Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 121×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

Stardos

#5140 LubosPubos: Neskončí , určitě se ukáže že Judith je imunní :D

#5143 WarriorQueen
20.3.2015 | 6:32:52
hoolio88

#5140 LubosPubos: Hlavně doufám, že to neskončí tak, že se Rick probudí s tim, že se mu to celý jenom zdálo, to by byl vopruz… I když bude určitě zajímavý, kdy ten seriál utnou. Protože ten týpek může dělat komiksy do aleluja, ale ty herce to časem přestane bavit, budou se chtít uplatnit i v jiných rolích… Jasně, vždy je můžou nechat odkráglovat, ale v případě takovýho Ricka si to představit nedovedu. A přeobsazení by fandové nesli nelibě.

#5146 ZvacA
20.3.2015 | 11:00:20
WarriorQueen

#5141 Stardos: To by nemusel byt odveci zvrat :) Dodalo by to vsetkym nadej :) Virusy predsa mutuju.. oslabuju sa.. ludia ziskavaju dlhym casom imunitu na ne :) Su predsa pripady, ked aj matka, ktora ma virus AIDS porodi zdrave dieta … takze..

#5144 hoolio88
20.3.2015 | 13:17:16
hoolio88

#5143 WarriorQueen: Naděje v tom smyslu, že se neproměníš, když tě jeden zombík pokouše, ano. Teda pokud tě nekousne do tepny a nevykrvácíš jako prase na jatkách, pak je ti celkem na houby, že seš vůči nějakýmu viru imunní :)

#5145 WarriorQueen
20.3.2015 | 13:22:50
WarriorQueen

#5144 hoolio88: ja som myslela nadej v tom, ze sa nemusia bat toho, ze ked potom napr.niekto umrie vo vnutri osady – na inu komplikaciu ako je pokusanie, ze sa nepremeni a nepokuse ostatnych.. (tak ako sa to stalo vo väzení )

20.3.2015 | 13:36:47
ZvacA

#5142 hoolio88: No ty vole, nech bejt. Svést to všechno na halušky, to by bylo vyloženě od tvůrců nadělání do vlastních řad. Osobně se mi dělá šoufl jen při pomyšlení, že by tohle měla být konkluze. Přijatelný by snad i víc bylo, kdyby do toho rovnou vprdli prostě peklo, démony a obyčejnou posedlost.

Ale zase si myslím, že pokračovat se dá. Nevím jak teda seriál, ale komiks má veliký potenciál rozehrát další osudy dalších generací už mimo Ricka. Pokud bude mít Kirkman koule, tak ho dřív nebo později nechá stejně zajít pod kytky.

#5147 hoolio88
20.3.2015 | 15:02:17
hoolio88

#5146 ZvacA: K dalšímu pokračování komiksu (seriálu) – pravdou, že dokud nenajdou lék na virus, tak lidstvo nemá naději. Pořád se budou dělat noví a noví a to i když lidi budou opatrní a nenechaj se pokousat. Někdo umře na blbou chřipku a začne to odznova, pak jim nepomůžou ani nějaký hradby… Ale jakmile najdou lék, tak už stačí „jenom“ vybít všechny zombíky na světě a pak začít znova budovat civilizaci.

20.3.2015 | 17:29:44
Mela

#5131 Jedi knight: já bych bral jenom Guvernéra s Neganem a Jessie

20.3.2015 | 17:58:33
Athaeneus

K diskuzi, koho si zvolit do zombie týmu. Každej píše jména typu Rick, Michonne, Glenn atp. Přijde mi to, jak naprostá kravina. Vůdčí osobnosti, nevyzpytatelné (a ke všemu přežívaj jen z důvodu, jak jsou k nim scénáristi milosrdní). Poté se najdou magoři, co by ochotně klečeli před guvernérem… Ale nikdo nezvolí jména typu Eugene, či ten guvernérův vědec Milton Mamet, což jsou během Velkýho průseru nejdůležitější charaktery. Sice zbabělci, nebojovníci, ale poddajní a s hlavou ohromnejch rozměrů…

#5150 hoolio88 #5151 Stardos #5154 tynej
20.3.2015 | 23:00:59
hoolio88

#5149 Athaeneus: Neblázni, vždyť by je bez těch „nevyzpytelných osobností“, jak ty píšeš, roztrhali na cucky během pár minut, až by lítaly střeva všude okolo… Možná tak jednoho z nich bych do tý pětičlenný skupiny bral, víc ne.

21.3.2015 | 9:10:23
Stardos

#5149 Athaeneus: Já bych jich bral více ale otázka je kterých pět

21.3.2015 | 9:40:09
dameo

Dlouhou dobu si čtu Vaše komentáře, ale až nyní mám nutkání okomentovat aktuální epizodu, nebo rovnou celou pátou sérii. 5×01 Tato epizoda mně zklamala. Až budu chtít vidět akční střílečku, pustím si Komando s Arnoldem Schwarzeneggerem. Mezi mé oblíbené epizody páté série patří: 5×02, 5×04, 5×05, 5×07, 5×10 a 5×11. Epizodu 5×03 hodnotím odpadem. Na epizody 5×06, 5×08 a 5×09 se dalo koukat a epizody, které se odehrávají v Alexandrii (tj. 5×12, 5×13 a 5×14) mně vůbec nezajímají. TWD se příjezdem Rickovi skupiny do Alexandre stal úplně jiným seriálem. Komiks nečtu, ale vím, co by mělo následovat. Těšíte se na Negana? Mně je Negan lhostejný. Já chci zpět starý dobrý TWD! Vím, že mnozí napíšou, abych se na to nedíval, když se mi to nelíbí, ale TWD je jediný seriál, který sleduji. Prison Break, Lost a ostatní seriály, které jsem dříve sledoval, dnes hodnotím odpadem.

#5153 Cermb0 #5154 tynej
22.3.2015 | 10:35:22
Cermb0

#5152 dameo: Na jednu stranu chápu, na druhou to bys chtěl aby každý díl WD byl o tom jak tam chodí, pořád prohledávají auta a domy, jednou za čas zabijou Chodce nebo nepříjemné lidi a občas to někdo ze skupiny prostě nezvládne? Změna je život a nemůže to být pořád jen survival Navíc se mi líbí ta myšlenka, že by vybudovali nějakou mega komunitu

#5154 tynej
22.3.2015 | 14:53:59
tynej

#5149 Athaeneus: vzít si vědátory do skupiny není moc dobrý když chceš především fyzickou sílu a zdatnost na přežití než intelektuální :) Já bych tam vzal takový ty dobráky typu Glenn, Abraham a pak možná nějaký holky ať to rychlejš ubíhá :D. Jo a rozhodně bych tam nezval Ricka takovýho labila

#5152 dameo: přesně jak píše #5153 Cermb0: co myslíš pod tim starym dobrým TWD? V případě že chceš v 5. sérii, aby znova opakovali to co se dělo v předchozích což se mimochodem pořád děje, tak to začne bejt trochu šablonovitý a monotonní a tím i nudný ne?

23.3.2015 | 0:13:19
WarriorQueen

Tych 5 do skupiny je tazke vybrat. Urcite Rick, Daryl, Michonne, Carl, Glenn a Maggie (akoze za 1dneho ) :) A v zalohe by som mala Carol ako „backup“ :) To sa neda vyskladat iba z 5, aby bola vyvazena skupina :)

23.3.2015 | 8:48:59
badyvlasim

Michone jsem vzdycky nesnasel, no ted to moc nezlepsila. Dil jakz takz, ale na nic moc nenalakal. Nebo jako jo, ale linka Daryla s Aronem se bude resit az na podzim tipuju

23.3.2015 | 10:04:55
badyvlasim

Michone jsem vzdycky nesnasel, no ted to moc nezlepsila. Dil jakz takz, ale na nic moc nenalakal. Nebo jako jo, ale linka Daryla s Aronem se bude resit az na podzim tipuju

23.3.2015 | 10:05:01
Bublaninamorava

Mno, díval jsem se a díval, trošku zase zpomalili, tak jsem si říkal, že to dojde v tom pomalém rytmu až do konce, ale pak přišlo překvapení..hi­hihihi, se to zaplétá víc a víc… to jsem tedy zvědavej, jak to rozpletou… hodní jsou i zlí a zlí jsou i hodní… čekejme nečekané…hihihi

23.3.2015 | 10:14:32
hoolio88

Ricka někam zavřou, případně ho vykážou za hradby. Přitom by to měl být Pete, s kým zametou… Vůbec bych se nedivil, kdyby Pete mezitím, co Rick bude někde spoutanej, zmlátil Jessie ze vzteku tak, že ji to zabije, a teprve to otevřelo lidem v Alexandrii oči… Nebo by na Alexandrii mohlo zaútočit opravdu velký stádo zombíků, který se nějak dostane za hranice (nevim jak, leda by je někdo schválně pustil, možná ta holka, která se líbí Carlovi), a Rick a spol. to tam ubráněj a tím definitivně získaj důvěru zdejších lidí. Prostě čekám nějakou událost, díky který se lidi v Alexandrii konečně probuděj…

23.3.2015 | 10:35:28
ZvacA

15. epizoda

Nedá se to už vydržet, takže musím prohlásit, že typickej aktuální WD tyjátr. Slušně zmatenej a obočí zvedající cirkus se závěrečným atakem na oskary. Napětí dávno rozkrájený a směřující do bomba finále, který podle spotu vypadá už teď na 90 minut nefalšované nudy. Je asi jasný, že tahle rozpadající se mrtvola se musí už konečně dobelhat a zase si dát pauzu a namazat něco málo půročního medu kolem huby. Ale co, alespoň několik poznatků – Rick Grimas nám vnesl trochu světla do našeho nedávnýho diskursu a taky do banku vsázím kilo na to, že mladej si nevrzne.

#5161 WarriorQueen #5162 LucieMil.
23.3.2015 | 11:35:06

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama