Upíří deníky (The Vampire Diaries)
89/100 - 654×

Upíří deníky(The Vampire Diaries)

Elena, hlavní postava seriálu, tragicky ztratila oba rodiče, takže ji s jejím problémovým bratrem Jeremym vychovává teta Jenna. Elenu však v nadcházejícím roce čekají velké změny a to v podobě nově příchozího záhadného studenta Stefana. Ačkoli je to osudová láska na první pohled, staví jim život do cesty překážky a to hlavně v podobě Stefanova staršího bratra Damona. Elena však pomalu zjišťuje, že Stefan je mnohem víc, než obyčejný člověk, a tak se o něm dovídá pravdu. Stefan je upír.

USA | 2009 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | CW | 43 minut
VOD
Max | Amazon Prime Video
žánr
Dobrodružný, Hororový, Romantický
hrají
Nina Dobrev (Elena Gilbert), Paul Wesley (Stefan Salvatore), Ian Somerhalder (Damon Salvatore), Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert), Sara Canning (Jenna Sommers), Kat Graham (Bonnie Bennett), Candice King (Caroline Forbes), Zach Roerig (Matthew Donovan), Kayla Ewell (Victoria Donovan), Michael Trevino (Tyler Lockwood), Matthew Davis (Alaric Saltzman), Joseph Morgan (Niklaus Mikaelson), Michael Malarkey (Lorenzo St. John), Marguerite MacIntyre (Elizabeth Forbes), Robert Pralgo (Richard Lockwood)

Diskuze: Obecná diskuze

Obecná debata o seriálu The Vampire Diaries. Nepište zde spoilery z aktuálních epizod!

Nemesis23

Ahoj všem, po dlouhé době :-)

Přibližně u 17. dílu jsem TVD přestala sledovat a tudíž i diskuzi tady. Nějak mě to nelákalo sledovat díly postupně, řekla jsem si že si počkám a zkouknu to někdy až budu mít chuť najednou.

A ten den přišel včera :-D Měla sem volno, bylo mi blbě a tak sem zalehla a dala si TVD odpoledne. A musím říct, že jo! Bylo to super.Hrozně mě těch posledních 5 dílů bavilo. Zápletka s poutníkama sice nebyla nic extra (oproti zápletkám v prvních třech řadách…no ale už nějak nečekám nic lepšího,hold nápady docházejí), ale cekově mě bavilo pojetí vztahů – Enzo, Stefan a Damon a i vývoj vztahu Elena – Damon. Krásné. Sice mi to už moc připomíná jak se chovali Stefan a Elena když spolu chodili v první řade – pořád samej rozchod,jak to nezvládaj a blablabla a pak zase k sobě a zase od sebe…ale celkový dojem z vývoje v posledních dvou dílech být výborný.

Finále bylo skvělé, moc povedené. Nepročítala jsem celou diskuzi, ale mám pocit, že se z druhé strany všichni vrátili jako lidi? Když se Tyler nehojí, evidentně se vrátil „neposkvrněný“, takže jako člověk. Vrátili se i ostatní jako lidi? Bylo by to zajímavý. Ale určitě ve mě vzbuduli pozornost pro další řadu a to sem myslela že už se nestane. Celkově mám z finále podobný pocity jako z finále třetí řady, které je ale stále o pořádný kus lepší a můj deníkový top :-)

#6922 Stelly
30.5.2014 | 16:27:19
Stelly

#6921 Nemesis23: ne vrátil se jenom Tyler.....protože ten i v podstatě zemřel jako „člověk“…ale tak trochu nadpřirozenej… ;) :)

#6923 Nemesis23
30.5.2014 | 21:34:36
Nemesis23

#6922 Stelly: a nojoooo vlastně :-) to mi vůbec nedošlo,že tyler umřel jako vlkodlak co mu zlomili vaz,kdežto ostatní umřeli jako upíři…

31.5.2014 | 11:40:06
anndy

zkrátíme si trochu čekání (ikdyž do října fakt daleko), story of Delena – nostalgie

http://www.youtube.com/watch?…

#6925 Stelly
31.5.2014 | 17:12:48
Stelly

#6924 anndy: hezký video… ;) nenapadlo mě že bych sem taky mohla dávat odkazy na nějaký dobrý videa…

#6931 anndy
31.5.2014 | 17:54:15
JeremyFall

No já vám nevim. Poslední díl jsem ohodnotil pěti hvězdičkama to jo, protože mě dohnal až k slzám, ale na druhou stranu je vidět, že tvůrcům už opravdu docházejí nápady a vymýšlí děsné ptákoviny a rádoby strašné ,,šoky" a různé ,,smrti", které stejně skončí oživením postavy. Smrt Damona a Bonnie se mnou ani trochu nehnula protože je jasné, že se vrátí. Damon určitě a Bonnie je tak neoblíbená postava, že by 3/4 divákům bylo putna, kdyby už konečně chcípla, včetně mě.

Docela se obávám šesté řady, protože už od třetí řady to de se seriálem z kopce a pátá řada byla největší děs a někdy jsem se musel do dílů nutit. To, že ve 22ou dílech se našlo pár dobrých, který by se daly spočítat na prstech jedné ruky je docela průšvih. Myslím, že 6 řadě by prospělo méně dílů. Takových 13–15 by bylo ideální. Do pár dílů by museli nacpat více děje a zalepili by tak hluchá místa a neměli by čas an vymýšlení ptákovin. U šesté řady True Blood se jim osvědčilo, že ubrat dva díly je dobrým krokem a tak pomalu nezbylo místo na blbosti a nesmyslné vedlejší linie.

A jinak.. jak tady všichni řeší, jaktože je Tyler člověk a ptákoviny s tím vlkodlačím genem a podobně. Tady je názorná ukázka, jak mají autoři všechno nedomyšlené a nepropracované a hlavně aby už něco mohli natočit. To samé jako třeba proč Jeremy a Matt nezemřeli v Mystic Falls, které bylo zbavené magie, když by tam správně jejich prsteny fungovat neměly. Je sice fajn, že teď nad tím můžeme diskutovat a dohodovat se, ale myslím, že tohle by se u seriálů stávat nemělo. U nějakého filozofického, který přímo nabádá k diskusím možná ale rozhodně ne u teen upířího seriálu, na který lidi koukaj pro pobavení a ne pro to, aby si museli lámat hlavu nad chybami tvůrců.

No co už.. šesté řadě dám ještě šanci a budu pevně doufat, že se bude jednat o sérii poslední a tvůrci jí zakončí nějak důstojně a nebudou to roztahovat na několik dalších nicneříkajících sé­rií.

#6928 sisi2000
1.6.2014 | 14:23:46
Stelly

to sem tady jediná koho ten seriál baví a byl by rád ještě aspoň za 2 řady včetně tý šestý…? :) :D :)

#6928 sisi2000
1.6.2014 | 15:35:20
sisi2000

#6927 Stelly: Ne, nejsi jediná ;) Mě seriál taky pořád baví, hrozně se těším na šestou sérii :) Kdyby byly ještě aspoň 4. série, vůbec by mi to nevadilo, ještě se mi nestalo, že bych se na další díl netěšila :D

#6926 JeremyFall: Kdybych měla na TVD stejný názor, přestala bych to sledovat ;) Všichni furt říkají, že je TVD hrozně nedomyšlený a bla bla bla… Sice je tam pár zásadních věcí, ale hlavu a patu furt má ;) To o Tylerovi mně přijde dost jasný a Jeremym s Mattem celkem taky ;) A že má mít další série jen kolem třinácti dílů?! Tak to bych je šla vlastnoručně uškrtit :D V souhrnu : Fakt jsem na FANwebu?? :D

#6929 Stelly #6933 Nemesis23
1.6.2014 | 20:19:52
Stelly

#6928 sisi2000: aspoň že tak ;) :D jinak naprosto s tebou souhlasím… :D já sem původně taky chtěla reagovat ale už sem to vzdala… :) jinak na těch 13 dílů bych reagovala stejně ;) asi by sme šly spolu :D ;)

#6930 sisi2000
1.6.2014 | 21:40:32
sisi2000

#6929 Stelly: :D Stejně je to nelogické, TVD určitě nebudou brát díly, když je to tak populární seriál ;) Věřím, že bude i 7. série, Supernatural na tom přece bylo podobně, a teď už jede 10. sérii :)

#6932 Stelly #6933 Nemesis23
1.6.2014 | 22:12:43
anndy

jak si jinak zkrátit čas a „nezapomenout“ :-D#6925 Stelly:

#6932 Stelly
2.6.2014 | 8:36:05
Stelly

#6930 sisi2000: přesně :)
#6931 anndy: to je taky fakt :D :)

2.6.2014 | 15:07:24
Nemesis23

#6930 sisi2000: Proto sem Supernatural přestala sledovat po páté řadě :-D :-D

#6928 sisi2000: Pokud je ti to s Mattem a Jerem jasné, vysvětlíš mi to? já totiž taky nechápu, jak mohli zůstat naživu v MF, když s kouzelným prstenem umřeli už asi stokrát oba dva…a prsten je stejně magické obcházení smrti jako upírismus…

#6934 Stelly
3.6.2014 | 21:55:40
Stelly

#6933 Nemesis23: až na to že prsten je ve svý podstatě krátkodobej a nedělá to z nich nadpřirozený bytosti......je to jako když máš třeba sory za to přirovnání klinickou smrt,to taky umřeš na pár sekund a pak tě oživí…kdežto upírismus je natrvalo.....„um­řeli“ při něm natrvalo…už nejsou člověk…snad si to pochopila… ;) :D když ne tak Ti to ostatní vysvětlí líp… ;) :D

#6937 sisi2000 #6939 blacken
4.6.2014 | 15:31:47
anndy

díváte se někdo na opakování na cinemě? právě na to hledím a dost mě udivilo, že Stefanovi „vyčtverečkovali“ píchnutý kolík do břicha :-) to všechny díly takhle cenzurovali? ničeho jsem si dřív nevšimla (a nebo je to tím, že je teprv chvíli po poledni). kolík v břichu přece není nic extra hnusnýho, v tv dávají už od rána horší věci

#6936 Stelly
5.6.2014 | 12:49:19
Stelly

#6935 anndy: až na to že Češi když už něco dávaj tak to hodně upraví třeba i filmy občas vystřihávaj… ;) ale jinak pokud fakt cenzurujou tak sem si taky ničeho nevšimla :)

5.6.2014 | 15:56:35
sisi2000

#6934 Stelly: Já si taky myslím ;) Když umřou, prsten je oživí, ale nic nadpřirozeného se z nich nestane ;) U Matta je to celkem jasné, ale Jer přece byl lovec, takže by měl být nadpřirozený, asi když Silas umřel, stal se z něho zase normální člověk… :)

#6938 Stelly
5.6.2014 | 15:57:52
Stelly

#6937 sisi2000: přesně… :)

5.6.2014 | 17:56:10
blacken

#6934 Stelly: No tohle je sice možné vysvětlení, ale vzhledem k tomu, že prsten je sám o sobě taky magie, tak je to přinejmenším nedotažené a rozhodně to nepovažuji za tak jednoznačné a promyšlené.

Seriál mě nebaví už minimálně 2 řady, takže budu ráda, pokud tahle řada bude poslední. Většinou se snažím, když už začnu na něco koukat, to taky dokoukat do konce (občas to pak třeba poslední díl celé pozvedne). K tomu doufám, že se zase zvedne na lepší úroveň. To jen k tomu, proč stále sleduji… Ale je pravda, že několik seriálů jsem nedala – třeba právě Supernatural nebo True Blood, tam už mi to tolik lezlo krkem, že jsem raději přestala koukat úplně :-D Oproti tomu mě VD ještě dost baví, i přes výhrady (souhlas s JeremyFall)

8.6.2014 | 22:59:13
Geek

Pro člověka, který vyrostl na asi nejlepších upířích seriálech Buffy, the vampire slayer a Angel a který z duše nenávidí Twilight ságu jsou TVD na první pokus poněkud hůře stravitelnou záležitostí, hlavně díky pilotu celého seriálu, který balancuje za hranou kýčovité parodie. Nakonec jsem ale TVD přeci jenom dal druhou šanci. V kostce čím TVD jsou…instantní polívčička „Přidej vejce“ bez vejce, tj. působí uměle a to podstatné chybí – kouzlo. Dá se to, ale celý seriál se strašně táhne. Problém by nebyl ani tak v základní kostře příběhu, ta je celkem zajímavá, ale množství vedlejších dějových linek, které většinou postrádají smysl, vzhledem k posunutí děje kupředu, je fakt otravné. Netuším nakolik se seriál drží předlohy, kterou jsem na doporučení do ruky nevzal, ale asi by se slušelo a patřilo vypíchnout spíš to důležité. Ale to by zase bylo méně dílů= méně prostoru pro reklamy= méně prachů. Díky velmi kladnému vztahu k upířímu tématu jsem se byl schopen dokoukat do konce páté série i přes průhlednost a totální nenápaditost scénáře, výskyt cukrkandlového popíku nejtěžšího kalibru v každé druhé scéně a v neposlední řadě úděsný casting ve většině případů. Z té šedi prkenných sladkých amerických tvářiček ční jen Nina Dobrev v roli Eleny a démonický záporák Damon, ztvárněný Ianem Somerhalderem, jehož si je těžké neoblíbit i přes hnusárny, které provádí. P.S.: Patizón může být se s svým Edwardem Cullenem v klidu, Stefan Paula Wesleyho jej s přehledem se svým jedním vypatlaným výrazem a tónem hlasu strká s přehledem do kapsy.

#6942 Goodies
18.6.2014 | 13:41:19

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Vampire Diaries

Seriál The Vampire Diaries je u konce. Strávil s námi krásných osm let plných nadpřirozených padouchů a milostných trojúhelníků. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.

Reklama

Fotografie hlavních postav

Fotografie hlavních postav

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama