Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Ančisa

#9371 lé_na: To je fakt to, co tě zaráží nejvíce? :D Kurňa faceless ne? Total to někde nafejkovala…vůbec nemám potřebu po tom pátrat, kde se tam vzala..ale odrovnala mě, měla jsem zástavu a prodělala asi krátkou smrt :D

#9383 barahir #9402 Frao
29.4.2019 | 21:11:11
barahir

#9380 Ančisa: No já myslím, že na přípravu měli 7 let. :-) A pokud tedy aktuálně, tak snad měli mít nějaké zvědy a nebo alespoň Brana. Vůbec nevím, k čemu tam je tahle postava poslední tři série.

#9386 Ančisa
čestný člen redakce
29.4.2019 | 21:39:33
barahir

#9381 Ančisa: Jako jestli něco beru, tak tu Ariu. Smrt NK je to teda pořád debilní, ale to zjevení uznávám a jediná na to měla průpravu.

čestný člen redakce
29.4.2019 | 21:41:53
WindomEarle

vubec nechapu prohlaseni, ze NK zaslouzil epic battle, Vzdyt by kohokoliv v 1vs1 sundal behem par vterin

29.4.2019 | 22:18:20
Moor8

Co na to říci? No, ve srovnání s dvěma předchozíma to byl mazec. Pěkné tempo, hudba i zpracování (i když to místy bylo dost tmavé, takže člověk blbě viděl, co se děje). Žádné debilní kecy a těch pár, co proběhlo, mělo smysl. Celkově to byla pěkná podívaná a napínavé to bylo až do konce. Myslím si, že není nic, co by se tomu v seriálové historii dosud vyrovnalo. Strašně je mi líto Lyanny Mormont, ale aspoň její smrt byla epická. Malá holčička sejme zombie obra. Leč mohla to přežít. Když jí chtěl zabít sežráním, tak proč ji mačkal že?

Teď pojďme na to, co by šlo udělat lépe.

1. Hned na začátku se zničehonic objeví Melisandra, o které jsme si mysleli, že zůstala někde na Dračím kameni. Máme za sebou dva velmi ukecané a rozvláčné díly a nikde jsme neviděli, že by byla na cestě.
  2. Když už se mrtví dostali do hradu, tak bych čekal, že ho při jejich počtu úplně zaplaví. Ne, že tam budou prázdné síně a chodby. Navíc co hledali v té knihovně? Jsou to sakra rychlí parchanti a tady se jen tak procházejí, aby kolem nich mohla Arya jen tak probíhat.
  3. Přežití většiny postav. Sorry, ale mrtví během chvilky zlikvidují celou kavalérii dothraků, ale Jorah to jako jediný zázrakem přežije. Většina ostatních postav (Brienne, Sam, Jamie, Červ) je v první linii, ale i tak útok mrtvých přežijí, dostanou se do hradu a dál se s nimi bijí celou dobu. Každej před hradbami měl umřít. Možná tak ti, co by byli v zadních liniích, by stihli zdrhnout do hradu, než by se mrtví probili přes ty vepředu, ale takhle?
  4. Moc detailních pohledů na mrtvé jsme si neužili, to už i v Tvrdodomově byli lépe vidět.
  5. Jon měl zabít NK. Jak se tam proti sobě postavili, tak jakmile vzkřísil mrtvé, tak to měla Dany celé sežehnout. Mrtví by byli spáleni, ale Jon ne, protože draka oheň nespálí. Jako jo, nevěděla, zda má i Jon tuhle schopnost, ale tohle přesně jsme měli zjistit v předchozích dílech, kdy by mu Dany ukázala, že ji oheň nespálí a on to měl zkusit taky (dej ruku nad pochodeň) a věděli bychom.
  6. Zase ta teleportace. Jednak Jorah, který byl v hradu a pak zázračně najde Dany na celkem rozsáhlém bojišti za nulové viditelnosti. Ale hlavně Arya. Jak se tam sakra vzala? Celý strom byl obklíčen mrtvými a bílými chodci. Jak se přes ně nepozorovaně dostala? Kdyby už od začátku udělali, že tam bude jako nejlepší assasin čekat na NK, třeba schovaná v koruně stromu, tak prosím.
  7. Když bojoval Jon na drakovi s NK na drakovi, proč Jonův drak nechrlil oheň? Ten přeci mrtvé spaluje a drak NK byl mrtvý, takže by blafnul jak nic. M9sto toho používá drápy, které jsou na mrtvého k ničemu.
  8. Fakt jsem čekal, že to NK vyhraje. Prostě by vyhrál bitvu a pár přeživších by se stáhlo třeba na železné ostrovy. Vzhledem k tomu, že to byla hlavní hrozba od začátku seriálu, padnul moc snadno. Takhle hlavním záporákem celého seriálu stává Cersei. Protože s ním se hrdina utkává na konci že? Ideálnější by bylo, kdyby to na Zimohradě prohráli. NK se pak obrátil na jih, dal přes držku armádě Cersei a zničil KP, přeživší by se pak přidali k přeživším ze Zimohradu a společně nějak NK porazili. Nicméně to by musely být tři velké bitvy a to by bylo na seriál moc.

A teď pár otázek:

1. Jak mohli bílí chodci prohrát první dlouhou noc, aniž by byl NK zabit?
  2. Co měla znamenat ta smrt Melisandry? Jak umřela? Už dříve jsme viděli, že si ten náhrdelník mohla sundat a nezemřít. V 6. Sérii si ho sundala a šla spát, takže to bez něj přežila celou noc. Jak to, že teď tak sama od sebe zemřela? To proto, že ji pán světla už nepotřeboval? Věrní kněží se hodí vždycky ne?
#9401 Frao
29.4.2019 | 22:26:10
Ančisa

#9382 barahir: … nemluvím o tvůrcích :D :) mluvím přímo o těch lidech tam..představ si,že ti někdo řekne, že večer se uděje největší bitka, cos kdy viděl..co stihneš vymyslet s takovou masou lidí? ..Hlavně…věděli už nějakou dobu,že to přijde, ale vědělo to pár osvícených..ostatní WW nikdy neviděli a nevěděli co čekat žejo… to je těžký..já myslím,že z tohoto hlediska mi ta bitva přišla autentická…zpíchlá horkou jehlou prostě, nic jinýho jim nezbylo.

#9400 Frao #9409 barahir
29.4.2019 | 22:27:03
zmia

Pozri si to este raz a rozmyslaj co pises ked nemas mozog drz papulu
#9366 Kennymcc:
#9361 Zoaee19:

#9390 Zoaee19
29.4.2019 | 22:29:08
zmia

Pozri si to este raz a rozmyslaj co pises ked nemas mozog drz papulu
#9366 Kennymcc:
#9361 Zoaee19:

29.4.2019 | 22:29:12
Moor8

9. Mrtví v Kryptách. Jako chápu, že je NK probudil, ale většina tam musela ležet celá staletí a tak by z nich měl zbýt už jen prach a pár samostatných kostí. Z těch novějších byla v celku akorát Lyanna. Z Neda zbyly jen kosti, které přivezl Malíček v krabici. Z jeho otce a bratra zase jen popel. Rob a Caty tam nebyli. Takže by v nějakém použitelném stavu byli tak jedna, dvě generace. Rozhodně by neměli na to, aby prorazili kamenné sarkofágy. Čekal jsem spíše v odsouvání vík.

29.4.2019 | 22:32:44
Zoaee19

#9387 zmia:a tvůj sofistikovaný komentář se týká čeho konkrétně :D

29.4.2019 | 22:48:01
qark

KURVA TOTO MĚ MEGA NASRALO !!! JAK TA MALA SVINE ARYA SE DOKAZALA PROPLIŽIT MEZI BILE CHODCE A NIGHT KINGA BEZ POVŠIMNUTÍ? ??? TY VOLE TAKOVA KRAVINA !! CEKAL JSEM ZE NIGHT KING UMRE AZ V POSLEDNIM 6 DILU, CO TED TAM BUDOU JAKOU TY POSLEDNI DILY DELAT HONIT SI CURAKY??? KURVA NIGHT KING UMREL MOC BRZO TO MNE HODNE NASRALO !!!!!!!!!!!!!!!!

29.4.2019 | 23:03:48
qark

KURVA TOTO MĚ MEGA NASRALO !!! JAK TA MALA SVINE ARYA SE DOKAZALA PROPLIŽIT MEZI BILE CHODCE A NIGHT KINGA BEZ POVŠIMNUTÍ? ??? TY VOLE TAKOVA KRAVINA !! CEKAL JSEM ZE NIGHT KING UMRE AZ V POSLEDNIM 6 DILU, CO TED TAM BUDOU JAKOU TY POSLEDNI DILY DELAT HONIT SI CURAKY??? KURVA NIGHT KING UMREL MOC BRZO TO MNE HODNE NASRALO !!!!!!!!!!!!!!!!

29.4.2019 | 23:03:55
Flendrs

Tak troch jsem doufal že Bílí chodci dostanou větší prostor a že NK předvede nějaké bojové schopnosti.

29.4.2019 | 23:05:34
mt_beran

#9380 Ančisa: No, s Branem vševidoucím a dračí průzkumnou letkou je to překvapení z rychlého postupu a následně „málo času na přípravu“ fakt trapný… Všem jde o kejhák a a nezajistí si průzkum s tak špičkovým „vybavením“ ?? hmm. Jízda se dala vyslat obtěžovat a zpomlaovat postup mrtváků hned jak dorazili na Winterfelt. S pár šípy s dračím sklem by z tuctu ww dorazilo jen torzo.. A mohla být v 2. dílu nějaká akce..

29.4.2019 | 23:06:42
mt_beran

#9380 Ančisa: No, s Branem vševidoucím a dračí průzkumnou letkou je to překvapení z rychlého postupu a následně „málo času na přípravu“ fakt trapný… Všem jde o kejhák a a nezajistí si průzkum s tak špičkovým „vybavením“ ?? hmm. Jízda se dala vyslat obtěžovat a zpomlaovat postup mrtváků hned jak dorazili na Winterfelt. S pár šípy s dračím sklem by z tuctu ww dorazilo jen torzo.. A mohla být v 2. dílu nějaká akce..

29.4.2019 | 23:06:46
qark

NEJVESTI KRAVINA JE JAK MOHLA ARYA PROKLOUZNOT PRES CELOU ARMADU MRTVYCH, BILY CHODCE A NIGHT KINGA BEZ POVSIMNUTI !!! UPLNE KRAVIA NIGHT KING UMREL MOC BRZO !!!!

29.4.2019 | 23:35:33
qark

NEJVESTI KRAVINA JE JAK MOHLA ARYA PROKLOUZNOT PRES CELOU ARMADU MRTVYCH, BILY CHODCE A NIGHT KINGA BEZ POVSIMNUTI !!! UPLNE KRAVIA NIGHT KING UMREL MOC BRZO !!!!

29.4.2019 | 23:35:42
qark

29.4.2019 | 23:35:47
Frao

Kdyby na konci teto epizody meli vsichni zemrit a serial by zkoncil, byl by to ‚pravy got‘,.. chci rict, ze ve me tvurci vyvolali katasroficke pocity a uzkost (jako u krvave svatby nebo pred vybuchem septa …), jenze zadne umrti se nekonala! – coz nedava smysl!!!! A reziser vedel, ze chce totic jeste dalsi 3! Jakoby si vypujcil efekt got (ted vsichni zahynem) a zduraznoval dal tento ‚fakt‘ hodinu a 20 min, pricemz vsichni divaci, vcetne rezisera, vedeli, ze to prezijou! (to nedava smysl). Jen jsem se divala (asi kazdych 15–20 minut) na hodinky, kdy prijde ten zazrak co je vsechny zachrani (zabiti nocniho krale samozrejme-(ted mi to dochazi), takze bylo i predem jasny, ze se to stane az na konec. Inu a mezi tim, ten dil vyplnit bitkou! A mela mit grady… Nelehky ukol! Bohuzel mi prijde, jakoby reziseri (scenaristi) uz jen tak chodili ven na cigaro, pokurovali a rikali si: ‚kdy uz to zkonci‘? Jakoby se kroutili na zidli, nechteje a odmitaje napsat domaci ukol .. a pak zacali proti svule vuli skrabat neco na papir, nejaky scenar, ‚dialog‘.. (tech par ‚okamziku‘ tam dostali, ale bud jen napul nebo na nevhodne).. Pokud bychom sundali ty premrstele nasazenou latku (coz vypliva z povahy veci), tak i pres tech (x nesmyslu) na me dil udelal dojem a to se pocita! A nektery veci si zaslouzej ruzovy brejle a got to je! Hlavne tyto dny .. s posledni radou vubec! (nejake zahadne teleportace uz me nevykolejji :D) Divam se na to takto, budme radi, ze mame dily, ktere mame. Kdo vi jak by dopadlo pri jine rezii. ps: proste je prima divat se na serial, kde behem deje nemusite premyslet nad tim, zda dialog dava nebo nedama smysl. To je to, co delalo got: diaglogy si zasluhovaly vasi pozornost! Got vas nenechal ani minutu nudit. Vse je plne akce, zrad, prekvapeni, podvodu … vsude je napeti nebo alespon zabava … a tyto posledni 2 dily jsou jak z Esmeraldy nebo .. uf (a ta hudba, – perfektni pro pocitave hry, do filmu ne.) Jo a pls: nepamatuji se, ze kdy carodejnice rekla Arye, ze bude zabijet (hnede, zelene modre oci). Pokud to v serialu nebylo, pak by navazali na rozhovor v serialu neprobehl. (jestli je to jinak, pisnete mi). Uz se moc tesim na dalsi dily!!!! A to je nakonec asi to nejdulezitejsi!

29.4.2019 | 23:36:37
Frao

#9386 Ančisa: spichla horkou jehlou, tak to opravdu vypadalo a nevadilo mi to, kdyby mi (uz na poprve mi to bylo divny (neprijemny), ikdyz jsem to vzala) pri druhem shlednuti nebylo az trapne, jak tam jen tak stoji a mlci.. to neni pro got typicke (ani pro krizove situace). Plus pri ohledani toho planku je tam misto zimohradu nejakej romantickej zamecek ci hradiste – jak z jinyho filmu). A kdyz uz doslo na bitvu v dnesni 3 rade, tak jsem zacala vzpominat (kdyz jsem je tak videla postavat pred zimohradem)..sakra maj voni vlastne nejakou taktitu, strategii .. a bylo to v predchozich dilech? Odpoved zni: ne! (a to neni normaln pro zadny film, scenar nebo knihu na svete).

29.4.2019 | 23:45:11

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama