy, the vampire slayer a Angel a který z duše nenávidí Twilight ságu jsou TVD na první pokus poněkud hůře stravitelnou záležitostí, hlavně díky pilotu celého seriálu, který balancuje za hranou kýčovité parodie. Nakonec jsem ale TVD přeci jenom dal druhou šanci. V kostce čím TVD jsou…instantní polívčička „Přidej vejce“ bez vejce, tj. působí uměle a to podstatné chybí – kouzlo. Dá se to, ale celý seriál se strašně táhne. Problém by nebyl ani tak v základní kostře příběhu, ta je celkem zajímavá, ale množství vedlejších dějových linek, které většinou postrádají smysl, vzhledem k posunutí děje kupředu, je fakt otravné. Netuším nakolik se seriál drží předlohy, kterou jsem na doporučení do ruky nevzal, ale asi by se slušelo a patřilo vypíchnout spíš to důležité. Ale to by zase bylo méně dílů= méně prostoru pro reklamy= méně prachů. Díky velmi kladnému vztahu k upířímu tématu jsem se byl schopen dokoukat do konce páté série i přes průhlednost a totální nenápaditost scénáře, výskyt cukrkandlového popíku nejtěžšího kalibru v každé druhé scéně a v neposlední řadě úděsný casting ve většině případů. Z té šedi prkenných sladkých amerických tvářiček ční jen Nina Dobrev v roli Eleny a démonický záporák Damon, ztvárněný Ianem Somerhalderem, jehož si je těžké neoblíbit i přes hnusárny, které provádí. P.S.: Patizón může být se s svým Edwardem Cullenem v klidu, Stefan Paula Wesleyho jej s přehledem se svým jedním vypatlaným výrazem a tónem hlasu strká s přehledem do kapsy.
#6940 Geek: I když se začátkem nemůžu absolutně souhlasit… Buffy a Angel nejlepší upíří seriály… To je teda kapku mimo pro mě :D Ale konec příspěvku pobavil :D
#6943 Geek #6944 Geek #6945 Geek#6942 Goodies: Po absolvování všech sedmi sezón Buffy můžu s klidnou duší prohlásit, že se jedná o nejlepší upíří seriál, jaký kdy vůbec vznikl a který je s přibývajícími díly lepší a lepší. Pokud totiž člověk jde pod povrch béčkového seriálu o sexy prsaté a blonďaté hrdince předurčené osudem k zabíjení upírů, ukáže se mu konceptuálně do nejmenšího detailu promyšlené dílo o slastech a strastech dospívání, které je silně depresivní a i vedlejší postavy jsou mistrně prokreslené a živoucí, a komplexní fantasy s ohromným mytologickým pozadím. Nesčetné množství originálních epizod, v nichž se experimentuje se stylem, vyprávěním, žánry aj. (muzikálový díl, mlčenlivý díl…), vysoká koncetrace popkulturních hlášek se svébytným zacházením s anglickým jazykem, důsledné vyhýbání se či ohýbání anebo nadsazování klišé a schémat (Drákula ne jako hlavní záporák celé jedné série, ale pouze prvního dílu, ústřední a údajně nezničitelný arcilotr 2. série zabit jednou ranou z bazuky). Ani jako feministický a politicky nekorektní počin není Buffy hloupá či špatná, protože je uvědomělá, sebeironická a hrozně chytrá a zábavná. Jedinou „chybou“ tak je hodnocení některých uživatelů, kteří Buffy hodnotí podprůměrně až vyloženě negativně, protože zhlédli jen pár dílů tragické pubertálně rozjívené první sezóny a nevadí „big picture“, nebo si nedovedou připustit, že i v rámci brakových žánrů lze řešit závažná témata.
#6946 blacken#6942 Goodies: Po absolvování všech sedmi sezón Buffy můžu s klidnou duší prohlásit, že se jedná o nejlepší upíří seriál, jaký kdy vůbec vznikl a který je s přibývajícími díly lepší a lepší. Pokud totiž člověk jde pod povrch béčkového seriálu o sexy prsaté a blonďaté hrdince předurčené osudem k zabíjení upírů, ukáže se mu konceptuálně do nejmenšího detailu promyšlené dílo o slastech a strastech dospívání, které je silně depresivní a i vedlejší postavy jsou mistrně prokreslené a živoucí, a komplexní fantasy s ohromným mytologickým pozadím. Nesčetné množství originálních epizod, v nichž se experimentuje se stylem, vyprávěním, žánry aj. (muzikálový díl, mlčenlivý díl…), vysoká koncetrace popkulturních hlášek se svébytným zacházením s anglickým jazykem, důsledné vyhýbání se či ohýbání anebo nadsazování klišé a schémat (Drákula ne jako hlavní záporák celé jedné série, ale pouze prvního dílu, ústřední a údajně nezničitelný arcilotr 2. série zabit jednou ranou z bazuky). Ani jako feministický a politicky nekorektní počin není Buffy hloupá či špatná, protože je uvědomělá, sebeironická a hrozně chytrá a zábavná. Jedinou „chybou“ tak je hodnocení některých uživatelů, kteří Buffy hodnotí podprůměrně až vyloženě negativně, protože zhlédli jen pár dílů tragické pubertálně rozjívené první sezóny a nevadí „big picture“, nebo si nedovedou připustit, že i v rámci brakových žánrů lze řešit závažná témata.
#6951 Goodies#6942 Goodies: Sorry, ten první komentář měl být jenom jednou. A Angel? Temnější, dospělejší, akčnější. Na poměry spin-offů vrcholné dílo, na poměry seriálů hodně silný nadprůměr. Zpočátku slabá alternativa k sličné Buffy totiž dokáže vyústit v jedno velké a dokonale propracované drama, v kterém hlavní hrdinové marně, ale přesto, bojují jak se zlem v ulicích Města Andělů, tak s pochybnostmi a temnotou v nitru jich samotných. Není to sice tak drasticky intenzivní jízda jako s Buffy, protože noirovější styl vyprávění nesedne zrovna každému. Pokud ale ve mě první krůčky padlého upíra na cestě k apokalypse epických rozměrů vzbuzovaly rozpaky, tak vše pominulo v předvečer oné deštivé noci, která může směle konkurovat i masakru v samotném Peklu pod Sunnydaleskou střední.
#6947 anndy#6943 Geek: Tak i když ± souhlasím se Stefanem a hodnocením herců ve VD (krom Niny a Iana), tak Buffy rozhodně nevidím jako takové veledílo, naopak každá další řada podle mě byla větší a větší škvár až to dospělo k hranici nesnesitelnosti. Jo, byla dobře vtipná a ironická, jo, snažila se být zároveň Beverly Hills a zároveň sci-fi, ale jinak od třetí řady to bylo jen horší. Poslední řady byly prakticky nekoukatelné. A to jsem viděla všechny díly a byl to svého času můj oblíbený seriál, ale jaksi v okamžiku, kdy už člověku není 10, to nelze považovat za něco vrcholového. Možná vrcholové na svou dobu…
s většinou souhlasím, buffy i angel byli supr ve své době, ale dojeli na to samý jako většina seriálů, nevěděli, kdy přestat. poslední řady u obou byly fakt slátanina. Ikdyž jsem na tom vyrostla a herci jsou mí oblíbenci, tak se zase srovnává nesrovnatelný. Na druhou stranu – můžeme v Angelovi vidět stefana – temná strana bez duše a utrápený chudáček, který se snaží vše napravit. Jediný s čím nesouhlasím je výraz „popík“ – myslím, že právě hudba je v tvd dost dobrá a přesně sedí na scény#6945 Geek:
pokud sem někdo chodí, tak další klípek pro zasmání…
http://www.youtube.com/watch?…
#6949 Stelly #6950 Goodies#6948 anndy: tak to je super… :D :D
#6948 anndy: Ian na konci dobře provokuje :D
#6944 Geek: Hmm, no já být tebou, tak bych teda tak klidná nebyla… Ok, bylo to dobré, když mi bylo 10–13 (už nevím přesně kdy to běželo), ale jinak o tom nemůžu říct nic jiného, než že to byla totální slátanina a s odstupem času se nebojím říct ani trapárna… Ze začátku ještě dobrý, ale ke konci katastrofa.
#6952 kath023#6951 Goodies: Mě to teda nebavilo ani v tomhle věku..
ono je taky otázky v kterým roce jste byly v tom věku :-D pochybuju že dnešní puberťáci jsou stejní jako my, navíc jsou zmlsaní lepšími efekty. Ve své době byla Buffy prostě něco, dneska k těžko k pochopení :-) to ještě nebyli upíři na každým kroku a kříže ještě fungovali :-D
#6954 kath023#6953 anndy: Pamatuju si že kamarádku to bavilo :D Možná že kdybych se podívala na víc dílů,taky by mě ta začalo bavit,ale mě to nikdy nezaujalo tak že bych u toho vydržela.To už jsem se radši dívala na Čarodějky nebo jak se to jmenovalo :D
#6955 anndyčarodějky mi znechutila prima, když to opakoval milionkrát pořád dokola, nějak to pak ztratilo to kouzlo nostalgie :-( většina věcí z mýho dětství (puberty) je dnes spíš trapná,ale člověk si občas rád zavzpomíná. Např. takový superman, jako děcko jsem to žrala, pak Smallville, Roswell, škola zlomených srdcí,,,,,,,to je fakt pro pamětníky, jelikož tohle neopakují#6954 kath023:
na zkrácení čekání – JoMo a jeho filmy, malý průřez, ale jako Klaus je asi nej :-) http://www.youtube.com/watch?…
Týjo, mně se dneska zdá zajímavý sen :D Normálně pár hlavních postav z TVD (myslim, že všichni kromě Eleny a Stefa) šli hledat Damona na nějakou zapomenutou skládku, ale nenašli ho a pak tam našli letadlo s kterým chtěli letět domů a normálně Damon v něm byl :D Pak tam nad ním všecí buleli (dojemná chvilka znovuschledání :D) A dokonce i Caroline, ale to si myslím, že můj mozek popletl, protože to byl najednou jako Stefan, ale pořád to byl vlastně Damon :D Já vím, divné, ale v tom snu to vypadalo reálně a dobře ;) Konečně se mi nezdálo, že tancuju ve vesmíru :D
Ahojky, jsem tu na diskuzi mezi vámi nová, ale jinak sem chodím snad každý den. ;) Mám na vás otázečku, protože jsem to tu zatím nenašla. Co se stalo se šerifkou Forbsovou??? V posledním díle bylo přece jasně vidět, že umřela. Našel jí Damon s Alarickem, ale už tam vůbec nebylo, že by prošla zpátky na stranu živých. Myslíte, že zůstane mrtvá? Bylo by to podle mě docela škoda. Ale zase v článku o nových postavách se píše, že přijde někdo, kdo jí bude silnou konkurencí, takže to může být i trochu náznak toho, že žije, ale nevim no… Chtěla bych ji živou. ;)
#6958 Stelly#6957 dvojnice89: ona přežila…Damon s Alaricem ji zachránili…navíc ji našli ještě jak dýchá…a i kdyby umřela tak to není nadpřirozená bytost tak by nemohla na druhou stranu… ;)
holky,tak Ian má novou přítelkyni :)
#6960 anndy #6962 dvojnice89už se to potvrdilo, viděla jsem jen články s otazníkama, Nina to není, ale líbí se mi #6959 TNoty:
#6967 kath023