Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 121×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

WarriorQueen

#5160 ZvacA: Tak daj tvoj navrh na dejovu liniu poslednej casti? Ked uz teraz mas predpoklad,ze to bude nuda? Co by si zmenil ?

23.3.2015 | 12:05:27
LucieMil.

#5160 ZvacA: Carl si sice „nevrzne“ ..ale zamilovat by se mohl.. Díl se mi líbil.. mám víc otázek jak odpovědí.. Sashe trochu hrabe z toho klidu a netečnosti v Alexandrii, Michone zase chce ten klid a útočiště.. a celkově .. těším se na poslední díl této série..

23.3.2015 | 12:25:25
Drtic

Môžem povedať len jedno Rick bol teraz celý Shane !!!! Tak ako som nemusel prvé dve série Ricka a fandil som Shanovi tak teraz je Rick celý Shane a fandím jemu. Teraz urobil len zle, že začal tou zbraňou mávať. To nieje iba teraz Rick je už dlhšiu dobu skvelý a nie je to ten blbeček čo chcel vždycki len každého zachranovať a robiť veci po dobrom ako sa len dá. Definitívne som si uvedomil, že starý Rick je preč v momente keď prekúsol tomu vodcovi tej bandy čo s nimi bol chvíľu aj Daryl Joe myslím, že sa volal hrdlo.

23.3.2015 | 12:35:41
hoolio88

Já nevim lidi, vám přijde, že Rick udělal něco špatnýho předtim, než začal mířit na ulici na lidi tou zbraní? Mně to tak nepřijde… Teoreticky mohl Peteovi namířit revolver na hlavu hned, jak se objevil v tý kuchyni, a stisknout spoušť, ale on mu řekl, ať jde s ním (předpokládám, že ho chtěl někam zavřít), Pete odmítnul a strhla se rvačka… I když uznávám, že kdyby do toho nevstoupila Deanna a Michonne, tak by Petea asi uškrtil. Jinak mezi Rickem a Shanem vidím jeden podstatnej rozdíl – nedovedu si představit, že by Shane riskoval vyhoštění z Alexandrie kvůli cizí ženský (Jessie) a jejím dětem, ten by se staral jenom o Lori (pokud by byla naživu ještě) a o Carla a ostatní by mu byli ukradení (dokonce i lidi z vlastní skupiny)…

23.3.2015 | 13:20:34
tomsn40

No, dneska se to dalo. Sasha mi je čím dál více sympatičtější :) Jenom aby se dožila konce :D

23.3.2015 | 13:29:07
Faramir15

cekal jsem ze konec paty serie bude velmi zvratovej ale dle traileru na dalsi dil bych rekl ze to bude nuda jak uz tu bylo receno… cekal jsem ze to bude jako v komiksu kdy

prijde stado chodcu, rozbijou zed a proniknou dovnitr…

ale hold nic nebude… bude to podle me o tom ze vyhosti ricka a glenna (kvuli minulymu dilu)

23.3.2015 | 13:52:43
k_ub0

Z dielu mám zmiešané pocity bolo to dost iné ako som čakal z ricka spravili psychopata ale myslim si že je to naschval pred velkym finále ,asi ho bude chcel diana vyhodit a bude sa to riešit a nakoniec dojde velke stato zombie nejako sa dostane dovnutra zomre pár ludí a ludia z alexandrie pochopia že mal rick pravdu a rick začnu posluchat a prevezme velenie skončí to happy endom že sa to tam vyriešilo , a v dalšej serii si budu spokojne žit a vtedy pride tá banda W-lkov a zničia alexandiu v prvej polovici 6 serii a druhu polku budu zase na cestách :D to je moja predstavivost :D

Carol je paradna drsnačka ale bojim sa ze umrie :( ukažka z finalneho dielu https://www.youtube.com/watch?…

rozhovor zombie Diana a maggie :D https://www.youtube.com/watch?…

#5168 k_ub0 #5169 Simonne-Cirka
23.3.2015 | 14:14:39
k_ub0

#5167 k_ub0: norman reedus povedal v jednom rozhovore ze vo finalnom diely budeme plakat a kričat na naše televízory a budeme potrebovat vreckovky :D

23.3.2015 | 14:17:55
Simonne-Cirka

#5167 k_ub0: Ano Carol zomrie vo finale ......Lebo vzdy bo premiere niejakeho dielu je talk show a rozhovor s osobou ktora zomrie......na druhy tyzden ma byt v talk show Carol a Daryl …takze .....A kedze Carol prijala ponuku na natacanie filmu tak je to jasne .....a podla mna ona zabije toho jeblika …a tak ukonci ako keby svoju epizodu zivota , ze zabije tyrana .....ale ako zomrie ona to neviem …lebo pochibujem , ze zomrie Daryl takze je to jasne …

#5195 chir
23.3.2015 | 14:21:01
Cybercaf

Nudnej díl. Opět jen natahovaná nuda ve který se nic nestalo. Už aby byl příští tejden a poslední epizoda. Ve který jak řekl Zvaca přetrpím 88 minut nudy a dvě ve kterých někdo umře…a bude zase na půl roku pokoj. Opravdu mě to dnes nudilo, nedá se svítit.

#5171 Simonne-Cirka #5172 k_ub0
23.3.2015 | 14:32:11
Simonne-Cirka

#5170 Cybercaf: Ked ta to nudi a tesis sa , ze bude pol roka pokoj tak to nepozeraj a tieto hlupe komenti si nechaj pre seba…

#5173 Cybercaf
23.3.2015 | 14:35:28
k_ub0

#5170 Cybercaf: Nad tebou niekto stojí s palicou v ruke a nútí ta to pozerat ? je to otrava že ked ta niekto nuti sledovat serial ktori ta nebavi šak povec tomu tyranovy nech si da pohov a že chceš ist radšej kukat niečo ine ?

23.3.2015 | 14:48:56
Cybercaf

#5171 Simonne-Cirka: Ty si zase nech pro sebe své nudné spoilery :D Nemůžu za to, že sou tu lidi jako ty (skalní fanoušci, kteří si budou skálopevně stát i za tou nejnudnější epizodou) a neunesou kritiku přesto, že některý díly tu kritiku prostě zasloužej…a pořádnou. Pár předchozích epizod bylo realtivně v pořádku ale dneska zase pořádná nálož ničeho (výjma asi tak poslední minuty jak bývá zvykem).

#5175 Simonne-Cirka
23.3.2015 | 14:52:14
hoolio88

Nechápu ty nářky některých jedinců, nikdo je nedrží spoutané na židli se sirkami v očích, aby museli TWD sledovat… Pořád je to vynikající seriál, i když po první sérii, kdy se na tom přestal podílet Darabont, došlo k určité změně konceptu, která každému nesedla. Mně osobně přišla nejvzdálenější od toho, co od seriálu očekávám, třetí řada a čekal jsem jako na smilování, až Rick a spol. budou muset opustit věznici. Od té doby je to tak trochu jako na houpačce, některé díly mi přišly jen jako mlácení prázdné slámy a natahování času, jiné naprosto vynikající. A právě kvůli těm vynikajícím jsem ochoten seriálu leccos odpustit…

#5176 tynej
23.3.2015 | 14:58:00
Simonne-Cirka

#5173 Cybercaf: Ja netvrdim , ze kazdy diel je taky ze mi dych berie .......su aj nudnejsie to ti neberem .....ale ak sa tesis uz nato kedy skonci seria a je to pre teba utrpenie sediet a pozerat sa nato naco to potom pozeras?????

#5180 Cybercaf
23.3.2015 | 15:05:11
tynej

#5174 hoolio88: poslední dobou tu slámu mlátí, ale nějak často :D. Já na to koukam tak nějak ze setrvačnosti a chci vědět jak to skončí jen je problém v tom, že to nemůže skončit dokud to bude mít sledovanost. A jestli opravdu v další sérii přijde skupina a vyžene je z Alexandrie tak je to uplně jasný ctrl+c a ctrl+v z milých se­zon.

#5191 hoolio88
23.3.2015 | 15:14:16
yero

Já jsem naopak docela spokojený, nechápu proč tu říkáže, že chcete zpět „starej“ TWD? Co znamená to starej? Musí se to nějak vyvíjet a nemůžou v každém díle objevovat něco nového a zajímavého, protože prakticky všechno ví. Teď jde opravdu jen o to „přežít“. Já jsem naopak spokojenej s 5 serii a líbí se mi, že se dává více prostoru na psychiku hlavních postav než jen na tupé zabíjení walkers.

23.3.2015 | 15:17:06
tynej

Jinak prosím Vás mám dotaz a potřebuju odborníka na zombiologii, jak dlouho vlastně vydrží zombík bez jídla? :)

#5185 ZvacA
23.3.2015 | 15:17:46
ZvacA

Tož to já se mučím zcela dobrovolně. Ono zase nechat si ujít, kam to až svým zpracováním tento výborný sitcom může doprodukovat, tak to rozhodně ne. Ale Kolega hoolio uhodil. Jen bych jeho tvrzení mírně poopravil, že po první sérii, kdy se na tom přestal podílet Darabont, to došlo hlavně určitě do prdele a došli jsme do stavu, kdy je kritika zcela na místě.

Ale díl se fakt obecně nepovedl, to i bez mé pěstované WD averze.

23.3.2015 | 15:19:58
Cybercaf

#5175 Simonne-Cirka: Jednoduše proto, že druhá část páté série patří mezi ty slabší období celého seriálu. A konečná epizoda to dle mého nemůže už zachránit. Jasný že na konci budeme zase všichni čumět s otevřenou hubou kdo to odskákal a jak ale čekal jsem, že předposlední epizoda připraví pořádnej podklad a trochu navnadí jak už tomu bylo dříve několikrát. Zatím to ale vypadá že opravdu ne…že se tam opět bude jen povídat a povídat…ano nějácí zombíci budou zabiti…ale z toho už tvůrci také udělali takovou zaběhlou rutinu: „Necháme tam zabít pár zombíků abysme lidem připomněli o čem ten seriál vlastně je a aby furt neremcali“. Ale nepříde vám to už občas nudný…když jich tam 10 postřílej a 5 propíchnou nožem? Nějak to ztrácí štávu. Já se těch 90 minut opravdu bojím. Ano chci už aby to trápení druhé půlky sezóny ukončili a šli na další sérii pro změnu trochu víc od lesa.

#5183 Simonne-Cirka
23.3.2015 | 15:20:29

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama