Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

barahir

Tak teď se konečně uvidí, jestli je Dany svině, čekám od ní v bitvě nějakou zradu, buď si zachrání krk a nebo nechá Jona ve štychu. Protože jinak je to děsná předvídatelná nuda. Uvidíme, pokud Jona opravdu miluje, tak vzít si synovce je u Targaryenů už to nejmenší. Navíc nemůže mít děti, což tedy pro budoucnost 7K taky není nejrůžovější. Suma sumárum by trůn měli dát Gendrymu a Arye, o budoucnost by bylo postaráno. :D

čestný člen redakce
22.4.2019 | 10:59:09
Punisher bude trestať

#9340 AviaRa:

Takže poďme si zhrnúť prve dve epizódy seriálu Game of Thrones, ktorej posledná séria momentálne beží v TV. Z môjho pohľadu bola 8×1 lepšia ako 8×2, v epizóde číslo dva sa neudialo absolútne nič, dej celej časti prebieha v rozmedzí niekoľkých hodín, kde záčina za dna a konči za noci. Celu časť sa armáda pripravuje na bitku proti WW, čo je pochopiteľne, kedže nasledujúca časť bude venovaná bitkou proti ním, no na môj vkus tam bolo príliš nudných pasáži, nestava sa mi, že Game of Thrones pretáčam, no pri tejto časti som to urobil hneď 2×, pri sexe a pri pasovaní Briane za rytiera, na takéto žvásty fakt nemám náladu a od poslednej serie celého seriálu čakám určite viac. Je až nepochopiteľne, že niečo takéto sa natáčalo 2 roky, momentálne prve dve časti by som dokázal natočiť v priebehu par dni, okrem drakov v prvej časti, nebolo potrebne zabezpečovať vizuálne triky a podobne… v druhej časti sme dokonca drakov ani nevideli, bol tam síce Duch, ale ta malička scéna určite nepotopila rozpočet celej časti. Je až nepochopiteľne, že tato časť vraj mala stať tiež 10 miliónov dolárov, chcel by som sa opýtať, čo tam stalo 10 miliónov? Už dostupne kulisy z predošlých sérii? Nalejme si čistej vody, značnú hodnotu rozpočtu zhltli platy predstaviteľov, je pochopiteľne, že ak sa stane seriál tak obľúbeným, tak herci si začnú pýtať stále viac a viac, čo je asi aj dôvodom tak veľkého rozpočtu u celej série. Ako tak rozmýšľam ,nenapáda ma dôvod takto zdĺhavého natáčania poslednej série, pretože zatiaľ nám nebolelo predstavene nič, kvôli čomu by som si diel pustil ešte raz! Určite ma každý z vás niekoľko TOP scén, ktoré si púšťate dookola zas a zas, ja to mam tiež takto, mám rad epické časti, Bitka bastardov nám ponúkla hneď niekoľko, Hardhome je takýchto scén plný tiež, ale miesto takýchto dielov tu máme momentálne časť, ktorá neponúkla absolútne nič. Stretli sa postavy, ktoré sa ešte nestretli pri fľaši vina chľastajú…Niektoré scény boli zábavne, ale to určite nemôže nahradiť fakt, že do konca celého seriálu ostáva niekoľko dielov a miesto toho aby sa riešili dôležite otázky, na ktoré chce každý fanúšik vedieť odpovede tu mame rozhovori postav o tom, ako by si Tyrion predstavoval svoj posledný deň… Ak porovnám predošle série a ich prve diely, tak je jasne, že posledná séria, ktorá by mala byť vyvrcholením celej série je momentálne tak sklamanie! Pozitívum predošlých dvoch časti vidím iba pri scénach ,ktoré nejako súvisia s Jonom. V prvej epizóde to bol rozhovor Brana a Sama o Jonovom pôvode a následne, keď Sam konfrontoval Jona s pravdou o jeho matke a otcovi. Pri druhej časti to bol rozhovor Dany a Jona, taktiež sa táto scéna tikala odhalenia jeho pôvodu. Stretnutia postav neboli okrem jediného prípadu vôbec emotívne, čakal som od stretnutia súrodencov, ktorí sa nevideli niekoľko rokov emotívnejšie vyjadrenia citov. Všetko to bolo chladne! Theon a Sansa mali momentálne asi najemotívnejšie stretnutie. Aspoň sme sa dozvedeli o čo ide nočnému kráľovi, chce dlhu noc, nepripadá vám to nejako povedome? Azor Ahai, Jon Snow alebo pravým menom Aegon Targaryen bude odhalený ako záchranca celej ríše živých, ako som už písal, je vonkoncom naivne si myslieť, že cely seriál je o niečom inom, ako o tejto postave, takýchto ľudí by som okamžite prirovnal ku hlúpym ovciam, ktorí nevidia podstatu seriálu, pokiaľ im ju ich niekto nedá na striebornom podnose. V každom prípade je potrebne uvedomiť si čo nás v 3 časti poslednej série Game of Thrones čaká. Takže armáda WW je tu. Bojovať s takouto armádou je úplne zbytočne, vo svojim minulých príspevkoch som deklaroval že jediná šanca ako NK poraziť je zabiť ho, nie zabiť jeho armádu, ale zabiť jeho. Jeho koncom príde aj koniec jeho armády. Je naivne si myslieť, že ho porazia na zemi, ten už bude iba lietať, takže ten hlavný boj sa presunie do neba, tam to tipujem na Jona a Dany, ktorí proti nemu budu bojovať, očakávam, že budu porazení, pre zníženie rozpočtu by to mohol byť aj koniec pre jedného z drakov. Takúto skutočnosť by som určite privítal, kedže každá postava, ktorá ma draka je silná. NK pôjde po Branovi, takže je asi jasne, že Theon svoj príbeh zakonči v epizóde 8×3, to ale neznamena, že zomrie aj Bran, ten sa pravdepodobne bude schopný ubrániť sám pomocou draka alebo mu niekto pomôže. V krátkosti napíšem postavy ktoré nasledujúcu časť prežijú postavy, ktoré zomrú. JON SNOW: 100 % PREŽIJE: Je vonkoncom naivne si myslieť, že tato postava by neprežila tretiu epizódu, je to postava o ktorej je celý seriál ,takže ta tu s nami bude až do poslednej časti. Dany:100 % PREŽIJE Táto postava je mi nesympatická, no nič to nemení na tom, že aj ona tuto časť prežije, jej smrť by bola v tejto chvíli znakom amatérstva tvorcov, kedže jej venovali tak veľký priestor, z ktorého by bol nakoniec prd… Arya/SANSA: 100 % PREŽIJE: Nevidím dôvod. Bran: 100% PREŽIJE: Očakávam, že v nasledujúcej časti nám niečo odhalí o NK! Cersei/ Hora, sú v bezpečí momentálne, takže ich smrť je tak pravdepodobná ako to, že Hora bude kráľom Severa. Gendry: Toto je postava, ktorá to ma nahnuté, ale jeho smrť je nevyhnutná, pravdepodobnosť úmrtia v 3 časti 79 %, Jaime, Tyrion, Bronn, nemajú vyriešenú linku, –1000 % že niekto z nich v nasledujúcej časti zomrie. Jaime zabije svoju sestru, Tyrion zomrie v nasledujúcich častiach a Bronn ziska svoj hrad. Brienne of Tarth, v nasledujúcej časti pravdepodobne ešte nezomrie, ale v tých ďalších určite ano, Pravdepodobnosť, že umrie v 3 časti 21 %. Sandor Clegane, nevyriešená linka 0 %, Sam, myslim, že táto postava už nemá čo ponúknuť a pridá sa ku svojej celej rodine, pravdepodobnosť úmrtia, 11 % Tormund, dúfam, že ste si ho užili, pretože ďalšia časť je jeho konečna. Pravdepodobnosť úmrtia 49 % Jorah, je dosť pravdepodobne, že to bude koniec aj pre tuto postavu, pravdepodobne ju prebodne NK v nečakanom momente. Postavy, ktoré disponovali nejakou dejovou linkou, ktorá nebola ukončená, no nemajú momentálne viac čo ponúknuť, Gylly, Myssandei, Podrick, Grey Worm, pravdepodobne nezomrie nikto z nich, no sú to zbytočne postavy, ich smrť by znížila rozpočet a neovplyvnila nejako závažne zvyšok série. A poďme ku poslednému menu, Davos, bohužiaľ ,táto postava zomrie určite, je to jej koniec.

redaktor
22.4.2019 | 12:34:41
danielsevcik

No. Po dvou hodinách nic nedělání se už těším na ohlášení 9. série. Jinak to asi velkolepě ukončit nejde. Buď a nebo bude celá série ukončena tak nudně a rychle, že to bude opravdu kulervoucí.

22.4.2019 | 22:00:19
clemo

Bieli chodci sa nejak rozmnozili, ale este viac sa rozmnozia nazory typu, ze sa v epizode nic nestalo. Konzumenti chcu akciu. V celej epizode nula zabitych, to je na Trony velmi ojedinele. Skoro sa zda, ze tu mame hodinu dialogov, na ktore je skoda kamery a uplne by stacilo prerobit to na rozhlasovu damu. Moje hodnotenie je ine, kazdy jedna scena ma svoj vyznam a silu a cele je to nevyhnutne pre nasledujuce udalosti. No a uprimne, to, ze si to Arya rozda s Gendrym, ze vobec niekedy ona bude mat eroticku scenu, na to som nebol pripraveny. Prekonalo to aj pasovanie Brienne na rytiera (pri pohlade na jej vyraz by clovek povedal, ze nadchadzajucu bitku neprezije.

23.4.2019 | 3:43:00
GameOfThrowss

Tak zatím pro mě jedno veliký zklamání.. skoro dvě hodiny dohromady a nepřinesly nic zásadního.. Jestli za tím nebude nějaký genitální masterplan tak tak tak nič.. Jako ostře sledovaný pokec u krbu mě včera dostal a přepnul jsem to na NHL.. a to je co říct.. každopádně musím poděkovat autorům titulků za rychlou práci.

23.4.2019 | 10:12:30
NEKROMOON

Nejlepší je, že se všichni schovávají do krypty kde je to samej nebožtík. I když vědí, že Noční Král mrtvý oživuje, aby bojovali na jeho straně. Asi jich tam moc nepřežije.

23.4.2019 | 12:30:40
NEKROMOON

Nejlepší je, že se všichni schovávají do krypty kde je to samej nebožtík. I když vědí, že Noční Král mrtvý oživuje, aby bojovali na jeho straně. Asi jich tam moc nepřežije.

23.4.2019 | 12:30:42
Smooth

Zatím zklamání… z druhého dílu by stačily 4 scény:

1. pasování Brienne – s zvýšeným důrazem na zmínění „Knight of the seven kingdoms“ (viz název dílu), který odkazuje na to, že Brienne je pravděpodobně potomkem Duncana the Tall a po dlouhé době nějaká reference pro fanoušky knih.
  2. Poddrickova píseň Jenny of the Oldstones (na youtube je i verze od Florence and the machine) – píseň je o běžné vesničance (no možná trochu spojené s Old Gods), kvůli které se jeden z Targaryenů vzdal trůnu – paralela na současnou situaci mezi Jonem a Daenerys
  3. To, že se Jon vymáčkl o svém původu Dany
  4. To, že se v jedné scéně objevil Ghost – tedy připomenutí, že tam ještě je.

Vše ostatní byla naprosto zbytečná vata

23.4.2019 | 13:38:51
mochr

Vy ste nedočkaví to je hrozný :D. pro mě epizoda 8×01 jako uvítací epizoda naprosto super, všichni se sjeli, podali ruce (nebo vražedný pohledy) a chystají se na bitvu. co by ste chtěli? hned v prvním díle souboje? Scénka s drakama nádhera na podívání ( mimochodem viděli ste to vtipný video kde je Kit a Bezzubka?). epizoda 8×02, dobře skoro jako první epizoda, přípravy pokračují, jinak nic moc, až na pasování Brienne, fanouškům musela ukapnout slza. Arya je pěkná potvora, ale Maisie krásná holka. Myslím že s novou zbraní si pěkně „zatancuje“ a bude se na to dívat moc pěkně. předposlední scénka s Jonem a Danerys, klasika no, řekne kdo je a přijedou jezdí, dořešíme to potom… v téhle epizodě se mě ani nevybavuje „žádný“ CGI efekt („žádný“ proto, protože celý GOT je jím prošpikován, určitě jste videli making of, neuveritelny), kromě příchodu chodců. Víte kolik času stojí naanimovat draka se všema efektama a dosadit do filmu? A protože čas = peníze, šetří se na pozděj, kde se grafici vyřádí. Danerys se mě začíná pěkně protivit a to sem ji měl fakt rád, holt komu moc přeroste přes hlavu…

23.4.2019 | 13:42:31
Frao

Myslela jsem, jak si tu pokecam! Pratele, … JENEN SPOILER ZA DRUHYM. Dete nekam. Proc ingnorujete pravidla tohoho fora? Proc to delate? Ach jo :( Zbohem.

23.4.2019 | 18:01:11
hardhome

Precitaj si este raz popis lebo si mimo diskusia obecna je nato nie aktualna ep.

23.4.2019 | 18:12:38
Marcus Flavius

Myslím, že Gendry umře, arya přežije a zjistí, že je je těhotná.Tak se stane potomek Genryho právoplatným vládcem Dračího kamene, nosícího jméno Baratheon..:-) ale jen tak uvažuju ..

23.4.2019 | 20:24:21
TerezaJ

Před Zimohradem jsem viděla jen Bílé chodce. Seriál se jmenuje Hra o trůny, napadlo mě, co když letí Noční král do Králova přístaviště? Všichni ho čekají na Zimohradu, možná se tam ani neobjeví.

23.4.2019 | 21:34:35
Luksathor

Gendry nebo Arya určo umřou.. 1 z nich musí.. Inak ta loučící scéna byla zbytečná.. Pokud by byla pravdivá teorie, že Gendry usedne na trůn, musela by umřít Arya, to by bylo ale moc předvídatelné po traileru.. Myslím že Gendry nás opustí a nebo přežijí oba a Arya a bude sedět po jeho boku u trůnu :D A nebo tam fakt skončí Jon a na zimohradu Sansa .. Nebo Sansa umře taky .. Ikdyž spíš Theon.. Nebo oba?? Hm.. Z toho mi vyplývá, že možností je nekonečno a ať už to dopadne jakkoliv, bude to určitě masakr!! Čím dál víc věřím jen, že Cercey zabije Tyrion jako její malý bratr.. Pokud ne Jaimie.. Dál zemře Jorah, Theon, Hora, Euron, Ten Cerceyn proradný vědec. Možná Sam ale určitě ten jejich 2. kámoš z té trojce původní noční hlídky.. Tormund nesmí!! Sandor taky ne!! Arya snad přežije všechny a i Jon.. No každopádně RIP Dany..

#9355 barahir
24.4.2019 | 0:37:43
barahir

#9354 Luksathor: Arya ani Gendry beztak nemaj o železnej trůn zájem, na 90% tam usedne Jon nebo Dany.

čestný člen redakce
25.4.2019 | 12:37:10
mt_beran

Strategická porada nad mapou bitevního pole. No, jako stratég nechápu a pláču. Takové odevzdané čekání.. Průzkum = 0. Přitom Bran vše vidí. Na dracích by se dal pohyb mrváků taky pozorovat. Danny má 1/4 Dothraků zvládajících lukostřelbu za jízdy (viz série 7), pár desítek seveřanů a divokých by to taky zvládlo.. Šípů s hroty z dračího skla je zdá se dost a plýtvat s nima na prtváky je blbost. Můžete mi někdo vysvětlit, proč neposlali jízdní lučištníky (resp. celou jízdu), aby kroužili v malých skupinách kolem zástupu pěších mrtváků a postřílelí WW stejným způsobem jako vedl úvodní část bitvy Saladin u Hattínu ?? Spousta WW by se vypařila, postup celé armády by se zpomalil na zlomek rychlosti.. Jaký smysl dává držet jízdu v šiku u hradu a vůbec připustit bitvu v noci??

28.4.2019 | 19:23:44
ynwa

Zdravím všechny. Snad nikoho neobtěžuji, na googlu jsem nic nenašel…nevíte, jestli byl nový díl leaknutý jako předešlé 2? …zítra musím do práce na celý týden (bez NB), bylo by fajn na to mrknout ještě než pudu spát. Díky za případný help (bez spoilerů prosím).

28.4.2019 | 23:39:40
Smooth
  1. WTF dothraki? To jako vážně chtěli jít do boje se standardními arakhy? Nevšiml jsem si, že by byly z dragonglass. Kdyby čirou náhodou nešla kolem Mel, tak neměli žádnou šanci.
  2. WTF trebutchety? Jedna salva a pak nic.
  3. Aryin skok – její křik mi moc neseděl k jejímu imidž tajného zabijáka… to si mohli odpustit.
  4. Škoda že nevyužili prostork k tomu, aby z toho udělali slušnou komedii:
    • Arya mohla při zabití NK říct: „Stick 'em with the pointy end“
    • NK mohl oživit Theona se slovy: „What is dead may never die, but rises again harder and stronger“
    • mezi mrtvolama v kryptě byla i Jonova matka a mohlo tu být další hezké setkání po letech :)
29.4.2019 | 11:27:21
Khardoom

Teda spíš jsem čekal že Bran těsně před koncem chytne NK za ruku a dají si nějaký „mind battle“ a pak se oba rozplynou jak starý Raven ale tohle byla celkem slabota… :(

29.4.2019 | 12:18:31
Jhkanus

No mnozí to tu vychvalují a další haní… Co si budeme povídat, čekal jsem mnohem víc. To se nepovedlo. Strategie boje, to byla totální nelogika a tragédie. Ale opravdu hodně. Od absolutního nesmyslného výjezdu jezdců, až po totální nepřipravenost obraných linií. Prostě z pohledu obrany hradu totální katastrofa a absolutní seslání. Efekty a vizuální stránka moc pěkná, ta byla dobrá. Boj a přežití postav dobré, ale většinové hrdinské přežití velice nezdařené. Vyklepnutí NK na konci… no evidentně tuto řadu chtějí mít tvůrci raz-dva hotovou a celkově seriál už plně za sebou a hrrr na jiný příběh ze světa ledu a ohně.

Už jen to, že první dva díly převážně jen o řečech a pak vše hrrr a šup bac-bum NK mrtvej, přežili jsme hurá, armáda fuč, nic nezbylo, ale teď hrdině na královo přístaviště, kde zázračně vyhrajeme a slavně trůn ovládneme. Tak to evidentně skončí. Nevím no, úplně zklamaný nejsem, to zase né, ale čekal bych od GoT mnohem, mnohem víc a je z toho vidět, že to chtějí mít prostě už uzavřené, konec a hotovo. Proto vše jen do 6 dílů a vše nesmyslně a hned ukončit.

29.4.2019 | 12:29:24

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama