Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Michael Condron
28.11.1985 | 28.11.2024 -
Brian Fortune
28.11.1965 | 28.11.2024 -
Ben Crompton
28.11.1974 | 28.11.2024 -
Stephen Dillane
30.11.1956 | 30.11.2024 -
Essie Davis
30.11.1970 | 30.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#9385 Moor8: S tou Melisandrou to nedavalo smysl. Jina vec je, kdyz nam tvurci rikaji: Melisandra je stara carodejsnice, to jste nevedeli … :D nic moc, rikam si, ale zajimave (skyta to noveho zajimaveho do budoucna)…jenze ! … Zkratim to, … kdyby ta informace byla k necemu dobra, ale nebyla… (jen zaplacnuti epizody).. stejne tak malo smysl (nebo podobne maly) ma scena s jejim odchodem a umrtim. Verim (doufam), ze v knize je vse na pravem miste a v pravy cas a dava to smysl.
#9381 Ančisa: super :D ..ja taky
#9361 Zoaee19: To byl nesmysl ktery by si nedovolil nikdo (v zadnem napsanem pribehu). Takovehle boty muze clovek udelat jedine tehdy, je-li toho na nej prilis. Ma ‚teorie‘ o vyhoreni tvurcu me to jedina vysvetluje.
Z
Představte si třeba následující scénu. NK stojí proti Branovi. Bran znova uvidí záblesk minulosti, kde děti lesa vytváří NK. Záběr se tentokrát bude odalovat a za postavami děti lesa bude stát zelenovestec, tři oka Vrána, která jim to přikázal. Bran si s hrůzu uvědomí že detem lesa naletel, dobrovolně se stal také tři okou vranou, ovládne ho jeho nové vědomí a prikaze všechny své druhy vyvrazdit. Nakonec budeme fandit Cersei. Absolutní změna roli, pecka.
Nestojí to nic navíc a lidem spadne čelist… Tohle vypotim sám v jednu v noci, ach jo…
No teda. Když si vezmu, že jedinej důvod, proč jsem na seriál začala koukat a vydržela u něj, byl úplnej úvod, kdy hlídka potká v lese bílý chodce… Chtěla jsem vědět, kdo to je a co maj v plánu, očividně jsem tím promrhala skoro tři celý dny života sledováním :D
#9422 Bukelostvl, nejsem fanda Pana prstenů, ale Bitva o Helmův žleb byla asi o 2 levely výš než takhle slátanina u Zimohradu, nejenže byla plná nelogičností, ale ani vizuelně nebyla prezentovaným zázrakem. Bitva bastardů stále vede a můžou si DaD plácat ramena jak chtějí. Včera to byla soap opera pro náctiletý slečinyk. Nějký průvan v hrdinech? nic, otřesný. a hlavně se zeptám, protože takový znalec GoT nejsem – Melisandra a proroctví – kdo teda jen slavný Azor Ahai? jako Arya? kua a kde má ten Světlonoš? a v jednom z dílů dříve ješte pindala něco o Princi, který byl přislíben. Nebo jako ten plamený meč má být drak a Azor Ahai bude Dany? a princ bude její synovec a milenec Jon? díky za nějakou odpověd:D
V předchozím díle u příprav mi chyběla jedna scéna nad mapou bojiště: Grey Worm: „Kam máme dát katapulty“ Jon: „Asi dopředu, ať můžou střílet jako první“ Grey Worm: „A máme tu dothraki, co s nimi?“ Jon: „Já nevím, asi do první línie, ať před sebou mají prostor“ Grey Worm: „Mají jen arakhy… nic z dračího skla nebo valirijské oceli“ Jon: „Oni si poradí“ Grey Worm: „a co s těmi zátarasy?“ Jon: „Třeba je to zastaví. Budeme se koukat a doufat, že se přes to nedostanou“ Grey Worm: „A když se přes ně dostanou a budou se dobívat na hradby?“ Jon: „Na Zeď se také nevyšplhaly, tak třeba je hradby zastaví“ Grey Worm: „Máme tu ještě nějaké luky, zápalné hroty a hroty z dračího skla. Daly by se nějak využít“ Jon: „Já nevím“…
A vše by se hned vysvětlilo. Protože Jon nic neví
#9410 Ann Taylor#9386 Ančisa: Však zvěsti, že WW přijdou tu byly už X let a konkrétní přípravy na bitvu mohli běžet minimálně od prolomení zdi.
#9408 Smooth: ........... :D:D Brilantní :D
Vy jste všichni tak chytrý. Běžte se někam vybrečet a přestaňte kritizovat něco, co byste sami nikdy nedokázali. Když se vám seriál nelíbí tak na něj nečumte a jestli vás to tak strašně zklamalo, tak si vy líný nevděčný děcka přečtěte knihy. Za mě super díl, mnoho překvapivých a dechberoucích scén.
Barboriana, jak ráda bych si přečetla knihy, bohužel autor je ještě nevydal (myslím poslední dvě, předchozí jsem měla přečtené snad ještě před seriálem).
V epizodě bylo určitě plno super scén, které se mi fakt mega líbily, ale celkově je ten díl děsný, bitva jako kdyby ji plánovalo malé děcko, vůbec nevyužili potenciál, který se jim nabízel. A o čem teď jako budou zbývající tři epizody? O Cersei? Jako mám ji ráda, jakože fakt mám, ale prostě mě ani tak nezajímalo, kdo usedne na trůn, ale jestli vůbec někdo přežije, když je tu hrozba, že celé lidstvo bude smeteno Night Kingem. A ono hele, zabila ho malá holka. :( Prostě zklamání, stejně jako že žádná z hlavních postav nezemřela, prostě už to není ten Martinovský styl. :( Když už ožily ty mrtvoly v kryptách, tak měli pozabíjet všechny a ne že všichni důležití se schovají a přežijí. Prostě bída, už to není ončo. Doufám, že Martin dopíše knihy, abych si mohla přečíst, jak to má skutečně být podle něj a ne podle režisérů, kteří z toho dělají frašku. :(
#9413 Barboriana#9412 SweetieB: To samozřejmě vím, ale nikdo nikoho nenutí na seriál koukat a jestli se to někomu nelíbí tak ať na to nečumí, je to jednoduchý. Chtěla bych vidět tebe jak bys seriál pojala. Všichni máte plný huby keců, ale nikdo z vás „kritiků“ si nedokáže představit co vytvoření seriálu obnáší. Kdybys bitvu vytvářela ty, určitě bys zvedla kvalitu a sledovanost :D. Jedinou bídou na tomto seriálu jsou vaše trapné a naprosto zbytečné poznámky. A to, že tě nezajímalo, kdo usedne na trůn nechápu. Proč teda čteš knihu a sleduješ seriál HRA O TRŮNY? Když je to zcela očividné a vyplývá to ze samotného názvu. Vsadím se, že až dočteš knihy budeš je také kritizovat, protože lidi jako ty nic jiného neumí. Pokud příběh nedopadne tak jak chceš ty sama, nikdy nebudeš spokojená. Až dostanete rozum, možná si uvědomíte, že je to fantasy seriál a nic z toho co vidíte vám smysl dávat nemusí.
Pro ty, kteří to doposud nepochopili: Fantasy je umělecký žánr, používaný především v literatuře a filmu, ale i ve výtvarném umění, založený především na užití magie či jiných nadpřirozených prvků (bájné bytosti, bohové (obzvláště z antických dob), často s vzezřením a chováním netypickým pro lidi.
#9414 AviaRa #9415 marecek8#9413 Barboriana: Knižní série se, prosím pěkně, jmenuje A Song of Ice and Fire. Názvy knih jsou pak následující – A Game of Thrones, A Clash of Kings, A Storm of Swords, A Feast for Crows, A Dance with Dragons, The Winds of Winter a poslední, A Dream of Spring. Z názvu série a jednotlivých knih nám tedy již vyplývá, že každá kniha má určité téma, které jsou spojeny v jeden celek (což v podstatě jejich čtenář ví).
A protože je tvůj komentář „rádoby vtipně“ útočný, tak si příště dej googlu třeba samotného Martina, aby jsi zjistila, co je to za člověka a co má za styl psaní. Takže tvůj (pardon, překlad výpůjčený z wiky) je hezká definice, která nám říká, že se ve fantasy vyskytují nadpřirozené bytosti a prvky. Nic o tom, že by to měl být nesmyslný odpad, se tam nepíše. Ostatně, to by jsi věděla, kdyby jsi přečetla alespoň první knížku (tu s názvem A Game of Thrones, kde ti dojde o co jde asi nejlépe :) To, že je něco fantasy, neznamená, že to musí být absolutní nesmyslný odpad.
To, že to dle TEBE nemusí dávat smysl, jen ukazuje, že nechceš rozumět složitější problematice a na slepo argumentuješ, protože i když to nedává smysl, tak si toho nevšimneš. A to je absolutně v pořádku, ale D&D tohle při vytváření seriálu neslibovali. Tohle neměl být další braindead odpad ala The Walking Dead.
Ono ostatně, je nejlepší pustit si rozhovory, inside the episode a další věci s D&D. A podívat se na jejich styl přemýšlení. Když si ani sami nepamatují, co napsali sezónu předtím. Ale to je přeci v pořádku, protože je to fantasy.
Př. „Creatively, it made sense to us, because we wanted it to happen“ dle téhle logiky (kterou TY podporuješ) by mohl na Winterfell přiletět velkej krab, kterej by svítil všema barvama a křičel by „JABLKO NENÍ CIBULE“. A bylo by to naprosto v pořádku, protože dle TEBE, fantasy nemusí dávat smysl. Tak to ti tleskám. A teď mi vyvrať, že tento levitující krab, který svítí všema barvama, a křičí „JABLKO NENÍ CIBULE“ by bylo až moc nesmyslné. :) (Krab by pocházel z třetího kontinentu, Sothoryos, a je to prapředek Crab Kinga z božstva od národů Rhoynar).
Teď vážněji…
Na argumenty typu „nikdo tě na to nenutí koukat“, nebo „proč na to koukáš“ odpovím JÁ za sebe, nevím jak to mají ostatní. Ale třeba ti to pomůže trochu pochopit pohled druhé strany. Takže hezky zkráceně – seriál nebyl už od první série 100% věrný své předloze, ale hlavní myšlenku a děj tak nějak zachovával a za mě z toho byla dobrá fantasy podívaná. Do konce 4. série (už v 4. sérii byli pro mě takové „red flags“, př Thennové jako kanibalové, žádná Lady Stoneheart), ale i tak jsem si ji užil. 4. série nám tedy jakž takž ukončila děj 3. knihy (z PĚTI, které byli napsané) a tudíž se předpokládalo, že si seriál udrží kvalitu ve vývoji postav, dialozích a celkovém ději. Samozřejmě s tím, že přebytečná vata a nějeké vedlejší postavy se dají pryč. No stalo se, že z knížek se stal toaletní papír pana Benioffa a Weisse (dále jako D&D) a dostali jsme tak úžasné momenty (ironicky myšleno), jako je Dorne aka „Bad Pussy“, Selmy, Iron Islands aka „Big Cock Euron“, Tyrion & Varys aka „Ty nemáš koule“ a „Ty jsi midget“ haha smějeme se, geniální humor btw, ještě, když už to slyšíme asi po páté. Selmyho blízká smrt (kde si i sám herec stěžoval, protože narozdíl D&D dokázal přečíst z knihy více, než jen název) a tak se dá pokračovat donekonečna. Plus vyškrtané postavy a linky celkově.
Já na to koukám tedy proto, že to universum je mi blízké, mám ho rád a jen se nechávám překvapovat, že i když jsem od poslední osmé série očekával výkal, tak jsem dostal rovnou průjem do očí. To se mi na tom líbí, že D&D mě vždy překvapí ještě větší kravinou. Už se těším, jak si pohrajou s Old Republic ve Star Wars. To panečku bude trilogie, že The Last Jedi oproti tomu bude masterpiece.
#9413 Barboriana: To je zakázané sa kriticky vyjadrovať k niečomu, čo mám rád? Či ako podmienka toho byť fanúšikom nejakého seriálu je slepo súhlasiť s každým blbým rozhodnutím, ktoré tvorcovia urobia a vychvaľovať to do nebies? Pri tejto bitke vôbec nikto neromýšľaľ, ani postavy a ani tvorcovia. Malo to svoje epické momenty, nebudem klamať a veľa vecí sa mi páčilo, ale to nič nemení na tom, že celá taktika bola úplne retardovaná. A taktiež nás podľa mňa ešte pripravili o mnoho epických momentov, ktoré tam mohli byť. Bitka so zombíkmi začala byť nezaujímavá dosť rýchlo, prečo tam aspoň nehodili nejaký súboj s nejakým WW? A čo bola pointa Jona, ktorý je skvelý bojovník a skoro celú časť lieta na drakovi? Ako ho ovláda? Drak mohol kľudne pomáhať aj bez Jona na chrbte. Dany dáva zmysel, lebo bojovať nevie a okrem toho ju drak svojím pôsobom chráni. A Bran? Taká zaujímavá postava, ktorá má nejaké tie schopnosti a to vážne nemohol nejako pomôcť? O čom je vlastne cleý jeho charakter? Načo bola celá tá jeho cesta dobrá, keď to zatiaľ nemalo veľký zmysel, akurát odhalil Jonov pôvod.
Podľa mňa odpoveď bola úplne jednoduchá. Ak mala linka NK skončiť takto, tak mohla skončiť už v minulej sérii. Pokojne mohla mať 7. séria povedzme 8 častí, ktoré by skončili touto bitkou, samozrejme s nejakými zmenami v celom deji, ktorý by sa postupne blížil k tomuto momentu a tu by aj vyvrcholil. Teraz napríklad celý diel, kde išli získať dôkaz o veľkej hrozbe pre Cersei nedáva zmysel. No a následne by sme mali poslednú sériu, ktorá by sa teda čisto venovala „hre o tróny“.
Musím říct, že mám pocit, jako bych byl svědkem největšího zabití potenciálu všech dob.. Nečekal sem, že bude valirijská ocel fungovat na dodělání nočního krále a ještě Aryou?.. Čekal sem, že ho Jon maximálně takhle zraní a na chvíli omezí jeho schopnosti udržovat mrtvé na nohou..Ale čekal sem, že až Díky Danyině oběti a potom Jon jakožto Razor Ahai svírající plamenný bájný meč, planoucí skrze oběť Dany a Jon touhle obětí nahecovaný, by byl rozhodnutý to vše ukončit.. Ani bez Dany ani bez něj by to pak nešlo a byl by to hořkosladký konec plný epicu a bolesti ze ztráty milované osoby, kterou musel pro svět obětovat.. Tohle možná bylo moc předvídané už a tak z očekávaného epicu udělali nepředvídatelný odpad??? No až tak ne.. Bylo to celkem dobrý v mnoha scénách, ale asi sem od toho očekával příliš a tohle i mě zklamalo.. Jestli je tohle definitivně konec NK tak to je extrémní zklamání a nezbývá mi víc, než doufat, že v knihách to bude udělané tak jak má..
Bohužel ten ohromný propad v kvalitě ve chvíli, kdy scénáristé již neměli k dispozici knižní předlohu, je do očí bijící. Celkově se původně bohatý svět smrsknul na takový „obyčejný a všední“. Kam se poděli měniči ovládající zvířata? (Mimochodem Bran byl v dřívějších sériích taky měnič.) Kam se poděla dívá zvěř žijící za zdí? Postupně tyto zvláštní a osvěžující věci skoro úplně zmizely. Stejně jako veškeré intriky. A to vše bylo nahrazeno dlouhými prázdnými rozmluvami a „zamilovanými“ scénami Jona a Dany. Nezbývá než si přát, aby George Martin již brzy vydal další knihu, a prožít si skutečnou píseň ledu a ohně při četbě. Protože nevěřím, že by byl schopen napsat takovou slátaninu, kterou mi v 7. a 8. seriálové sérii servíruje HBO. O to více se těším na jeho pojetí Nočního krále a vlastně celého jeho světa.
Jsem poněkud zklamaná. A doufám, že v té celé rychlé smrti NK bude nějaký háček… ale bojím se, že nebude. To teď se jako budou tři díly jen handrkovat o trůn? Teď mám pocit, že bílí chodci byli jen taková kulisa..křoví.. které mělo sežrat čas a přitom mohli být na špici příběhu. A proč tak moc chtěl Brana…? Jo viděla jsem to chabé vysvětlení, že je studna jeho vzpomínek a ty řeči o nekonečné noci. A proč Bran hacknul ty vrány? jaký to mělo smysl pro děj odletět si na vejlet? Prostě mi to zabití NK a celá ta pointa nějak nesedí. Tolik sérií se lidé třesou před bílými chodci, NK nějaké to století buduje armádu… a pak puf, je po nich už takhle brzo..Buď scénáristi nachystali nějaké překvapení, nebo totálně vyhořeli.
Miluju tento seriál a právě proto jsem z tohoto dílu strašlivě zklamaný. Podle mě to je absolutně nejhorší díl celého seriálu! Prostě mizérie trvající nudy předlouhých skoro 1,5 hodiny převážně tmavé obrazovky se záblesky (a to jsem sledoval ve full HD na 54 palcové TV!) hloupých efektů. Děj o ničem, scénář mizerný, dojem žádný – resp. zbytečné ztráty času! Vše podstatné by se dalo směstnat tak nanejvýš do 5 minut. Tato bitva se dala natočit zcela jinak a mnohem líp a uvěřitelněji. Je mě líto a můžete mně za to vynadat, ale nemůžu si pomoct.
velky zklamani tam posledni epizoda… nejvic me mrzi:
nejvic me ale zajima… kam si „odletel“ Bran? pokud zmenit minulost… napr. tim… ze svou zmenou udelal z Aryi zabijaka a reknou to v dalsim dile… tak v takovym pripade by to cely mohlo davat mnohem vetsi smysl a skrtal bych bod 3)… ale obavam se… ze se sel jen tak proletet