Nikdy nepřestávej věřit... v jednu jedinou píseň
Všichni jsme to věděli. Každý čtenář tohoto webu tušil, že i ve finální anketě opět uspěje hymna seriálu Glee Don't Stop Believin'. Překvapivě jí téměř celou dobu šlapal na paty song s názvem The Scientist. A jak tedy dopadly výsledky finální ankety o Nejlepší píseň Glee? To se dozvíte níže. Prosíme, zanechte nám zde své komentáře. Jak se vám líbila soutěž? Jste spokojeni s celkovými výsledky?
Mně díl zas nepřišel takový strašný, ale jednoznačně nahoře seriál drží NY linka. Rachelin nápadník je nejzajímavější novou postavou, pořád doufám, že to rozjedou i nováčci na McKinley. Písničky až na Oops! nic moc. TerkaAndy: Též mi vadí Unique, ale jen kvůli tomu, že je afektovaná/ý – věčné házení rukou a koulení očima. Nevidím rozdíl v růžových šatech, Willových dědkovských vestičkách, Sueinym obleku nebo Kurtově sukni na plese…
Unique není transvestita, ale je transexuál. Netuším, jestli znáš rozdíl těch dvou pojmů, ale transexuál znamená, že se narodil muž v ženském těle nebo opačně žena v mužském. Tudíž Unique se sice narodila jako muž, ale sama sebe považuje za ženu a proto se tak obléká a chová. I když to chování mi přijde taky trochu přehnané. Pokud se ti z něčeho takového ale zvedá žaludek, tak bych ti doporučila jedno: přestaň koukat na Glee, protože evidentně poselství seriálu nechápeš.
Glee je o jedinečnosti, diverzitě, akceptaci; a jak neustále omílala Rachel celé 3 sezóny: „Being part of something special makes you special, right?“ Tudíž Glee se snaží stírat rozdíly a brát každého jaký je…což by mělo být tak nějak obecným pravidlem a ne výjimečností.
Můžu mit na tebe dotaz… přes jaké stranky se divaš nebo stahuješ Greys anatomy, dík dík mooooc
Tak druhý díl pouze potvrdil muj předchozí názor.
McKinley linka stojí za nic ( opakovaní + nezáživné postavy) zatímco NY je skvělej :)
doufam, že si na to stěžujou také diváci v USA což donutí scénaristy více se zaměřit na NY :)
TerkaAndy: Rachel, že nevypadala sexy? z pohledu muže ti můžu říct, že být tam s ní v místnosti, tak se po ní vrhnu :D
No, druhý díl je za námi a mám k tomu pár poznatků (které už to sice většinou zazněly, ale co už… :-). Jednoznačné pozitivum (ač bych to po konci třetí série nikdy neřekl) je NY linka. Kate Hudson jsem nikdy nemusel, ale tady ji začínám sakramentsky doceňovat. Ač je to v mnohém i zásluha scénáristů. Ano, těch samých scénáristů, kteří se nám snaží z nějakého nepochopitelného důvodu předložit tu nejotřepanější dějovou linku všech dob, ale oproti první sérii s naprosto plochými, jasně nalinkovanými postavami. Samozřejmě mluvím o Marley + Jake + Kitty. Proč i tak neskutečně jednoduchá linie fungovala v „původním“ Glee? Protože její aktéři NEbyli archetypy těchto rolí. Rachel nebyla jen jalová naivka, ale často sebestředná, až nezdravě ctižádostivá stíhačka, Finn rozhodně nebyl největší drsňák a krasavec na škole a Quinn měla těch rozměrů hned několik. Kdežto Marley je zatím 100% „roztomilá správňačka“, kterou si mají všichni zamilovat, Jake je snůškou těch nejotřepanějších klišé na téma „bad boy s dobrým srdcem, jehož spasí jen láska roztomilé správňačky“ a Kitty je čistokrevná mrcha, navíc viditelně méně atraktivní než „naše favoritka“. Tohle pisálkovské faux-pas by v mých očích odčinil jen nějaký brutálně nečekaný twist, ale jestli se škrabálkům podaří z tak jasně nalajnovaných figurek něco podobného vyčarovat bez použití nějakých nadpřirozených sil (čti: McKinley obsadí mimozemšťani, Marley sežere obří nosorožec a Jake spolu s Kitty pověsí Figginse na školní stožár a budou spolu s novými vládci planety žít šťastně až do smrti), o tom silně pochybuji. Překvapivě dobře se mi kouká na prakticky všechny staré postavy setrvávající na středoškolské půdě, ale u většiny z nich už bohužel nevidím žádný potenciál (Artie, Tina, částečně i Blaine… nebijte mě). Z postav jsem byl rád za mininávrat Emmy a jejích brožurek, Puck taky celkem potěšil a hlavně… PIANISTA BRAD! Oceňuji také velmi příjemné hrátky pana kameramana a další vtípky, které mi skutečně připomínají návrat starého Glee. Ale není to trochu málo. P.S.: A prosím!!! PROSÍM!!! Zbavte se toho/té Unique! Jeho transexualita mi je upřímně řečeno zcela volná, ale proč musí proboha kombinovat ve svém projevu všechny ty nejodpudivější stereotypy o afektovaných buznách (kdo mě zná, tak ví, že ono záměrně hanlivé slovo používám POUZE ve spojení s jeho chováním…) a černošských teenage girl/diva manýrech? Přijde mi to jako test trpělivosti od samotného Ryana ve stylu „Tak tebe zajímají další osudy tvých oblíbených postav? Tak to ti trošku ztížíme, panáčku!“ P.P.S.: Charakter Jakea je jen o něco méně odpudivější… P.P.P.S: Omlouvám se za elaborát, ale musel jsem to ze sebe dostat…
Domik, Sparkles: Poselství seriálu jsem pochopila, jen co je moc, to je moc. Jako vsuvka v minulé sérii byla Unique skvělá, ano viděli jsme i dalšího člověka s nějakou odlišností a sbor mu pomohl to částěčně vyřešit, ale tím bych dala konec šmitec týhle problematice :)
Tak po druhém dílu můžu říct že Jake a Marley jsou mi ještě víc nesympatický než po prvním dílu a celkově ND už není co to bývalo jediný co se mi líbilo na dějový lince v McKinley byla Britney která byla super v téhle epizodě.Jinak dějová linka v NY zatím drží celý seriál byl jsem rád že se ukázal Puck ale škoda že jen na chvíli to samí Santana doufám že v dalších epizodách ji budeme vídat víc a už by taky mohli dát nějaký info o Finnovi o kterým prakticky nikdo nic neví no doufám že příští epizoda bude lepší a věřím že bude. S jistotou můžu říct že první díl o Britney byl mnohem lepší!
Takže: zhodnocení i ode mě, ačkoli tu moc nepíšu. Stejně jako ostatním, se i mně líbí víc části v New Yorku. S chutí bych oželela zbývající lidi, co zůstali na té jejich střední. Marley je taková nemastná neslanná zatím.. moc introvert, řekla bych. A písničky v 4×2 se nepovedly. Ani jedna jediná. Ale Cassandra v podání Kate Hudson je výborná, kéž by si ji tam nechali na déle než na 6 nebo 7 epizod, protože fakt neuvěřitelná ženská! Jo a Brody nemá chybu!
Když jsem uviděla Finna, začala jsem křičet „O, můj bože!“ . Myslím, že teď je už název další epizody zcela jasný. Výjimečně se mi moc líbil celý díl. New Yorská linka byla dokonalá a McKinley neurazila. Možná to bylo i tím, že nováčci neměli moc prostor, takže se mi to i líbilo. Ale New Yorská linka… myslím, že kdyby McKinley vypustili úplně, moc by mi to nevadilo.
Musím říct, že jsem s dnešním dílem spokojená, byl super. Dějová linka odehrávající se v New Yorku se jim skutečně daří a jelikož je Kurt moje nejoblíbenější postava už od politu, užívala jsem si, že měl pro sebe konečně tolik prostoru. Racheln s Brodym jsou spolu sexy a jejich duet byl perfektní. Fakt doufám, že Rachel pošle Finna do háje, i když mám bohužel takový pocit, že to tak nedopadne.. Ale, kdo ví :) Kupodivu mi bylo i celkem líto Blaina, ale to přece musel čekat, že když si Kurt najde práci, tak máu nezvedne každý telefon nebo hned neodepíše na každou smsku. I se mi moc líbí přátelství mezi Samem a Blainem a Samem a Brittany, doufám, že toho uvidíme ještě víc. Vadilo mi, že je Glee celé jen o tom, kdo s kým chodí a kolikrát se k sobě nechovali ani jako kamarádi. Jen by HeMo teda mohla začít zpívat míň, protože na tenhle typ písní hlasově prostě nemá. Jo a pokud bude mít Brett v každém díle jednu nějakou hlášku, to bude super. Milovala jsem na Scrubs, že se tam občas objevily postavy, které jen něco plácly a byly hrozně vtipné a celé to oživovaly, tohle přesně by mohl dělat Brett. Kde ale byla sakra Tina? Za celý díl byla snad v jedné scéně a řekla jednu větu. Neměla náhodou tuhle sezónu konečně i ona dostat prostor?
Tak konečně se Glee dostává tam, kde ho ráda vidím. NY děj byl opět lepší, až mi přišlo, že jsme v Lima moc nebyli. SJP já můžu, shledávám ji roztomilou a líbí se mi. Kurtovo chování chápu, má novou práci, byt, je s tím, s kým k sobě pasují nejlépe (Rachel), ale Skype scéna o kravatě mi přišla účelová, prostě příprava půdy pro další díl. I když je fakt, že tohle řešili už jednou, tu Kurtovu zapálenost a zahleděnost v určitých ohledech. Takže Blaine s tím mohl počítat. Jsem ráda, že se se Samem sblížili a vyhráli. Žádný prostor nedostali nováčci, takže i možná proto byla dnešní linka záživnější a ve starých kolejích. Brody a Rachel se mi dohromady líbí, ale prostě malilinká část mě chce Finnchel, já Finna jako postavu mám ráda, takže by mi nevadil jeho návrat ve větší míře a prostě celkově nevím. Sama ještě nemám jasno, i když Brodyho jsem si oblíbila, ale dle mě jde na Rachel takticky a tím horším způsobem, samé lichotky – jen ty se mi líbíš, jen ty mi vaříš, no nevím. Uvidím a počkám, jak se to vyvine. A i písničky se mi dneska líbily a to jsem si říkala, že nic moc:) Každopádně souhlasím s Domik:) Brett je nový hláškař, skvělá volba.
Byl to pěkný díl. Brochel mě těší, Finn bude pro jednou cockblokcker a dobře mu tak :D. Klaine…přijít to muselo. Takže uvidíme, co přinese další díl. Buď to ustojí, nebo ne, to je na Ryanovi a scénáristech :D. Též jsem zvědavá na další páry, které by mohly dostat trochu prostoru, a to Brittana a Wemma, které jsou momentálně naprosto upozaděny. Jinak SJP potěšila, je bezvadná. Taková správně trhlá redaktorka. A myslím, že má s tou módou u Kurta pravda. Taky ho nevidím na Broadwayi, ale spíš jako mužskou verzi Anny Wintour.
Já si myslim, že Kurtovi se bude dařit ve Vogue a už se na Nyadu ani znova hlásit nebude :)
Vztahy:
Finn je pro Rachel jako kotva, snad se na něj konečně vykašle.
Brodyho ale taktéž moc nemusim, je až moc „seriálově-dokonalý“
Kurt a Blaine se nejšpíš taky rozejdou, nedovedu si představit, jak by mohl jejich vztah takto dlouhodobě fungovat.
No a Emma a Schuster netušim a ani mě to nezajímá (postavu Emmy odjakživa nesnášim)
zbytek:
McKinley (prezidentské volby) nuuuuudaaaaaaa
Tak nový díl se mi zatím líbil asi nejvíc. Hrozně si užívám dějovou linii v New Yorku, nové postavy a to, jak se ty staré posouvají v životech. Kurta naprosto žeru (kariéra v módě mi u něj sedí víc než někde na Brodwayi) a Rachel mi přijde taky najednou lepší, navíc vedle fešáka Brodyho :) Nové postavy na McKinley mi všechny hrozně vadí, od přehnané chudinky Marley až po ošklivou „rádoby novou“ Quinn. Jestli se rozejdou Klaine, asi mi ukápne slza :( U Finnchel mi to vadit nebude, navíc Finn mi v seriálu ani trochu nechybí, stejně tak se to dalo čekat u Britanny se Santanou. Btw. mohli by konečně ukázat, jak se má na škole (a nejen ona, ale i další exčlenové ND). Will mi teď přijde otravnej, takže pro mě může klidně odjet a Emma si jedině polepší, když se s ním rozejde :D
Já jsem ještě zapomněla na dvě věci, docela mě mrzí absence Quinn, když si tak hezky nakročili na konci 3. sezóny, jak Q. dávala Rachel jízdenky do New Havenu. A potěšil mě Kirk, v roli vedoucího sboru, doufám, že dostane prostor na nějákých těch -tionals :-)
Tak já musím přiznat, že můj pohled na nové Glee je naprosto jiný než u většiny z vás. Zvláště po shlédnutí nejnovějšího dílu. Kdyby čtvrtá řada fungovala jako samostatný seriál a byla zaměřena pouze na novou Rachel, byla bych opravdu spokojená. Dějová linka v New Yorku se mi opravdu líbí. Jak Kate tak i Sarah jsou dobrým přínosem. To všechno by bylo fajn, kdyby neexistovaly první tři řady. Jenže oni jsou. A já se nemůžu zbavit dojmu, že ta stará Rachel v příšerných šatech se mi líbila prostě mnohem víc. Vůbec se mi nelíbí, jak rapidně změnili její styl oblékání, jak ji zmalovali. Co se týká McKinley, i mě nové postavy nijak nezaujaly, a musím souhlasit už s některými vyslovenými názory, že nás čeká více méně to samé, co už jsme viděli: opakující se milostný trojúhelník, jedna soutěž, poté druhá soutěž, snad i národní… Možná mělo Glee po třech řadách skončit, zůstalo by originální a jedinečné. Každopádně, využiji fóra, abych se zeptala, jak se vám líbí nové záhlaví? Samozřejmě to není žádné grafické umění, ale řekla bych, že je to příjemná změna. ClaireZ
Ten skok ve sledovanosti je docela velkej .. Tohle se u Foxů líbit nebude.
To bylo jasný, že to proti Greys anatomy nemá šanci. Naprosto nechápu, co si od toho Fox sliboval.
ClaireZ: Souhlasím do puntíku. Na rozdíl od většiny jsem většinu tohoto dílu prozíval. Finna mi je líto, Brody je ten typ „dokonalého krasavce“, který mi v Glee vůbec nechyběl. A možná se k němu hodí „nová Rachel“, ale ne ta, na kterou jsme si tři řady zvykali a oblíbili si ji. Jak zde bylo řečeno – jako spin-off by to bylo nejspíš lepší…