Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Conleth Hill
24.11.1964 | 24.11.2024 -
Kristian Nairn
25.11.1975 | 25.11.2024 -
Michael Feast
25.11.1946 | 25.11.2024 -
Hafþór Júlíus Björnsson
26.11.1988 | 26.11.2024 -
Michael Condron
28.11.1985 | 28.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
https://i.redd.it/…19t9lw21.jpg :D
Pro mě absolutní zklamání. Zprasili celou sérii. Znehodnotili odkaz Eddarda Starka, znehodnotili legendu o Azorovi Ahai, znehodnotili samotné bratrstvo na zdi o tu jejich zkurvenou zeď. Tisíciletá historie sedmi království se zúžila na neshody dvou ctižádostivých blondýnek. Výborně rejžo. Dobrá práce.
#9463 Ramiel#9462 Zuzka15: Absolutní souhlas. Nezbývá než doufat, že George Martin dopíše knihy a že to potom někdo natočí znovu podle něj.
jako fanda white walkerů si představuju naprosto epický konec :D kráčející NK usedá na železný trůn a usmívá se jako posledně když ho nešlo sežehnout dračím ohněm, za ním jeho tlupa white walkerů a zombie Jon, Dany, Arya, Sansa, Tyrion a všichni ostatní a prásk … the end.
No tak aspoň v tomto díle pro mě trochu ospravedlnili resp. vysvětlili proč vůbec vraceli postavu Ducha. A nedivím se, že nebyla extra loučící akce s Jonem..protože Jon přežije a vrátí se právě na Sever za zeď a tam zas bude s divokými a s Duchem. Na Zimohradu a Severu bude vládnout Sansa. Proto i podle mě říkal Tormun..never know jak se loučili a že má v sobě pravého seveřana. U KL zemře Dany, poslední drak (myslím že její osud byl spíš pomoci v boji s NK-jako led a oheń), zemře Arya nebo odjede do toho Bravosu (nezůstane v Západozemí), zemřou všichni (i Cerccei a jamie) kromě Tyriona-myslím že on se stane regentem Jihu. Království se rozpadne protože jak řdekla Sansa, SEver se už před nikým nepokloní. Mě je naopak ale Dany líto a nevím proč na ni nadávate. Ona se vždy snažila chovat dobře, ne jako jiní králové. A mohla dobýt KL hned jak připlula a měla 3 draky a vojska. Místo toho se nato vyprdla a šla bojovat kamsi na sever a pomoci nějakým cizím lidem. A k čemu jí to bylo..teď by se jí nejradši zbavili. Já se naopak těším že teda bude konečně ta drsná Dragon queen)). i když určitě zemře.
#9468 leniesmyslim… ze je to ted dost predvidatelny… Deanerys to tam povrazdi… pricemz pribehne Jamie premluvit Cersey… zvrtne se to tak.. ze ona bude chtit Jamieho zabit… ale skoci tam ninja Arya a zabije ji (tohle po minulym dilu je mysleno bez nadsazky)… nasledne Deanerys usedne fyzicky na trun a v ten okamzik si uvedomi… ze prisla zachranit kralovstvi od tyranu… ale mezitim se z ni samotne tyran stal a vi moc dobre… ze existuje lepsi vladce nez ona sam a ten vladce by nikdy tento trun neprijal dokud bude ona nazivu a tak se zabije (pravdepodobne otravi)
taky mám pocit že Cersei s těhotenstvím blafuje. To jak proti ní vyšel Tyrion, to byla zajímavá scéna, už sem myslel že to do něj napálí. U Missandei sem čekal že seskočí sama dolům ale ono „Dracarys“ bylo taky uspokojivý. Varys je pěknej haj*lík, myslíte že má na to otrávit Danerys za boře zrozenou? Celou seriál sem ji mel rád ale to co předvádí v 8. řadě… asi ji tam touha po moci stoupla do hlavy. Snaží se (jmenování Gendryho kterýmu po tom as hráblo :D), ale je až moc upnutá na trůn, kdyby posleschla Sansu s odpočinkem, určitě by udělala líp. – nejlepší vládce je ten kdo o trůn nestojí – myslím, že za tím ještě něco bude.
#9465 Sonjicka: Víš, ne každý v Dany vidí spasitelku, jak se mimochodem vidí ona sama. Lidi na ní nadávají, protože posrala, co mohla a že se vůbec dostala tam, kde je, je jen hříčkou náhod, ne jejich dovedností. Kdy se vlastním přičiněním dostávala do průserů. Nějaká strategie nebo rozvaha se u impulzivní Dany čekat nedá, zatím vyhrávala jen díky drakům, co bude až přijde i o posledního draka? Taky spoustu lidí už sere její arogance a chování „já jsem královna, kdo je víc a všichni se mi musí klanět“. Správně to řekl Tyrion, i kdyby se dal dohromady Jon a Dany, tak Dany se nikdy nebude o svou vládu dělit. To bylo jasný jak přesvědčovala Jona, aby nikomu neříkal kdo je, přitom má trůn mnohem větší nárok a byl by stokrát lepší král, než Dady o které pochybuje i Tyrion. Dany nerespektuje nikoho a nic, pouze sebe a na to brzo dojede. Co se týče toho, že šla bojovat s NK místo toho, aby rovnou dobyla KL, bylo proto, že by NK stejně musela řešit, dřív než později. Kdyby dobyla napřed KL, tak by taky místo království mohla vládnout mrtvým. NK byl priorita, ne proto že je Dany hodná, ale protože NK nepočkal a jeho armáda mrtvých by se blížila a akorát zvětšovala a už by na ni žádné síly nestačily. Zatímco Cersei a železný trůn jí nikam neuteče
akorát on se dost impulsivně a naivně chová i Jon, nebýt ostatních tak už by byl taky x krát mrtvý. Jediný kdo se zdá že má mozek v hlavě je Cercei-která má strategii a docela zajímavé nápady destrukce a zničení protivníků. Už i tenn Tyrion jedná hloupě až mě napadlo, zda náhoduo tajně není na straně Cercei a Dany schválně radí blbě..protože ty jeho rady jsou fakt na prd.Jako z Dany udělaly blbce ti scénaristi..to mě mrzí. Podle mě v knize to tak nebude a bude drsnější Dragon queen. Jon určo na trůnu nebude, uvidíme ale opravdu si myslím že se vrátí na sever za Tormundem a duchem..
ja si myslím, že karty zamieša aj Euron, pretože sa spýta Cersei, ako je možné, že Tyrion vie, že je tehotná :)
#9471 massx#9470 Petkoo5: Jednoduše vysvětlitelné od Cercei , že Varys má stále informátory v Přístavišti? Navíc tohle by jí poskytlo odůvodnění k další vlně teroru proti jejím odpůrcům, třeba pochytat zbylé vrabčáky.
Tak máme za sebou čtvrtý díl. Čtvrtý!! Už jen dva díly a konec :( Ze začátku trochu nuda, ale pak se to rozjelo. Nicméně pár věcí bych udělal trochu jinak.
Kdo sleduje poctive celou radu o truny (8. rada uz se nepocita), tak vidi, jak tento funfiction ne pozmenil charektery postav, ale rovnou je vymenil. Pro vsechny kdo se nechali zmamit telenovelou: Daenerys jeste nikdy nejednala takto primocare na zaklade strachu, D. neni ani podrazak, ani straspytel, ani krivak, byla to postava, ktera byla napsana mimo jine tak, ze se s Johnem hezky doplnovali. Ona byla profesional, byl to drak, pocelou dobu se chovala jako kralovna, ktera (samozrejme prijima zodpovednost za to, co dela, neponechava nic nahode, pokud muze apod.)-(ale ne straspytel a vyderac..). – A pravy opak: John :D pravy amater a prominte mi to tak trochu hater a fucker (fakt ale jen malicko), dela jen co musi, nebo citi, ze musi a stejne se mu nic (samotnemu) nepovede, dokonce ho zabili, a je to bastard – (…) – zkratka John dela jen to co musi (jasne, ikdyz nemusi), je to dobrej chlap. Tak, jak jeho tata. (ted to po sobe ctu…,myslim to v dobrym :) John je taky dost pesimista a opravdu nema v krvi se nekam drat a ani si vlastne nemyslim, ze bude. Co vsechno ale laska muze zmenit? :) Kdo vi. To vi Martin. Uf… tak jak je to s tim Malickem? :D!
#9475 zuzupdA protoze nemam co delat… (aneb z 101+1 wtf) Proc letela D. primo proti Euronovi?Proc se rovnou neobratila draka a neletela stremhlav pryc? Jak to, ze to pri tom naletu na E. prezila? A pokud byla tak blizko, proc nenechala draka poslat ohen? Proc? ..Proc.. to je jedno co :D Proc ma vetsina sledovacu Ruzove zahrady a Superstar pocit, ze Missandei je vedlejsi postava? Proc si to mysli i scenaristi? (nebo muzi obecne :D) Jak pred bitvou, tak i po ni, jen kazdym dnem rost vyznam jeji spolecnosti a podpory kralovne. Byla skoro jako jeji sestra! Kdo je vlastne John? Po tom, co se dozvidam o tom, co vsechno je vlastne z rukou scenaristu a ne Martina, (+vymena postav v 8. rade). Jako rada bych charakteru Johna rozumela lepe. Je to ten kluk ‚whatever‘ a blizice se k vyse popsanemu, zije ve stinu (ale jinak) je cely po otci. No,… totiz nekdy mam jako pocit, ze to jeho chovani a rozhodovani je az prilis prek kopirak…, .. takove ne naivni (to by ani nevadilo jako cast komplexniho celku), ale pouze naivni-nejak mi to nesedi. Co si o tom myslite? Nebo vite? (predevsim ctenari knih). Ja jsem cetla jen nektere kapitoly (nebo jen casti) napric knihami ale nemohu to proste cist. :( Super fantasy ale nebavi me cist ty ukrutnosti a masochismy temer na kazdem radku + se mi nelibi (nebavi) Martinuv styl psani.)
#9473 Frao: Daenerys mi vzdy prisla spis hloupa, rozhodne to neni material na vladce. Kdyz mela moznost vladnout mestu, tak tam udelala takovy bordel, ze mesto upadlo v chaos – napr popravila nahodne 165 masteru jako odplatu za popravu 165 otroku, akorat to udelala bez soudu, takze si asi nenaklonila jejich rodiny, osvobozeni otroci se chteli prodat zpatky do otroctvi, protoze prisli o praci , z vojaku udelala spatnou policii atd… Kralovnu z ni dela vlastne jenom to, ze jeji otec byl (spatny) kral a ze by ji nekteri lide videli radi na trunu. V serialu je jeste vylepsena o to, ze je tyran – upaluje zajate lordy (vlastne upaluje kde koho), zastrasuje „poddane“ svymi draky, donutila Jona pokleknout vymenou za pomoc proti armade mrtvych… Ze Jona donutila mlcet o tom kdo je jeho skutecnej tatik je nejspis hlavne ze strachu ze by si narokoval trun a byl by popularnejsi nez ona – protoze Jon aspon neco dokazal. Daenerys sice „privedla na pomoc armadu a draky“, ale bez jejiho draka by se zase nedostali mrtvi pres zed :)
Knizni Jon je chytrejsi nez serialovej a neni naivni. Porad sice dela blba, nebo Starkovskych rozhodnuti, ale nejsou az tak pitoma a dokazal se z nich poucit, vyjma toho posledniho. A naopak udelal spoustu chytrych tahu. Serialovej Jon je hodne heroickej, proto je tak naivni – dostava se tim do problemu, ze kterych vyjde jako frajer. Vlastne je to idealni zkratka pro to jak udelat z postavy hrdinu = udelat ho co nejblbejsiho a nechat ho ze vseho vyvaznout.
Ale kniznimu Jonovi je 15–17 a Daenerys 14–16, takze se cast jejich pitomosti da vysvetlit vekem. V serialu jsou o nejakych 5–6 let starsi (a vypadaji jeste starsi, protoze herci jsou), takze jejich pitomosti vypadaji hure.
No a ohledne draku – protoze scenar. Draci jsou OP, tak museli jednoho sundat. Taky tim ukazali jak jsou silne ty balisty a ze tedy nepujde dobyt KL jenom diky drakum. Euron (respektive jeho serialova karikatura) je zaporak, takze kdyby umrel ted na draci ohen, byla by to nuda (asi jako kdyz NK zabije nahodna kolemjdouci Nikdo od nikud), a nechavaji si ho tedy na pozdeji na nejaky cool fight, kde ho zabije nejaka hlavni postava a divaci budou spokojeni. Daenerys prezila protoze ma stale plot armor, coz je jedinny typ armoru co v serialu funguje spolehlive – diky nemu postavu mine cokoliv.
Když píšete, že Daenerys je taková sobecká atd..myslí na sebe..tak proč letěla za zeď zachraňovat Jona a ostatní. Riskovala tak svůj život i draky pro ostatní. I když jí to Tyrion rozmlouval. Ano, je arogantní, dělá chyby je impulsivní. Ale proboha taky kolik je jí let že? žádný učený z nebe nespadl. V tom věku jsme snad byli impulsivní všichni a mysleli si, že celý svět je náš (kolem 20ti let). Teď už po 30tce je to holt jinak..Takže ona kdyby měla kolem sebe dobré moudré rádce (ne Tyrion a Varys) a sama byla starší a časem moudřejší, tak by z ní byla dobrá královna. Bohužel dvojice scénaristů z ni v posledních 2 dílech na sílu dělají šílenou a je jasné, že ji zabijou. Ale mrzí mě to. Nejdřív jsem si říkala, že by Sansa byla dobrý vládce SEveru ale zdá se mi, že už je z ní fakt taky moc takový Littlefinger..je už moc zkažená a intrikuje..A navíc jak tu někdo psal trochu rozmazlený fakan..Takže jestli bude vládnout ona, tak taky špatně..Ano souhlasím s příspěvkem že Jon a DAenerys(kdyby z ní neudělali blba a šílenou) by se hezky doplňovali. Jinak stejně nemá moc cenu o tom spekulovat. Scénaristi byli postaveni před hotovou věc když neměli knižní předlohu..určitě ze začátku když seriál začlí točit s tím nepočítali..a najednou museli z prstů vycucat celý příběh, co tím či oním Martin mysel či nemyslel. Taky urččitě v knihách nevysvětlil vše o WW nebo Dětech lesa atd. Tak jak by to mohli vědět scénáristi-co tím myslel-možná že sám Martin neví..taky se do těch dějových linek docela zamotal-všech těch rodů..postav..propletenců. Takže není tak špatné jak to vymysleli (až teda jestli udělají z Daenerys mad tak to mě mrzí)-ale jak tu už někdo psal-bohužel ten způsob jakým k tomu jdou je hrozně uspěchaný a pak tudíž nelogický. No škoda.
Sice to tak nebude ale líbil by se mi konec tak, že Daenerys nakonec usedne na chvíli na trůn (získá ho krveprolitím) všichni zemřou (Tyrion, Varys, šedy červ, Jamie, Ceercei atd.) Jon odejde na Sever /ten přežije) Daenerys si uvědomi žee se z ní stal tyran a je tam sama opuštěná na trůně tak odejde za Jonem a budou spolu na Severu (aspoň oni zůstanou spolu). Království SEven kingdom asi skončí rozpadne se, nebo na trůn někdo nový , třeba ten váš Bronn..ale spíš bych ho nechala rozpadnout. To by se líbilo mě.
#9478 Slezan#9477 Sonjicka: Tenhle seriál happy endem nekončí skoro nikdy, Jon a Daenerys spolu neskončí nikdy, to se vsadím o cokoli ;-) to se s tím smiř rovnou.
vsichni umrou a na zelezny trun usedne Tyrion ;)
Just kill that blonde bitch…nič iné, chudera bola od začiatku, aspoň, ale morálna. Očividne to má jej rod v génoch a nezaprela sa ;)